Duke folur për perspektivën e spiralës prej çeliku inox 2205
  1. Fillimi » blog » Duke folur për perspektivën e spiralës prej çeliku inox 2205
Duke folur për perspektivën e spiralës prej çeliku inox 2205

Duke folur për perspektivën e spiralës prej çeliku inox 2205

Materialet inox përdoren gjerësisht në industri të ndryshme. Ndër to, bobinat inox 2205, si një material me performancë të shkëlqyer, po tërheqin gradualisht vëmendjen e njerëzve. Ky artikull do të diskutojë tendencën e tregut dhe zhvillimin e ardhshëm të mbështjelljeve prej çeliku inox 2205 dhe do të presë me padurim perspektivat e tij në fusha të ndryshme. Le ta zbulojmë së bashku!

Çfarë është spiralja prej çeliku inox 2205?

çelik inox i klasës 2205 është çelik inox dupleks me përmasa afërsisht të barabarta të ferritit dhe austenitit në mikrostrukturë, duke ofruar rezistencë të lartë korrozioni, forcë dhe qëndrueshmëri të shkëlqyer, saldim të mirë dhe përpunueshmëri. Është një produkt i popullarizuar në mesin e mbështjelljeve prej çeliku të pandryshkshëm.

Struktura e dyfishtë bën që çeliku inox 2205 të ketë të dyja avantazhet e çelikut inox austenitik dhe çelikut inox ferrit. Duke kombinuar forcën e lartë, rezistencën ndaj korrozionit dhe plasticitetin e mirë, ai është bërë një material i rëndësishëm i përdorur gjerësisht në shumë fusha. Përdoret zakonisht në një sërë industrish, duke përfshirë përpunimin kimik, naftën dhe gazin, pulpën dhe letrën, inxhinierinë detare dhe më shumë.

2205 Vetitë e çelikut të dyfishtë

  • Rezistencë e fortë ndaj korrozionit
  • Veti të mira mekanike
  • Performancë e mirë saldimi
  • Përpunueshmëri e mirë
  • Çmimi i drejtë

Fusha e aplikimit të spiralës prej çeliku inox 2205

Fushë Avantazh

Shembull

Inxhinieri Detare Rezistencë e mirë ndaj joneve të klorurit Korrozioni dhe korrozioni ndërgranular Platformat e naftës në det të hapur, strukturat e oqeanit, tubacionet e oqeanit, anijet e oqeanit, etj.
Industria kimike Mund t'i rezistojë korrozionit acid dhe alkal, korrozionit të klorurit dhe temperaturës së lartë dhe mjedisit me presion të lartë Reaktorët, rezervuarët e magazinimit, tubacionet, shkëmbyesit e nxehtësisë, etj në pajisjet kimike
Përpunimi i ushqimit Rezistencë e mirë ndaj korrozionit dhe veti higjienike Rripat transportues të ushqimit, rezervuarët e magazinimit të ushqimit, pajisjet e përpunimit të ushqimit, etj. në impiantet e përpunimit të ushqimit
Inxhinieri Strukturore e Ndërtimit Fortësi dhe qëndrueshmëri e lartë Prodhimi i urave, ndërtesave, tubacioneve nëntokësore, etj.
Industria e energjisë Performancë e mirë saldimi, rezistencë ndaj korrozionit, përpunueshmëri e mirë Tubacionet e gazit natyror, depozita magazinimi, pajisje për nxjerrjen e naftës etj.

 

2205 spirale çelik inox mund të përdoret gjithashtu në ndërtimin e anijeve, industrinë e pulpës dhe letrës, industrinë e automobilave dhe fusha të tjera. Ka një gamë të gjerë aplikimesh dhe është një produkt i njohur çeliku inox në industrinë e prodhimit. Ekziston edhe një 2507 spiral çelik inox, e cila ka të njëjtën strukturë dupleks dhe përdoret gjerësisht dhe për këtë do të flasim në numrin e ardhshëm.

