Çfarë është çeliku inox 321?
  1. Fillimi » blog » Çfarë është çeliku inox 321?
Çfarë është çeliku inox 321?

Çfarë është çeliku inox 321?

Çelik inox është një material me rezistencë të lartë, rezistent ndaj korrozionit, i përbërë nga hekur, krom dhe metale të tjera. Për shkak të vetive të tij të shumta të jashtëzakonshme, çeliku inox përdoret gjerësisht në të gjithë botën në pothuajse çdo industri. Për këtë blog, ne do të përqendrohemi kryesisht në vetitë dhe aplikimet kryesore të çelikut inox 321, i cili është një aliazh austenitik 18/8 krom-nikel që përdoret zakonisht në mjedise kërkuese dhe me temperaturë të lartë. Le të fillojmë tani.

Çfarë është çeliku inox 321?

321 Çelik inox është një çelik inox austenitik i stabilizuar me titan. Përzierja 18/8 e kromit dhe nikelit kalohet me titan për të dhënë 321 mbrojtje nga korrozioni ndërgranular që mund të ndodhë pas trajtimit termik. Në përgjithësi, përmbajtja e titanit është zakonisht pesë herë më e madhe se përmbajtja e karbonit.

321 Përbërja Kimike e Çelikut Stainless

C Si Mn S P Cr Ni Ti
≤0.08 ≤1.00 2.00 ≤0.030 ≤0.035 17-19% 9-12% 5x(C+N) min – 0.70 max

Cilat janë avantazhet dhe disavantazhet e SS 321?

Përparësitë që mund të shijoni

1. Rezistencë superiore ndaj korrozionit

Çelik inox 321 ofron rezistencë të shkëlqyer ndaj korrozionit ndërgranular, si dhe ndaj plasaritjeve dhe gropave nga korrozioni i stresit.

2. Performanca në temperaturë të lartë

Shkalla 321 mund t'i rezistojë temperaturave deri në 900°C (1652°F) për periudha të gjata dhe deri në 925°C (1700°F) për ekspozim afatshkurtër.

3. Vetitë mekanike

Forca e rendimentit, min. (ksi) 30
Rezistenca në tërheqje, min. (ksi) 75
Zgjatimi, min. (%) 40
Fortësia, max. (Rb) 95

4. Performancë e mirë e përpunimit

Nota 321 mund të saldohet dhe përpunohet lehtësisht nga praktikat standarde të fabrikimit të dyqaneve.

5. Vetitë fizike

Dendësia, lb/in3 0.286
Moduli i elasticitetit, psi 28.0 10 x6
Koeficienti i Zgjerimit Termik, 68-212˚F, /˚F 9.2 10 x-6
Përçueshmëria termike, Btu/ft hr ˚F 9.3
Nxehtësia specifike, Btu/lb ˚F 0.12
Rezistenca elektrike, Microohm-in 28.4

6. Rezistenca në temperaturë të ulët

Për shkak të përbërësve të tij unikë, 321 posedon gjithashtu rezistencë të mirë ndaj temperaturës së ulët.

Disavantazhet që mund të keni kujdes

1. Titani nuk transmetohet mirë nëpër një hark me temperaturë të lartë, kështu që SS 321 nuk rekomandohet si material harxhues për saldim.

2. Çeliku inox aliazh 321 nuk funksionon mirë në solucionet e klorurit, madje edhe në përqendrime të vogla, ose në shërbimin e acidit sulfurik.

3. Çeliku inox aliazh 321 nuk mund të ngurtësohet nga trajtimi termik, vetëm duke punuar në të ftohtë.

4. Çeliku inox aliazh 321 nuk lustrohet mirë, prandaj nuk rekomandohet për aplikime dekorative.

321 tuba inox

Cilat janë aplikacionet 321 çelik inox?

Për shkak të rezistencës së tij ndaj temperaturës së lartë dhe rezistencës së shkëlqyer ndaj korrozionit, klasa 321 është përdorur në një gamë të gjerë aplikimesh duke përfshirë naftën dhe gazin, petrokimikatet, automobilat, hapësirën ajrore dhe industrinë e përgjithshme. Më poshtë, ne përshkruajmë disa aplikime kryesore të çelikut inox 321.

1 Hapësirë ​​ajrore: kolektorët e motorit të pistonit, sistemet e shkarkimit dhe komponentët e tjerë me temperaturë të lartë

2. Përpunimi kimik: për tubacionet, rezervuarët dhe valvulat në trajtimin kimik

3. Përpunimi i ushqimit: pajisje për trajtimin e substancave acide dhe organike

4. Rafinimi i naftës: Servis me acid politionik, këmbime nxehtësie

5. Industria mjekësore: pajisje mjekësore si mjete dentare dhe implante kirurgjikale

6. Industria e automobilave: konvertuesit katalitikë dhe sistemet e shkarkimit

7. Shkëmbyesit e nxehtësisë: komponentë që bien në kontakt me lëngje me temperaturë të lartë dhe gërryes

321 Aplikime çeliku inox

A është 321 çelik inox magnetik?

Klasa 321 nuk është magnetike në gjendjen e pjekjes, por mund të bëhet pak magnetike pas punës së rëndë në të ftohtë.

Gnee dhe çelik inox 321

Gnee Steel është një ofrues kinez çeliku me një bazë globale klientësh. Ne ofrojmë një gamë të gjerë çeliku për përdorim në industri të ndryshme, si dhe shërbime profilizimi dhe testimi për produktet tona. Një nga klasat inox që ne ofrojmë është tipi 321. Në fabrikën tonë, çelik inox 321 është në dispozicion në forma të ndryshme, duke përfshirë pjatë, spirale, tub, shirit, etj. Gjithashtu, mund të pritet me porosi në dimensione specifike.

Kontaktoni me ne sot për të mësuar më shumë rreth 321 Stainless Steel ose për të bërë një blerje.

imazhet e kokës së autorit
Autori: Gnee Steel Gnee Steel është një prodhues, furnizues dhe eksportues i besueshëm çeliku inox nga Kina. Produktet që ata prodhojnë përfshijnë: tuba inoksi, mbështjellje çeliku inoks, pllaka inox, profile çeliku inox, fletë çeliku inox dhe pajisje çeliku inox. Deri më tani, produktet e tyre janë eksportuar në 120+ vende dhe kanë shërbyer mbi 1000+ projekte, të favorizuara ngrohtësisht nga shumë klientë vendas dhe të huaj.

Gnee Steel-Gnee Steel Export Stainless Steel Company

  • Ekipi ynë i shërbimit ndaj klientit është këtu për t'ju ndihmuar 24/7.
  • Mostra falas, e personalizueshme, stok i madh
  • Çfarëdo që ju nevojitet, ne jemi këtu për ju.