Çfarë janë tubat me mur të hollë çeliku inox?
  1. Fillimi » blog » Çfarë janë gypat me mur të hollë çeliku inox?
Çfarë janë tubat me mur të hollë çeliku inox?

Çfarë janë tubat me mur të hollë çeliku inox?

Termi "tub çeliku inoks me mure të hollë" përshkruan gypat inox që kanë mure relativisht të hollë në lidhje me diametrin e tyre të jashtëm. Këto tuba kanë forcën dhe rezistencën ndaj korrozionit të çelikut të pandryshkshëm, por ato janë gjithashtu të lehta dhe fleksibël.

Me mure të hollë Tub çeliku inox Metodat e Kyçjes

1. Mënyra e lidhjes me presion

Mjetet hidraulike të përdorura nga profesionistët bëjnë lidhjen shtrënguese. Për të krijuar një seksion kryq gjashtëkëndor gjatë instalimit, tubi prej çeliku inox me mure të hollë futet në prizën e montimit të tubit të mbërthyer dhe mbërthehet duke përdorur mjete hidraulike. Për të garantuar vulosjen e lidhjes, një vulë me unazë O është formuar midis montimeve të tubit.

2.  Një marrëdhënie dashurie

Përdorni një makinë gërmimi për të krijuar një ndërfaqe me brazdë në lidhjen e tubit për tubat prej çeliku inox me mure të hollë me diametër më të madh se DN100. Më pas, futni kapësin e veshur me një unazë mbyllëse në ndërfaqen me brazdë. Së fundi, shtrëngoni bulonat e kapëses me një mjet për të përmirësuar performancën e vulosjes. Kjo mënyrë funksionimi është veçanërisht e shpejtë dhe e përshtatshme.

3. Lidhja e saldimit

Saldimi TIG i tubave inox me mure të hollë mund të klasifikohet si prapanicë ose fole. Megjithëse të dyja teknikave u mungojnë nyjet, aplikimi i tyre parësor është në saldimin me hark me argon në fole. Teli i saldimit nuk nevojitet për lidhjen e tubave inox DN15–DN100; megjithatë, saldimi me hark me argon kërkohet për lidhjen e tubave inox më të mëdhenj se DN125.

4. Ngjitja me fllanxha

Procesi i lidhjes së një fllanxhe përfshin lidhjen e saj në dy hapje tubash prapanicë, instalimin e një copë litari në qendër dhe shtrëngimin e saj me vida për të krijuar një vrimë të lëvizshme.

Vetitë dhe Përparësitë e Tuba prej çeliku inox me mure të hollë

Cilat janë vetitë e tubave inox me mure të hollë?

1. Ka pak rezistencë ndaj rrjedhjes, nuk ka shkallëzime dhe një mur i brendshëm i lëmuar.

2. Higjienike, pa njolla dhe në përputhje me rregullat e ujit të pijshëm.

3. Nuk do të shkaktojë ndotje të “ujit të fshehur” dhe është rezistent ndaj ndryshkut dhe korrozionit.

4. Performancë e mirë termoizoluese: Çelik inox ka një rezistencë termike 25 herë më të lartë se tubat e bakrit dhe një rezistencë termike 4 herë më të lartë se tubat prej çeliku të karbonit. Sepse çelik i pandryshkshëm humbet shumë pak nxehtësi kur përdoret si tub uji i nxehtë, ai është veçanërisht i përshtatshëm për bartjen e ujit të nxehtë.

5. Për të ulur shpenzimet dhe kostot e mirëmbajtjes, përdorni tuba inox me mure të hollë.

Përparësitë e tubave prej çeliku inox me mure të hollë si tuba uji

  1. Rrjedhje dhe plasje e mbeturinave

Midis -270°C dhe 400°C, çeliku inox mund të funksionojë në mënyrë të sigurt për një periudhë të gjatë kohore. Rezistenca në tërheqje e tubave të ujit prej çeliku inox është më shumë se 530 N/mm, dhe ato kanë duktilitet dhe elasticitet të fortë. Asnjë përbërës i rrezikshëm nuk do të precipitojë në temperatura të larta ose të ulëta dhe vetitë e materialit janë mjaft të qëndrueshme. Për më tepër, qëndrueshmëria e jashtëzakonshme e tubave të ujit prej çeliku inox ul ndjeshëm gjasat e rrjedhjeve të ujit të shkaktuara nga faktorë të jashtëm, ul në mënyrë drastike shkallën e rrjedhjeve të ujit dhe mbron dhe përdor në mënyrë efikase burimet ujore.

  1. Deri në 100 vjet jetë shërbimi pa mirëmbajtje

Tubat e ujit prej çeliku inox kanë rezistencë të jashtëzakonshme ndaj korrozionit në të gjitha llojet e ujit, madje edhe në ujë të butë, dhe rezistencë të madhe ndaj korrozionit edhe kur përdoren nën tokë, falë veshjes së hollë dhe të dendur okside të pasur me krom në sipërfaqen e tyre. Sipas statistikave nga testet e korrozionit në terren, tubat e ujit prej çeliku inox mund të zgjasin deri në 100 vjet, kërkojnë shumë pak mirëmbajtje gjatë jetës së tyre, kursejnë para dhe mundime duke mos pasur nevojë të zëvendësohen dhe kanë një kosto totale të ulët të përdorimit.

