Tub sanitar prej çeliku inox: Materiali ideal
  1. Fillimi » blog » Tub sanitar prej çeliku inox: Materiali ideal
Tub sanitar prej çeliku inox: Materiali ideal

Tub sanitar prej çeliku inox: Materiali ideal

Tubat e çelikut sanitar prej çeliku inox janë një lloj çeliku i zbrazët, i gjatë dhe i rrumbullakët që përdoren shpesh në komponentët e strukturave mekanike, si dhe në sektorët kimikë, farmaceutikë, mjekësorë, ushqimorë, industrialë të lehtë, makineri dhe instrumente. Materialet e ndryshme të produkteve për tubat prej çeliku inox sillen ndryshe.

Çfarë është një tub sanitar prej çeliku inox?

Një lloj çeliku i gjatë me një seksion kryq të zbrazët dhe pa qepje rreth e rrotull njihet si tub sanitar prej çeliku inox. Trashësia e murit të produktit ndikon në sa ekonomike dhe praktike është; nëse trashësia e murit është shumë e hollë, shpenzimet e përpunimit do të rriten ndjeshëm. Procedura e produktit përcakton gjithashtu kufizimet e tij. Performanca, e përgjithshme tub çeliku pa tegel saktësia është e ulët: trashësia e murit nuk është e njëtrajtshme, shkëlqimi i brendshëm i tubit është i ulët, kostot e përmasave janë të larta dhe shenjat e brendshme dhe pikat e zeza janë të vështira për t'u hequr; ato duhet të zbulohen dhe të formësohen jashtë linje. Variantet më të përhapura të tubave inox janë 304 ose 316L.

Cili është standardi i tubit sanitar prej çeliku inox?

Tubi sanitar prej çeliku inox përdoret kryesisht në pajisjet e prodhimit dhe linjat e montimit për ushqimin, pijet, alkoolin, bioinxhinierinë dhe industri të tjera. Si rezultat, ka kërkesa specifike për përfundimin e sipërfaqes, ndalimin e vajit dhe shtresën e pasivimit të tubave prej çeliku inox. Para së gjithash, ne duhet të konfirmojmë që tubi përputhet plotësisht me standardet kombëtare për "Tubacionet e Ujit me mure të hollë inox" dhe "Standardet e Vlerësimit të Sigurisë për Pajisjet e Transmetimit dhe Shpërndarjes së Ujit të Pijshëm të Gjallë" (GB/T151-2001) dhe është higjienik. , jo toksike dhe jo ndotëse.

1. përfundojë sipërfaqe: Sipërfaqet e brendshme dhe të jashtme të tubit janë lëmuar, duke rezultuar në një sipërfaqe verbuese që shpesh quhet pasqyrë. Qëllimi kryesor i kësaj është të ndalojë rrjedhjen e lëngjeve brenda dhe mbrapa brenda tubit dhe të krijojë një mur të varur, i cili mund të kontaminohet shpejt dhe të bllokojë tubat.

2. Shtresa e pasivimit: Për t'u dhënë tubave të çelikut vetitë e tyre rezistente ndaj korrozionit, ato duhet të zhyten në një pishinë pasivimi pasi të ketë përfunduar lustrimi. Zgjidhja acidike e pasivimit do të oksidohet për të formuar një shtresë pasivimi në sipërfaqen e tubave të çelikut.

3. Ndalimi i naftës: Për të hequr vajin në sipërfaqen e tubit të çelikut pas pasivimit, bëhet pastrimi i ndalimit të vajit. Pas përfundimit të inspektimit, kërkohet një analizues i yndyrës për të parandaluar që vaji të kontaminojë murin e tubit dhe ta mbajë materialin e lëngshëm larg tij.

Avantazhet e tubit sanitar prej çeliku inox

1 Nuk shkakton reshje të rrezikshme metalike te personat

Ne e dimë që tubi sanitar inox është materiali më i sigurt dhe më higjienik i tubave të ujit, duke ndjekur standardet shëndetësore dhe nuk do të shkaktojë ndotje dytësore të cilësisë së ujit, për të përmbushur standardet kombëtare të cilësisë së ujit të pijshëm direkt. Ky kuptim shtrihet në pajisjet mjekësore dhe enët e tavolinës ushqimore.

2 Nuk do të ndotin mjedisin

Tuba sanitare prej çelik i pandryshkshëm mund të riciklohen, duke mbrojtur gjeneratat e ardhshme që të mos merren me mbetjet e tyre.

