Si të matni tubin pa qepje prej çeliku inox?
  1. Fillimi » blog » Si të matni tubin pa tegel prej çeliku inox?
Si të matni tubin pa qepje prej çeliku inox?

Si të matni tubin pa qepje prej çeliku inox?

Tubi prej çeliku inoks është një lloj tubi çeliku inox që mund të prodhohet pa përdorur asnjë teknikë bashkimi ose saldimi. Është i ndërtuar nga një mbështjellës i fortë prej çeliku inox, me qendrën dhe pjesën e jashtme të tubit të prerë nga predha. Kjo metodë e prodhimit siguron që tubat të jenë të qetë, pa qepje. Në përgjithësi, tubi pa qepje prej çeliku inox është një opsion i besueshëm dhe i adaptueshëm me performancë dhe jetëgjatësi të jashtëzakonshme për një sërë aplikimesh industriale. Pra, si e matni tubin prej çeliku të pandryshkshëm?

Pse duhet matur Tub çeliku inox?

Në shumë aplikime të ndryshme, të tilla si instalimi, prodhimi dhe kontrolli i cilësisë, matja e tubave pa qepje prej çeliku inox është një hap vendimtar. Më poshtë janë disa justifikime për matjen e tubit pa tegel prej çeliku inox:

1. Verifikimi i dimensioneve: Kontrolloni dimensionet e tubave prej çeliku inoks për t'u siguruar që ato i përmbahen matjeve dhe kritereve të nevojshme. Kjo është thelbësore që ofruesi i çelikut të instalojë çelikun në mënyrë korrekte dhe që çeliku të punojë me pjesë të tjera të sistemit ose strukturës.

2. Kontrolli i cilësisë: Matja e dimensioneve të tubit pa qepje çeliku inox mundëson zbulimin e çdo devijimi ose defekti që mund të dëmtojë integritetin ose performancën e tubit. Kjo ndihmon për të garantuar që tubi plotëson kërkesat për cilësinë dhe tolerancat e vendosura nga industria.

3. Instalimi dhe fabrikimi: Gjatë procesit të instalimit dhe fabrikimit, matjet e sakta të tubave pa qepje prej çeliku inox janë thelbësore sepse ato ndihmojnë në identifikimin e gjatësive, këndeve dhe pozicioneve të sakta të nevojshme për montimin dhe shtrirjen e saktë.

4. Llogaritjet e sakta të materialit bëhen të mundura duke matur specifikimet e tubave prej çeliku të pandryshkshëm, të tilla si përcaktimi i peshës, vëllimit ose sipërfaqes.

5. Pajtueshmëria me rregullat dhe standardet e duhura, të cilat shpesh specifikojnë kritere të veçanta dimensionale, sigurohet me matjen e tubit pa qepje prej çeliku inox. Kjo është veçanërisht e rëndësishme për sektorë si prodhimi, nafta dhe gazi dhe ndërtimi ku ndjekja e rregullave është thelbësore për performancën dhe sigurinë.

Në përgjithësi, është thelbësore të matet tubi pa qepje prej çeliku inoks për të garantuar instalimin e saktë, kontrollin e cilësisë, prodhimin e saktë dhe respektimin e standardeve të industrisë. Ai mbështet performancën dhe integritetin e tubave në një sërë aplikacionesh.

Metoda e matjes së tubit pa tegel prej çeliku inox

Diametri i madh i një tubi çeliku pa tegel është 900 mm, ndërsa diametri i vogël është 4 mm. Ka tuba çeliku me mure të trasha dhe me mure të hollë, secili me një sërë funksionesh. Tubat e shpimit gjeologjik të naftës, gypat e çarjes petrokimike, gypat e bojlerit, tubat mbajtëse dhe tubat strukturorë të çelikut me precizion të lartë për makina, traktorë dhe avionë janë aplikimet kryesore për gypat e çelikut pa probleme. Pra, si mund ta matni diametrin e një tubi çeliku pa probleme?

Një instrument për matje: një pajisje matëse me diametër biaksial me një diapazon matës të ndryshueshëm.

