Kërkesa dhe sfida rajonale për tuba dhe tuba çeliku inox
  1. Fillimi » blog » Kërkesa dhe sfida rajonale për gypat dhe tubat prej çeliku inox
Kërkesa dhe sfida rajonale për tuba dhe tuba çeliku inox

Kërkesa dhe sfida rajonale për tuba dhe tuba çeliku inox

Tregu i tubave inox quhet "tregu i tubave inox". Çelik inox është një lloj çeliku që i reziston ndryshkut dhe korrozionit dhe përmban të paktën 10.5% krom. Për shkak të qëndrueshmërisë, forcës dhe rezistencës ndaj korrozionit, këta tuba përdoren gjerësisht në një sërë industrish të ndryshme, duke përfshirë ndërtimin, naftën dhe gazin, kimikatet dhe automobilat. Kërkesa për tuba inox parashikohet të rritet në vitet e ardhshme si rezultat i rritjes së projekteve të infrastrukturës dhe avancimeve në teknologjinë e prodhimit.

Përmbledhje e tubave dhe tubave prej çeliku inox

La tub çeliku inox tregu është i segmentuar ndërkombëtarisht në bazë të llojit dhe industrisë. Bazuar në llojin, tregu i tubave prej çeliku inoks ndahet në tuba të salduar dhe tuba pa probleme. Objektet e trajtimit të ujërave të zeza, industria ushqimore, energjia dhe energjia, automobilat, kimikatet, nafta dhe gazi dhe industri të tjera janë disa në të cilat mund të segmentohet tregu i tubave prej çeliku inox.

V&M (Francë), ArcelorMittal (Luksemburg), Autocamp (Finlandë), Tubifex (Spanjë), ThyssenKrupp (Gjermani), Veloured (Francë) dhe Sumitomo Metal Corporation (Japoni) janë disa nga konkurrentët kryesorë në tregun e tubave inox. .

Trendet

Për shkak të nivelit të lartë të rezistencës ndaj korrozionit dhe ndryshkut, si dhe qëndrueshmërisë, përshtatshmërisë dhe kërkesave të ulëta për mirëmbajtje, çeliku inox është një nga metalet më të përdorura në sektorin e ndërtimit. Nga viti 2021 deri në vitin 2031, tregu i tubave prej çeliku inox parashikohet të rritet me një CAGR prej 6.12%.

Tregu i gypave prej çeliku inox po drejtohet nga një sërë arsyesh, duke përfshirë zgjerimin e industrisë së çelikut të pandryshkshëm dhe rrethanat e pazakonta ekonomike. Tregu drejtohet kryesisht nga zgjerimi i jashtëzakonshëm i industrisë për sa i përket aplikimeve për tuba, tuba dhe mallra të tjera. Azia Paqësori parashikohet të ketë një monopol në treg.

Ekonomitë në zhvillim si Kina dhe Japonia janë konkurrentë të ashpër për tregjet e tubave prej çeliku dhe tubave prej çeliku. Sipas hulumtimit të konkurrencës, shumica e kompanive lider në treg kanë marrë një sërë strategjish për të ruajtur konkurrencën e tyre, duke përfshirë sipërmarrjet e përbashkëta, bashkimet dhe blerjet, rritjen dhe futjen e produkteve të reja për të diversifikuar ofertën e produkteve të tyre.

Për shembull, Sumitomo Metal Corporation e Japonisë dhe Nippon Steel Corporation njoftuan bashkimin e tyre më 10 prill 2014. Me një prodhim vjetor prej 40 milionë tonësh çeliku të papërpunuar, korporata e sapobashkuar, e njohur si Nippon Steel Sumitomo Metal Corporation (NSSMC), renditet midis prodhuesit më të mëdhenj të çelikut në botë.

Për shkak të përfitimeve të tyre të shumta, duke përfshirë qëndrueshmërinë e tyre ekstreme, forcën e lartë në tërheqje, rezistencën ndaj korrozionit dhe natyrës së riciklueshme, tubat prej çeliku inox dhe çeliku janë lehtësisht të aksesueshëm në treg.

Tregu i tubave prej çeliku inox parashikohet të zgjerohet gjatë gjithë periudhës së parashikimit për shkak të rritjes së kërkesës nga një sërë sektorësh të përdorimit përfundimtar, duke përfshirë ndërtimin, naftën dhe gazin, ushqimin dhe pijet dhe automobilat. Për shkak të kërkesës për tuba çeliku inox në industri të shumta, kërkesa e tregut ka mbetur e qëndrueshme. Ekziston një kërkesë e vazhdueshme për këtë produkt për shkak të aplikimeve të tij të shumta në zona të ndryshme.

