Kuptimi i spiralës prej çeliku inox 430
 1. Fillimi » blog » Kuptimi i spiralës prej çeliku inox 430
Kuptimi i spiralës prej çeliku inox 430

Kuptimi i spiralës prej çeliku inox 430

Inox është një material i zakonshëm dhe i përdorur gjerësisht, dhe spiralja 430 inox, si një prej tyre, ka karakteristika unike. Më pas, më ndiqni për të kuptuar karakteristikat, fushat e aplikimit dhe metodat e mirëmbajtjes së 430 mbështjelljeve prej çeliku inox, në mënyrë që të mund të zgjedhim dhe përdorim më mirë materialet e mbështjelljes prej çeliku inox.

Bobina prej çeliku inox Seria 400

Përpara se të njihemi me 430 mbështjellje çeliku të pandryshkshëm, le të kuptojmë së pari vëllezërit dhe motrat e tij: 409, 410 dhe 410 mbështjellje çeliku inox, të gjitha ato i përkasin mbështjelljeve prej çeliku të pandryshkshëm të serisë 400.

Bobina inox të serisë 400 janë mbështjellje çeliku inox të përbëra nga hekur, krom, nikeli dhe elementë të tjerë aliazh. Prodhuar nga shkrirja, rrotullimi dhe pjekja, ka veti të shkëlqyera mekanike. Seria 400 përfshin çelik ferritik dhe çelik martensitik. Krahasuar me serinë 00 spiral çelik inox, seria 400 ka rritur përmbajtjen e kromit dhe manganit, përmbajtje më të lartë të karbonit, rezistencë më të lartë ndaj konsumit dhe një gamë të gjerë aplikimesh.

Le të hedhim një vështrim në karakteristikat e 430, 409, 410 dhe 410 mbështjellje çeliku inox!

1. 409 Bobina inox

 • Zakonisht përmban elementë të tillë si hekur, krom, molibden, nikel dhe mangan
 • Çmimi i ulët, struktura ferrit
 • Përdoret shpesh në sistemet e shkarkimit të automobilave, soba dhe shkëmbyes nxehtësie

400-Seria-Sinox-Steel-Spire

2. 410 Bobina inox

 • Zakonisht përmban elementë të tillë si hekur, krom dhe karbon
 • Struktura martensitike, fortësi e lartë
 • Përdoret shpesh në vegla, kushineta, valvola, pompa, pjesë auto

3. 420 Bobina inox

 • Zakonisht përmban elementë të tillë si hekur, krom dhe karbon, me një përmbajtje të lartë karboni
 • Struktura martensitike, lustrim i shkëlqyer
 • Përdoret shpesh në thika, instrumente kirurgjikale, sende tavoline, orët, mjetet e prerjes së gurit

4. 430 Bobina inox

 • Zakonisht përmban elementë të tillë si hekur, krom dhe një sasi të vogël nikeli
 • Struktura e ferritit, formueshmëri e mirë
 • Dekor arkitektonik, enë kuzhine, eksterier automobilash, panele elektrike, aksesorë etj.

Mësoni rreth spiralës prej çeliku inox 430

430-Sinox-Steel-Spire

430 spirale çelik inox është një produkt i mbështjellë i bërë nga çelik inox 430. Është një çelik inox aliazh hekur-krom me një përmbajtje kromi 16%-18%, që është më e ulët se përmbajtja e kromit në çelik inox 304 dhe çelik inox 316. Disa janë pak inferiorë për sa i përket rezistencës ndaj korrozionit dhe forcës.

Megjithatë, mbështjelljet 430 inox kanë avantazhet e rezistencës së shkëlqyer ndaj nxehtësisë dhe vetitë magnetike, si dhe çmime më ekonomike. Në disa raste që kërkojnë forcë mesatare dhe rezistencë ndaj korrozionit, të tilla si prodhimi i pajisjeve shtëpiake dhe industri të tjera, ai është përdorur gjerësisht dhe është një material çelik inox ekonomik dhe praktik.

Avantazhet e mbështjelljes prej çeliku inox 430

 • Rezistencë e mirë ndaj nxehtësisë
 • Ka një shkallë të caktuar të magnetizmit
 • Performancë e mirë përpunimi, e lehtë për t'u përpunuar në forma të ndryshme
 • Përmbajtja e ulët e kromit, rezistencë e dobët ndaj korrozionit, por megjithatë ka rezistencë të mirë korrozioni në një mjedis të thatë

Dallimi midis spirales çeliku inox 430, 409, 410 dhe 420

430 mbështjellje çeliku inox, 409 mbështjellje çeliku inox, 410 mbështjellje çeliku inox, dhe 420 mbështjellje çeliku inox janë lloje të zakonshme të mbështjelljeve prej çeliku inox. Vetëm duke kuptuar plotësisht dallimet e tyre në përbërjen kimike, vetitë mekanike dhe fushat e aplikimit, mund të zgjedhim një spirale të përshtatshme çeliku inox për të siguruar që materiali të jetë Për performancë dhe qëndrueshmëri optimale në mjedise specifike.

