Cilat janë metodat dhe pajisjet për prerjen e tubave inox?
  1. Fillimi » blog » Cilat janë metodat dhe pajisjet për prerjen e tubave inox?
Cilat janë metodat dhe pajisjet për prerjen e tubave inox?

Cilat janë metodat dhe pajisjet për prerjen e tubave inox?

Tubat prej çeliku inox vijnë në gjatësi standarde prej 6 metrash, megjithatë shumë klientë kanë nevojë për gjatësi të personalizuara që variojnë nga 3 deri në 10 metra. Përpunuesit që punojnë me lloje të ndryshme të produkteve prej çeliku inox duhet të priten dhe saldohen. Cila mënyrë e prerjes së tubave prej çeliku inox është më e mirë?

Prerje e zakonshme Tub çeliku inox Metodat

1. Prerje gërryese

Prerja e rrotave bluarëse është një mënyrë popullore dhe efikase për prerjen e tubave inox. Ai përfshin përdorimin e një rrote bluarëse rrotulluese me shpejtësi të lartë. Megjithëse mund të presë me saktësi dhe shpejtësi tubat prej çeliku inox, produkti i përfunduar do të ketë disa gërvishtje në fund. Rezultate më të mira mund të merren duke përdorur një makinë për heqjen e gypave prej çeliku të pandryshkshëm ose teknikën e duhur dhe efikase të heqjes së gurëve.

2. Prerje me sharrë rrethore

Megjithëse prerja e sharrës rrethore nuk prodhon gërvishtje, është më e shtrenjtë se pajisjet e prerjes automatike për shkak të rritjes së shpenzimeve të punës. Megjithatë, mund të përdoret për të prerë disa tuba inox më të gjatë.

3. Gdhendje me laser

Me prerje me lazer, çelik i pandryshkshëm shkrihet dhe avullohet duke përdorur energjinë e krijuar kur lazeri rrezaton sipërfaqen. Ka shumë energji të përqendruar, ngrohje të shpejtë, prerje të shpejtë dhe cilësi të mirë prerjeje. Mund të presë me saktësi dhe efikasitet materialet prej çeliku të pandryshkshëm me forma të ndryshme të ndërlikuara, dhe shpenzimet e përpunimit që pasojnë janë minimale. Megjithatë, për shkak të kostos së tyre të lartë, makinat prerëse lazer janë më të përshtatshmet për operacione prodhimi në shkallë të gjerë.

4. Një pajisje prerëse autonome

Rezultati i prerjes së makinës automatike të prerjes është i ngjashëm me atë të prerjes me lazer dhe ka një çmim të arsyeshëm. Nuk nevojitet punë, por është më e përshtatshme për prerje të përmasave të vogla, sepse nëse madhësia është shumë e gjatë, kutia e shpejtësisë së makinës do të vonojë.

5. Prerja e derrave

Kur preni duke përdorur një prerës pianurje, rezultati është një prerje e lëmuar pa gërvishtje, dhëmbë sharrë dhe skaje të mprehta. Është një teknikë popullore dhe e dobishme për bizneset e vogla dhe të mesme për të prerë çelik inox. Megjithatë, për të përmirësuar problemet e skajeve, nevojitet më shumë përpunim.

6. Prerja e telit

Teknika e prerjes së shpejtë të telit prodhon feta të pastra dhe pa gërvishtje. Tubacionet e bëra prej çeliku inox, megjithatë, mund të zbardhen disi pas prerjes dhe duhet të bluhen dhe i lëmuar përsëri. Procedura është e vështirë, e kotë dhe e papërshtatshme për përdorim të përgjithshëm.

