Madhësitë e pllakave prej çeliku inox: Trashësia, gjerësia dhe gjatësia
  1. Fillimi » blog » Madhësitë e pllakave prej çeliku inox: Trashësia, gjerësia dhe gjatësia
Madhësitë e pllakave prej çeliku inox: Trashësia, gjerësia dhe gjatësia

Madhësitë e pllakave prej çeliku inox: Trashësia, gjerësia dhe gjatësia

Pllaka prej çeliku inox është një material metalik i përdorur zakonisht në shumë industri të ndryshme duke përfshirë ndërtimin, prodhimin, transportin, shërbimin ushqimor dhe tekstile. Kjo është për shkak të vetive të tij unike të rezistencës së fortë ndaj korrozionit dhe oksidimit, rezistencës së lartë, përfundimit me shkëlqim, qëndrueshmërisë së jashtëzakonshme dhe mirëmbajtjes pa pagesë. Kur zgjidhni pllaka çeliku inox, një faktor nuk mund të injorohet: madhësia. Madhësia e pllakës së çelikut inox ndryshon për të akomoduar aplikime dhe kërkesa të ndryshme. A dini për madhësinë e pllakave inox? Cila është madhësia e pllakës prej çeliku inox? Sa elemente ka? Çfarë bëjnë këta elementë?

Cila është madhësia e pllakës së çelikut inox?

Madhësia e pllakës së çelikut inox është një copë metali e sheshtë dhe drejtkëndore me kërkesa të sakta për dimensionet. Zakonisht përmban tre elementë: trashësinë, gjerësinë dhe gjatësinë.

madhësia e pllakës prej çeliku inox

Madhësitë standarde të zakonshme për pllaka çeliku inox

Fletë dhe pllaka inox vijnë në një gamë të gjerë trashësish, gjerësish dhe gjatësish, duke lejuar fleksibilitet të madh në dizajn dhe funksionalitet. Le të vazhdojmë t'i eksplorojmë nga afër këto tre elemente.

Trashësia e pllakës prej çeliku inox

Trashësia (T për shkurt) do të thotë se sa trashë është pllakë inox.

Trashësia e një pllake çeliku inox luan një rol vendimtar në përcaktimin e forcës, qëndrueshmërisë dhe përshtatshmërisë së saj për aplikime të ndryshme. Nëse trashësia nuk është e mjaftueshme, ajo do të përkulet lehtësisht, gjë që do të ndikojë në mënyrë të pashmangshme në përdorimin. Nëse trashësia është shumë e madhe, kjo do të bëjë që pllaka të jetë shumë e rëndë, e cila jo vetëm që rrit koston, por gjithashtu shkakton vështirësi të panevojshme në funksionim.

Sinqerisht, pllakat prej çeliku inox janë të disponueshme në opsione të ndryshme trashësie, që plotësojnë kërkesat dhe aplikimet specifike. Këtu është një fletë tabele për referencën tuaj.

Trashësia Tipi
0.2mm - 4mm Fletë e hollë çeliku inox
4mm - 20mm Pllakë inox me trashësi mesatare
20mm - 60mm Pllakë inox me trashësi të rëndë
60mm - 115mm Pllakë inox me trashësi ekstra

Fletët e hollë çeliku inox, me trashësi nga 0.2 mm në 4 mm, lejojnë fleksibilitet dhe fabrikim të lehtë duke ruajtur ende forcën e qenësishme të çelikut inox. Ato përdoren zakonisht në punë të ndërlikuara të fabrikimit ose në aplikacione të lehta si prodhimi, instrumentet precize dhe komponentët e automobilave.

Pllakat inox me diametër të mesëm, që variojnë nga 3 mm në 20 mm, arrijnë një ekuilibër midis forcës dhe shkathtësisë. Ajo gjen përdorim të gjerë në industri të tilla si ndërtimi ose prodhimi i automobilave ku forca dhe qëndrueshmëria janë thelbësore.

Pllaka të trasha metalike inox me trashësi 25 mm e lart, qëndrueshmëri dhe integritet strukturor i pashembullt. Industritë si ndërtimi i anijeve, platformat e kërkimit të naftës dhe gazit dhe makineritë e rënda mbështeten në këto pllaka të forta për të duruar kushte ekstreme pa kompromentuar performancën.

Trashësia e pllakës prej çeliku inox

Pllakë çeliku inox: Trashësia standarde kundrejt. Trashësia e ngurtë

Në përgjithësi, trashësia e ngurtë është përgjithësisht më e vogël se trashësia standarde.

