Cilat janë tubat prej çeliku inox të notave AP, MP, BA dhe EP?
  1. Fillimi » blog » Cilat janë tubat prej çeliku inox të notave AP, MP, BA dhe EP?
Cilat janë tubat prej çeliku inox të notave AP, MP, BA dhe EP?

Cilat janë tubat prej çeliku inox të notave AP, MP, BA dhe EP?

Faktorët që ndikojnë në çmimet e tubave inox Marka, materiali dhe procesi i prodhimit janë jetik, por teknika e trajtimit sipërfaqësor të tubave të çelikut është më e rëndësishmja. Sipërfaqet e brendshme dhe të jashtme të tubit trajtohen në mënyrë tipike në katër mënyra: pasivizim acid turshi (AP), lustrim mekanik (MP), pjekje brilante (BA) dhe lustrim elektrolitik (EP) për të përmirësuar më tej vetitë e materialit të tubit. Rezultatet e provës dhe përvoja praktike kanë treguar se trajtimi i sipërfaqes redukton ashpërsinë e materialit të tubacionit dhe dobëson adsorbimin e sipërfaqes. Çfarë e dallon tubin inox të klasave AP, MP, BP dhe EP?

Cilat janë tubat e klasës AP?

Burimi kryesor i rezistencës ndaj korrozionit të çelikut inox është elementi i kromit, i cili kur kombinohet me oksigjenin formon një shtresë të trashë mbrojtëse në sipërfaqe. Qëllimi i turshive është të lejojë që ky reagim të ndodhë përpara se të ndodhë. Kjo do të rrisë rezistencën ndaj korrozionit të tub çeliku inox duke pastruar sipërfaqen e tubit nga nafta dhe ndotës të tjerë të lidhur me prodhimin. Papastërtitë që janë të varura në ajër mund të ngjiten lehtësisht në tuba brenda dhe jashtë sipërfaqeve më të ashpra. Në sektorët duke përfshirë industrinë kimike, farmaceutike dhe ushqimore dhe pijesh, ku rezistenca ndaj korrozionit dhe pastërtia janë thelbësore, tubat e klasës AP përdoren shpesh.

Specifikimet e tubave prej çeliku inox me pjekje të ndritshme për tubacionet AP prej çeliku inox

Kaldaja pa ndërprerje me aliazh ferrit dhe austenitik me çeliku, superngrohës dhe tuba shkëmbyes nxehtësie sipas Specifikimit standard ASTM A213/A213M-15

Pa probleme dhe Tub prej çeliku inox austenitik të salduar për Shërbimin e Përgjithshëm, Specifikimi standard ASTM A269/A269M-15

ASTM A789 – 17 Specifikim standard për çelik inox ferrit/austenit pa qepje dhe saldim për shërbim të përgjithshëm ASTM A312/A312M-17 Specifikimi standard për seamless, Tub austenitik çeliku inox i salduar dhe i punuar shumë në të ftohtë

Shtetet Amerikane ANSI/ASTM A213/A269/A312/A632

Evropa: ISO 1127 dhe DIN 17458

Cilat janë tubacionet e klasës MP?

Emërtimi "MP" qëndron për lustrim mekanik. Sipërfaqja e tubit prej çeliku inox lustrohet duke përdorur një rrotë lustrimi ose rrip lustrim me ndihmën e gërryesve në agjentin lustrues, duke bërë që sipërfaqja e tubit të inoksit të fitojë një efekt lustrimi të butë. Lloji i procedurës së përpunimit ndikon në shkëlqimin dhe rezultatin. Për më tepër, lustrimi mekanik përmirëson estetikën, por ul rezistencën ndaj korrozionit. Si rezultat, ai duhet të pasivohet përsëri kur përdoret në kushte korrozive dhe sipërfaqja e tubit të çelikut shpesh përmban mbetje materiale të lëmuara.

Cilat janë tubat e klasës BA?