Rritja e kërkesës nga sektorët e automobilave dhe të sigurisë pritet të bëjë që të ardhurat e prodhuesve të pajisjeve origjinale të tejkalojnë ato të tregut të mëvonshëm. Prandaj, industria e automobilave pritet të gjenerojë të ardhurat më të larta, e ndjekur nga softueri i sigurisë dhe mbikëqyrjes.

Për shkak të theksit të lartë të rajonit në aktivitetet K&Zh dhe pranisë së prodhuesve kryesorë, parashikohet që rajoni të rritet me ritmin më të shpejtë në botë. Rajoni i Azi-Paqësorit pritet të zgjerohet shpejt si rezultat i rritjes së niveleve të prodhimit në Kinë dhe Indi.

Sfidat e tregut për tuba çeliku inox

Më poshtë janë disa nga vështirësitë me të cilat përballet tregu për tubacionet inox:

Mungesa e fuqisë punëtore kompetente dhe lëndëve të para për prodhimin e tubave inox është një problem për tregun.

Një çështje tjetër e rëndësishme është se kostoja e instalimit është jashtëzakonisht e lartë në krahasim me produktet konkurruese në treg, gjë që zvogëlon tërheqjen e saj në treg dhe zvogëlon të ardhurat.

Tregu i tubave inox është ndikuar ndjeshëm nga epidemia e Covid-19. Epidemia e vitit 2019 i përkeqësoi problemet që tregu tashmë kishte, përfshirë konfliktin tregtar SHBA-Kinë. Për shkak të uljes së investimeve në industritë e përdorimit përfundimtar si nafta dhe gazi, ndërtimi dhe automobilat, kërkesa e tregut parashikohet të tkurret në vitin 2020. Megjithatë, një rikthim tregu pritet në vitin 2021, kur këta sektorë të fillojnë të zgjerohen.

Më poshtë përshkruan gjendjen e tregut për momentin:

Tregu parashikohet të ketë një rënie në vitin 2020 si pasojë e epidemisë Covid-19, pasi kufizimet dhe bllokimet e shumta do të rezultojnë në humbje të tregut.

Tregu parashikohet të rimëkëmbet në vitin 2021 pasi të gjitha bizneset fillojnë të rrisin prodhimin, sektorët e përdorimit përfundimtar fillojnë të zgjerohen dhe kërkesa e konsumatorëve fillon të rritet.

Parashikimi afatgjatë për industrinë e tubave prej çeliku inox duhet të qëndrojë i mirë kur të merren parasysh të gjitha aspektet dhe tendencat. Kërkesa e ardhshme do të rritet vetëm si rezultat i cilësive dhe shkathtësisë së saj në një sërë industrish.

Tuba prej çeliku inox dhe tuba çeliku zhvillimet më të fundit të tregut për 2019-2022

Politika Kombëtare e Çelikut (NSP) 2017 u miratua nga qeveria indiane në janar 2019. Ajo kërkon të rrisë prodhimin nga 127 ton në 2016–17 në 300 ton deri në 2025–26 dhe të zhvillojë 500 milion ton kapacitet deri në 2030–31.

Nisja e fabrikës së re të Jindal Stainless në Uttar Pradesh u njoftua në qershor 2019. Objekti i ri është objekti i parë i prodhimit të tubave prej çeliku inox për kompaninë që prodhon në përputhje me standardet globale të cilësisë.

imazhet e kokës së autorit
Autori: gneesteel Gnee Steel është një ndërmarrje profesionale e zinxhirit të furnizimit e angazhuar kryesisht në projektimin dhe përpunimin e pllakave të çelikut, spirales, profilit dhe peizazhit të jashtëm. Pas 15 vitesh zhvillimi, ajo është bërë një kompani udhëheqëse ndërkombëtare e zinxhirit të furnizimit të çelikut në Central Plains.

Gnee Steel-Gnee Steel Export Stainless Steel Company

  • Ekipi ynë i shërbimit ndaj klientit është këtu për t'ju ndihmuar 24/7.
  • Mostra falas, e personalizueshme, stok i madh
  • Çfarëdo që ju nevojitet, ne jemi këtu për ju.