Cilat janë aplikimet dhe përdorimet e ndryshme të pllakave inox 316?
  1. Fillimi » blog » Cilat janë aplikimet dhe përdorimet e ndryshme të pllakave inox 316?
Cilat janë aplikimet dhe përdorimet e ndryshme të pllakave inox 316?

Cilat janë aplikimet dhe përdorimet e ndryshme të pllakave inox 316?

Çelik inox është një nga metalet më të përdorura në shumë sektorë. Kjo për shkak se ka rezistencë superiore ndaj korrozionit, përfundim me shkëlqim, qëndrueshmëri të lartë, performancë të mirë dhe mirëmbajtje të ulët. Në përgjithësi, çeliku inox ndahet në klasa të ndryshme duke përfshirë 301, 304, 316, 321, 410, etj. Sot, ne do të mësojmë kryesisht për përdorimet dhe aplikimet e ndryshme të pllakave inox 316 dhe pse ato janë një zgjedhje e shkëlqyer për shumë aplikime. Duke e lexuar tani!

Çfarë është pllaka çeliku inox 316?

316 Pllaka inox është një metal katror/drejtkëndor i bërë nga çelik inox austenit 316. Ka veti të shkëlqyera të forcës, formueshmërisë, saldueshmërisë dhe përpunimit. Rezistenca e tij e fortë ndaj acideve dhe klorureve e bën atë ideal për t'u përdorur si në mjedise ndërtimi ashtu edhe në mjedise detare. Sipërfaqja e saj siguron gjithashtu rezistencë superiore ndaj korrozionit të çarjeve dhe gropave kur ekspozohet ndaj kimikateve të ashpra ose solucioneve të kripura.

316 Stainless Steel

316 Inox është çeliku i dytë më i zakonshëm i përdorur pas çelikut inox 304. Ai përbëhet nga 3% molibden, 0.08% karbon, 14% nikel, 18% krom dhe sasi të vogla të elementëve të tjerë. Shtimi i kromit krijon një shtresë të hollë oksidi metalik mbi sipërfaqen e metalit për të përmirësuar më mirë rezistencën ndaj ndryshkut më të fortë ndaj kimikateve, veçanërisht ndaj klorureve ose substancave të kloruruara. Shtimi i lidhjeve të tjera rrit më tej vetitë e tij.

316L është versioni me karbon të ulët të çelikut inox 316, ndërsa ai me përmbajtje më të lartë karboni identifikohet si 316H. Një variant tjetër i çelikut inox 316 është 316Ti i stabilizuar. 316H ofron stabilitet më të mirë termik dhe rezistencë ndaj zvarritjes, ndërsa 316L është një zgjedhje superiore ku punimet metalike përfshijnë temperatura të larta dhe janë shumë rezistente ndaj korrozionit. Pastaj 316Ti siguron rezistencë më të mirë ndaj korrozionit ndërgranular.

316 Fletë dhe pllaka inox

Aplikime dhe përdorime të ndryshme të pllakave inox 316

316 pllakë inox e bën atë një zgjedhje ideale për përdorim në një gamë të gjerë aplikacionesh që kërkojnë performancë dhe besueshmëri të lartë. Gjithashtu, është më i përshtatshëm për aplikime me sasi të lartë elementësh gërryes, ose ku komponenti do të zhytet vazhdimisht në ujë. Prandaj, përdoret zakonisht në det dhe në det të hapur, përpunimin kimik, përpunimin e ushqimit, ndërtim, prodhim, makineri, tekstile, etj. Le të japim disa shpjegime dhe shembuj më poshtë.

1. Ndërtim

316 Pllaka inox mund të thuhet si një material ndërtimor kryesor në industrinë e ndërtimit. Mund të përdoret si çati, mur anësor, veshje me dërrasa, strukturë çeliku, skela, mbështetëse, korniza, fasada ndërtesash, parmakë dhe elemente dekorative.