Pjekja e ndritshme quhet BA. Për të parandaluar mbetjet e yndyrës në tubin e çelikut gjatë procesit të pjekjes, u përdorën temperatura të larta dhe argoni si atmosfera në furrë. Duke kombinuar djegien e karbonit dhe oksigjenit në sipërfaqen e tubit të çelikut, argoni dhe sipërfaqja e tubit të çelikut kombinohen për të prodhuar një efekt të ndritshëm. Ky cikël i ngrohjes dhe ftohjes së pjekjes së argonit prodhoi efektin e dëshiruar të ndritshëm. Sipërfaqja e tubit të çelikut mund të mbahet plotësisht e pastër dhe pa ndotës të jashtëm duke përdorur këtë metodë për ta ndriçuar atë. Megjithatë, në krahasim me proceset e lustrimit mekanik, kimik dhe elektrolitik, shkëlqimi i kësaj sipërfaqeje do të duket i turbullt. Natyrisht, sasia e gazit të argonit dhe sasia e ngrohjes gjithashtu ndikojnë në ndikim.

Në sektorët duke përfshirë industrinë ushqimore dhe pije, farmaceutike dhe sanitare, ku higjiena, pastërtia dhe tërheqja estetike janë prioritare, shpesh përdoren tuba të klasës BA. Tubat e klasës BA kanë një sipërfaqe të ndritshme dhe të lëmuar që parandalon korrozionin dhe i bën ato të thjeshta për t'u pastruar dhe estetikisht të këndshëm.

Çfarë i ndan tubacionet AP nga gypat BA?

Termi "Ap Pipe" qëndron për "Pjekja Pickling Pipe". Tub Pjekjes i ndritshëm quhet BA Pipe.

Procesi i fundit ndan Tubat AP/Tubacionet Pickling Pjekjes nga Tubat BA/Tubacionet Pjekëse të Ndritshme.

Pjekja: Për të eliminuar shkallën e oksidit të zi në pjesën e jashtme dhe të brendshme të tubave prej çeliku inox pas pjekjes së tretësirës në gaz natyror, turshia duhet të lahet me acid; përndryshe, sipërfaqja e përfunduar do të jetë e bardhë e thartë.

Pjekja e ndritshme pa shkallë oksidi në sipërfaqe dhe nevoja për turshi është një proces që përfundon në azot dhe hidrogjen.

Cilat janë tubat e klasës EP?

Lustrim elektrokimik, ose EP, është procesi i përdorur për të krijuar tuba EP nga tubat BA. Metoda më e mirë për të ndriçuar një sipërfaqe është lustrimi elektrolitik, i cili përdor trajtimin anodik dhe parimet elektrokimike për të rregulluar tensionin, rrymën, përbërjen e acidit dhe kohën e lustrimit në një mënyrë që jo vetëm të arrijë efektin e dëshiruar të ndritshëm, të lëmuar dhe të pastër, por edhe të rrisë sipërfaqen. rezistenca ndaj korrozionit. Sigurisht, kjo metodë është shumë e shtrenjtë dhe teknologjikisht e avancuar. Kur një standard i lartë pastërtie, një përfundim i lëmuar i sipërfaqes dhe rezistenca ndaj korrozionit janë të nevojshme, industri si përpunimi i ushqimit dhe pijeve, prodhimi farmaceutik, kimik dhe gjysmëpërçues përdorin shpesh tubat EP.

Megjithatë, duke qenë se lustrimi elektrolitik do të zbulojë gjendjen origjinale të sipërfaqes së tubit të çelikut, çdo gërvishtje e rëndësishme, vrimë, skorje, precipitate, etj. mund të parandalojë funksionimin e elektrolizës. Lustrim elektrolitik ndryshon nga lustrimi kimik në atë që, pavarësisht se kryhet në një mjedis acid, nuk do të ketë korrozion të kufirit të kokrrizave në sipërfaqen e tubit të çelikut. Kjo mund të arrihet duke rregulluar trashësinë e filmit të oksidit të kromit në sipërfaqe për t'i dhënë tubit të çelikut rezistencë ndaj korrozionit.

imazhet e kokës së autorit
Autori: gneesteel Gnee Steel është një ndërmarrje profesionale e zinxhirit të furnizimit e angazhuar kryesisht në projektimin dhe përpunimin e pllakave të çelikut, spirales, profilit dhe peizazhit të jashtëm. Pas 15 vitesh zhvillimi, ajo është bërë një kompani udhëheqëse ndërkombëtare e zinxhirit të furnizimit të çelikut në Central Plains.

Gnee Steel-Gnee Steel Export Stainless Steel Company

  • Ekipi ynë i shërbimit ndaj klientit është këtu për t'ju ndihmuar 24/7.
  • Mostra falas, e personalizueshme, stok i madh
  • Çfarëdo që ju nevojitet, ne jemi këtu për ju.