Cilat kategori shkojnë nën tuba çeliku inox?
  1. Fillimi » blog » Cilat kategori shkojnë nën tuba çeliku inox?
Cilat kategori shkojnë nën tuba çeliku inox?

Cilat kategori shkojnë nën tuba çeliku inox?

Për të ruajtur metalet e çmuara dhe për të përmbushur nevojat specifike, tubat prej çeliku inoks ndahen në lloje të ndryshme, duke përfshirë gypat standard prej çeliku të karbonit, tuba prej çeliku strukturor me cilësi të lartë, tuba strukturorë të aliazhuar, tuba çeliku të aliazhuar, tuba çeliku mbajtës dhe çelik inoks. tubacionet. Llojet dhe aplikimet e tubave prej çeliku inox ndryshojnë, ashtu si edhe specifikimet teknike dhe proceset e prodhimit. Prodhimi aktual i tubave të çelikut ka një gamë të trashësisë së murit prej 0.01-250 mm dhe një diametër të jashtëm prej 0.1-450 mm. Tubat e çelikut shpesh kategorizohen duke përdorur sistemin e mëposhtëm për të dalluar vetitë e tyre.

Në varësi të materialit të tubit të çelikut

Sipas materialit të tubit (p.sh. lloji i çelikut), tubat prej çeliku mund të klasifikohen si tuba karboni, tuba aliazh, tub çeliku inoxs, etj. Ekzistojnë dy lloje tubash karboni: gypa standard prej çeliku me karbon dhe tuba strukturorë me karbon superior. Tubat me aliazh të ulët, tubat strukturorë të aliazhit, tubat me aliazh të lartë dhe tubat me forcë të lartë janë kategori shtesë për tubat e aliazhit. Tuba mbajtëse, tuba çeliku të pandryshkshëm që mund t'i rezistojnë nxehtësisë dhe acidit, tuba aliazhi preciz të tipit Kovar dhe tuba aliazh me temperaturë të lartë.

Metoda e prodhimit të tubave prej çeliku inox

Sipas metodave të prodhimit, tubat prej çeliku inox ndahen në dy grupe: tuba pa tegel tuba të salduar. Për më tepër, tubat prej çeliku pa tegel mund të ndahen në tuba të ekstruduar, të tërhequr në nxehtësi, të tërhequr në të ftohtë dhe të mbështjellë. Tubat e çelikut i nënshtrohen përpunimit dytësor në formën e tubave të tërhequr dhe të petëzuar në të ftohtë; gypat e salduar klasifikohen më tej në varietete të qepjeve spirale dhe të drejta.

Forma seksionale e tubit prej çeliku inox

Tubat rrethore dhe të parregullta çeliku inox mund të dallohen nga forma e tyre e prerjes tërthore. Tuba drejtkëndëshe, tuba diamanti, tuba eliptikë, tuba gjashtëkëndor, tuba tetëkëndësh dhe tuba të shumtë asimetrik me seksione të ndryshme tërthore janë shembuj të tuba në formë të veçantë. Tuba me formë të veçantë përdoren shpesh në komponentë të shumtë mekanikë, mjetesh dhe strukturore. Tubat e pabarabartë zakonisht kanë momente më të larta të inercisë, moduleve të seksionit kryq dhe rezistencës ndaj përkuljes dhe rrotullimit sesa tubat rrethorë, gjë që mund të zvogëlojë ndjeshëm peshën strukturore dhe të kursejë çelikun.

Sipas formës së tyre gjatësore, tubat prej çeliku inox mund të klasifikohen si tuba me seksion të barabartë dhe tuba me seksion të ndryshueshëm. Tuba me prerje tërthore konike, shkallëzore dhe periodike janë shembuj të tubave me seksion kryq të ndryshueshëm.

Forma fundore e tubit prej çeliku inox

Në varësi të mënyrës se si trajtohen skajet e tubit, tubat prej çeliku inox mund të klasifikohen si tuba të lëmuar ose tuba me fileto (me tuba çeliku të filetuar). Për më tepër, ekzistojnë dy lloje të gypave të filetimit të makinave: tuba të zakonshëm të filetimit të makinës (tuba me presion të ulët për transportimin e ujit, gazit, etj., të lidhura me fije standarde cilindrike ose konike) dhe tuba të posaçëm me fileto (tuba për shpime në tokë. kore dhe tuba fijesh të rëndësishme të makinave të lidhura me fije speciale). Për disa tuba të veçantë, fundi i tubit zakonisht trashet (brenda, jashtë, ose brenda dhe jashtë) përpara filetimit të makinës për të kompensuar efektin e fijeve në forcën e skajit të tubit.

