Çfarë është pllaka çeliku inox 430?
  1. Fillimi » blog » Çfarë është pllaka çeliku inox 430?
Çfarë është pllaka çeliku inox 430?

Çfarë është pllaka çeliku inox 430?

Si një nga çeliqet inox ferritike më të përdorura, pllaka inox 430 ka aplikime të shumta në projektet e brendshme dhe të jashtme ku rezistenca ndaj korrozionit është më e rëndësishme se forca. Ai varion nga veshjet e automobilave dhe pajisjet e kuzhinës deri tek rafineria e naftës dhe pajisjet e çatisë. Kjo është për shkak të rezistencës së tij të mirë ndaj korrozionit në mjedise të lehta korrozive dhe rezistencës së mirë ndaj oksidimit në temperatura të ngritura. Gjithashtu, ka karakteristika të mira formueshmërie dhe fabrikimi, inferiore ndaj çelikut inox austenitik. Për më shumë detaje rreth fletëve dhe pllakave prej çeliku inox 430, vazhdoni të lexoni për të parë se si shkon!

Çfarë është pllaka çeliku inox 430?

430 Pllaka inox është një fletë në formë të sheshtë e bërë prej 430 spirale çelik inox.

Klasa 430 është një ferrit, krom i drejtë dhe çelik inox jo i fortë i përdorur zakonisht, që përmban krom të lartë dhe pa nikel. Kombinon rezistencë të lehtë ndaj korrozionit me duktilitet dhe formueshmëri të madhe. Për më tepër, ai ka rezistencë të vlefshme ndaj nxehtësisë dhe oksidimit dhe nuk është i ndjeshëm ndaj plasaritjeve nga korrozioni i stresit. Por kjo notë nuk forcohet me shpejtësi.

430 Formula Kimike e Pllakës Inox

C ≤0.12, Si ≤1.0, Mn ≤1.0, Cr 16.0 ~ 18.0, Ni < 0.75, S ≤0.03, P ≤0.04, N ≤0.1, Mo 2.00-3.00%

430 pllaka çeliku inox

Diçka rreth përpunimit të pllakave prej çeliku 430 inox

Puna e nxehtë

430 pllakë inox mund të punohet në nxehtësi (si farkëtimi) në intervalin e temperaturës nga 1500 deri në 1900 ° F. Megjithatë, është e ndjeshme ndaj rritjes së tepërt të kokrrave nëse ekspozohet ndaj temperaturave të larta për një kohë të gjatë, gjë që do të shkaktojë strukturën e 'lëvozhgës së portokallit' dhe do të reduktojë duktilitetin. Pra, duhet të ftohet shpejt me ajër në temperaturën e dhomës.

Puna e Ftohtë

Pllaka inox 430 mund të formohet në të ftohtë duke përkulur, tërhequr thellë dhe formuar shtrirje, por nuk ngurtësohet aq shpejt sa çeliku inox 301 ose 304.

Trajtimit të ngrohjes

Kjo shkallë nuk mund të ngurtësohet nga trajtimi termik.

Pjekja mund të bëhet duke ngrohur në 815°C, duke njomur për 30 minuta për 25 mm trashësi, duke u ftohur në furrë deri në 600°C dhe më pas me ftohje të shpejtë me ajër. Ftohja e ngadaltë nga 540-400°C do të shkaktojë brishtësinë.

Pjekja nënkritike duhet të nxehet në 760-815°C dhe më pas të ftohet me ajër ose të shuhet me ujë.

Pllaka inox 430

Saldim

Klasa 430 ka saldim të dobët në krahasim me shumicën e çeliqeve inox për shkak të përmbajtjes më të lartë të karbonit dhe mungesës së elementëve stabilizues, të cilët kërkojnë trajtim termik pas saldimit për të rivendosur rezistencën ndaj korrozionit dhe duktilitetin. Këtu janë disa paralajmërime:

Ngrohni paraprakisht në 150-200°C nëse saldimi është i nevojshëm.

Pjekja në 790-815°C mund të lehtësojë brishtësinë e zonës së prekur nga nxehtësia.

Përsosja e grurit nuk do të ndodhë.

machining

Pllaka prej çeliku inox e këtij lloji përpunohet relativisht lehtë. Dhe përpunimi mund të përmirësohet nëse respektohen rregullat e mëposhtme:

– Skajet prerëse duhet të mbahen të mprehta pasi skajet e zbehta do të shkaktojnë ngurtësim të tepërt të punës.

– Prerjet duhet të jenë të lehta, por mjaft të thella për të parandaluar forcimin e punës duke hipur në sipërfaqen e materialit.

– Duhet të përdoren çip ndërprerës për të ndihmuar në sigurimin e mbeturinave pa punë.

– Përçueshmëria e ulët termike e lidhjeve austenitike rezulton në përqendrimin e nxehtësisë në skajet e prerjes. Kjo do të thotë se ftohësit dhe lubrifikantët janë të nevojshëm dhe duhet të përdoren në sasi të mëdha.

fabrikuar

Pllakat inox 430 mund të përpunohen me ndihmën e prerjeve të ndryshme si prerje me laser, prerje plazma, prerje sharre, prerje dinamike me ujë, prerje makinerie etj. Më pas bëhet nivelimi dhe lustrimi. Nivelimi mund të bëhet për të reduktuar skrapin dhe për të siguruar gjatësi të veçanta me cilësi të përmirësuar dhe dimensione të formës.

430 pjata inox në magazinë

Cilat janë vetitë e pllakës inox 430?