2. Industria automotive

316 Pllaka prej çeliku inox përdoret gjerësisht në industrinë e prodhimit të makinave për të siguruar qëndrueshmërinë dhe forcën e nevojshme për të kaluar testimin e përplasjes. Ai siguron seksione strukturore për anijet, automjetet ushtarake, hekurudhat dhe kamionët. Mund të përdoret gjithashtu në sistemet e shkarkimit, silenciatorë, zbukurime, valvola, pajisje, etj.

Aplikime Mjekësore

3. Kimike Përpunimi

Përdoret gjithashtu në industrinë kimike për trajtimin e kimikateve gërryese. Rezistenca e lartë ndaj korrozionit të fletëve dhe pllakave prej çeliku inox 316 e bën atë një zgjedhje ideale për pajisjet e përpunimit kimik të ekspozuar ndaj kimikateve të ashpra. Shembujt përfshijnë stolat dhe pajisjet laboratorike, pajisjet e përpunimit kimik, cisternat dhe tubacionet për aplikime kimike, enët e ruajtjes së kimikateve, cisternat e kimikateve, kontejnerët e transportit kimik, etj.

4. Përpunimi i Ushqimit dhe Pijeve

Çelik inox 316 është gjithashtu i sigurt për ushqimin, higjienik dhe i fortë, i referuar zakonisht si "çelik inox i cilësisë së ushqimit" megjithëse nuk është një klasifikim zyrtar. Mund të përdoret në industrinë e ushqimit dhe pijeve për përdorim në pajisjet e përpunimit të ushqimit që janë subjekt i stresit dhe konsumit të shpeshtë. Të tjerat përdoren shpesh në pajisjet e përpunimit të ushqimit, të tilla si kuzhinat komerciale, rezervuarët e magazinimit të ushqimit dhe pajisjet e birrës dhe qumështit.

316 Pllakë çeliku inox në industrinë e përpunimit të ushqimit

5. Industria farmaceutike

Është biokompatibël, duke e bërë atë të përshtatshëm për instrumente kirurgjikale dhe implante. Pllaka prej çeliku inox 316 përdoret në pajisjet e prodhimit farmaceutik, duke përfshirë rezervuarët e magazinimit dhe miksera.

6. Industria Detare dhe në det të hapur

Çelik inox 316 quhet gjithashtu çelik inox i klasës detare për shkak të rritjes së rezistencës ndaj korrozionit të klorurit në krahasim me llojin 304. Ofron rezistencë të avancuar ndaj korrozionit dhe gërvishtjeve në mjedise më agresive, duke e bërë atë ideal për aplikime që përfshijnë ujë të kripur, kimikate acide ose klorur. Prandaj, pllaka çeliku inox 316 përdoret zakonisht në industrinë detare për ndërtimin e anijeve dhe platformat e shpimit në det të hapur. Përdoret gjithashtu në pajisjet e varkave, helikat, boshtet, prodhimin e naftës dhe gazit në det të hapur, infrastrukturën detare, balustrat bregdetare, strukturat në det të hapur dhe pajisje të tjera të ekspozuara ndaj atmosferave të ndotura.

Zbatime Detare

7. Industria Prodhuese

316 Pllaka prej çeliku inox përdoret kryesisht për të fabrikuar produkte çeliku inox në industrinë e prodhimit. Tre përfaqësuesit më të shquar janë:

Pllakë me model çelik inox 316,

316 mbështjellje çeliku inox,

316 tuba inox.

Të tjera përfshijnë sisteme tubacionesh prej çeliku inox, fllanxha, pajisje, valvola, pompa, dado, bulona, ​​susta, litarë, etj.

8. Përdorime Publike

Mund të përdoret gjithashtu për të bërë enë nën presion, rezervuarë të përgjithshëm, shkëmbyes nxehtësie, kaldaja, dollapë magazinimi, rafte, pllaka diellore, termocentrale, avullues, bateri, impiante për trajtimin e ujit, etj.

