Të mirat dhe të këqijat e pllakës së pandryshkshme të krehur
  1. Fillimi » blog » Të mirat dhe të këqijat e pllakës së pandryshkshme të krehur
Të mirat dhe të këqijat e pllakës së pandryshkshme të krehur

Të mirat dhe të këqijat e pllakës së pandryshkshme të krehur

Për sa i përket pllakave inox, ka shumë lloje nga të cilat konsumatorët mund të zgjedhin. Një nga variantet më të njohura është pllaka inox e krehur. Fleta prej çeliku inox e krehur është bërë një element kryesor në arkitekturë dhe dekorim, i njohur për qëndrueshmërinë dhe pamjen e hijshme që i shton një prekje modernitetit dhe sofistikimit çdo dizajni. Në këtë blog, ne do të zhytemi thellë në të mirat dhe të këqijat e pllakës prej çeliku inox të krehur, duke eksploruar se si përdoret në shumë aplikacione të ndryshme. Qoftë arkitekte apo fashioniste (ose të dyja), bëhuni gati të frymëzoheni nga ky material elegant.

Çfarë është pllaka çeliku inox e krehur?

Një pllakë çeliku inox e krehur është e rregullt fletë/pllakë inox që është trajtuar përmes teknikave të furçës për të krijuar një teksturë apo përfundim unik të karakterizuar nga vija të holla paralele të njohura zakonisht si "kokërr". Procesi i fërkimit përfshin metodat e gërryerjes mekanike ose të vizatimit me dorë dhe rezulton në një sipërfaqe që duket sikur është përdorur leshi metalik ose letër zmerile në të. Prandaj, është shumë më i shurdhër se përfundimet tradicionale të lëmuara prej çeliku të pandryshkshëm dhe ndihmon për të fshehur gjurmët e gishtërinjve, gërvishtjet dhe papërsosmëritë e tjera. Produktet prej çeliku të pandryshkshëm përdoren gjerësisht në pajisjet e kuzhinës, dizajnet arkitekturore, mobiljet, modën dhe aplikimet dekorative.

Këtu mund të shihni të gjithë procesin e prodhimit të brushes pllakë inox në hapat e mëposhtëm:

1. Blerja e lëndëve të para: mbështjellje çeliku inox.

2. Zbërthimi i bobinave të inoksit dhe prerja e tyre në shirita.

3. Prerja e shiritave në madhësitë e dëshiruara.

4. Shtypja e fletëve në formë.

5. Larja me dorë ose me makinë.

6. Inspektimi dhe paketimi i produktit të përfunduar.

Shitet çelik inox i krehur

Të mirat dhe të këqijat e pllakave inox të krehura

Kur bëhet fjalë për pllaka çeliku inox të krehura, ka avantazhe dhe disavantazhe për përdorimin e këtij lloji. Më pas, lëreni Gnee Steel t'ju përshkruajë në detaje këto veçori.

Të mirat që mund të shijoni nga materiali prej çeliku inox të krehur

1. Pamje e hijshme

Procesi i tërheqjes së telave përdor materiale gërryese për të kryer lëvizje mekanike para-prapa dhe korrozioni kimik në sipërfaqen e pllakës metalike në mënyrë që sipërfaqja e pjesës së punës të marrë një shtresë teksture lineare me shpërndarje uniforme të trashësisë. Kjo u jep pllakave të inoksit të krehura një tërheqje vizuale unike dhe tërheqëse që i veçon ato nga përfundimet e tjera. Jo vetëm që redukton në masë të madhe reflektueshmërinë, por gjithashtu shton një prekje të sofistikimit në çdo hapësirë ​​për shkak të pamjes së saj moderne, duke e bërë pjatën një zgjedhje popullore për ata që kërkojnë të lartësojnë dizajnin e tyre të brendshëm.

2. Rezistencë e fortë ndaj gërryerjes

Në rrethana normale, pllaka prej çeliku inox e krehur është më rezistente ndaj konsumit sesa pllaka e ndritshme prej çeliku inox dhe duket më e pasur.

Kokrra të drejta

3. Qëndrueshmëri e madhe

Pllakat inox të krehura shfaqin veti mekanike mbresëlënëse që kontribuojnë në qëndrueshmërinë e tyre të përgjithshme. Me aftësi të larta të rezistencës ndaj ndikimit, ato mund t'i rezistojnë goditjeve aksidentale ose përdorimit të rëndë pa cenuar integritetin e tyre strukturor. Për më tepër, vetë procesi i tërheqjes së telit rrit rezistencën ndaj gërvishtjeve të sipërfaqes. Modeli i kokrrizave me teksturë fsheh në mënyrë efektive gërvishtjet ose gërvishtjet e vogla që mund të ndodhin me kalimin e kohës për shkak të përdorimit të përditshëm.

