Si të ruani pllaka çeliku inox?
  1. Fillimi » blog » Si të ruani pllaka çeliku inox?
Si të ruani pllaka çeliku inox?

Si të ruani pllaka çeliku inox?

Pllaka inox është një material ndërtimi bazë i domosdoshëm i përdorur në jetën moderne. Njihet për forcë të lartë, rezistencë të madhe ndaj korrozionit, sipërfaqe të lëmuar dhe mirëmbajtje falas, duke shijuar kështu një jetë të gjatë shërbimi. Megjithatë, kjo nuk do të thotë që ruajtja dhe ruajtja e pllakave prej çeliku inox mund të shpërfillet. Ka disa gjëra që duhen kushtuar vëmendje gjatë ruajtjes, përndryshe, produktet e pllakave inox mund të ndryshken dhe të ndikojnë në përdorimin e konsumatorëve.

Si të ruani pllaka çeliku inox?

Kur ruhet pllaka inox, është shumë e rëndësishme të merren të gjitha masat e nevojshme për të parandaluar çdo gërvishtje ose dëmtim të shëmtuar. Këtu janë disa këshilla që do të sigurojnë që pllakat SS të mbeten në gjendje të përsosur.

1. Zgjedhja e magazinës së përshtatshme

Hapi i parë për të ruajtur materialet e pllakave prej çeliku inox është sigurisht zgjedhja e një magazine të përshtatshme. Kërkesat e përshtatshme të vendit janë:

Është një vend i pastër, i thatë dhe i ajrosur.

Duhet të mbahet sa më shumë që të jetë e mundur larg burimeve të dëmshme të gazit dhe pluhurit.

Nuk duhet të ketë acid, alkali, kripë, çimento, reagentë industrialë ose sende të tjera pranë pllakave të inoksit.

Duhet të izolohet nga zonat e përpunimit të çelikut të karbonit dhe çelikut të karbonit. Nëse çeliku inox dhe çeliku i karbonit përpunohen në të njëjtën punishte, pluhuri i çelikut të karbonit do të bjerë mbi të pllakë inox sipërfaqe, e cila shkakton lehtësisht ndotje me hekur në sipërfaqen e pllakës inox.

Në përgjithësi, depoja e materialeve të pllakave prej çeliku inox duhet të adoptojë një depo të mbyllur.

Shiten pllaka inox Gnee

2. Përdorimi i rafteve të specializuara të ruajtjes

Raftet e ruajtjes mund të jenë opsioni më praktik dhe më i përshtatshëm për ruajtjen e pllakave inox. Këto rafte lejojnë që pllakat të ruhen vertikalisht, duke kursyer hapësirë ​​të çmuar dhe duke reduktuar rrezikun e gërvishtjeve ose dëmtimeve të shëmtuara. Dhe është gjithashtu e lehtë të vendosni ose të vendosni pjatat.

Raftet e magazinimit duhet të jenë kllapa prej druri ose çeliku të lyer, ose të mbushura me jastëkë gome për t'i izoluar ato nga materiale të tjera metalike, si çeliku i karbonit, për të shmangur pluhurin, vajin dhe ndryshkun nga gërryerja e sipërfaqes së çelikut inox.

Raftet e ruajtjes

3. Duke marrë parasysh mbrojtësit ose ndarësit e pllakave

Mbrojtësit ose ndarësit e pllakave, shërbejnë si një mjet i shkëlqyeshëm për të parandaluar fërkimin fatkeq të pllakave të inoksit, i cili shpesh rezulton në gërvishtje të shëmtuara. Këta aksesorë mbrojtës mund të vendosen midis çdo pjate, duke krijuar kështu një pengesë mbrojtëse. Prandaj, këta mbrojtës ose ndarës duhet të bëhen nga materiale të buta, të tilla si shami ose shkumë, të cilat mund të sigurojnë mbrojtjen më të butë për pllakat tuaja inox.

4. Shmangni mbipopullimin

Është e një rëndësie të madhe që të përmbahen nga mbipopullimi i zonës së magazinimit ku mbahen pllakat e inoksit. Mbipopullimi mund të çojë në aksidente fatkeqe si p.sh. rënia e pllakave ose përplasja pa dashje. Incidente të tilla mund të rezultojnë në rezultate të padëshirueshme, duke përfshirë gërvishtjet e shëmtuara, gërvishtjet dhe madje edhe lëndimet. Prandaj, është e domosdoshme të sigurohet që të ketë hapësirë ​​të mjaftueshme midis pirgjeve të pllakave, duke lejuar trajtimin dhe marrjen e sigurt, duke zbutur kështu rrezikun e ndonjë incidenti të pakëndshëm.

430 fletë dhe pllaka inox

Masat paraprake për ruajtjen e pllakave prej çeliku inox

1. Gjatë ruajtjes duhet t'i kushtohet vëmendje lagështisë, pluhurit, vajit etj., për të shmangur ndryshkun në sipërfaqen e pllakave inox.

2. Kur uji zhytet midis filmit dhe nënshtresës së pllakës inox, shkalla e korrozionit është më e shpejtë se ajo pa film.

3. Pllaka prej çeliku inox e veshur me film duhet të mbrohet nga rrezet e diellit direkte. Dhe filmi duhet të kontrollohet periodikisht. Nëse filmi është përkeqësuar (jeta e shërbimit të filmit është zakonisht 6 muaj), ai duhet të zëvendësohet menjëherë.

