Tub pa tela kundër çelikut të salduar
  1. Fillimi » blog » Tub pa tela kundër çelikut të salduar
Tub pa tela kundër çelikut të salduar

Tub pa tela kundër çelikut të salduar

Tubi inox është një copë çeliku e zbrazët, e gjatë dhe e rrumbullakët që përdoret gjerësisht në naftë, kimike, mjekësore, ushqimore, industriale të lehta dhe fusha të tjera. Ka një shumëllojshmëri përdorimesh në ekonominë kombëtare dhe është një produkt i rëndësishëm në industrinë e çelikut. Ekzistojnë katër lloje kryesore të tubave prej çeliku të pandryshkshëm: gypa prej çeliku të pandryshkshëm, tuba katrorë inox, tuba të salduar prej çeliku inoks dhe tuba çeliku inox në formë të veçantë. Pra, cili është ndryshimi midis tubit pa telash dhe atij të salduar? Dhe cili është më i mirë, tubi pa qepje apo i salduar?

Tub çeliku është një copë çeliku e zbrazët, e gjatë dhe e rrumbullakët që përdoret gjerësisht në naftë, kimike, mjekësore, ushqimore, industriale të lehta dhe fusha të tjera. Ka një shumëllojshmëri përdorimesh në ekonominë kombëtare dhe është një produkt i rëndësishëm në industrinë e çelikut. Ekzistojnë katër lloje kryesore të tubave prej çeliku të pandryshkshëm: tuba prej çeliku të pandryshkshëm,  tuba katrorë inox, tuba me saldim inox, dhe tuba inox në formë të veçantë. Pra, cili është ndryshimi midis tubit pa telash dhe atij të salduar? Dhe cili është më i mirë, tubi pa qepje apo i salduar?

Çfarë është gypi pa qepje prej çeliku inox?

Tuba prej çeliku inox pa tegel janë tuba çeliku të bërë nga aliazh çeliku inox dhe nuk kanë saldime, duke i bërë më të fortë dhe më të qëndrueshëm se tubat e salduar. Siç nënkupton edhe emri, tubat pa qepje bëhen pa qepje ose nyje, duke eliminuar mundësinë e rrjedhjeve ose pikave të dobëta në tubacione. Tubat pa qepje prej çeliku inox përdoren gjerësisht në një sërë industrish, të tilla si nafta dhe gazi, përpunimi kimik dhe trajtimi i ujit, për shkak të rezistencës së tyre të lartë ndaj korrozionit dhe aftësisë për t'i bërë ballë presionit dhe temperaturave të larta.

Sa i përket vetive të tij, së pari, sa më e lirë dhe më e dobishme të jetë trashësia e murit, aq më e trashë është trashësia e murit dhe sa më i kushtueshëm të jetë përpunimi, aq më i vogël është trashësia e murit. Së dyti, sipërfaqet e brendshme dhe të jashtme të tubit kanë njolla dhe pika të zeza, të cilat janë të vështira për t'u hequr, shkëlqimi i sipërfaqeve të brendshme dhe të jashtme është i ulët dhe kostoja e kalibrimit është e lartë. Së treti, trashësia e murit është e parregullt.

Çfarë është tubi i salduar prej çeliku inox?

Tuba me saldim inox janë tuba aliazh çeliku inox të bëra nga saldimi i dy copave të çelikut. Saldimi krijon një bashkim të fortë dhe të qëndrueshëm që mund të përballojë presionet dhe temperaturat e larta. Tubat e salduara prej çeliku inox përdoren gjerësisht në industri të ndryshme, të tilla si nafta dhe gazi, përpunimi kimik dhe trajtimi i ujit, për shkak të rezistencës së tyre të lartë ndaj korrozionit. Ndryshe nga tubat pa qepje, tubat e salduar kanë një shtresë gjatësore që është e dukshme në sipërfaqe.

Sa për vetitë e tij:

Ekonomia dhe estetika: Tubi i përgjithshëm i salduar prej çeliku ka saktësi të lartë, trashësi uniforme të murit dhe shkëlqim të lartë si brenda dhe jashtë tubit (shkëlqimi i sipërfaqes së tubit të çelikut përcaktohet nga përfundimi i sipërfaqes së pllakës së çelikut) dhe mund të vendoset si e dëshiruar. Procesi i produktit përcakton avantazhet dhe disavantazhet e tij. Prandaj, është e përballueshme dhe tërheqëse.

Rezistencë e mirë ndaj korrozionit: Është shumë rezistent dhe, edhe nëse dëmtohet, mund të riparohet shpejt në një atmosferë të pasur me oksigjen për të parandaluar ndryshkun. Kjo është për shkak të filmit të hollë mbrojtës që mbulon sipërfaqen e tij.

Deformimi: Për shkak të hapësirës, ​​pajisjeve dhe personelit të kufizuar të ndërtimit në kantier, tubat prej çeliku inox të salduar shpesh përdoren pa respektim të rreptë me kodet e ndërtimit. Për këtë arsye, është e rëndësishme të merren parasysh faktorët e deformimit në bashkimin midis tubit dhe pajisjes së tubit.

