Cilat janë llojet e ndryshme të pllakave prej çeliku inox?
  1. Fillimi » blog » Cilat janë llojet e ndryshme të pllakave inox?
Cilat janë llojet e ndryshme të pllakave prej çeliku inox?

Cilat janë llojet e ndryshme të pllakave prej çeliku inox?

Në dekadat e fundit, pllakat inox janë bërë një material shumë popullor i përdorur në industri të ndryshme. Ato mund të përdoren në ndërtimin e strukturave, rezervuarëve kimikë, pajisjeve mjekësore dhe pajisjeve të përpunimit të ushqimit, për të përmendur disa. Megjithatë, me thellimin e aplikimeve, pllakat inox kanë nxjerrë edhe shumë variante. Sot, ky blog do të prezantojë në detaje llojet e pllakave inox për aplikim më të mirë të këtij produkti.

Cilat janë llojet e ndryshme të pllakave prej çeliku inox?

Në përgjithësi, pllaka inox mund të ndahet në variante të ndryshme për sa i përket trashësisë, procesit të prodhimit, organizimit të inoksit, sipërfaqes, performancës, funksionit etj. Le të shohim më poshtë.

Trashësia

Sipas klasifikimit të trashësisë, ekzistojnë kryesisht katër lloje të pllakave prej çeliku inox:

Fletë inox ultra e hollë: <0.2 mm

Fletë e hollë çeliku inox: 0.2mm-4mm

Pllaka inox me trashësi mesatare: 4 mm-20 mm

Pllaka të trasha çeliku inox: 20mm-60mm

Pllaka inox ultra të trasha: 60mm-115mm

Pllaka të holla kundër të trasha çeliku inox

Organizim inox

Sipas organizatës së çelikut të pandryshkshëm, ekzistojnë pllaka çeliku inox austenitike, ferrite, martensitike, duplekse dhe forcuese nga reshjet.

Pllaka austenitike çeliku inox: lloji më i përdorur i pllakave inox. Përmban një sasi të lartë kromi dhe nikel, gjë që i jep rezistencë të shkëlqyer korrozionit dhe e bën atë jo magnetik. 304 dhe 316 janë dy klasa austenitike të njohura të përdorura në një gamë të gjerë aplikimesh, duke përfshirë mjedise të ashpra dhe detare.

Pllaka Ferrite Inox: përmbajnë krom dhe kanë një mikrostrukturë ferritike, që i bën ato magnetike. Pllakat prej çeliku inox ferritike ofrojnë rezistencë të lavdërueshme ndaj korrozionit dhe përdoren zakonisht në aplikime automobilistike dhe qëllime dekorative.

Pllaka martensitike çeliku inox: të njohur për forcën dhe fortësinë e tyre të lartë. Ai përmban krom, nikel, molibden dhe karbon, të cilat kontribuojnë në vetitë e tij unike. Pllakat martensitike prej çeliku inox përdoren shpesh në aplikime që kërkojnë rezistencë të lartë ndaj konsumit, të tilla si takëm, instrumente kirurgjikale dhe tehe turbinash.

Pllaka dyfishe inox: një kombinim i çeliqeve inox austenitikë dhe ferritikë. Ofron një ekuilibër të mirë të forcës dhe rezistencës ndaj korrozionit. Çelik inox dupleks përdoret zakonisht në industri të tilla si përpunimi kimik, nafta dhe gazi dhe aplikimet detare.

Pllaka çeliku inox forcohet nga reshjet: një lloj i pllakë inox që mund të ngurtësohen përmes trajtimit termik. Ofron forcë të lartë dhe rezistencë të shkëlqyer ndaj korrozionit. Çelik inox që ngurtësohet nga reshjet përdoret shpesh në industrinë e hapësirës ajrore, bërthamore dhe kimike.

Aplikime për pllaka çeliku inox

Sipërfaqe

Pllaka pasqyre prej çeliku inox: bërë duke përdorur llum gërryes për të lustruar sipërfaqen e pllakës së thjeshtë prej çeliku inox përmes pajisjeve lustruese për ta bërë shkëlqimin e sipërfaqes aq të qartë sa një pasqyrë. Ato përdoren kryesisht në dekorimin e ndërtesave, dekorimin e ashensorëve, dekorimin industrial, dekorimin e objekteve dhe aplikacione të tjera dekorative.