Si të bashkoni çelik inox Super Duplex

Saldimi me hark me argon (saldimi GTAW/TIG):

Saldimi me hark me argon është një metodë e zakonshme e saldimit, e cila është e përshtatshme për saldimin e çelikut të pandryshkshëm të dyfishtë. Nën mbrojtjen e argonit, një hark i krijuar nga një elektrodë tungsteni përdoret për të ngrohur saldimin ndërsa metali mbushës (tela saldimi) përdoret për të bashkuar pjesët e punës. Saldimi me hark me argon siguron cilësi të lartë saldimi dhe pamje të mirë saldimi, por shpejtësia është e ngadaltë, e cila është e përshtatshme për situata me kërkesa të larta për cilësinë e saldimit.

saldimi 2

Saldimi TIG (saldimi GTAW-P):

Saldimi me hark me argon është një metodë e modifikuar e saldimit me hark me argon, e cila krijon një saldim duke ushtruar presion rreth zonës së saldimit. Kjo metodë mund të rrisë shpejtësinë dhe thellësinë e saldimit dhe të përmirësojë formën dhe cilësinë e saldimit.

Metoda e automatizimit të saldimit me hark me argon:

Për prodhimin në shkallë të gjerë dhe kërkesat e saldimit të automatizuar, mund të përdoren metoda të automatizuara të saldimit me hark me argon, si robotët e saldimit me hark me argon ose pajisjet e automatizuara të saldimit. Kjo qasje rrit produktivitetin dhe qëndrueshmërinë dhe redukton nevojën për trajtim manual.

Saldim me hark (saldim SMAW/MMA):

Saldimi me hark është një metodë e zakonshme e saldimit manual, e përshtatshme për saldimin e çelikut inox super dupleks. Saldimi nxehet nga një hark elektrik ndërsa një shufër saldimi (elektrodë saldimi) përdoret për të mbushur metalin dhe për të bashkuar pjesët e punës. Saldimi me hark ka përshtatshmëri të lartë dhe një gamë të gjerë aplikimesh, por shpejtësia e saldimit është relativisht e ngadaltë.

Saldimi me mbrojtje me gaz (saldim GMAW/MIG):

bashkoj

Saldimi i mbrojtur me gaz është një metodë saldimi gjysmë automatike ose automatike e përdorur zakonisht, e cila është e përshtatshme për saldimin e çelikut inox super dupleks. Gjatë procesit të saldimit, saldimi dhe harku mbrohen duke derdhur një gaz inert si argoni, ndërsa metali mbushës furnizohet nga teli i saldimit. Saldimi i mbrojtur me gaz ka efikasitet të lartë dhe shpejtësi të lartë saldimi, i cili është i përshtatshëm për prodhim masiv dhe saldim automatik.

2205 çelik inox dupleks VS 316

2205 çelik inox dupleks dhe çelik inox 316 janë dy materiale të zakonshme çeliku inox, të dyja janë kategori relativisht të cilësisë së lartë, kështu që cili është ndryshimi midis tyre?

Përbërje kimike:

Bobina prej çeliku inox 2205 është çelik inox dyfish me një përbërje kimike që përfshin rreth 22% krom, rreth 5-6% nikel, rreth 3% molibden dhe rreth 0.2% azot. Derisa 316 çelik inox është një çelik inox austenitik, përbërja kimike përfshin rreth 16-18% krom, rreth 10-14% nikel dhe rreth 2-3% molibden. Çelik inox 2205 dupleks përmban përmbajtje më të lartë të kromit, nikelit dhe molibdenit, si dhe azot shtesë.

Struktura dhe vetitë:

2205 çeliku inox dupleks përbëhet nga një fazë austeniti dhe një fazë ferrit, të cilat zakonisht ekzistojnë në përmasa të barabarta ose të afërta. Kjo strukturë dupleks pajis çelikun inox 2205 me forcë të shkëlqyer dhe rezistencë ndaj korrozionit. Në të kundërt, çeliku inox 316 është një çelik inox austenit njëfazor me rezistencë të mirë ndaj korrozionit dhe veti mekanike, por me forcë relativisht të ulët.

