Diçka që duhet të dini rreth pllakës inox 304
  1. Fillimi » blog » Diçka që duhet të dini rreth pllakës inox 304
Diçka që duhet të dini rreth pllakës inox 304

Diçka që duhet të dini rreth pllakës inox 304

Nëse keni punuar ndonjëherë në kuzhinë, shanset janë që të jeni njohur me 304 fletë dhe pllaka çeliku inox. Është një material tepër i gjithanshëm për çdo gjë, nga enë gatimi deri te materialet e ndërtimit. Forca e tij e lartë, rezistenca e mirë ndaj korrozionit, përfundimi me shkëlqim dhe mirëmbajtja e ulët e bëjnë atë një nga çeliqet më të kërkuar nga profesionistët kudo. Por a e dini saktësisht se çfarë karakteristikash ka ky metal? Si është bërë? Si ndikon përbërja e tij në përdorimet e tij? Apo është rezistent ndaj ndryshkut? Në këtë blog, ne do të eksplorojmë të gjitha gjërat rreth 304 pllakave prej çeliku të pandryshkshëm, në mënyrë që të kuptoni më mirë pse është një zgjedhje kaq e shkëlqyer për nevojat tuaja të ndryshme.

Një përmbledhje e fletëve dhe pllakës së çelikut 304 inox

304 Pllaka inox njihet si një nga më të gjithanshmet çeliqe çelik disponueshme në treg. Zakonisht përbëhet nga çelik inox austenitik që ka 18-20% krom dhe 8-10.5% nikel, së bashku me sasi të tjera të vogla karboni, silikoni, mangani, fosfori dhe squfuri në përbërje. Në këtë drejtim, ajo njihet edhe si një pllakë çeliku inox 18/8 në industri.

Përveç kësaj, 304L është versioni me karbon të ulët të 304.

Përbërja kimike e çelik inox të klasës 304

C Si Mn Cr Ni S P
≤0.08 ≤1.0 ≤2.0 18.0 20.0 ~ 8.0 10.5 ~ ≤0.03 ≤0.035 N≤0.1

Metoda e shënimit të fletës dhe pllakës prej çeliku inox 304

Metodat e zakonshme të shënimit të çelikut inox 304 janë 06Cr19Ni10, ASTM 304 dhe SUS304, në të cilat 06Cr19Ni10 në përgjithësi i referohet prodhimit sipas standardeve kombëtare, ASTM 304 i referohet prodhimit sipas standardeve amerikane dhe SUS 304 i referohet prodhimit sipas standardeve japoneze. Sa për të tjerët, STS304 i referohet standardit korean, 1.4301 përfaqëson standardin evropian dhe 304 zbulon standardin australian.

304 Pllaka inox

Prodhimi i fletëve dhe pllakës së çelikut 304

Në përgjithësi, pllaka çeliku inox 304 është bërë me teknikën e rrotullimit 304 mbështjellje çeliku inox. Rrotullimi mund të ndahet në rrotullim të nxehtë dhe të ftohtë. Rrotullimi i nxehtë prodhohet në temperatura të larta ndërsa petëzimi i ftohtë prodhohet në pllaka çeliku inox 34 të petëzuara në temperaturën e dhomës.

Avantazhet e fletëve dhe pllakave prej çeliku inox 304

1. Rezistencë superiore ndaj korrozionit

Kur krahasohet me çelikun standard të karbonit dhe çelikun me aliazh të ulët, pllaka inox industriale 304 ofron mbrojtje të zgjeruar kundër korrozionit, ndryshkut, njollës dhe mjeteve të tjera gërryese (si uji, vaji, acidet, kripërat, etj.). Kjo varet kryesisht nga përbërja e tij e aliazhit dhe struktura e brendshme, dhe roli kryesor është kromi. Kromi ka qëndrueshmëri të lartë kimike dhe mund të formojë një film pasivimi në sipërfaqen e çelikut për të izoluar metalin nga bota e jashtme, për të mbrojtur pllakën e çelikut nga oksidimi dhe për të rritur rezistencën ndaj korrozionit të pllakës së çelikut. Nëse filmi i pasivimit shkatërrohet, rezistenca e tij ndaj korrozionit do të ulet ndjeshëm.

2. Formueshmëri e shkëlqyer

304 Pllaka çeliku inox ka formueshmëri të mirë dhe mund të jetë e thjeshtë për t'u prodhuar dhe formësuar me të gjitha metodat e zakonshme. Gjatë procesit të prodhimit, produkte të formave dhe madhësive të ndryshme mund të prodhohen me prerje, lakim, saldim, prerje, sharrim, etj.