7. Përdorimi i plazmës

Gazi jonik përdoret me pajisjet e prerjes automatike të plazmës për të krijuar çelik inoks me temperaturë të lartë, me shkrirje të shpejtë që mund të pritet shpejt. Pas prerjes, disa mbetje metalike do të jenë ende të pranishme në murin e brendshëm të tubit inox, duke kërkuar pastrim të mëtejshëm. Për më tepër, gryka prej çeliku inox do të zbardhet disi dhe prerja nuk do të jetë e qetë pas përdorimit të një makinerie prerëse plazma, gjë që mund të çojë lehtësisht në probleme me cilësinë e prerjes.

Cilat janë tubat prej çeliku inox Pajisjet e prerjes?

Veglat për prerjen e tubave prej metali dhe plastike janë dy kategoritë kryesore të veglave për prerjen e tubave. Këto përfshijnë makineritë e prerjes së ndarë, thikat rrotulluese për prerjen e tubave, thikat e prerjes së tubave të artikuluar, makinat e prerjes dhe prerjes së tubave ngjitës të tubave dhe makinat për prerjen e tubave metalikë nën 2 inç. Veglat për prerjen e tubave plastikë mund të ndahen gjithashtu në tre seksione: makina rrotulluese për prerjen e tubave plastikë, gijotina e tubit PE dhe kruajtësja e tubave PE.

Thikë për prerjen e tubave metalikë

1. Makinë për prerjen e tubave metalikë nën 2 inç

Tubat prej gize, çeliku të karbonit dhe çeliku inox mund të priten të gjithë me mjetin ekspert të prerjes së ftohtë të njohur si makineria e prerjes së tubave metalikë ECG2 nën 2 inç. Buza e prerjes është e drejtë dhe të katër tehut shkojnë në një vijë të drejtë falë përdorimit të një kornize udhëzuese susta. Prerja është e shpejtë dhe që kursen punë për shkak të çelikut të mjetit me rezistencë të lartë që përdoret për të bërë tehun e hollë dhe të mprehtë. Ky mjet për prerjen e ftohtë të tubave është më i shpejti i disponueshëm në treg. Për shkak se prerja me një teh të mprehtë është më e kursyer në punë, doreza e prerësit të tubit mund të bëhet më e shkurtër, duke e bërë atë ideale për përdorim në zona të ngushta.

2. Një prerës me teh rrotullues

Instrumentet profesionale të prerjes së ftohtë që mund të presin tuba me diametër të madh të bërë nga çeliku i karbonit, çeliku inox, gize dhe hekuri duktil janë seritë e makinerive rrotulluese për prerjen e tubave. Prerja e tubave është më efikase dhe më e kursyer në punë falë dizajnit ultra të arsyeshëm të trupit dhe cilësimeve strukturore inteligjente! Për prodhimin e tehut prerës përdoret çeliku i veglave me rezistencë të lartë. Forca dhe qëndrueshmëria e tehut balancohen pas një procesi unik trajtimi termik, duke siguruar që ajo të prehet shpejt dhe të jetë afatgjatë.

3. Një makinë që pret tuba të artikuluar

Instrumentet profesionale të prerjes së ftohtë që mund të presin gypat e çelikut të karbonit, çelikut të pandryshkshëm, gize dhe hekurit duktil janë seritë e makinerive të prerjes së tubave të artikuluar. Performanca e prerjes përmirësohet më tej nga dizajni i trupit ultra të lehtë dhe cilësimet e ndjeshme strukturore. Për prodhimin e tehut prerës përdoret çeliku i veglave me rezistencë të lartë. Për të balancuar forcën dhe qëndrueshmërinë e tehut dhe për t'u siguruar që ajo prehet shpejt, ndërkohë që është ende e fortë dhe rezistente ndaj konsumit, ajo i është nënshtruar një trajtimi unik termik.