Pajisja përmban dy grupe kokash të lëvizshme të dyanshme që mund të rregullohen brenda intervalit të integruar të matjes dhe një servo motor rregullon automatikisht diapazonin e matjes. Pa kalibrim, saktësia e matjes sigurohet pasi të përfundojë korrigjimi. Pajisja mund të transmetojë të dhëna në një bazë të dhënash rrjeti dhe t'i lejojë përdoruesit të shikojnë të dhënat në kohë reale duke përdorur një smartphone ose kompjuter. Mund të pajiset gjithashtu me një sistem ftohjeje të qarkullimit të jashtëm, një sistem kundër pluhurit kundër pluhurit, modul inteligjent të integruar, sistem kontrolli të kompjuterit pritës, ekran të jashtëm LED dhe veçori të tjera. Për të modifikuar automatikisht lartësinë e qendrës matëse, pjesa e poshtme e aparatit mund të pajiset me një platformë automatike të rregullimit të lartësisë.

Përveç kësaj, kjo makineri mund të rrotullojë vazhdimisht tuba çeliku pa tegel, tuba me rrotull Pilger, tuba me saldim të drejtë, tuba me saldim spirale, etj. Mund të montohet menjëherë në linjën e montimit për matje në internet si dhe në inspektim dhe linjat e zbulimit të defekteve për matje të jashtme.

Masat paraprake që duhen mbajtur parasysh gjatë matjes

Tub çeliku Drejtësia nuk është një kërkesë kryesore në tubacionet që përdoren për transferimin normal të lëngjeve. Për këtë formë tubacioni, koncentriciteti i grykës së tubit është më së shumti i nevojshëm për ta bërë më të lehtë saldimin e tubacionit. Megjithatë, kërkesat për drejtësi ose lakim, një tregues tjetër thelbësor, janë më të larta nëse tubi i çelikut përdoret në makineri dhe pajisje përpunuese, veçanërisht në rulat e gomës, boshtet e ndërmjetme, etj. Sasia e përpunimit ka një ndikim të drejtpërdrejtë në koston e prodhimit, sepse ai përfshin vështirësi të lidhura me përpunimin. Tubi i çelikut do të përfundojë si skrap nëse nuk mund të trajtohet. Prandaj, prodhuesit e pajisjeve me rul duhet t'i kushtojnë vëmendje drejtësisë së tubave të çelikut kur blejnë tuba çeliku pa tegel ose tuba çeliku me shtresë të drejtë.

Tubat prej çeliku të falsifikuar kanë drejtësinë më të mirë midis tubave prej çeliku pa tegel, tubave prej çeliku me shtresë të drejtë dhe tubave prej çeliku të falsifikuar. Drejtësia zakonisht nuk është problem sepse diametri i jashtëm krijohet pjesë-pjesë nga makineritë e përpunimit. Së dyti, procesi i prodhimit për gypat e çelikut pa probleme përfshin një hap të drejtimit me tre rul. Një ndreqës hidraulik i integruar shumëfunksional i kontrolluar nga kompjuteri i importuar nga Koreja e Jugut përdoret për të drejtuar tubacionet me kritere të larta të drejtësisë dhe në thelb plotëson kërkesat e klientit.

Në përgjithësi, ekzistojnë dy metoda për llogaritjen e drejtësisë ose lakimit:

1. Lakimi lokal i gypave të çelikut pa tegel ose tubave prej çeliku me një shtresë të drejtë: Për të përcaktuar lakimin maksimal të tubit të çelikut dhe lartësinë e kordonit (mm), që përfaqëson vlerën e lakimit lokal në mm/m, përdorni një vizore prej një metri. Kjo teknikë funksionon mirë për lakimin e skajeve të tubave.

2. Tub çeliku i përkulur plotësisht Përdorni një fije për të shtrënguar tubin nga të dy skajet, matni lartësinë maksimale të kordonit të tubit të çelikut (në milimetra) dhe më pas përktheni atë matje në një përqindje të përkuljes së përgjithshme të tubit të çelikut. gjatësia (e matur në metra), e cila është lakimi i përgjithshëm i tubit të çelikut.

imazhet e kokës së autorit
Autori: gneesteel Gnee Steel është një ndërmarrje profesionale e zinxhirit të furnizimit e angazhuar kryesisht në projektimin dhe përpunimin e pllakave të çelikut, spirales, profilit dhe peizazhit të jashtëm. Pas 15 vitesh zhvillimi, ajo është bërë një kompani udhëheqëse ndërkombëtare e zinxhirit të furnizimit të çelikut në Central Plains.

Gnee Steel-Gnee Steel Export Stainless Steel Company

  • Ekipi ynë i shërbimit ndaj klientit është këtu për t'ju ndihmuar 24/7.
  • Mostra falas, e personalizueshme, stok i madh
  • Çfarëdo që ju nevojitet, ne jemi këtu për ju.