Çfarë është çeliku inox i kategorisë ushqimore?
  1. Fillimi » blog » Çfarë është çeliku inox i cilësisë së ushqimit?
Çfarë është çeliku inox i kategorisë ushqimore?

Çfarë është çeliku inox i kategorisë ushqimore?

Çelik inox i cilësisë së ushqimit është një lloj specifik çeliku inox që është i përshtatshëm për t'u përdorur në përpunimin, ruajtjen dhe përgatitjen e ushqimit për shkak të vetive të tij jo reaktive, rezistente ndaj korrozionit dhe të lehtë për t'u pastruar. Në industrinë ushqimore, përdoret gjerësisht për prodhimin e rezervuarëve të produkteve, pajisjeve të kuzhinës, sistemeve të ujit të pijshëm, rripave transportues ushqimor, etj. Me një fjalë, është e rëndësishme për industrinë ushqimore të përdorë çelik inoks të kategorisë ushqimore për të garantuar sigurinë dhe higjienën ushqimore. standardet janë përmbushur.

Çfarë është çeliku inox i kategorisë ushqimore?

Çelik inox që bën të mundur menaxhimin e artikujve ushqimorë duke ndjekur standardet qeveritare të sigurisë duke ruajtur nivelet më të larta të pastërtisë dhe cilësisë quhet "klasa e ushqimit". Ai do të parandalojë kullimin e lidhjeve të ndryshme dhe substancave të dëmshme nga çeliku inox gjatë proceseve të acidit dhe alkalit të përdorur në prodhimin e ushqimit.

Produkte prej çeliku inox të klasës së ushqimit

Cilat janë vetitë kryesore të çelikut të pandryshkshëm të kategorisë ushqimore?

1. Rezistencë e madhe korrozioni. Çeliku inoks i kategorisë ushqimore ka rezistencë të shkëlqyer ndaj korrozionit dhe mund të përdoret për një kohë të gjatë në acid, alkali dhe mjedise të tjera pa ndryshk ose korrozion.

2. Rezistencë në temperaturë të lartë. Çelik inox i cilësisë së ushqimit ka rezistencë të shkëlqyer ndaj temperaturës së lartë dhe mund të përdoret në mjedise me temperaturë të lartë për një kohë të gjatë pa deformime ose shkrirje.

3. Higjienë e shkëlqyer. Çeliku i pandryshkshëm i cilësisë së ushqimit ka higjienë të shkëlqyer dhe nuk do të ndotë ushqimin ose nuk do të ndikojë në cilësinë e ushqimit. Gjithashtu, është e lehtë të ruhet higjiena dhe të sterilizohet.

4. Qëndrueshmëri e madhe. Enët e kuzhinës prej çeliku të pandryshkshëm mund të përdoren për një kohë më të gjatë, përgjithësisht 20-25 vjet.

5. Performanca e mirë e përpunimit. Çeliku i pandryshkshëm i kategorisë ushqimore ka performancë të shkëlqyer përpunimi dhe mund të kryejë lehtësisht prerje, saldim, përkulje dhe operacione të tjera të përpunimit.

6. Natyra jo reaktive. Çeliku i pandryshkshëm i kategorisë ushqimore nuk është reaktiv ndaj acideve të pranishme në ushqim. Është neutral ndaj aromatizuesve të pranishëm në artikujt ushqimorë. Madje nuk ndikon në shijen, ngjyrën dhe aromën. Madje nuk ka asnjë efekt të dëmshëm në ushqim gjatë gatimit.

7. Pastrim dhe mirëmbajtje e lehtë. Sipërfaqja e lëmuar e çelikut të pandryshkshëm për ushqim e bën të lehtë pastrimin me ujë ose leckë.

8. 100% e riciklueshme. Çelik inox i klasës ushqimore është i riciklueshëm dhe miqësor me mjedisin. Mund të riciklohet pa i humbur vetitë e tij.

Produkte çeliku pa erëza të klasës ushqimore 1

Llojet e zakonshme të çelikut inox të kategorisë ushqimore në treg

304: i njohur gjithashtu si 18/8, është çeliku inox më i popullarizuar i kategorisë ushqimore. I përbërë nga 18% krom dhe 8% nikel, ky çelik me cilësi të lartë ofron veti të mira antioksiduese dhe veti higjienike. Çelik inox 304 përdoret gjerësisht në pajisjet e përpunimit të ushqimit, enët e tavolinës, enët e kuzhinës, etj.

