Bobinat e pllakave prej çeliku inox 409: Udhëzuesi i fundit
 1. Fillimi » blog » Bobinat e pllakave prej çeliku inox 409: Udhëzuesi i fundit
Bobinat e pllakave prej çeliku inox 409: Udhëzuesi i fundit

Bobinat e pllakave prej çeliku inox 409: Udhëzuesi i fundit

Në jetën moderne, shpesh hasim produkte të ndryshme inox dhe një nga materialet që ka tërhequr shumë vëmendjen janë mbështjelljet 409 inox. Si një material çeliku inox ferrit me cilësi të lartë dhe me kosto të ulët, ai mund të gjendet kudo në kazanët e makinave larëse, veshjet e furrës me mikrovalë, parmakët e shkallëve, dyert, dritaret dhe tavanet. Ky artikull do të diskutojë thellësisht karakteristikat, fushat e aplikimit dhe rolet e rëndësishme të mbështjelljeve prej çeliku inox 409 në industri të ndryshme dhe do t'ju çojë të kuptoni hijeshinë e këtij materiali të shkëlqyer. Le të hapim këtë udhëzues përfundimtar për mbështjelljet prej 409 çelik inox!

Njihuni me spirale çeliku inox 409

409 spirale çelik inox është një material i veçantë çelik inox i përbërë nga hekur, krom, titan dhe elementë të tjerë, i cili ka rezistencë të shkëlqyer ndaj korrozionit, veti të mira mekanike dhe formueshmëri.

Bëhet përmes hapave të shkrirjes, derdhjes, rrotullimit të nxehtë, petëzimit të ftohtë, pjekjes dhe turshisë. Përdoret gjerësisht në shumë fusha të tilla si prodhimi i automobilave, industria petrokimike dhe objektet e mbrojtjes së mjedisit. Është një produkt çelik inox gjithëpërfshirës dhe me kosto efektive.

Përbërja e mbështjelljeve prej çeliku inox 409

409 spiral çelik inox është një çelik inox ferrit i përbërë kryesisht nga hekuri (Fe) dhe elementët e mëposhtëm:

 • Karboni (C): Përmbajtja maksimale e lejuar është 0.08%.
 • Silic (Si): Përmbajtja maksimale e lejuar është 1.00%.
 • Mangani (Mn): Përmbajtja maksimale e lejuar është 1.00%.
 • Fosfor (P): Përmbajtja maksimale e lejuar është 0.045%.
 • Squfuri (S): Përmbajtja maksimale e lejuar është 0.03%.
 • Krom (Cr): Përmbajtja maksimale e lejuar është 10.50% – 11.75%.
 • Nikel (Ni): Përmbajtja maksimale e lejuar është 0.50%.
 • Molibden (Mo): Përmbajtja maksimale e lejuar është 0.50%.

Përbërja-e-Sinless-Steel-409-Boils

Si të bëni fletë çeliku inox në mbështjellje çeliku inox

1. Përgatitja e materialit

Zgjidhni pllaka të përshtatshme çeliku inox si lëndë të para. Përdoret zakonisht çelik i pandryshkshëm notat përfshijnë 304, 316, 409, 430, etj.

2. Rrotullim i nxehtë ose i ftohtë

Fleta e çelikut inox futet në një mulli rrotullimi për rrotullim të nxehtë ose të ftohtë. Rrotullimi i nxehtë kryhet në temperatura të larta dhe fleta shtypet përmes rrotullave të shumta në trashësinë dhe gjerësinë e kërkuar. Rrotullimi i ftohtë kryhet në temperaturën e dhomës dhe fleta hollohet gradualisht duke rrotulluar për të marrë madhësinë e kërkuar.

3. Turshi dhe trajtimi sipërfaqësor

Mund të ketë okside, yndyrë ose papastërti të tjera në sipërfaqen e mbështjelljes pllakë inox. Kërkohet turshi dhe trajtimi i sipërfaqes për të hequr këto papastërti dhe për ta bërë sipërfaqen më të lëmuar.

4. prerje

Sipas nevojës, preni pllakën inox në gjatësinë dhe gjerësinë e kërkuar.

Mbështjellja: Pllaka e prerë prej çeliku inox mbështillet në një rrotull nga një pajisje mbështjellëse.

blog6-prerë

5. Paketimi dhe ruajtja

Bobina prej çeliku inox janë të paketuara për transport dhe ruajtje. Metodat e zakonshme të paketimit përfshijnë mbështjelljen me film plastik ose përdorimin e kutive prej druri. Kompania jonë zakonisht përdor kuti druri për paketim dhe transport nga deti.

Karakteristikat e spiralës prej çeliku inox 409

Rezistencë e mirë ndaj korrozionit:Bobina prej çeliku inox 409 përmban përmbajtje të lartë kromi, e cila ka rezistencë të shkëlqyer ndaj korrozionit dhe mund t'i rezistojë erozionit të shumicës së mediave korrozive.