2205-dupleks-çelik-çelik-vs-316

Rezistenca ndaj korrozionit:

Për shkak të përmbajtjes së tij të lartë të kromit, nikelit dhe molibdenit, çeliku inox 2205 dupleks ka rezistencë të shkëlqyer ndaj korrozionit, veçanërisht në mjediset që përmbajnë klor. Është rezistent ndaj mjeteve gërryese si solucionet acidike dhe alkaline, kloruret dhe sulfidet. Çelik inox 316 gjithashtu ka rezistencë të mirë ndaj korrozionit, por krahasuar me çelik inox 2205, mund të jetë pak inferior në disa media korrozive.

Fushat e Aplikimit:

Për shkak të forcës së tij të shkëlqyer dhe rezistencës ndaj korrozionit, çeliku i pandryshkshëm 2205 përdoret shpesh në inxhinierinë detare, industrinë kimike, industrinë e naftës dhe gazit, përpunimin e ushqimit, ndërtimin e anijeve dhe fusha të tjera, veçanërisht të përshtatshme për raste të kërkesave për forcë të lartë dhe rezistencë ndaj korrozionit. Çelik inox 316 përdoret gjerësisht në kimikate, farmaceutike, përpunimin e ushqimit, pajisjet mjekësore dhe fusha të tjera, dhe është i përshtatshëm për aplikime në mjedise të përgjithshme gërryese.

Krahasuar me çelik inox 316, çeliku i pandryshkshëm 2205 ka forcë më të lartë dhe rezistencë ndaj korrozionit dhe është i përshtatshëm për mjedise industriale më të rënda. Natyrisht, çmimi është gjithashtu i ndryshëm, dhe cili material të zgjedhë duhet të vlerësohet dhe zgjidhet sipas kërkesave të aplikimit dhe kushteve mjedisore. Nëse nuk mund të merrni një vendim, ju lutemi mos ngurroni të konsultoheni me ne, stafi ynë teknik do t'ju ofrojë këshillat më profesionale.

Spiralja e çelikut të lëmuar

Një e lëmuar spiral çelik inox është një spirale inox që është trajtuar posaçërisht për ta bërë sipërfaqen e saj të lëmuar dhe të shndritshme, zakonisht me një pamje të bukur dhe përfundim të lartë. Procesi i përgatitjes së spirales së lëmuar prej çeliku inox zakonisht përfshin hapat e mëposhtëm:

Pastrimi i sipërfaqes: Së pari, sipërfaqja e spirales prej çeliku inox duhet të pastrohet për të hequr papastërtitë dhe papastërtitë. Metodat e zakonshme të pastrimit përfshijnë pastrimin mekanik, pastrimin kimik ose pastrimin elektrolitik.

Trajtimi i lustrimit: Lustrimi është një hap kyç. Sipërfaqja e spirales prej çeliku inox trajtohet me metoda mekanike ose kimike për të marrë një efekt të butë dhe të ndritshëm. Metodat e lustrimit të përdorura zakonisht përfshijnë lustrimin mekanik, lustrimin elektrolitik dhe lustrimin kimik.

Lustrim mekanik: Përdorni mjete gërryese (të tilla si rrota bluarëse, rripa gërryes, etj.) për të bluar dhe grirë sipërfaqen e bobinave të inoksit, hiqni gradualisht njollat ​​dhe vrazhdësinë e sipërfaqes dhe e bëni atë të lëmuar dhe të lëmuar. Mjetet bluarëse me madhësi të ndryshme grimcash mund të zgjidhen sipas nevojave për lustrim të shumëfishtë për të marrë cilësinë e dëshiruar të sipërfaqes.

Elektrolizim: Duke aplikuar një rrymë elektrike në një elektrolit, një reaksion elektrokimik përdoret për të hequr oksidet dhe papastërtitë nga sipërfaqja e çelik i pandryshkshëm. Elektrolishrimi mund të sigurojë një përfundim dhe shkëlqim më të lartë të sipërfaqes, por kërkon pajisje të specializuara dhe kontroll të procesit.