Kategorizimi i përdorimit të tubave

Tubat e puseve të naftës (shtresa, gypat e naftës, gypat e shpimit, etj.), Tubat e tubacioneve, gypat e bojlerit, tubacionet e strukturës mekanike, tubacionet mbështetëse hidraulike, tubacionet e cilindrave të gazit, tubacionet gjeologjike, tubacionet kimike (gypat e plehrave me presion të lartë, tubacionet e plasaritjes së naftës, dhe tubacionet e anijeve) janë disa nga llojet e ndryshme të tubave bazuar në përdorimin e tyre.

1. Tuba për tubacione, të fillosh. Për shembull, tubacione pa telashe për linjat e ujit, gazit, avullit, naftës dhe linjave të trungut të naftës dhe gazit. tuba spërkatës dhe rubineta për ujitje bujqësore.

2. Tuba të pajisjeve termike: Tubat e kaldajave me temperatura të larta dhe presione të larta përfshijnë tubacionet e përgjithshme të ujit të vluar të bojlerit, gypat e avullit të mbinxehur, gypat e mbinxehur për kaldaja lokomotivash, gypat e mëdhenj dhe të vegjël të tymit, tubat me tulla me hark dhe gypat për kaldaja të përgjithshme që bartin ujë të valë.

3. Tuba të përdorura në sektorin e pajisjever: Për shembull, tuba eliptikë të rrumbullakët, eliptikë dhe të sheshtë për qëllime strukturore të aviacionit; tuba gjysëm boshtor dhe boshtor për automobila; tuba strukturorë për traktorë automobilistik; tuba ftohës vaji për traktorë; tuba katrorë dhe drejtkëndëshe për makineri bujqësore; tuba për transformatorë; tuba mbajtëse; dhe të tjerët.

4. Tubacionet e shpimit të naftës dhe gjeologjike: të tilla si tub shpimi, gypa nafte, mbështjellës vaji, nyje të ndryshme tubash, tub shpimi gjeologjik (një tub bërthamë, mbështjellës, tub shpimi aktiv, i shpuar nga nyjet e unazës dhe kunjave, etj.); tub shpimi i naftës; tub shpimi i naftës (tub shpimi katror dhe tub shpimi gjashtëkëndor); tub shpimi; tub nafte; shtresë e naftës; etj.

5. Tuba të industrisë kimike: Shembujt përfshijnë gypat për transportimin e mediave kimike, këmbyesit e nxehtësisë dhe tubacionet e tubacioneve për pajisjet kimike, tubat prej çeliku të pandryshkshëm rezistent ndaj acideve dhe tuba me presion të lartë për plehra.

6. Ndarjet e tjera përdorin tubin: Për shembull, tuba për cilindra gazi me presion të lartë dhe lloje të tjera kontejnerësh, tuba për instrumente, tuba për kutitë e orëve, tuba për gjilpërat e injektimit dhe tuba për pajisje mjekësore.

Përmbledh

Për të ruajtur metalet e çmuara dhe për të përmbushur kërkesat unike, tubat prej çeliku inoks segmentohen sipas materialit në tuba çeliku standard të karbonit, tuba çeliku strukturorë me cilësi të lartë, tuba strukturorë aliazh, tuba çeliku të aliazhuar, tuba çeliku mbajtës dhe tuba çeliku inoks. Tubat prej çeliku inox vijnë në forma të ndryshme me aplikime, specifikime teknike dhe procese të ndryshme prodhimi.

imazhet e kokës së autorit
Autori: gneesteel Gnee Steel është një ndërmarrje profesionale e zinxhirit të furnizimit e angazhuar kryesisht në projektimin dhe përpunimin e pllakave të çelikut, spirales, profilit dhe peizazhit të jashtëm. Pas 15 vitesh zhvillimi, ajo është bërë një kompani udhëheqëse ndërkombëtare e zinxhirit të furnizimit të çelikut në Central Plains.

Gnee Steel-Gnee Steel Export Stainless Steel Company

  • Ekipi ynë i shërbimit ndaj klientit është këtu për t'ju ndihmuar 24/7.
  • Mostra falas, e personalizueshme, stok i madh
  • Çfarëdo që ju nevojitet, ne jemi këtu për ju.