  1. Praktike dhe e përballueshme

Që kur u krijua nga njerëzit në shekullin e 20-të, çeliku inox ka qenë një material i përhapur. Aktualisht, tubat e ujit prej çeliku inox ofrojnë raportin më të mirë të performancës-çmimit në krahasim me materialet e tjera. Kjo ka të bëjë me cilësitë e jashtëzakonshme të çelikut inox, të cilat përfshijnë rezistencën ndaj korrozionit, forcën e lartë dhe rezistencën ndaj goditjes. Ka një jetë shërbimi identike si një ndërtesë. Do të sjellë përfitime gjatë gjithë jetës nëse investohet. Është një situatë “një herë e përgjithmonë”.

  1. I pafajshëm dhe jo toksik

Është e mundur të implantohen elementë prej çeliku inox në pjesët e trupit të njeriut që janë në gjendje të mirë shëndetësore. Për këtë arsye, opsioni më i shëndetshëm për tubacionet e furnizimit me ujë është përdorimi i tubave prej çeliku inox. Çdo sinjal në testin e ujit të zhytjes përputhej me kriteret kombëtare të ujit të pijshëm. Muri i brendshëm i lëmuar i tubit prej çeliku inox parandalon grumbullimin e shkallës nga zhvillimi dhe përdorimi afatgjatë dhe i reziston ngjyrosjes bakteriale. Mund të ndalojë me sukses ndotjen dytësore të mjedisit të ujit, kështu që nuk ka nevojë të shqetësoheni për kompromentimin e cilësisë së ujit.

  1. Ruajtja e energjisë dhe ruajtja e mjedisit

Humbja e presionit dhe shpenzimet e transportit zvogëlohen nga muri i brendshëm i lëmuar dhe rezistenca shumë e ulët ndaj ujit të tubit inox. Sasia e energjisë termike e humbur në tubacionet e ujit të nxehtë është ulur ndjeshëm pasi çeliku inox ka një koeficient të ulët të zgjerimit termik. Inox nuk e ndot mjedisin sepse është një material plotësisht i riciklueshëm.

Për çfarë përdoren tubat prej çeliku inox me mur të hollë?

1. Hidraulik dhe ujësjellës: Sistemet e furnizimit me ujë dhe kullimit përdorin tuba inox me mure të hollë. Ato janë të përshtatshme për transportimin e ujit dhe lëngjeve të tjera për shkak të qëndrueshmërisë dhe rezistencës së tyre ndaj korrozionit.

2. Sektori i Ushqimit dhe Pijeve: Sektori i ushqimeve dhe pijeve përdor tuba inox me mure të hollë për qëllime sanitare. Ato funksionojnë mirë për bartjen e ushqimeve dhe pijeve pasi janë rezistente ndaj ndryshimeve të temperaturës dhe korrozionit.

3. Industria e automobilave: Sistemet e shkarkimit, në veçanti, përdorin tuba çeliku inox me mure të hollë. Ato janë perfekte për transportimin e gazrave të shkarkimit për shkak të qëndrueshmërisë së tyre ndaj nxehtësisë dhe korrozionit.

4. Shkëmbyesi i nxehtësisë: Për të ndihmuar në transferimin e nxehtësisë midis dy lëngjeve, shkëmbyesit e nxehtësisë përdorin tuba çeliku inox me mure të hollë. Ato janë të përshtatshme për këtë aplikim për shkak të rezistencës së tyre ndaj korrozionit dhe përçueshmërisë termike.

5. Aplikimet strukturore: Parmakët, mbështetësit dhe kornizat janë vetëm disa nga përdorimet strukturore të tubave prej çeliku inox me mure të hollë. Ato janë të përshtatshme për aplikime të ndryshme për shkak të qëndrueshmërisë dhe peshës së tyre të lehtë.

imazhet e kokës së autorit
Autori: gneesteel Gnee Steel është një ndërmarrje profesionale e zinxhirit të furnizimit e angazhuar kryesisht në projektimin dhe përpunimin e pllakave të çelikut, spirales, profilit dhe peizazhit të jashtëm. Pas 15 vitesh zhvillimi, ajo është bërë një kompani udhëheqëse ndërkombëtare e zinxhirit të furnizimit të çelikut në Central Plains.

Gnee Steel-Gnee Steel Export Stainless Steel Company

  • Ekipi ynë i shërbimit ndaj klientit është këtu për t'ju ndihmuar 24/7.
  • Mostra falas, e personalizueshme, stok i madh
  • Çfarëdo që ju nevojitet, ne jemi këtu për ju.