Karakteristikat e çelikut inox 304
  1. Fillimi » blog » Vetitë e çelikut inox 304
Karakteristikat e çelikut inox 304

Karakteristikat e çelikut inox 304

Së pari duhet të kuptojmë se çfarë është çelik inox 304 për të kuptuar karakteristikat e tij. Çeliqet austenitike, të cilët përbëjnë rreth 70% të prodhimit të përgjithshëm botëror të çelikut të pandryshkshëm, janë shtylla kurrizore e industrisë së çelikut të pandryshkshëm. Më i popullarizuari nga këto mallra, çelik inox 304, njihet si çeliku 18/8 sepse përmban 18% krom dhe 8% nikel.

Pronë e çelik inox 304

Rezistenca ndaj korrozionit dhe njollave, rezistenca e lartë ndaj nxehtësisë, formueshmëria dhe cilësitë jomagnetike janë vetëm disa nga karakteristikat shumë të çmuara të çelikut inox 304. Këto karakteristika e bëjnë çelik inox 304 materialin e zgjedhur për shumë operacione prodhimi, si krijimi i pajisjeve mjekësore dhe enëve të kuzhinës. 304 çelik inox është një material fleksibël dhe i besueshëm, veçanërisht në elektronikë ku kushte të rënda ose fusha magnetike mund të krijojnë ndërhyrje.

rezistenca korrozioni

Për shkak të cilësive të tij unike, çeliku inox 304 është një material shumë i zakonshëm për një gamë të gjerë aplikimesh. Rezistenca e jashtëzakonshme ndaj korrozionit e çelikut inox 304, edhe në kushte jo të specializuara, është një arsye kryesore për përdorimin e tij të gjerë. Megjithatë, duhet të theksohet se nuk është plotësisht rezistent ndaj korrozionit; për shembull, korrozioni me gropa dhe të çara janë jashtëzakonisht të përhapura në mjediset që përmbajnë klorur. Për më tepër, temperaturat më të larta se 60°C mund të shkaktojnë çarje nga korrozioni i stresit.

Për ujin e pijshëm, çelik inox 304 ka rezistencë të jashtëzakonshme ndaj korrozionit. Përqendrimet e klorurit mund të arrijnë deri në 200 mg/litër në temperaturën e dhomës, por bien në 150 mg/litër në 60°C. 316 çelik inox këshillohet nëse rezistenca ndaj ujit e çelikut inox 304 është e pamjaftueshme.

Rezistenca ndaj nxehtësisë

Përfitimet e 304 çelik inox për sa i përket rezistencës ndaj nxehtësisë janë të shumta. Mund të punojë vazhdimisht në 925°F dhe herë pas here në 870°F për shkak të rezistencës së lartë ndaj oksidimit, por është i paefektshëm në temperaturat ndërmjet 425-860°C. Materiali ideal për këto rrethana është 304H.

Çelik inox 304L, i cili është një version me karbon të ulët të 304, është opsioni ideal për këto rrethana për shkak të rritjes së rezistencës ndaj reshjeve karabit. Në përgjithësi, kapaciteti i çelikut 304 për t'i bërë ballë nxehtësisë demonstron përshtatshmërinë dhe qëndrueshmërinë e tij, duke e bërë atë materialin e zgjedhur për shumë aplikime të ndryshme.

Përfitimet për aplikime në natyrë

Për shkak të përmbajtjes së tij të lartë të nikelit, gjë që e bën atë më rezistent ndaj plasaritjeve ndaj korrozionit të stresit sesa llojet e tjera të çelikut inox, çeliku inox 304 ka avantazhe të ndryshme për aplikime në natyrë.

Çeliku 304 është i përsosur për aplikime të jashtme si dekorime arkitekturore dhe skarë, sepse ka një përmbajtje më të lartë nikel, është më pak magnetik dhe është më rezistent ndaj oksidit të hekurit.

Për shkak të kombinimit të tij unik të cilësive, çeliku inox 304 përdoret shpesh në aplikime të jashtme ku rezistenca ndaj korrozionit dhe qëndrueshmëria janë konsiderata thelbësore.