Për më tepër, duhet theksuar se 304 i nënshtrohet forcimit të punës gjatë deformimit dhe i nënshtrohet thyerjes së çipave. Rezultatet më të mira të përpunimit arrihen me shpejtësi më të ngadalta, furnizime më të rënda, lubrifikim të shkëlqyeshëm, vegla të mprehta dhe pajisje të fuqishme të ngurtë.

304 Fletë inox

3. Rezistencë e lartë

Pllaka prej çeliku inox 304 ka veti të shkëlqyera mekanike, forca dhe plasticiteti i saj janë më të larta se çeliku i zakonshëm. Mund të përballojë stresin e temperaturës së lartë, presionit të lartë dhe ngarkesës së rëndë pa deformuar ose plasaritur. Përveç kësaj, vetitë e tij mekanike mund të ndryshohen me punim në të ftohtë ose me trajtim termik, në mënyrë që të mund të plotësojë kërkesa të ndryshme aplikimi.

4. Rezistenca ndaj nxehtësisë

Pllaka prej çeliku inox 304 ka gjithashtu rezistencë të mirë ndaj nxehtësisë, oksidimit dhe konsumimit në shërbim me ndërprerje deri në 870°C dhe në shërbim të vazhdueshëm deri në 925°C. Megjithatë, përdorimi i vazhdueshëm në 425-860°C nuk rekomandohet nëse kërkohet rezistencë ndaj korrozionit në ujë.

Për më tepër, është jo magnetik dhe ka përçueshmëri të ulët termike, e cila mund të mbajë nxehtësinë më gjatë se metalet e tjera kur nxehet.

5. Përfundimi elegant

Me sy të lirë, ajo ka një sipërfaqe të sheshtë, me shkëlqim dhe të lëmuar, duke ofruar një ndjesi moderne shumë të hijshme. Kjo mund të shtojë një ndjenjë luksi në ndërtimet tuaja të ndërtesave.

6. Mirëmbajtje e lehtë

Për shkak të sipërfaqes së saj jo poroze dhe strukturës së lëmuar të metalit, pllaka prej çeliku inox 304 është e lehtë për t'u pastruar dhe mirëmbajtur.

Fabrika e çelikut inox 1

Aplikime të zakonshme për fletët dhe pllakat prej çeliku inox 304

Si një material çeliku me kosto efektive dhe të gjithanshëm, fletët dhe pllakat prej çeliku inox 304 përdoren shpesh në ndërtim, automobila, makineri, hapësirë ​​ajrore, energji elektrike, prodhim, përpunim farmaceutik/mjekësor/kimik dhe industri të tjera. Disa shembuj tipikë janë renditur më poshtë:

Ndërtimi: arkitekturë dhe ndërtim ndërtesash, çati, veshje me panele, konstruksione çeliku, ndërtim anijesh, etj.

Prodhimi: mund të përdoret për të fabrikuar 304 tuba të salduar inox, 304 profile çelik inox dhe 304 pajisje tubash inox. Gjithashtu, kjo pllakë mund të përdoret për prodhimin e dadove, bulonave, vidhave dhe fiksuesve të tjerë.

Industria e automobilave: sistemet e shkarkimit, veshjet e automobilave, trupi i makinës, motori, mbulesat e rrotave, etj.

Makineri: pajisje dhe instrumente mjekësore, pajisje për rafinimin e naftës, pajisje për prodhimin e pulpës dhe letrës, pajisje detare dhe pajisje të tjera industriale.

Pajisjet shtëpiake: stola, karrige, mobilje, frigorifer, kondicioner, mbyllje elektrike, enë gatimi etj.

Përdorimet publike: dekorimi, trajtimi i pijeve dhe ushqimeve, këmbyesit e nxehtësisë, sistemet e tubacioneve, rezervuarët e magazinimit, enë nën presion, transportuesit, kontejnerët, fllanxhat, valvulat dhe pompat, mjetet harduerike, grilat, etj.

304 Aplikime çeliku inox

A është çelik inox 304 i cilësisë ushqimore?