Karakteristikat e mira mekanike:Në kushte të temperaturës së lartë dhe temperaturës së ulët, mbështjelljet prej çeliku inox 409 ruajnë veti të mira mekanike, kanë forcë të lartë rendimenti dhe rezistencë në tërheqje dhe kanë potencial të mirë aplikimi në pjesët strukturore dhe komponentët që mbajnë ngarkesë.

Magnetike:409 çeliku inox i përket çelikut inox ferrit, i cili ka veti të caktuara magnetike, gjë që e bën atë të ketë disa avantazhe në disa skenarë aplikimi specifik (siç janë aplikimet elektromagnetike).

Formueshmëria:Çelik inox 409 mund të formohet lehtësisht dhe të rrotullohet në forma të ndryshme, duke e bërë atë një zgjedhje popullore për aplikime që kërkojnë formim ose përkulje.

Performancë me kosto të lartë

Performanca me kosto të lartë:Krahasuar me llojet e tjera të mbështjelljeve prej çeliku të pandryshkshëm të serisë 400, kostoja e përdorimit të mbështjelljeve prej 409 çeliku inox është relativisht e ulët, gjë që është një zgjedhje më ekonomike dhe praktike.

Riciklimi:Çelik inox (duke përfshirë 304, 316, 410, 430, etj.) është një material shumë i riciklueshëm. Në fund të jetës së tij të dobishme, spiralja prej çeliku inox mund të riciklohet dhe ripërdoret, duke kontribuar në qëndrueshmërinë dhe mbrojtjen e mjedisit.

Cili është ndryshimi midis një spirale çeliku inox 409 dhe një spirale çeliku inox 410?

Emrat e spirales çelik inox 409 dhe spirales inox 410 tingëllojnë kaq të ngjashëm, saqë disa njerëz do të pyesin nëse janë të njëjtë. Sigurisht, 409 dhe 410 mbështjellje çeliku inox janë dy materiale të ndryshme çeliku inox, dhe ato kanë disa ndryshime në përbërjen kimike, vetitë mekanike dhe aplikimet:

Përbërje kimike:Përbërja kimike e spirales çeliku inox 409 dhe spirales prej çeliku inox 410 është e ndryshme. Bobinat prej çeliku inox 409 përmbajnë përgjithësisht përmbajtje më të lartë të kromit (Cr) dhe karbonit më të ulët (C), ndërsa mbështjelljet prej çeliku inox 410 përmbajnë përgjithësisht përmbajtje më të lartë të karbonit dhe kromit.

Karakteristikat mekanike:Mbështjelljet prej çeliku inox 409 në përgjithësi kanë forcë më të lartë në tërheqje dhe forcë më të ulët rendimenti, ndërsa mbështjelljet prej çeliku inox 410 do të kenë forcë rendimenti pak më të fortë.

Meet-409-inox-steel-spire

Rezistenca ndaj korrozionit:Bobina prej çeliku inox 409 ka rezistencë të mirë korrozioni, veçanërisht në një mjedis që përmban klorur dhe acid. Rezistenca ndaj korrozionit e mbështjelljes prej çeliku inox 410 është më e mirë në mjedisin oksidues.

Fushat e aplikimit:Bobinat prej çeliku inox 409 përdoren kryesisht në sistemet e shkarkimit të automobilave, dhomat e djegies dhe tubacionet e oxhakut, prodhimin e pajisjeve shtëpiake dhe fusha të tjera. Bobinat prej çeliku inox 410 përdoren shpesh në prodhimin e thikave, valvulave, kushinetave dhe aplikacioneve të tjera që kërkojnë fortësi më të lartë dhe rezistencë ndaj konsumit.

Cilat janë skenarët e aplikimit për mbështjelljet prej çeliku inox 409?

Për shkak të rezistencës së tij të fortë ndaj korrozionit, vetive të mira mekanike, formueshmërisë dhe kostos së ulët, mbështjelljet prej çeliku inox 409 përdoren gjerësisht në prodhimin e automobilave, silenciatorët, konvertuesit katalitikë, materialet e dekorimit të ndërtimit, kanalizimet mjedisore komunale, objektet publike, përdoren gjerësisht në pajisjet e kuzhinës, dhe fusha të tjera.

aplikimi-skenarët-për-409-mbështjellje-çelik-çelik

Industria e automobilave

Spiralja prej çeliku inox 409 ka rezistencë ndaj temperaturës së lartë, rezistencë ndaj korrozionit dhe performancë të mirë saldimi, të cilat mund të plotësojnë kërkesat e emetimit të automobilave dhe të zgjasin jetën e pjesëve. Përdoret shpesh në prodhimin e sistemeve të shkarkimit të automobilave, të tilla si tubat e shkarkimit, silenciatorët dhe sistemet e shkarkimit.

petrokimike

Bobinat prej çeliku inox 409 kanë rezistencë të shkëlqyer korrozioni dhe mund të ruajnë stabilitetin në mjedise komplekse kimike të mesme. Ato përdoren gjerësisht në pajisjet petrokimike, të tilla si rezervuarët e magazinimit të naftës, kontejnerët kimikë dhe tubacionet.