Saldueshmëria

Performanca e shkëlqyer e saldimit me shkrirje është një nga 304 çelik inoxKarakteristikat e l, gjë që e bën atë një zgjedhje popullore në një sërë aplikacionesh dhe industrish. Për të siguruar qëndrueshmërinë e strukturës, mund të kërkohet pjekja pas saldimit për pjesë të rënda. Për shkak të forcës dhe jetëgjatësisë së tij, si dhe shumëllojshmërisë së zgjedhjeve të saldimit në dispozicion, çeliku inox 304 është një zgjedhje e shkëlqyer për një sërë detyrash.

machinability

Për shkak të cilësive të shkëlqyera të përpunimit, çeliku 304 është një zgjedhje popullore për përpunim. Skajet prerëse duhet të mbahen gjithmonë të mprehta për të parandaluar forcimin e tepërt të produktit. Gjatë bluarjes së çelikut 304, është thelbësore të bëhen prerje të vogla e të cekëta që janë mjaft të thella për të parandaluar forcimin e punës.

Për të përmirësuar procesin e përpunimit dhe për të zvogëluar fërkimin, rekomandohet gjithashtu përdorimi i ftohësve dhe lubrifikantëve. Këto masa paraprake sigurie do të ndihmojnë që çeliku inox 304 të bëhet më i përpunueshëm dhe më i besueshëm, gjë që do të rrisë përshtatshmërinë e tij për aplikime të ndryshme.

Prodhimit

Për të garantuar që karakteristikat dhe rezistenca ndaj korrozionit të çelikut inox 304 të ruhen gjatë fabrikimit, është thelbësore të keni parasysh disa kritere bazë.

Para së gjithash, përdorimi i pajisjeve të destinuara për metale të tjera kur punon me çelik inox mund të shkaktojë kontaminim të kryqëzuar dhe të zvogëlojë rezistencën ndaj korrozionit të materialit.

Përpara fillimit të procesit të prodhimit, është gjithashtu thelbësore që të pastroni siç duhet të gjitha sipërfaqet për të hequr qafe çdo mbetje ose papastërti që mund të ketë një ndikim të dëmshëm në produktin e përfunduar. Mund të siguroheni që çeliku inox 304 të ruajë cilësitë e tij të shkëlqyera dhe të vazhdojë të performojë në mënyrën më të mirë në aplikimin tuaj duke ndjekur këto masa të thjeshta.

Puna e nxehtë

Në procesin e "punës së nxehtë", çeliku inox 304 nxehet në një temperaturë të lartë dhe më pas formohet sipas nevojës. Pas ngrohjes homogjene në 1149–1260°C, teknika të tilla si farkëtimi duhet të aplikohen gjatë punës së nxehtë.

Është thelbësore të mbani mend se kur të përfundojë procesi i ngrohjes, materiali duhet të ftohet shpejt për të marrë cilësitë më të mira të mundshme të çelikut inox 304, duke përfshirë rezistencën më të madhe të mundshme ndaj korrozionit. Kjo është për shkak të rezistencës së fortë të materialit ndaj korrozionit dhe formave të tjera të degradimit që ruhen nga ftohja e shpejtë, e cila gjithashtu ndihmon në ruajtjen e strukturës homogjene të materialit.

Puna e Ftohtë

Është e rëndësishme të mbani në mend këtë 304 çelik inoxl është i prirur të ngurtësohet gjatë trajtimit të materialit në të ftohtë. Kjo tregon se ekziston mundësia që grisja ose plasaritja të ndodhë gjatë procesit të fabrikimit. Shpesh kërkohet një fazë e ndërmjetme pjekjeje për të parandaluar këtë. Kjo parandalon forcimin e punës dhe garanton një proces të qetë prodhimi.

Për më tepër, këshillohet që të bëhet një proces gjithëpërfshirës i pjekjes pas përfundimit të prodhimit për të minimizuar çdo tension të brendshëm dhe për të rritur rezistencën e çelikut ndaj korrozionit. Potenciali i plotë i 304 cilësive të çelikut inox mund të realizohet duke ndjekur këto veprime.

 

imazhet e kokës së autorit
Autori: gneesteel Gnee Steel është një ndërmarrje profesionale e zinxhirit të furnizimit e angazhuar kryesisht në projektimin dhe përpunimin e pllakave të çelikut, spirales, profilit dhe peizazhit të jashtëm. Pas 15 vitesh zhvillimi, ajo është bërë një kompani udhëheqëse ndërkombëtare e zinxhirit të furnizimit të çelikut në Central Plains.

Gnee Steel-Gnee Steel Export Stainless Steel Company

  • Ekipi ynë i shërbimit ndaj klientit është këtu për t'ju ndihmuar 24/7.
  • Mostra falas, e personalizueshme, stok i madh
  • Çfarëdo që ju nevojitet, ne jemi këtu për ju.