Avantazhi ekonomik: Për shkak të rezistencës së lartë ndaj korrozionit dhe vetive mekanike, vetëm rreth një e treta e trashësisë së tubit të çelikut të galvanizuar kërkohet për përdorim. Kjo e bën tubin më të lehtë, më të lehtë për t'u trajtuar, më të lehtë për t'u përpunuar, më të lirë dhe më të lehtë për t'u instaluar.

Tub i salduar prej çeliku inox, i quajtur edhe tub dekorativ inox, lënda e parë është shirit çeliku, shiriti i çelikut është i salduar, dhe muri i brendshëm do të ketë një shtresë saldimi, aplikimi i tij është i gjerë, kryesisht dekorim, peizazh, produkte mobiljesh dhe fusha të tjera ; Sipërfaqja është zakonisht mat ose e pasqyruar, dhe lyerja, lyerja, spërkatja dhe procese të tjera përdoren gjithashtu për të dhënë një shtresë me ngjyrë të ndritshme në sipërfaqen e saj.

Tubi i salduar prej çeliku inox zakonisht quhet tub industrial, për rrotullim të ftohtë ose tërheqje të ftohtë, lënda e parë është çeliku i rrumbullakët, është çeliku i rrumbullakët përmes vrimës në një bosh tub, dhe më pas tubi bosh dhe pastaj një nga një i mbështjellë në të ftohtë ose i tërhequr në të ftohtë ; Sipërfaqja e tij është zakonisht sipërfaqja e bardhë acide, domethënë sipërfaqja turshi, kërkesat e sipërfaqes nuk janë strikte, trashësia e murit është e pabarabartë, shkëlqimi i sipërfaqeve të brendshme dhe të jashtme të tubit është i ulët, kostoja e madhësisë fikse është e lartë dhe Sipërfaqet e brendshme dhe të jashtme duhet të kenë njolla dhe pika të zeza, të cilat nuk janë të lehta për t'u hequr.

Tubat pa tegel priren të kenë forcë më të lartë sepse nuk ka saldime, ndërsa tubat e salduar mund të kenë edhe diametra më të mëdhenj me mure më të hollë. Edhe pse mund të mos jenë në gjendje të përballojnë aq presion sa tubat pa tegel, tubat e salduar janë përgjithësisht më pak të kushtueshëm se tubat pa tegel.

Në përgjithësi, të dy llojet e tubave kanë avantazhe dhe disavantazhe, dhe zgjedhja midis tyre shpesh varet nga aplikimi dhe specifikimet. Kur zgjidhni midis gypave prej çeliku të pandryshkshëm dhe të salduar, duhet të merren parasysh aspekte të tilla si forca, çmimi, rezistenca ndaj presionit dhe aftësitë e prodhimit.

Cili është më mirë tubi pa qepje apo saldim?

Tubi pa qepje përgjithësisht konsiderohet më i fortë dhe më i qëndrueshëm se tubi i salduar sepse nuk ka saldime ose nyje që mund të dobësojnë strukturën e tubit. Tubi pa qepje është gjithashtu më pak i ndjeshëm ndaj korrozionit për shkak të strukturës së tij uniforme. Megjithatë, procesi i prodhimit të tubave pa qepje është më kompleks dhe më i shtrenjtë, gjë që mund të çojë në kosto më të larta.

Tubat e salduar, nga ana tjetër, janë më të lehtë dhe më pak të kushtueshëm për t'u prodhuar, kjo është arsyeja pse ato përdoren më shpesh se tubat pa qepje. Tubat e salduar mund të prodhohen gjithashtu në përmasa dhe trashësi muri më të mëdha se tubat pa tegel. Megjithatë, procesi i saldimit mund të rezultojë në pika më të dobëta dhe zona më të prirura ndaj korrozionit që mund të kërkojnë vëmendje shtesë gjatë mirëmbajtjes.

Si përmbledhje, si tubat pa qepje ashtu edhe tubat e salduar kanë pikat e tyre të forta dhe të dobëta, dhe zgjedhja midis tyre varet nga kërkesat specifike të aplikacionit.

imazhet e kokës së autorit
Autori: gneesteel Gnee Steel është një ndërmarrje profesionale e zinxhirit të furnizimit e angazhuar kryesisht në projektimin dhe përpunimin e pllakave të çelikut, spirales, profilit dhe peizazhit të jashtëm. Pas 15 vitesh zhvillimi, ajo është bërë një kompani udhëheqëse ndërkombëtare e zinxhirit të furnizimit të çelikut në Central Plains.

Gnee Steel-Gnee Steel Export Stainless Steel Company

  • Ekipi ynë i shërbimit ndaj klientit është këtu për t'ju ndihmuar 24/7.
  • Mostra falas, e personalizueshme, stok i madh
  • Çfarëdo që ju nevojitet, ne jemi këtu për ju.