Përgjigja është: çelik inox 304 "nuk është i barabartë me" çelik inox të kategorisë ushqimore. Sipas përkufizimit, çeliku inox i kategorisë ushqimore i referohet materialit prej çeliku inox që plotëson certifikimin kombëtar të standardit GB 4806.9-2016 dhe mund të bie në kontakt me ushqimin pa shkaktuar dëm fizik. Prandaj, vetëm "çelik inox 304 i trajtuar posaçërisht (përputhet me standardin e reshjeve të metaleve të rënda)" është çelik inox i kategorisë ushqimore, ndërsa çeliku i zakonshëm 304 nuk është çelik inoks i kategorisë ushqimore.

Çelik inox 304 i kategorisë ushqimore

A është ndryshk 304 Produktet prej çeliku inox?

Ndërsa çeliku inox 304 mund të jetë më rezistent ndaj korrozionit dhe ndryshkut se metalet e tjera, ai prapë mund të ndryshket nëse ekspozohet ndaj kushteve të caktuara mjedisore si lagështia e lartë, uji i kripur ose një mjedis me qarkullim të dobët. Ky korrozion shfaqet në formën e njollave ose vijave kafe në sipërfaqen e metalit dhe përfundimisht mund të çojë në gropa ose ndryshkje nëse nuk trajtohet siç duhet.

Si mund ta parandaloj ndryshkjen e çelikut inox 304?

Për fat të mirë, ka disa hapa që mund të ndërmarrim për të parandaluar ndryshkjen ose gërryerjen e pllakës prej çeliku inox 304. Një mënyrë për ta bërë këtë është duke pastruar rregullisht çelikun inox me ujë të ngrohtë dhe sapun. Kjo do të ndihmojë për të mbajtur papastërtitë dhe mbeturinat nga sipërfaqja e metalit, të cilat mund të shkaktojnë njolla ose njollë me kalimin e kohës. Së dyti, duhet të thani çelikun inox pas çdo përdorimi, pasi lagështia e mbetur mund të shkaktojë dëme të mëtejshme. Së fundi, merrni parasysh aplikimin e ngjitësve ose veshjeve në objektet tuaja prej çeliku të pandryshkshëm, të cilat do të ndihmojnë në mbrojtjen e metalit nga ekspozimi ndaj lagështirës dhe elementëve të tjerë gërryes në mjedisin e tij.

Me një fjalë, me kujdesin dhe mirëmbajtjen e duhur, mund të siguroheni që produktet tuaja prej çeliku inoks 304 të mbeten pa ndryshk për vitet në vijim!

Tub uji i ndryshkur 304 inox

304 Prodhues i fletëve dhe pllakave prej çeliku inox në Kinë

Prodhuesit dhe përdoruesit përfundimtarë që kërkojnë materiale të besueshme dhe të qëndrueshme duhet të kuptojnë vetitë, përdorimet, prodhimin dhe përbërjen e fletëve dhe pllakave prej çeliku inox 304. Nëse keni ende një konfuzion, ejani të na kontaktoni për ndihmën e një këshilltari teknik!

Gnee Steel është një shpërndarës çeliku inox me vlerë të shtuar në Kinë. Stoqet tona të fletëve dhe pllakave prej çeliku inox janë të disponueshme në klasat 301, 304, 310, 316 dhe 430 në një përzgjedhje të përfundimit të lëmuar të shurdhër, i cili ka një sipërfaqe të lëmuar, të pastër dhe jo reflektuese. Përveç kësaj, e gjithë llamarina jonë prej çeliku inox furnizohet me një shtresë mbrojtëse në anën e përfunduar, e cila mund të hiqet lehtësisht pas instalimit ose fabrikimit. Nëse jeni të interesuar, ejani të na kontaktoni për të biseduar më tej!

imazhet e kokës së autorit
Autori: Gnee Steel Gnee Steel është një prodhues, furnizues dhe eksportues i besueshëm çeliku inox nga Kina. Produktet që ata prodhojnë përfshijnë: tuba inoksi, mbështjellje çeliku inoks, pllaka inox, profile çeliku inox, fletë çeliku inox dhe pajisje çeliku inox. Deri më tani, produktet e tyre janë eksportuar në 120+ vende dhe kanë shërbyer mbi 1000+ projekte, të favorizuara ngrohtësisht nga shumë klientë vendas dhe të huaj.

Gnee Steel-Gnee Steel Export Stainless Steel Company

  • Ekipi ynë i shërbimit ndaj klientit është këtu për t'ju ndihmuar 24/7.
  • Mostra falas, e personalizueshme, stok i madh
  • Çfarëdo që ju nevojitet, ne jemi këtu për ju.