3 Ruajtja e furnizimeve me ujë

Fortësia e materialit të tubit sanitar prej çeliku inox është më e lartë se çdo material tjetër i tubave të ujit, duke ulur ndjeshëm gjasat e rrjedhjes së tubacioneve të ujit të ndikuar nga forcat e jashtme dhe duke rezultuar në kursime të konsiderueshme të ujit.

4 Rezistencë e madhe ndaj korrozionit dhe gërryerjes

Tubi i ujit prej çeliku inox ka rezistencë të shkëlqyer ndaj korrozionit në të gjitha cilësitë e ujit, duke përfshirë ujin e butë, dhe mund të durojë erozionin e ujit me shpejtësi të lartë deri në 30 m/s. Sipërfaqja e saj është e hollë dhe e dendur me një shtresë oksidi të pasur me krom.

5 Minimizoni humbjen e nxehtësisë

Efektiviteti izolues i tubave të ujit sanitar prej çeliku inox është 24 herë më i lartë se i tubave të ujit sanitar prej bakri, duke rezultuar në reduktime të konsiderueshme të humbjes së nxehtësisë gjatë shpërndarjes së ujit të nxehtë.

Aplikimet e tubave sanitare prej çeliku inox

sanitar tub çeliku inox është bërë veçanërisht për përdorime që kërkojnë një nivel të lartë standardesh higjienike dhe rezistencë ndaj korrozionit. Përdoret shpesh në sektorë si ushqimi dhe pijet, farmaceutika, bioteknologjia, qumështi dhe kozmetika, ku është thelbësore të ruhet pastërtia e produktit dhe të shmanget kontaminimi.

1. Sektori i ushqimit dhe pijeve: Tuba sanitare prej çeliku inox përdoret shpesh për procese si transferimi i lëngjeve, shpërndarja e produktit dhe sistemet CIP (të pastër në vend) në industrinë e ushqimit dhe pijeve. Aplikimet që kanë të bëjnë me ushqime, pije dhe përbërës delikate që prishen duhet ta kenë atë.

2. Prodhimi i barnave dhe vaksinave, përpunimi aseptik dhe aplikimet në ambiente të pastra të gjitha kanë nevojë për përdorimin e tubave sanitarë prej çeliku inox, të cilët janë thelbësorë në këto industri. Çelik inox ka një rezistencë të fortë korrozioni, e cila garanton integritetin e produktit dhe parandalon ndotjen.

3. Industria e qumështit: Përpunimi i qumështit, prodhimi i djathit dhe proceset e tjera industriale të qumështit kanë nevojë për tubacione sanitare prej çeliku inoks. Për të siguruar shpërndarjen higjienike të qumështit dhe produkteve të qumështit, ai përputhet me rregulloret strikte të higjienës.

4. Prodhimi i locioneve, kremrave, shampove dhe mallrave të tjera të kujdesit personal përdor tuba sanitare çeliku inox, të cilat përdoren gjithashtu në prodhimin e artikujve të tjerë të kujdesit personal. Ai lejon transportimin e sigurt dhe higjenik të përbërësve dhe garanton cilësinë e produktit të përfunduar.

5. Industria e birrës dhe pijeve: Fabrikat e birrës dhe objektet e prodhimit të pijeve përdorin tuba sanitare prej çeliku inoks për transportin e birrës, verës, pijeve alkoolike dhe pijeve të tjera. I mban produktet të pastra dhe shmang kontaminimin gjatë prodhimit.

6. Tubi sanitar inox përdoret në industrinë e trajtimit të ujit për sigurimin e ujit të pijshëm dhe trajtimin e ujërave të zeza në impiantet e trajtimit të ujit. Garanton një furnizim steril me ujë, ndalon rritjen e baktereve dhe ruan cilësinë e ujit.

imazhet e kokës së autorit
Autori: gneesteel Gnee Steel është një ndërmarrje profesionale e zinxhirit të furnizimit e angazhuar kryesisht në projektimin dhe përpunimin e pllakave të çelikut, spirales, profilit dhe peizazhit të jashtëm. Pas 15 vitesh zhvillimi, ajo është bërë një kompani udhëheqëse ndërkombëtare e zinxhirit të furnizimit të çelikut në Central Plains.

Gnee Steel-Gnee Steel Export Stainless Steel Company

  • Ekipi ynë i shërbimit ndaj klientit është këtu për t'ju ndihmuar 24/7.
  • Mostra falas, e personalizueshme, stok i madh
  • Çfarëdo që ju nevojitet, ne jemi këtu për ju.