Puna përgatitore përpara saldimit të tubit prej çeliku inox
  1. Fillimi » blog » Puna përgatitore përpara saldimit të tubit inox
Puna përgatitore përpara saldimit të tubit prej çeliku inox

Puna përgatitore përpara saldimit të tubit prej çeliku inox

Një lloj tubi që përdoret shpesh është tubi prej çeliku inox. Në përgjithësi, procedurat e saldimit duhet të kryhen përpara përdorimit për të garantuar cilësinë e produktit. Duhet të mësojmë teknikën e duhur të funksionimit sepse do të na ndihmojë në të ardhmen.

Një lloj tubi që përdoret shpesh është tubi prej çeliku inox. Në përgjithësi, procedurat e saldimit duhet të kryhen përpara përdorimit për të garantuar cilësinë e produktit. Duhet të mësojmë teknikën e duhur të funksionimit sepse do të na ndihmojë në të ardhmen.

para saldimi i tubave inox, duhet të bëhen përgatitjet e mëposhtme:

1. Gjatë saldimit të produkteve, personeli duhet të veshë veshje të përshtatshme pune dhe të marrë masa parandaluese për të garantuar sigurinë e tyre.

2. Duhet të përcaktoni nëse rrota bluarëse duhet të zëvendësohet ose është e lirshme përpara se të përdorni mjetin elektrik bluarje.

3. Kur punoni në tuba inox në lartësi të larta, duhet të përdoren rripa sigurie dhe skela duhet të jetë e besueshme dhe e sigurt.

4. Nëse punoni në një lartësi dhe ka materiale të djegshme ose shpërthyese poshtë, duhet të merren masa paraprake për të shmangur spërkatjet nga rënia.

5. Pajisjet me bobina induksioni nuk mund të ngjiten në telin e saldimit. Për të parandaluar dëmtimin e harkut të tubit të çelikut gjatë punës, komponenti i lidhur me kapësen e saldimit duhet të pozicionohet në mënyrë të qëndrueshme.

Çfarë janë tuba inox?

Materiali i gjithanshëm i njohur për qëndrueshmërinë dhe rezistencën ndaj korrozionit është çelik i pandryshkshëm, i cili përdoret për të bërë tuba cilindrikë që quhen tuba inox. Detaje të rëndësishme në lidhje me tubat prej çeliku inox janë si më poshtë:

Dallimet nga tubat

Megjithëse "tub" dhe "tub" përdoren ndonjëherë si sinonime, ato nuk janë të njëjta. Tubat e çelikut përdoren për të transferuar gazra dhe lëngje, dhe zakonisht maten me diametrin e tyre të brendshëm (ID). Tubat e çelikut, nga ana tjetër, maten duke përdorur trashësinë e tyre të murit dhe diametrin e jashtëm (OD). Tubat përdoren shpesh si elementë strukturorë ose arkitekturorë.

Nota të ndryshme

Ekzistojnë lloje të ndryshme të tubave prej çeliku inox, duke përfshirë 304 / L 316 / L. Rezistenca ndaj korrozionit të këtyre klasave dhe cilësitë e tjera të dëshiruara janë rezultat i sasive të ndryshme të kromit që ato përmbajnë.

Përdor

Aplikimet për gypat inox mund të gjenden në shumë fusha dhe industri të ndryshme. Ndërtimi, arkitektura moderne, farmaceutika, përpunimi i naftës dhe gazit, trajtimi i ujit, shkripëzimi, pulpa dhe letra, prodhimi i birrës, ndërtimi i anijeve dhe energjia janë disa aplikime të zakonshme.

Llojet e çelikut inox

Llojet e ndryshme të tubave inox mund të dallohen nga përbërja dhe karakteristikat e tyre. Çeliku inox austenitik, ferritik, martensitik, i dyfishtë dhe i ngurtësuar nga reshjet janë disa varietete të njohura. Çdo varietet ka cilësitë dhe përdorimet e veta të veçanta.

Salduar kundrejt seamless

Tuba prej çeliku inox mund të saldohen ose pa qepje. Pa asnjë shtresë apo nyje saldimi, tubat pa tegel janë ndërtuar nga një copë çeliku. Rezistenca e tyre ndaj presionit dhe temperaturave të larta njihet mirë. Në të kundërt, tubat e salduar krijohen duke salduar ose bashkuar shumë seksione çeliku. Përdorimi dhe nevojat e veçanta do të përcaktojnë nëse tubat pa tela ose të salduara janë më të mirët.

Proceset përpara saldimit të tubave inox

Për të garantuar rezultate të shkëlqyera, ka disa procese të rëndësishme paraprake që duhet të ndiqen përpara saldimit të tubave prej çeliku inox.

1. Zgjidhni materialin e duhur të saldimit

Përzgjedhja e llojit të duhur të materialit të saldimit është thelbësore për saldimin e suksesshëm të tubave inox. Materialet e ndryshme të saldimit ofrojnë përfitime të dallueshme bazuar në kërkesat e përdorimit të synuar.

2. Përdorni Mbushës Metal me Karbon të ulët

Kur saldoni çelik inox këshillohet të zgjidhni një metal mbushës me përmbajtje të ulët karboni. Kjo e mban çelikun inox rezistent ndaj korrozionit dhe shmang problemet e shkaktuara nga aplikimi i shumë nxehtësisë.

3. Marrëveshja Kolektive

Që saldimi të jetë i suksesshëm, nyjet duhet të përgatiten siç duhet. Zakonisht, skajet e tubave priten për të krijuar një pjerrësi V ose J-groove, gjë që e bën të thjeshtë hyrjen e kokës së saldimit dhe nxit shkrirjen totale.

4. Rregulloni pjesën e punës

Para saldimit, pastroni tërësisht pjesën e punës për të hequr qafe çdo papastërti që mund të ulë cilësinë e saldimit. Mbajtja e një nyjeje të pastër dhe të fortë është e rëndësishme.

5. Menaxhoni hyrjen e nxehtësisë

Është thelbësore të rregulloni futjen e nxehtësisë gjatë saldimit pasi çeliku inox nuk e shpërndan nxehtësinë, si dhe çeliku i butë ose alumini. Ngrohja e tepërt mund të dobësojë rezistencën e materialit ndaj korrozionit.

6. Respektoni procedurat e rekomanduara

Respektimi i procedurave të rekomanduara për saldimin e çelikut inox mund të përmirësojë rezultatet dhe të ruajë aftësinë e metalit për t'i bërë ballë korrozionit. Përmirësimi i procedurës së saldimit mund të sjellë përfitime në prodhim pa sakrifikuar cilësinë.

 

imazhet e kokës së autorit
Autori: gneesteel Gnee Steel është një ndërmarrje profesionale e zinxhirit të furnizimit e angazhuar kryesisht në projektimin dhe përpunimin e pllakave të çelikut, spirales, profilit dhe peizazhit të jashtëm. Pas 15 vitesh zhvillimi, ajo është bërë një kompani udhëheqëse ndërkombëtare e zinxhirit të furnizimit të çelikut në Central Plains.

Gnee Steel-Gnee Steel Export Stainless Steel Company

  • Ekipi ynë i shërbimit ndaj klientit është këtu për t'ju ndihmuar 24/7.
  • Mostra falas, e personalizueshme, stok i madh
  • Çfarëdo që ju nevojitet, ne jemi këtu për ju.