Trashësia standarde e pllakës inox i referohet vlerës së trashësisë së shënuar si 1mm, 2mm, 3mm, etj.

Trashësia e ngurtë e pllakës inox i referohet trashësisë aktuale të matur (kjo vlerë trashësie është përgjithësisht e saktë në dy shifra pas pikës dhjetore, si p.sh. 0.85mm, 1.91mm, 2.75mm, 3.80mm, etj.).

Dallimi midis trashësisë standarde dhe trashësisë aktuale të pllakës inox varet nga standardi në të cilin është prodhuar materiali i pllakës prej çeliku inox. Në përgjithësi, ekziston një tabelë krahasimi ndërkombëtare e trashësisë standarde të pllakave prej çeliku inox dhe trashësisë së ngurtë për referencë.

Tabela krahasuese e trashësisë standarde dhe trashësisë së ngurtë të pllakës së çelikut inox (mm)

Trashësia standarde Trashësia e ngurtë (Kur gjerësia e pllakës SS është 1.2 m)
Gjendje normale Pajtohuni me standardin e presionit GB/T24511-2017 Pajtohuni me standardin kombëtar të rrotullimit të nxehtë

GB / T4237-2015

Pajtohuni me standardin kombëtar të rrotullimit të ftohtë

GB / T3280-2015

0.5 0.3 - 0.5 - - 0.45 - 0.55
0.8 0.6 - 0.8 - - 0.71 - 0.89
1 0.8 - 1 - - 0.9 - 1.1
1.2 1 - 1.2 - - 0.9 - 1.1
1.5 1.2 - 1.5 - - 1.38 - 1.62
2 1.6 - 2 - 1.78 - 2.22 1.83 - 2.17
2.5 2.2 - 2.5 - 1.78 - 2.22 2.28 - 2.72
3 2.6 - 3 2.75 - 3.25 2.75 - 3.25 2.78 - 3.22
4 3.5 - 4 3.72 - 4.28 3.72 - 4.28 3.75 - 425
5 4.5 - 5 4.7 - 5.31 4.69 - 5.31 4.65 - 5.35

*Sugjerim

Kur blini pllaka çeliku inox, Gnee Stainless Steel ju kujton t'i kushtoni vëmendje ndryshimit midis trashësisë së ngurtë dhe trashësisë standarde.

Nëse çmimi total i materialeve të pllakave inox llogaritet në bazë të peshës aktuale, çmimi për njësi peshë ndikohet kryesisht nga kushtet e tregut dhe cilësia e materialit.

Nëse çmimi total i materialeve të pllakave inox llogaritet bazuar në peshën teorike (pesha e llogaritur në bazë të trashësisë standarde, shih: Formula e llogaritjes së peshës së pllakave prej çeliku inox), çmimi për njësi peshë ndikohet nga diferenca midis trashësisë standarde dhe trashësisë aktuale, kushteve të tregut dhe cilësisë së materialit.

304 Fletë të holla çeliku inox

Gjerësia e pllakës prej çeliku inox

Gjerësia (shkurt W) do të thotë se sa e gjerë është pllaka prej çeliku inox.

Ndryshimet e gjerësisë përgjithësisht variojnë nën 2000 mm, duke kontribuar në shkathtësinë e pllakave inox.

Pllakat inox me gjerësi më të vogël (deri në 1000 mm) janë të përshtatshme për prodhimin e pjesëve të vogla rezervë, enëve të kuzhinës dhe aplikimeve ku ekzistojnë kufizime në hapësirë ​​ose kur dimensionet më të ngushta përputhen me specifikimet e projektimit, etj.

Pllakat inox me gjerësi më të madhe (1000mm – 1500mm) janë të përshtatshme për prodhimin e kontejnerëve, rezervuarëve të magazinimit, etj.

Pllakat inox me një gjerësi që tejkalon 1500 mm gjejnë dobi në projekte në shkallë të gjerë si ura, platforma vaji, dysheme industriale, veshje për ndërtesa ose prodhim të madh të makinerive.

Gjerësia dhe gjatësia e pllakës inox

Gjatësia e pllakës prej çeliku inox

Gjatësia (shkurt L) do të thotë sa e gjatë është një pllakë prej çeliku inox.

Ndryshimi i gjatësisë është përgjithësisht midis 2000 mm dhe 6000 mm. Konsideratat e gjatësisë për pllakat inox varen nga kërkesat specifike të çdo aplikimi.

Pllakat inox me gjatësi të shkurtër (deri në 3000 mm) ofrojnë komoditet në projektet që kërkojnë dimensione më të vogla ose kur kufizimet e hapësirës janë një faktor. Industri të tilla si dizajni i brendshëm ose fabrikimi në shkallë të vogël mund të përdorin pllaka çeliku inox me gjatësi të shkurtër për shkak të lehtësisë së tyre të transportit, trajtimit dhe instalimit.