Pllaka inox me model: formimi i modeleve konkave dhe konvekse në sipërfaqen e pllakave të thjeshta inox, të cilat përdoren shpesh në aplikime ku kërkohen butësi dhe cilësi dekorative.

Pllaka të veshura inox: një pllakë çeliku e përbërë e përbërë nga një shtresë bazë pllake çeliku të karbonit dhe një shtresë e veshjes së pllakave prej çeliku inox. Ka një lidhje të fortë metalurgjike midis çelikut të karbonit dhe çelikut inox, i cili mund të shtypet në nxehtësi, të përkulet në të ftohtë, të pritet, saldohet dhe përpunohet tjetër. Pllakat e veshura me çelik inox aplikohen më shumë në industrinë e naftës, kimike, kripë, përpunimin e ushqimit dhe industri të tjera.

Pllaka të valëzuara çeliku inox: të njohura edhe si pllaka të profilizuara prej çeliku inoks, janë fletë metalike që rrotullohen dhe përkulen në të ftohtë në profile të ndryshme të valëzuara në pllaka inox. Këto pllaka gjejnë aplikime në industri të ndryshme, duke përfshirë veshjen e mureve, çatitë, rezervuarët e ruajtjes së naftës dhe gazit, aplikimet arkitekturore, tubacionet dhe kanalet, filtrimin dhe më shumë.

Pllaka inox me finitura të ndryshme

Procesi i prodhimit

Hot mbështjellë Si palodhur Szhvishem Platat: prodhuar përmes procesit të rrotullimit të nxehtë.

Ftohtë mbështjellë Si palodhur Szhvishem Platat: prodhuar përmes procesit të petëzimit të ftohtë.

Për më shumë detaje, mund të shihni blogun tonë: Dallimi midis pllakës së çelikut të pandryshkshëm të mbështjellë të nxehtë dhe pllakës prej çeliku të pandryshkshëm të mbështjellë të ftohtë

Performance

Sipas performancës, mund të ndahet në:

Pllaka inox rezistente ndaj acidit nitrik, pllaka çeliku inox rezistente ndaj acidit sulfurik, pllaka inox rezistente ndaj gropave, pllaka çeliku inoks rezistente ndaj stresit, pllaka inox me rezistencë të lartë

funksion

Sipas karakteristikave funksionale të pllakave inox, ato mund të ndahen në:

pllaka çeliku inoks me temperaturë të ulët, pllaka inox jomagnetike, pllaka inox me prerje të lehtë, pllaka inoksi super-plastike

blog32-5_11zon

Blini pllaka çeliku inox nga fabrikuesi inox

Gnee Steel është një nga prodhuesit kryesorë të pllakave prej çeliku inox në Kinë. Pllakat SS në fabrikën tonë vijnë në materiale, forma, madhësi, standarde dhe përfundime të ndryshme. Me shërbimet specifike të dorëzimit të shpejtë dhe inxhinierisë precize, ne jemi të specializuar në dhënien e pllakave SS më të mira me kostot më konkurruese. Për të pyetur në lidhje me produktet tona të pllakave ss, ju lutemi mos ngurroni të kërkoni një kuotë.

imazhet e kokës së autorit
Autori: Gnee Steel Gnee Steel është një prodhues, furnizues dhe eksportues i besueshëm çeliku inox nga Kina. Produktet që ata prodhojnë përfshijnë: tuba inoksi, mbështjellje çeliku inoks, pllaka inox, profile çeliku inox, fletë çeliku inox dhe pajisje çeliku inox. Deri më tani, produktet e tyre janë eksportuar në 120+ vende dhe kanë shërbyer mbi 1000+ projekte, të favorizuara ngrohtësisht nga shumë klientë vendas dhe të huaj.

Gnee Steel-Gnee Steel Export Stainless Steel Company

  • Ekipi ynë i shërbimit ndaj klientit është këtu për t'ju ndihmuar 24/7.
  • Mostra falas, e personalizueshme, stok i madh
  • Çfarëdo që ju nevojitet, ne jemi këtu për ju.