4. Pastrim i lehtë

Krahasuar me çelikun e pandryshkshëm të pasqyrës (përfundimi nr. 8), sipërfaqja prej çeliku inox e krehur zakonisht lëmohet me shumë më pak butësi dhe shkëlqim. Mund të fshehë vizualisht papastërtitë, pluhurin, gjurmët e gishtërinjve dhe njollat ​​e djersës në sipërfaqen e tij. Plus natyrës jo poroze, çeliku inox i krehur ju ndihmon të kurseni shumë përpjekje dhe kohë për pastrim dhe mirëmbajtje.

Kokrra të rastësishme

5. Dizajne të ndryshme

Metodat e ndryshme të larjes do të prodhojnë tekstura të ndryshme lineare në mënyrë që çeliku inox i krehur të ketë forma të ndryshme teksture lineare. Në përgjithësi, teksturat e vizatimit me tela mund të ndahen në kokrriza të drejta, kokrriza të rastësishme, valëzime, kokrriza rrotulluese, etj. Tani le të vazhdojmë të zbulojmë këto katër modele kryesore që hyjnë fletë çeliku inox të krehur.

Modele Përcaktim
Kokrra e drejtë

 

Njihet gjithashtu si përfundimi i vijës së flokëve, zakonisht i përpunuar nga fërkimi mekanik në pllakën e inoksit për të marrë një strukturë lineare të gjatë, të njëanshme dhe të drejtë në sipërfaqe paralele me panelin gjatësor metalik. Zakonisht përmban teksturë të gjatë lineare dhe teksturë të shkurtër lineare. Përveç kësaj, teksturat lineare me trashësi të ndryshme mund të merren duke ndryshuar diametrin e furçës së çelikut.

 

Kokrra e rastit E parë nga një distancë, sipërfaqja prej çeliku inox e furçës është e përbërë nga rrathë modelesh rëre, ndërsa nga afër, ka kokrriza të parregullta të rastësishme. Kjo për shkak se bluhet nga lëkundja e parregullt e kokës bluarëse lart, poshtë, majtas dhe djathtas. Prodhimi i këtij lloj teksture është shumë kërkues, dhe sipërfaqja është mat.

 

Ripple Procesi i tij i prodhimit përdor lëvizjen boshtore të grupit të sipërm të rulave bluarëse në një makinë furçimi ose një makinë kokrrizash, në mënyrë që sipërfaqja e çelikut të pandryshkshëm të marrë një model të valëzuar pas krehjes.
Drithë kokërr Procesi i prodhimit është: 1) përdorni një motor të vogël me një shami të rrumbullakët në boshtin e tij. 2) Fiksoni motorin e vogël në tavolinë në një kënd prej rreth 60° në skajin e tavolinës. 3) vendosni një karrocë për të rregulluar pllakën prej çeliku inox, dhe një copë film poliesteri është ngjitur gjithashtu në skajin e karrocës për të kufizuar shpejtësinë e fillit. 4) rrotullimi i shamisë dhe leckës në një vijë të drejtë, në mënyrë që pllaka inox të mund të marrë modelet e fijeve me të njëjtën gjerësi në sipërfaqen e saj.

Për më tepër, ai mund të shtojë pak ngjyrë me lyerje kimike me ujë ose me jonizues me vakum në sipërfaqen e materialit bazë të pllakës së vizatimit me tela prej çeliku inox. Quhet pjatë e krehur me ngjyrë çelik inox. Dhe mund të aplikohen edhe veshje, të tilla si veshjet me elektrik dhe galvanizim.

6. Shkathtësi e gjerë

Këto kokrriza të dendura lineare në sipërfaqe duken bukur dhe ofrojnë një ton më të butë, i cili mund të fshehë në mënyrë efektive gërvishtjet, gjurmët e gishtërinjve dhe njolla të tjera. Kjo e bën atë ideal për pajisje të tilla si enë gatimi, dizajne arkitekturore, mobilje, të gjitha llojet e mbylljeve të pajisjeve, panele/roje të ndryshme të dyerve, logot, ashensorët, etj. Është gjithashtu i përshtatshëm për të mos kërkuar një efekt shumë reflektues për të ndriçuar hapësirën.

ripples

Disavantazhet që duhet të dini kur përdorni çelik inox të krehur

Megjithatë, ka disa të meta në përdorimin pllaka inox të krehura gjithashtu. Ju duhet të dini se çfarë janë ato përpara se të vendosni nëse do të blini.

