Llojet e çelikut inox: Analizimi i materialeve të ndryshme të bizhuterive
 1. Fillimi » blog » Llojet e çelikut inox: Analizimi i materialeve të ndryshme të bizhuterive
Llojet e çelikut inox: Analizimi i materialeve të ndryshme të bizhuterive

Llojet e çelikut inox: Analizimi i materialeve të ndryshme të bizhuterive

Si një material i rëndësishëm funksional, çeliku inox ka një sërë llojesh dhe klasifikimesh që ofrojnë një gamë të gjerë zgjedhjesh për industri të ndryshme. Nga austeniti tek ferriti tek dupleksi, çdo lloj ka veti unike dhe fusha aplikimi. Ky artikull hedh një vështrim të thellë në llojet e çelikut të pandryshkshëm dhe ju çon nëpër misteret që qëndrojnë pas këtyre gurëve të çmuar të një materiali.

Çelik inox austenitik

Çelik inox austenitik është një nga llojet më të zakonshme të çelikut inox, me rezistencë të mirë korrozioni dhe plasticitet. Përbërësit kryesorë të tij janë 18% deri në 20% krom dhe 8% deri në 10% nikel, dhe zakonisht përmban një sasi të vogël molibden, mangan dhe elementë të tjerë. Përfaqësuesit e zakonshëm përfshijnë çelik inox 304 dhe 316:

1.304 çelik inox

 • Karakteristikat: çelik inox austenitik i përdorur zakonisht, me rezistencë të mirë korrozioni dhe plasticitet.
 • Aplikimet: enë kuzhine, elektroshtëpiake, pajisje kimike etj.

2.316 çelik inox

 • Karakteristikat: Përmban më shumë nikel dhe molibden, ka rezistencë më të fortë ndaj korrozionit dhe rezistencë ndaj temperaturës së lartë.
 • Aplikimet: mjedisi detar, pajisjet mjekësore, trajtimi i ujit të detit, etj.

2-pajisje shtëpiake

Çelik inox ferrit

Çelik inox përbëhet kryesisht nga ferriti, me një përmbajtje më të lartë kromi (zakonisht 11% deri në 27%) dhe një përmbajtje më të ulët nikel, gjë që i bën çeliqet inox ferritik pak më inferiorë ndaj çeliqeve inox austenitikë për sa i përket rezistencës ndaj korrozionit, por ka forcë të lartë dhe të mirë. rezistencë ndaj nxehtësisë. Çeliqet inox ferrit të zakonshëm janë çeliku inox 430 dhe 409:

1.430 çelik inox

 • Karakteristikat: çelik inox ferrit i përdorur zakonisht me rezistencë dhe forcë të mirë ndaj korrozionit.
 • Aplikimet: enë kuzhine, elektroshtëpiake, gypa shkarkimi automobilash etj.

2.409 çelik inox

 • Karakteristikat: Përmbajtja e lartë e kromit, e përshtatshme për temperaturë të lartë dhe mjedis korrozioni kimik.
 • Aplikimet: autopjesë, petrokimike, dekorim arkitektonik etj.

Çelik inox martensitik

Çelik inox martensitik përmban përmbajtje më të lartë karboni (rreth 0.1%-1.2%) dhe mund të marrë fortësi dhe forcë më të lartë përmes trajtimit termik. Relativisht, çeliku inox martensitik ka rezistencë më të dobët ndaj korrozionit. Përfaqësuesit tipikë janë çelik inox 410, çelik inox 420 dhe çelik inox 440C:

1. 410 inox

 • Karakteristikat: Fortësi dhe forcë e lartë, rezistencë mesatare ndaj korrozionit dhe plasticitet.
 • Aplikimi: Përdoret zakonisht për të bërë tehe, tehe sharre, kaçavida, pjesë mbajtëse dhe valvola, etj.

2. 420 inox

 • Karakteristikat: Përmbajtja e karbonit është pak më e lartë se çeliku inox 410, me fortësi dhe forcë më të lartë, rezistencë të mirë ndaj konsumit dhe rezistencë ndaj korrozionit.
 • Aplikimi: Përdoret zakonisht për të bërë thika, pajisje mjekësore, kushineta, valvola, pjesë auto, etj.

7-mbajtëse

çelik inox dupleks

Çeliqet inox dupleks janë një lloj unik çeliku inox i përbërë nga një fazë austenite dhe një ferrit. Karakterizohet nga kombinimi i avantazheve të çeliqeve inox austenitikë dhe ferritikë, duke përfshirë forcën e shkëlqyer dhe rezistencën ndaj korrozionit. Përfaqësuesit e zakonshëm të çelikut inox dupleks janë çeliku inox 2205 dhe 2507:

1.2205 çelik inox

 • Karakteristikat: Përmban të dyja fazat e austenitit dhe ferritit, me forcë të shkëlqyer dhe rezistencë ndaj korrozionit.
 • Aplikimet: pajisjet kimike, prodhimi i naftës dhe gazit në det të hapur, etj.

2.2507 çelik inox

 • Karakteristikat: Përmbajtje më e lartë e nikelit dhe molibdenit, rezistencë dhe forcë më e lartë ndaj korrozionit.
 • Aplikimet: Tubacionet dhe valvulat në inxhinierinë në det të hapur, industritë e naftës dhe gazit, etj.

10-Tubacioni i naftës

Përveç klasifikimeve kryesore të mësipërme, ekzistojnë disa lloje të tjera të veçanta të çelikut inox, të tilla si çelik inox aliazh titani, çelik inox me fortësi të lartë, etj. Llojet e ndryshme të çelikut inox kanë veti të ndryshme, dhe çdo çelik inox ka avantazhe unike në veçanti fusha. Të kuptuarit e llojeve të këtyre çeliqeve të pandryshkshme dhe skenarëve të tyre të zbatueshëm do të na ndihmojë të bëjmë zgjedhje të mençura kur zgjedhim materiale çeliku inoks.

Çelik inox është bërë një material i çmuar i domosdoshëm për të nxitur zhvillimin industrial dhe për të krijuar një jetë më të mirë. Nëse keni nevoja për çelik inox, ju lutem mos ngurroni të na kontaktoni. Gnee është një prodhues çelik inox me famë botërore dhe do t'ju ofrojë këshillat më profesionale. Produkti më i përshtatshëm dhe shërbimi më i mirë!

 

imazhet e kokës së autorit
Autori: Gnee Steel Gnee Steel është një ndërmarrje profesionale e zinxhirit të furnizimit, e angazhuar kryesisht në projektimin dhe përpunimin e pllakave të çelikut, spirales, profilit dhe peizazhit të jashtëm. Pas 15 vitesh zhvillimi, ajo është bërë një kompani udhëheqëse ndërkombëtare e zinxhirit të furnizimit të çelikut në Central Plains.

Gnee Steel-Gnee Steel Export Stainless Steel Company

 • Ekipi ynë i shërbimit ndaj klientit është këtu për t'ju ndihmuar 24/7.
 • Mostra falas, e personalizueshme, stok i madh
 • Çfarëdo që ju nevojitet, ne jemi këtu për ju.