4. Nëse materiali i paketimit është i lagësht kur shtoni letër mbushëse, mbushja duhet të hiqet menjëherë për të parandaluar korrozionin e sipërfaqes.

5. Pllakat inox mund të ruhen jashtë dhe madje mund të vendosen në një magazinë të mbuluar në natyrë nëse është e nevojshme. Por është e nevojshme të shmangni ekspozimin ndaj kripës së detit, kripërave të ngrirjes së akullit dhe ndotësve të ajrit si mjegulla acidike dhe pluhuri bluar.

Pllaka dyfishe inox

6. Kur ruhet, vendi i ruajtjes duhet të jetë i përshtatshëm për ngritje dhe relativisht i izoluar nga zonat e tjera të ruajtjes së materialit.

7. Pllakat inox duhet të inspektohen shpesh pas vendosjes në ruajtje. Nëse ka ndonjë ndryshk, shtresa e ndryshkut duhet të hiqet.

8. Për disa përdorues me një kapacitet më të madh ruajtjeje të materialeve të pllakave inox, ekzistojnë disa rregulla të tjera ruajtjeje. Për shembull:

Stavertimi sipas prerjes tërthore të pllakave të inoksit ose grumbullimi dhe ruajtja së bashku sipas numrave të ndryshëm të furrës (të njohura edhe si numra të grupeve);

Së dyti, kushtojini vëmendje që pllakat inox të vendosen sa më mirë që të jetë e mundur, dhe skajet e tyre simbolike të kthehen në një drejtim, gjë që është e përshtatshme për identifikim dhe kërkim. Kur është e nevojshme, shiritat përkatës ose raftet metalike mund të përdoren gjithashtu për ta bërë ruajtjen e materialeve inox më të qëndrueshme dhe për të parandaluar në mënyrë efektive grumbullimin e depozitimit nga animi, zhvendosja ose fundosja.

Paketa e pllakave inox

FAQ në lidhje me ruajtjen e pllakave inox

1. Mund Si palodhur Szhvishem Pbehet vone Sngjitur pa asnjë Protacion?

Nuk këshillohet grumbullimi i pllakave të inoksit pa asnjë mbrojtje. Megjithëse çeliku inox është i njohur për qëndrueshmërinë dhe rezistencën e tij ndaj korrozionit, grumbullimi i pllakave pa mbrojtjen e duhur mund të rezultojë në gërvishtje të shëmtuara, gërvishtje dhe forma të tjera dëmtimi. Për të shmangur fatkeqësi të tilla, rekomandohet që të vendoset një shtresë e materialit mbrojtës, qoftë kartoni apo shkumë, midis çdo pjate gjatë grumbullimit të tyre. Kjo do të shërbejë për të qetësuar pllakat dhe për të minimizuar rrezikun e dëmtimit të sipërfaqes.

2. shtë It Ntë nevojshme për të STora Si palodhur Szhvishem Pvonë në një Specific Manner?

Në të vërtetë, është e rëndësishme të ruani pllakat inox në një mënyrë specifike për të ruajtur cilësinë e tyre dhe për të parandaluar çdo dëm që t'i godasë ato. Në të njëjtën kohë, është e lehtë për t'u futur ose nxjerrë.

3. Si Fme rregull Sduhet Si palodhur Szhvishem Pbehet vone Iinspektuar për Damage?

Inspektimet e rregullta janë thelbësore për të zbuluar çdo dëmtim ose problem të mundshëm me pllaka çeliku inox. Frekuenca e inspektimeve mund të varet nga faktorë të ndryshëm si mjedisi, përdorimi dhe trajtimi i pllakave. Megjithatë, një udhëzues i përgjithshëm përcakton që pllakat të inspektohen të paktën një herë në gjashtë muaj. Gjatë inspektimit, kontrolloni me imtësi pllakat për ndonjë shenjë korrozioni, gërvishtjeje, gërvishtjeje ose ndonjë dëmtimi tjetër të dukshëm. Trajtoni me shpejtësi çdo problem që lind, për të parandaluar përkeqësimin e mëtejshëm dhe për të siguruar jetëgjatësinë e pllakave të inoksit.

pllaka inox

Përfundim

Si përmbledhje, megjithëse pllaka inox ka rezistencë të fortë ndaj korrozionit dhe jetë të gjatë shërbimi, ajo gjithashtu kërkon ruajtje dhe mirëmbajtje të mirë nga furnizuesi/përdoruesi. Kjo mund të zgjasë shumë efikasitetin e përdorimit të produkteve të pllakave inox, duke krijuar kështu përfitime të jashtëzakonshme.

imazhet e kokës së autorit
Autori: Gnee Steel Gnee Steel është një prodhues, furnizues dhe eksportues i besueshëm çeliku inox nga Kina. Produktet që ata prodhojnë përfshijnë: tuba inoksi, mbështjellje çeliku inoks, pllaka inox, profile çeliku inox, fletë çeliku inox dhe pajisje çeliku inox. Deri më tani, produktet e tyre janë eksportuar në 120+ vende dhe kanë shërbyer mbi 1000+ projekte, të favorizuara ngrohtësisht nga shumë klientë vendas dhe të huaj.

Gnee Steel-Gnee Steel Export Stainless Steel Company

  • Ekipi ynë i shërbimit ndaj klientit është këtu për t'ju ndihmuar 24/7.
  • Mostra falas, e personalizueshme, stok i madh
  • Çfarëdo që ju nevojitet, ne jemi këtu për ju.