1. Kosto e larte

Një nga më të mëdhenjtë është se mund të jetë mjaft më i shtrenjtë se çeliku inox jo i krehur. Sigurisht, cila është më e mirë, pllakë inoksi e krehur apo jo e krehur, varet nga nevojat aktuale të klientit. Nëse keni nevojë për avantazhet e çelikut të pandryshkshëm të krehur, por mund të pranoni disavantazhet e çelikut inoks të krehur (çmimi për njësi është pak më i lartë), Gnee rekomandon përdorimin e pllakave inox të krehura.

2. Rezistencë e ulët korrozioni

Një tjetër disavantazh i madh është rezistenca e ulët ndaj korrozionit. Rezistenca ndaj korrozionit të pllakave inox të krehura do të jetë më e keqe se ajo e atyre jo të krehura, sepse procesi i tërheqjes së telit do të shkatërrojë përbërjen dhe përmbajtjen e kromit të sipërfaqes së pllakës inox. Siç e dimë të gjithë, performanca kundër korrozionit e pllakës së çelikut inox varet kryesisht nga përmbajtja e kromit. Nëse kromi dëmtohet, rezistenca e tij ndaj korrozionit zvogëlohet në përputhje me rrethanat. Prandaj, kur blini pllaka çeliku inox, është e nevojshme të merret parasysh mjedisi dhe qëllimi i përdorimit për të përcaktuar nëse duhet të vizatoni tela.

Kokrra rrotulluese

3. Humbja e trashësisë

Në përgjithësi, procesi i tërheqjes së telit do të humbasë trashësinë e pllakës së çelikut inox në një masë të caktuar, përgjithësisht 0.1 ~ 0.2 mm.

4. Pastrim periodik

Trupi i njeriut, veçanërisht pëllëmbët, ka një sekretim relativisht të fortë të vajit dhe djersës, i cili do të lërë gjurmë të dukshme gishtash në sipërfaqet e pllakave të krehura prej çeliku inox nëse preken shpesh me dorë. Prandaj, ato duhet të pastrohen rregullisht për të ruajtur pamjen e tyre të pacenuar. Këtu janë disa këshilla për mirëmbajtjen e produkteve prej çeliku të pandryshkshëm për t'u mbajtur në mend:

-Pluhuroni rregullisht produktet tuaja inox të krehura me një leckë të butë dhe të thatë. Kjo do të ndihmojë në parandalimin e krijimit të papastërtive dhe papastërtive në sipërfaqe.

-Nëse keni nevojë të pastroni çelikun inoks të krehur, përdorni një zgjidhje të butë sapuni dhe uji. Shmangni pastrues të ashpër ose pastrues gërryes, pasi këto mund të dëmtojnë përfundimin.

-Për të hequr gjurmët e gishtërinjve ose njollat, përdorni një leckë pa garzë të lagur me ujë të distiluar. Ju gjithashtu mund të përdorni një pastrues të butë xhami me raste.

-Kini kujdes kur përdorni lustrim metalik ose dyllë mbi çelik inox të krehur. Këto produkte mund të zbehin përfundimin me kalimin e kohës. Nëse i përdorni, aplikojeni me masë dhe pastroni menjëherë çdo tepricë.

Elevators

Kontaktoni furnizuesin e çelikut të pandryshkshëm të furçave për më shumë detaje

Si përfundim, pllaka çeliku inox e krehur është shfaqur si një material i gjithanshëm që jo vetëm rrit tërheqjen vizuale të pllakës inox, por gjithashtu sjell një prekje të sofistikimit në sipërfaqe të ndryshme. Ajo ka gjetur vendin e saj si në pajisjet shtëpiake, ashtu edhe në ndërtesat arkitekturore dhe dizajnet e modës. Shikoni avantazhet dhe disavantazhet e çelikut të pandryshkshëm të krehur të përmendur më lart për të mësuar më shumë. Nëse keni dëshirë për të blerë, mos ngurroni të na kontaktoni sot për të merrni një kuotë këtu.

imazhet e kokës së autorit
Autori: Gnee Steel Gnee Steel është një prodhues, furnizues dhe eksportues i besueshëm çeliku inox nga Kina. Produktet që ata prodhojnë përfshijnë: tuba inoksi, mbështjellje çeliku inoks, pllaka inox, profile çeliku inox, fletë çeliku inox dhe pajisje çeliku inox. Deri më tani, produktet e tyre janë eksportuar në 120+ vende dhe kanë shërbyer mbi 1000+ projekte, të favorizuara ngrohtësisht nga shumë klientë vendas dhe të huaj.

Gnee Steel-Gnee Steel Export Stainless Steel Company

  • Ekipi ynë i shërbimit ndaj klientit është këtu për t'ju ndihmuar 24/7.
  • Mostra falas, e personalizueshme, stok i madh
  • Çfarëdo që ju nevojitet, ne jemi këtu për ju.