Tipi Përbërje kimike Sjellja Mekanike aplikimi Field
430 Bobina prej çeliku inox Zakonisht përmban rreth 16%-18% krom dhe më pak se 0.12% karbon, dhe mund të përmbajë sasi të vogla nikel, por përmbajtja e nikelit është e ulët Ka forcë dhe fortësi të ulët, rezistencë të mirë ndaj korrozionit dhe veti magnetike. Përdoret gjerësisht në enët e kuzhinës, dekorimin arkitektonik, pajisjet shtëpiake dhe industrinë e automobilave dhe fusha të tjera.
409 Bobina prej çeliku inox Zakonisht përmban rreth 10%-11% krom dhe përmbajtje relativisht të lartë hekuri dhe gjithashtu përmban rreth 0.08% karbon dhe një sasi të vogël titani dhe alumini. Ka forcë të lartë dhe rezistencë të ulët ndaj korrozionit. Përdoret kryesisht në aplikime me temperaturë të lartë si sistemet e shkarkimit të automobilave, sobat, linjat e gazit dhe shkëmbyesit e nxehtësisë.
410 Bobina prej çeliku inox Është një çelik inox me karbon të lartë që përmban rreth 11.5%-13.5% krom dhe më shumë se 0.15% karbon. Ka fortësi, forcë dhe rezistencë ndaj konsumit të lartë, por rezistencë të dobët ndaj korrozionit. Zakonisht përdoret në aplikime që kërkojnë fortësi të lartë dhe rezistencë ndaj konsumit, si mjetet prerëse, kushinetat, valvulat dhe pjesët mekanike.
420 Bobina prej çeliku inox Është një çelik inox me karbon të lartë që përmban rreth 12%-14% krom dhe 0.15%-0.40% karbon. Ka fortësi të lartë dhe rezistencë ndaj konsumit. Zakonisht përdoret në aplikime që kërkojnë fortësi të lartë dhe rezistencë ndaj konsumit si thika, instrumente kirurgjikale, vegla dhe kallëpe.

Fushat e aplikimit të spiralës prej çeliku inox 430

Enë kuzhine: Përdoret gjerësisht në prodhimin e enëve të kuzhinës, si tenxhere, enët e tavolinës dhe enët e gatimit.

Dekorime arkitekturore: Shpesh përdoret për të bërë elemente dekorative si dyer, dritare, parmakë dhe parmakë mbrojtëse. Është një material ndërtimi ideal.

fusha-prej-430-çelik-spiral

Industria e automobilave: Shpesh përdoret për të bërë sisteme shkarkimi, dekorime të jashtme dhe pjesë.

Prodhimi i mobiljeve: Përdoret për të bërë korniza mobiljesh, këmbë karrigesh, korniza krevatesh etj.

430 Kujdesi dhe mirëmbajtja e spirales prej çeliku inox

Për të ruajtur pamjen dhe performancën e 430 mbështjelljeve prej çeliku të pandryshkshëm dhe për të zgjatur jetën e shërbimit të 430 mbështjellësve inox, ne kemi disa sugjerime për mirëmbajtjen dhe mirëmbajtjen për ju:

430-kujdes-dhe-mirëmbajtje-spiral-çelik-çelik

Metoda e pastrimit: Përdorni një detergjent të butë dhe një leckë të butë për të pastruar sipërfaqen e mbështjelljes së çelikut inox 430 dhe shmangni përdorimin e mjeteve pastrimi me kokrra të mëdha gërryese për të shmangur gërvishtjet e sipërfaqes.

Masat mbrojtëse: Shmangni kontaktin e zgjatur me kripën, substancat acidike dhe alkaline për të parandaluar korrozionin. Veshje speciale ose filma mbrojtës mund të konsiderohen për të rritur rezistencën ndaj korrozionit të 430 mbështjelljeve prej çeliku inox.

Me mirëmbajtjen dhe kujdesin e duhur, mbështjelljet prej 430 çelik inox mund të zgjasin jetën e tyre dhe të ruajnë pamjen dhe performancën e tyre të mirë.

430 Fabrika e mbështjelljeve prej çeliku inox

fund

La Gnee Steel Grupi është një ndërmarrje profesionale e zinxhirit të furnizimit, e angazhuar kryesisht në projektimin dhe përpunimin e pllakave të çelikut, spirales, profilit dhe peizazhit të jashtëm. Pas 15 vitesh zhvillimi, ajo është bërë një kompani udhëheqëse ndërkombëtare e zinxhirit të furnizimit të çelikut në Central Plains. Duke u mbështetur në shumë ndërmarrje hekuri dhe çeliku si Angang Steel, ne kemi një shumëllojshmëri të gjerë produktesh, duke përfshirë pllakat e ndërtimit të anijeve, pllakat e enëve nën presion, kuvertën e urave, etj. shërbimet. Duke bashkëpunuar me më shumë se 600 kompani në mbarë botën, kapaciteti vjetor i eksportit tejkalon 80,000 tonë metrikë. Zgjidhni Gnee Steel Group, ju zgjidhni një partner profesional dhe të besueshëm të zinxhirit të furnizimit të çelikut!

imazhet e kokës së autorit
Autori: Gnee Steel Gnee Steel është një ndërmarrje profesionale e zinxhirit të furnizimit, e angazhuar kryesisht në projektimin dhe përpunimin e pllakave të çelikut, spirales, profilit dhe peizazhit të jashtëm. Pas 15 vitesh zhvillimi, ajo është bërë një kompani udhëheqëse ndërkombëtare e zinxhirit të furnizimit të çelikut në Central Plains.

Gnee Steel-Gnee Steel Export Stainless Steel Company

 • Ekipi ynë i shërbimit ndaj klientit është këtu për t'ju ndihmuar 24/7.
 • Mostra falas, e personalizueshme, stok i madh
 • Çfarëdo që ju nevojitet, ne jemi këtu për ju.