Pllakat inox me gjatësi standarde që variojnë nga 3000 mm në 6000 mm i përshtaten një game të gjerë aplikimesh pa kërkuar procese shtesë bashkimi ose prerjeje. Nga dizajnet arkitekturore që përfshijnë komponentë strukturorë deri tek prodhimi i pjesëve të makinerive, pllakat prej çeliku inox me gjatësi standarde ofrojnë komoditet pa kompromentuar performancën.

Për qëllime të specializuara që kërkojnë sipërfaqe të zgjeruara ose kur aplikime specifike kërkojnë dimensione të zgjatura, pllaka inox me gjatësi të gjatë që tejkalojnë 6000 mm e lart hyjnë në lojë. Industri të tilla si ndërtimi i anijeve, trarët e ndërtimit, zhvillimi i infrastrukturës ose pajisjet e bëra me porosi shpesh mbështeten në këto madhësi të zgjatura për të përmbushur specifikimet e tyre unike.

Përshtatje e madhësisë së pllakës së çelikut inox

Përveç madhësive të zakonshme të shitura në tregun e çelikut, pllakat inox mund të personalizohen gjithashtu sipas nevojave të klientit. Për shembull, trashësia, gjerësia dhe gjatësia e një pllake çeliku inox mund të personalizohen sipas kërkesave specifike inxhinierike për të përmbushur cilësinë dhe efektin e përdorimit. Këto madhësi të personalizuara sigurojnë një përshtatje të përsosur, minimizojnë humbjen e materialit dhe përmirësojnë funksionalitetin e përgjithshëm. Duke ofruar fleksibilitet në formë dhe dimension, pllakat inox ofrojnë një avantazh të pashembullt në industri të ndryshme.

Qoftë në përmasa të rregullta apo me porosi, pllaka inox është një material i shkëlqyer që do të vazhdojë të luajë një rol të rëndësishëm në sektorë të ndryshëm.

Pllaka të trasha inox

Madhësia e pllakës prej çeliku inox: Konvertimi i njësisë

Në tregun ndërkombëtar, dimensionet ose madhësitë e pllakave prej çeliku inox zakonisht shprehen në këmbë dhe milimetra. Thënia e vetme " ' " i referohet këmbëve, e cila është një njësi matëse perandorake. Milimetri mund të shkurtohet si "mm". Standardi i konvertimit është:

1 këmbë = 12 inç = 304.8 mm

Për shembull: 4 këmbë = 1219 mm, 8 këmbë = 2438 mm, 10 këmbë = 3048 mm.

Nëse shënohet 1.5×4'×8', do të thotë se trashësia, gjerësia dhe gjatësia e pllakës inox janë përkatësisht 1.5mm, 1219mm dhe 2438mm.

Zgjedhja e madhësive të përshtatshme të pllakave prej çeliku inox nga Gnee

Kuptimi i madhësive të zakonshme për pllakat inox është thelbësor për zgjedhjen e opsionit më të përshtatshëm bazuar në kërkesat e trashësisë dhe konsideratave të gjerësisë dhe gjatësisë. Duke zgjedhur madhësinë e duhur të pllakës prej çeliku inox, industritë mund të ofrojnë praktike pa kompromentuar stilin, duke ilustruar vërtet marrëdhënien simbiotike midis formës dhe funksionit. Na kontaktoni sot për një ofertë falas për të mësuar se si të zgjidhni madhësitë e përshtatshme të pllakave prej çeliku inox për projektet tuaja.

imazhet e kokës së autorit
Autori: Gnee Steel Gnee Steel është një prodhues, furnizues dhe eksportues i besueshëm çeliku inox nga Kina. Produktet që ata prodhojnë përfshijnë: tuba inoksi, mbështjellje çeliku inoks, pllaka inox, profile çeliku inox, fletë çeliku inox dhe pajisje çeliku inox. Deri më tani, produktet e tyre janë eksportuar në 120+ vende dhe kanë shërbyer mbi 1000+ projekte, të favorizuara ngrohtësisht nga shumë klientë vendas dhe të huaj.

Gnee Steel-Gnee Steel Export Stainless Steel Company

  • Ekipi ynë i shërbimit ndaj klientit është këtu për t'ju ndihmuar 24/7.
  • Mostra falas, e personalizueshme, stok i madh
  • Çfarëdo që ju nevojitet, ne jemi këtu për ju.