316: është më rezistent se çeliku inox 304 i klasës ushqimore pasi elementi 2-3% molibden përmirëson shumë rezistencën e tij ndaj korrozionit. Megjithëse përdoret rrallë në enë pijesh, çeliku inox 316 përdoret për kontejnerë për pothuajse të gjitha llojet e produkteve ushqimore.

430: është një lloj çeliku inox me krom, në të cilin elementi i kromit 17% siguron rezistencë të caktuar ndaj korrozionit dhe rezistencë ndaj nxehtësisë. Një karakteristikë tjetër e 430 është se është një aliazh ferritik, që do të thotë se është magnetik. Për shkak të çmimit të ulët, përdoret shpesh për të bërë enët e kuzhinës, pajisjet e hotelierisë etj.

304 çelik inox i klasës së ushqimit

Ku mund të përdoret çeliku inox i kategorisë ushqimore?

Siç nënkupton edhe emri i tij, çeliku inox i klasës ushqimore përdoret gjerësisht në industrinë e ushqimit dhe pijeve, duke përfshirë pajisjet ushqimore dhe përpunimin e ushqimit. Këtu janë disa shembuj për referencë tuaj:

Rezervuarët e magazinimit të ushqimit

Format e akullores

Kontejner transporti ushqimor me dy mure

Përzierësit e ushqimit

Furrat industriale

Takëme dhe produkte gatimi të integruara

kanaçe

Sistemet e transportuesit të ushqimit

Produkte prej çeliku inox të kategorisë ushqimore 2

Si të identifikoni çelik inox të kategorisë ushqimore?

Shumë njerëz ndoshta duan të dinë se si të identifikojnë çelik inox të kategorisë ushqimore. Këtu janë disa metoda:

1. Përdorni testimin magnetik: Shumica e çelikut inox është magnetik, por çeliku i pandryshkshëm i kategorisë ushqimore është zakonisht jomagnetik. Një testues magnetik mund të përdoret për të provuar nëse çeliku inox është magnetik.

2. Vëzhgoni përfundimin e sipërfaqes: Sipërfaqja e çelikut inox të cilësisë ushqimore duhet të jetë shumë e lëmuar, pa të meta, gërvishtje dhe gërvishtje të dukshme.

3. Përdorni reagentë kimikë: Disa reagentë kimikë mund të përdoren për të zbuluar përmbajtjen e kromit në çelik inox. Çeliku inoks i kategorisë ushqimore zakonisht përmban më shumë se 18% krom, i cili mund të zbulohet duke përdorur reagentin e kromatit të kaliumit.

4. Kontrolloni etiketën: Normalisht, produktet prej çeliku inoks të kategorisë ushqimore duhet të kenë etiketa ose certifikata përkatëse që tregojnë se ato plotësojnë standardet e higjienës ushqimore. Ju mund të kontrolloni etiketën ose certifikatën për të konfirmuar cilësinë e çelikut inox.

5. Përdorni testimin elektrokimik: Një testues elektrokimik mund të përdoret për të zbuluar përmbajtjen e kromit dhe përmbajtjen e elementeve të tjerë metalikë në çelik inox për të përcaktuar nëse çeliku inox plotëson standardet e higjienës ushqimore.

Produkte prej çeliku inox të kategorisë ushqimore 3

Kontakt Gnee Steel për Zgjidhje Premium Metal çelik inox

Në Gnee Stainless Steel, ne ofrojmë cilësi të lartë çeliku të pandryshkshëm që janë të disponueshme në një sërë përfundimesh, formash dhe madhësish, duke përfshirë 304, 316 dhe 430. Për të mësuar rreth opsioneve tona çeliku inoks për përdorim në industrinë ushqimore, ose për të mësuar më shumë rreth ofertave tona, ju lutem na kontaktoni sot.

imazhet e kokës së autorit
Autori: Gnee Steel Gnee Steel është një prodhues, furnizues dhe eksportues i besueshëm çeliku inox nga Kina. Produktet që ata prodhojnë përfshijnë: tuba inoksi, mbështjellje çeliku inoks, pllaka inox, profile çeliku inox, fletë çeliku inox dhe pajisje çeliku inox. Deri më tani, produktet e tyre janë eksportuar në 120+ vende dhe kanë shërbyer mbi 1000+ projekte, të favorizuara ngrohtësisht nga shumë klientë vendas dhe të huaj.

Gnee Steel-Gnee Steel Export Stainless Steel Company

  • Ekipi ynë i shërbimit ndaj klientit është këtu për t'ju ndihmuar 24/7.
  • Mostra falas, e personalizueshme, stok i madh
  • Çfarëdo që ju nevojitet, ne jemi këtu për ju.