Lustrim kimik: Sipërfaqja e mbështjelljeve prej çeliku inox trajtohet me një zgjidhje kimike për të hequr oksidet dhe ndotësit për ta bërë sipërfaqen më të lëmuar. Lustrimi kimik mund të përmirësojë cilësinë e sipërfaqes në një masë të caktuar, por duhet pasur kujdes për të zgjedhur zgjidhjet e përshtatshme kimike dhe kushtet e trajtimit për të shmangur dëmtimin e mjedisit dhe shëndetit të njeriut.

i lëmuar

Pastrimi dhe mbrojtja: Pas përfundimit të procesit të lustrimit, spiralja e lëmuar prej çeliku inox duhet të pastrohet tërësisht për të hequr mbetjet e lustrimit dhe kimikateve. Më pas, sipërfaqja e spirales prej çeliku inox mund të mbrohet, si p.sh. veshja e një filmi mbrojtës ose përdorimi i trajtimit antioksidues, për të parandaluar rioksidimin dhe ndotjen.

Cilësia e sipërfaqes dhe përfundimi i mbështjelljeve të lëmuara prej çeliku inox varen nga kontrolli i metodës së lustrimit, parametrave të procesit dhe teknikave të funksionimit. Videoja e mësipërme është një spirale e lëmuar prej çeliku inox, mund të shihni se sipërfaqja e saj është shumë e rregullt dhe e lëmuar.

Perspektiva e zhvillimit të spiralës prej çeliku inox 2205

Me zhvillimin e ekonomisë globale dhe rritjen e tregjeve në zhvillim, kërkesa për çelik inox me performancë të lartë vazhdon të rritet. Si një material me veti të shkëlqyera, spiralja prej çeliku inox 2205 pritet të luajë një rol më të rëndësishëm në fushat në zhvillim si energjia, automjetet elektrike dhe hapësira ajrore.

Për më tepër, spiralja prej çeliku inox 2205 ka rinovim dhe riciklueshmëri të mirë, e cila plotëson kërkesat e zhvillimit të qëndrueshëm. Besohet se 2205 do të përdoret më shumë në kuadër të rritjes së ndërgjegjësimit mjedisor. Mund të presim që ajo të shfaqë më shumë risi dhe aplikime në zhvillimin e saj të ardhshëm.

zhvillim

Prodhuesi i mbështjelljeve prej çeliku inox 2205

La Gnee Steel Grupi është një ndërmarrje profesionale e zinxhirit të furnizimit, e angazhuar kryesisht në projektimin dhe përpunimin e pllakave të çelikut, spirales, profilit dhe peizazhit të jashtëm. Pas 15 vitesh zhvillimi, ajo është bërë një kompani udhëheqëse ndërkombëtare e zinxhirit të furnizimit të çelikut në Central Plains. Duke u mbështetur në shumë ndërmarrje hekuri dhe çeliku si Angang Steel, ne kemi një shumëllojshmëri të gjerë produktesh, duke përfshirë pllakat e ndërtimit të anijeve, pllakat e enëve nën presion, kuvertën e urave, etj. shërbimet. Duke bashkëpunuar me më shumë se 600 kompani në mbarë botën, kapaciteti vjetor i eksportit tejkalon 80,000 tonë metrikë. Zgjidhni Gnee Steel Group, ju zgjidhni një partner profesional dhe të besueshëm të zinxhirit të furnizimit të çelikut!

Bobina inox për shitje

Përveç 2205 mbështjelljeve çeliku inox, produktet e njohura të mbështjelljeve prej çeliku inox Gnee përfshijnë 304 mbështjellje çeliku inox, 430 mbështjellje çeliku inox, 304 pllaka me kuadrate inox, tuba inox 316L pa tegel etj. Ka shume lloje. Nëse keni nevoja të ngjashme, ju lutem mos ngurroni të na kontaktoni.

 

imazhet e kokës së autorit
Autori: Gnee Steel Gnee Steel është një ndërmarrje profesionale e zinxhirit të furnizimit, e angazhuar kryesisht në projektimin dhe përpunimin e pllakave të çelikut, spirales, profilit dhe peizazhit të jashtëm. Pas 15 vitesh zhvillimi, ajo është bërë një kompani udhëheqëse ndërkombëtare e zinxhirit të furnizimit të çelikut në Central Plains.

Gnee Steel-Gnee Steel Export Stainless Steel Company

  • Ekipi ynë i shërbimit ndaj klientit është këtu për t'ju ndihmuar 24/7.
  • Mostra falas, e personalizueshme, stok i madh
  • Çfarëdo që ju nevojitet, ne jemi këtu për ju.