4. Një makinë prerëse dhe pjerrëse e tubave të tipit ngjitës të tubave

Burimi i energjisë për tipin ngjitës të tubave të makinerive prerëse dhe pjerrëse të tubave është presioni hidraulik. Mjeti prerës dhe i pjerrët mundësohet nga presioni hidraulik dhe funksionon në të njëjtin parim prerjeje si një prerës me disqe. Për të përfunduar operacionin e prerjes dhe prerjes së tubit, roboti prerës kontrollohet nga distanca për të zvarritur rreth perimetrit të tubit. Së pari, ajo futet butësisht përmes vidës së filetuar për të prerë tubin që duhet të pritet. Tuba me diametër të jashtëm që variojnë nga 6 inç (153 mm) deri në 72 inç (1829 mm) mund të përpunohen prej tij.

5. Një makinë për ndarje dhe gërvishtje

Pajisjet për ndarje dhe pjerrësi i përmbahen normave dhe ligjeve të nevojshme për firmat e gazit, naftës dhe petrokimikeve si dhe nevojat e industrive përkatëse. Prerja dhe mirëmbajtja e prerjes së tubacioneve në bizneset minerare dhe industriale, duke përfshirë gazin, naftën dhe petrokimikatet, është e përshtatshme për këtë pajisje. Instalimi dhe riparimi i kësaj pajisjeje është thelbësor për përdoruesit. Funksionon mirë në një sërë situatash operacionale, duke përfshirë hapësira të vogla, llogore, zona të djegshme dhe shpërthyese dhe zona ku zhurma është e ndaluar.

Vegla për prerjen e tubave plastikë

1. Një prerës tubash PE

Produktet në serinë gijotina të tubave PE janë instrumente prerëse të specializuara të krijuara për të prerë tubat PE. Struktura e gijotinës është e arsyeshme dhe e pakomplikuar. Hekuri duktil me qëndrueshmëri të lartë, i cili ka përfitimet teknike të duktilitetit të fortë dhe forcës së lartë, përdoret për të bërë gypin. Është rezistent ndaj rënies dhe përplasjes, përveç deformimit nën stres. Për të krijuar një ekuilibër midis forcës dhe qëndrueshmërisë së tehut, përdoret një proces unik i trajtimit të nxehtësisë për çelikun e veglave me rezistencë të lartë. Veshja me teflon aplikohet gjithashtu në sipërfaqen e tehut, duke garantuar prerje të shpejtë së bashku me qëndrueshmëri dhe rezistencë ndaj konsumit. Për momentin, funksionon mirë si një mjet prerës për prerjen e tubave PE.

2. Një makinë rrotulluese për prerjen e Ptuba lastik

Instrumentet profesionale prerëse që mund të presin tubat PE janë seria e makinave rrotulluese për prerjen e tubave plastikë. Ky produkt ka një strukturë të ndjeshme dhe të drejtpërdrejtë. Për prodhimin e trupit përdoret derdhja e aliazhit të aluminit, e cila ofron përfitimet teknologjike të forcës së lartë strukturore dhe peshës së lehtë. Tuba PVC ose PE kanë nevojë vetëm për 6 deri në 8 inç hapësirë ​​pune rreth tyre, duke i bërë ato ideale për gropat e punës dhe aplikimet e prerjes në tokë. Për të garantuar prerje të drejtë, makina prerëse e tubave rregullohet me ndihmën e rulit. Njëkohësisht, makina për prerjen e tubave mund të pjerrë me 15 gradë grykën e tubit si nga brenda ashtu edhe nga jashtë.

 

imazhet e kokës së autorit
Autori: gneesteel Gnee Steel është një ndërmarrje profesionale e zinxhirit të furnizimit e angazhuar kryesisht në projektimin dhe përpunimin e pllakave të çelikut, spirales, profilit dhe peizazhit të jashtëm. Pas 15 vitesh zhvillimi, ajo është bërë një kompani udhëheqëse ndërkombëtare e zinxhirit të furnizimit të çelikut në Central Plains.

Gnee Steel-Gnee Steel Export Stainless Steel Company

  • Ekipi ynë i shërbimit ndaj klientit është këtu për t'ju ndihmuar 24/7.
  • Mostra falas, e personalizueshme, stok i madh
  • Çfarëdo që ju nevojitet, ne jemi këtu për ju.