Kur bëhet fjalë për këtë, ka shumë përfitime që lidhen me përdorimin e 430 pllakave prej çeliku inox në industri të ndryshme. Le t'i shohim një nga një.

1. Rezistenca ndaj korrozionit: Klasa 430 është një çelik për përdorim të përgjithshëm me rezistencë të mirë ndaj mjediseve të lehta korrozive, duke përfshirë acidin nitrik dhe disa acide organike. Ai arrin rezistencën e tij maksimale ndaj korrozionit kur është në gjendje shumë të lëmuar ose të fryrë. Për më tepër, rezistenca e tij ndaj korrozionit ndaj gropave dhe të çarave është afër asaj të çelikut inox 304.

2. Rezistenca ndaj nxehtësisë: Nota 430 ka rezistencë të mirë ndaj oksidimit në shërbim me ndërprerje deri në 870°C dhe shërbim të vazhdueshëm deri në 815°C. Megjithatë, pas ngrohjes së zgjatur në 400-600°C, kjo shkallë mund të bëhet e brishtë në temperaturën e dhomës. Ky efekt mund të eliminohet me pjekje.

3. Performanca e përpunimit: Ai posedon gjithashtu aftësi të mira formueshmërie në mënyrë që të mund të përkulet, shtrihet ose tërhiqet lehtësisht në forma të ndryshme pa humbur integritetin e tij strukturor. Megjithatë, është e vështirë të saldohet.

4. Veti mekanike

Forca elastik > 450 Mpa
Fuqia e fitimit > 205 Mpa
Zgjatja (%) >% 22
Fortësi HV≤200 HRB≤88
Dendësi 7.75g / cm3
Pika e shkrirjes 1427 ℃

5. Përçueshmëria termike: Ka përçueshmëri më të mirë termike dhe një koeficient më të vogël të zgjerimit termik se çeliku inox austenitik. Është gjithashtu rezistent ndaj lodhjes termike.

6. Magnetizmi: Pllaka inox është magnetike kryesisht sepse përmban sasi të mëdha ferriti. Kjo është një strukturë kristalore e përbërë e ferritit dhe hekurit. Ndërsa disa çelik inox përmbajnë ferrit, ata nuk shfaqin një tërheqje të fortë magnetike.

7. Zgjidhje me kosto efektive: Fleta dhe pllaka SS 430 kushton dukshëm më pak se ajo e klasës 304 pasi nuk përmban nikel. Prandaj, e bën çelikun inox 430 një zgjedhje me vlerë të mirë në mjedise me gërryerje të lehtë, duke zgjeruar përdorimin e tij në aplikime të ndryshme.

430 fletë dhe pllaka inox

Për çfarë përdoren pllaka çeliku inox 430?

Pllakat inox 430 janë bërë një alternativë ndaj pllakave inox 304 dhe japin një gamë të gjerë përdorimesh dhe përfitimesh në shumë industri. Ato janë më të përshtatshmet për aplikime ku rezistenca ndaj korrozionit ka një rëndësi më të madhe se forca, duke filluar nga pajisjet e përpunimit të ushqimit te pajisjet mjekësore te projektet e transportit - dhe më shumë. Këtu janë disa shembuj tipikë për referencën tuaj:

Pajisje shtëpiake, pajisje rezistente ndaj nxehtësisë, pajisje sanitare, pajisje kuzhine;

Mbulesa industriale, veshje muresh, fasada dhe komponentë të tjerë arkitekturorë dekorativë;

Mbulesa automobilistike, sisteme silenciatorësh, trupa makinash, sisteme inxhinierike;

Stola, shkallë, ekrane, ndezës, tela lidhëse, ulluqe, kolona reklamimi të jashtme;

pajisje industriale si depozita magazinimi, pajisje për përpunimin e ushqimit, aparate shkencore;

Veshjet e tymit, veshjet e enëlarëses;

Mbërthyes, bulona, ​​dado, mentesha.

430 Përdorimet e Pllakës SS

Po kërkoni të blini fletë çeliku inox 430 dhe pllaka metalike?

Grupi Gnee ofron cilësi supreme pllaka çeliku inox 430 për klientët tanë të vlefshëm. Lëndët e para blihen nga shitës të besueshëm që janë të miratuar nga cilësia. Fabrika jonë është e pajisur me teknologji të avancuar të prodhimit dhe çdo proces ka inspektim dhe testim të rreptë gjatë prodhimit. Përveç kësaj, ekipi ynë gjithashtu mund të presë fletët në madhësi me saktësi të madhe. Na kontaktoni sot për të mësuar më shumë se si mund t'ju ndihmojmë me projektin tuaj të fletëve dhe pllakave prej çeliku inox 430.

imazhet e kokës së autorit
Autori: Gnee Steel Gnee Steel është një prodhues, furnizues dhe eksportues i besueshëm çeliku inox nga Kina. Produktet që ata prodhojnë përfshijnë: tuba inoksi, mbështjellje çeliku inoks, pllaka inox, profile çeliku inox, fletë çeliku inox dhe pajisje çeliku inox. Deri më tani, produktet e tyre janë eksportuar në 120+ vende dhe kanë shërbyer mbi 1000+ projekte, të favorizuara ngrohtësisht nga shumë klientë vendas dhe të huaj.

Gnee Steel-Gnee Steel Export Stainless Steel Company

  • Ekipi ynë i shërbimit ndaj klientit është këtu për t'ju ndihmuar 24/7.
  • Mostra falas, e personalizueshme, stok i madh
  • Çfarëdo që ju nevojitet, ne jemi këtu për ju.