Është e rëndësishme të theksohet se këto janë vetëm disa shembuj të aplikimeve të shumta të fletëve dhe pllakave prej çeliku inox 316. Më shumë aplikacione presin të zbulohen nga ju!

316 Prerje e pllakave inox

Cilat janë avantazhet e përdorimit të pllakës inox 316?

Pllaka prej çeliku inox SAE 316 ofron disa avantazhe që e bëjnë atë një zgjedhje popullore në industri të ndryshme. Ata janë:

1. Ka rezistencë superiore ndaj korrozionit për shkak të shtimit të Mo, veçanërisht i përshtatshëm për mjedise agresive dhe ekspozim ndaj klorureve, acideve dhe kushteve detare.

2. Mund të përballojë temperaturat e ngritura pa humbje të konsiderueshme të rezistencës ndaj korrozionit ose forcës. Mund të funksionojë mirë në temperatura deri në 800 °C.

3. Ka forcë dhe qëndrueshmëri të shkëlqyer për aplikime strukturore.

4. Mund të fabrikohet lehtësisht, të saldohet dhe të formohet në forma dhe madhësi të ndryshme. Megjithatë, seksionet që kërkojnë saldim të rëndë mund të kërkojnë pjekje pas saldimit për sasinë maksimale të rezistencës së mundshme ndaj korrozionit.

5. Është jo toksik, i lehtë për t'u pastruar dhe rezistent ndaj rritjes së baktereve, gjë që është e rëndësishme për aplikime higjienike.

6. Ka një sipërfaqe të lëmuar dhe shkëlqim të lartë rrit tërheqjen e saj vizuale në aplikimet arkitekturore dhe dekorative.

7. Ka një jetëgjatësi të gjatë shërbimi, gati më shumë se 50 vjet.

8. Është jo magnetik dhe i sigurt për t'u përdorur me pajisje elektronike të ndjeshme.

9. Është 100% i riciklueshëm.

Aplikimet dhe përdorimet e pllakës inox-316

Kontaktoni Gnee Steel për fletë dhe pllakë çeliku 316 inox sot

Si përfundim, pllaka inox 316 po bëhet materiali i zgjedhur për shumë aplikime industriale dhe detare për shkak të vetive dhe karakteristikave të jashtëzakonshme. Nëse dëshironi një material me cilësi të lartë, të qëndrueshëm dhe efikas për kërkesat tuaja industriale, 316 fletë çeliku inox duhet të jenë opsioni juaj i preferuar.

Gnee është furnizuesi dhe prodhuesi kryesor i çelikut inox në Kinë dhe ne disponojmë një sërë pllakash dhe fletësh çeliku inox të përshtatshme për shumë aplikime. Na kontaktoni për më shumë informacion në lidhje me produktet tona të pllakave dhe fletëve prej çeliku inox 316, ose kërkoni një kuotë për një analizë të thelluar të çmimeve sot. Me Gnee Steel ju mund të blini një pjesë të pjesshme, duke e bërë më të lehtë përfundimin e punës së çdo madhësie.

imazhet e kokës së autorit
Autori: Gnee Steel Gnee Steel është një prodhues, furnizues dhe eksportues i besueshëm çeliku inox nga Kina. Produktet që ata prodhojnë përfshijnë: tuba inoksi, mbështjellje çeliku inoks, pllaka inox, profile çeliku inox, fletë çeliku inox dhe pajisje çeliku inox. Deri më tani, produktet e tyre janë eksportuar në 120+ vende dhe kanë shërbyer mbi 1000+ projekte, të favorizuara ngrohtësisht nga shumë klientë vendas dhe të huaj.

Gnee Steel-Gnee Steel Export Stainless Steel Company

  • Ekipi ynë i shërbimit ndaj klientit është këtu për t'ju ndihmuar 24/7.
  • Mostra falas, e personalizueshme, stok i madh
  • Çfarëdo që ju nevojitet, ne jemi këtu për ju.