Objektet e mbrojtjes së mjedisit

Bobinat prej çeliku inox 409 janë rezistente ndaj temperaturave të larta, me kosto efektive dhe mund të mbajnë funksionimin afatgjatë të qëndrueshëm në mjedise të vështira. Ato përdoren shpesh në objektet e mbrojtjes së mjedisit, të tilla si inceneratorët e plehrave dhe pajisjet e trajtimit të gazit të mbeturinave.

Pajisjet bujqësore

Pajisjet bujqësore

Bobinat prej çeliku inox 409 kanë rezistencë të shkëlqyer ndaj korrozionit dhe mund t'i rezistojnë erozionit të lagështisë dhe kimikateve në mjediset bujqësore. Në fushën e bujqësisë, përdoret për prodhimin e makinerive dhe pajisjeve bujqësore, si skelete serash për pemëtari dhe kultivim perimesh, automjete bujqësore etj.

Bobinat prej çeliku inox 409 përdoren gjerësisht në shumë industri si automobila, petrokimike, ndërtim dhe objekte për mbrojtjen e mjedisit. Performanca e tij e shkëlqyer e bën atë një material çelik inox me funksione gjithëpërfshirëse dhe një gamë të gjerë aplikimesh. Nëse jeni të interesuar për mbështjellje çeliku inox 409 ose produkte të tjera çeliku inox si 2205, 2507 mbështjellje çeliku inox, etj., ju lutem mos ngurroni të na kontaktoni!

Dy faktorë të rëndësishëm nuk mund të injorohen kur prodhohen mbështjellje çeliku inox 409:

 1. Mjedisi i aplikimit;
 2. Forca e vetë materialit;

Prodhuesi i mbështjelljeve prej çeliku inox 409

Stainless-Steel-409-Coils-Manufacturer

La Grupi Gnee Steel është një ndërmarrje profesionale e zinxhirit të furnizimit, e angazhuar kryesisht në projektimin dhe përpunimin e pllakave të çelikut, spirales, profilit dhe peizazhit të jashtëm. Pas 15 vitesh zhvillimi, ajo është bërë një kompani udhëheqëse ndërkombëtare e zinxhirit të furnizimit të çelikut në Central Plains. Duke u mbështetur në shumë ndërmarrje hekuri dhe çeliku si Angang Steel, ne kemi një shumëllojshmëri të gjerë produktesh, duke përfshirë pllakat e ndërtimit të anijeve, pllakat e enëve nën presion, kuvertën e urave, etj. Ne gjithashtu ofrojmë tuba, shufra, projektim dhe prodhim inxhinierik dhe zgjidhje gjithëpërfshirëse çeliku inox shërbimet. Duke bashkëpunuar me më shumë se 600 kompani në mbarë botën, kapaciteti vjetor i eksportit i kalon 80,000 tonë metrikë. Zgjidhni Gnee Steel Group, ju zgjidhni një partner profesional dhe të besueshëm të zinxhirit të furnizimit të çelikut!

Çfarë mund të bëjmë për projektin tuaj Stainless Steel 409 Coils?

 • Pavarësisht nëse jeni tregtar ose fabrikues, zgjedhja e një spirale çeliku inox 409 me cilësi të lartë mund t'ju ndihmojë t'i jepni vlerë të qëndrueshme çdo projekti.
 • Ekipi i Gnee mund të ofrojë zgjidhje të besueshme, të sigurta dhe ekonomike prej çeliku inox për nevojat e sakta të çdo përdoruesi përfundimtar.
 • Ne do t'ju ndihmojmë me të gjitha nevojat tuaja për rripa çeliku inox.
 • Mirë se vini të na kontaktoni për më shumë raste dhe zgjidhje çeliku inox.
imazhet e kokës së autorit
Autori: Gnee Steel Gnee Steel është një ndërmarrje profesionale e zinxhirit të furnizimit, e angazhuar kryesisht në projektimin dhe përpunimin e pllakave të çelikut, spirales, profilit dhe peizazhit të jashtëm. Pas 15 vitesh zhvillimi, ajo është bërë një kompani udhëheqëse ndërkombëtare e zinxhirit të furnizimit të çelikut në Central Plains.

Gnee Steel-Gnee Steel Export Stainless Steel Company

 • Ekipi ynë i shërbimit ndaj klientit është këtu për t'ju ndihmuar 24/7.
 • Mostra falas, e personalizueshme, stok i madh
 • Çfarëdo që ju nevojitet, ne jemi këtu për ju.