Si të bëni tuba çeliku inox
  1. Fillimi » blog » Si të bëni tuba çeliku inox
Si të bëni tuba çeliku inox

Si të bëni tuba çeliku inox

Procesi i prodhimit të tubave prej çeliku inox është disi i rëndë. Megjithëse mund të ndryshojë në varësi të metodës specifike të përdorur, procesi i përgjithshëm zakonisht përbëhet nga gjashtë faza: përzgjedhja e materialit, formimi, saldimi, trajtimi termik, përfundimi, inspektimi i produktit të përfunduar, paketimi dhe transporti.

Çfarë është tuba prej çeliku inox

Para së gjithash, prezantoni shkurtimisht se çfarë është tubi inox. Tub çeliku është një copë çeliku e zbrazët, e gjatë dhe e rrumbullakët që përdoret gjerësisht në naftë, kimike, mjekësore, ushqimore, industriale të lehta dhe fusha të tjera. Ka një shumëllojshmëri përdorimesh në ekonominë kombëtare dhe është një produkt i rëndësishëm në industrinë e çelikut. Dy materialet më të njohura të përdorura për prodhimin e këtyre tubave janë 201 dhe 304.

Pse duhet të zgjedhim tuba çeliku inox?

Konsumatorët duhet të mendojnë për tubat prej çeliku të pandryshkshëm nëse ato kanë qëllime komerciale apo shtëpiake. Ato jo vetëm që janë shumë jetëgjatë dhe rezistente ndaj korrozionit, por gjithashtu kërkojnë më pak mirëmbajtje se llojet e tjera të tubave. Tubat inox janë të pakrahasueshëm në qëndrueshmërinë dhe kapacitetin e tyre për t'i bërë ballë temperaturave të larta dhe kushteve sfiduese mjedisore. Ato janë gjithashtu mjaft të adaptueshme dhe mund të përdoren në shumë industri të ndryshme, duke përfshirë përpunimin dhe ndërtimin e ushqimit dhe pijeve. Prandaj, tubat prej çeliku inoks janë një opsion i shkëlqyeshëm për klientët që duan tuba që do të durojnë provën e kohës, të jenë të thjeshtë për t'u mirëmbajtur dhe funksionojnë pa të meta me pajisjet e tjera.

Specifikimi dhe Karakteristikat e Stainless Steel tuba

Standard: Ndër specifikimet e përdorura shpesh janë ASTM A312, A213, A269 dhe A789. Dimensionet, tolerancat dhe karakteristikat e materialit të tubit prej çeliku të pandryshkshëm janë të gjitha të specifikuara në këto standarde. Standardi i përmendur më shpesh është ASTM A312, i cili përshkruan tubacionet prej çeliku të pandryshkshëm austenit që janë pa tela, të salduara dhe të punuara në të ftohtë dhe të destinuara për përdorim në mjedise me temperaturë të lartë dhe përgjithësisht gërryes.

Karakteristikat: Së pari, sa më e përballueshme dhe e dobishme të jetë trashësia e murit, aq më e trashë është trashësia e murit dhe sa më i shtrenjtë të jetë përpunimi, aq më i vogël është trashësia e murit. Së dyti, sipërfaqet e brendshme dhe të jashtme të tubit kanë njolla dhe pika të zeza që janë të vështira për t'u hequr, shkëlqimi i sipërfaqeve të brendshme dhe të jashtme është i ulët dhe kostoja e përmasave është e lartë. Së treti, trashësia e murit është e parregullt.

Si të bëni tuba çeliku inox

Procesi i prodhimit të tubave prej çeliku inox është disi i rëndë. Megjithëse mund të ndryshojë në varësi të metodës specifike të përdorur, procesi i përgjithshëm zakonisht përbëhet nga gjashtë faza: përzgjedhja e materialit, formimi, saldimi, trajtimi termik, përfundimi, inspektimi i produktit të përfunduar, paketimi dhe transporti. Unë do të kaloj nëpër secilën prej tyre më poshtë.

1. Përgatitja e lëndëve të para: Për prodhimin e tubave zakonisht përdoren bobina ose fletë çeliku inox. Pasi të kontrollohet për cilësinë, lënda e parë pritet në përmasat e duhura.
2. Formimi: Tubat prej çeliku inox mund të formohen duke përdorur një sërë teknikash, të tilla si procedura pa probleme dhe saldim.

3. Trajtimi termik: Për të përmirësuar cilësitë e tij mekanike dhe për të eliminuar çdo stres ose shtrembërim të shkaktuar nga procesi i formimit, tubi prej çeliku inox mund t'i nënshtrohet procedurave të trajtimit termik si pjekja ose shuarja pas formimit.

4. Mbarimi: Për të marrë lustrimin e duhur të sipërfaqes, tubi prej çeliku inox kalon nëpër një sërë procedurash përfundimi. Proceset si turshi, pasivizimi, lustrimi ose veshja bien në këtë kategori.

5. Ekzaminimi dhe testimi: Për të siguruar cilësinë dhe përputhshmërinë e tyre me kërkesat e industrisë, tubat prej çeliku inox të prodhuar kalojnë një ekzaminim dhe testim të plotë. Testet për korrektësinë e dimensioneve, karakteristikat mekanike dhe rezistencën ndaj korrozionit janë midis tyre.

6. Paketimi dhe shpërndarja: Tubat prej çeliku inox paketohen me kujdes dhe janë gati për transport ose dorëzim te klientët pasi të kenë kaluar inspektimet e cilësisë.

Dy metoda të përpunimit janë përshkruar më poshtë.

Procesi i paqëndrueshmërisë: Një kapak i ngurtë prej çeliku inox nxehet dhe shpohet për të krijuar një tub të zbrazët në procesin e qetë. Për të marrë përmasat e sakta, tubi më pas zgjatet dhe formësohet duke përdorur një seri veglash rrotulluese ose rrotullash.

Procesi i saldimit: Në procesin e saldimit, pllakat ose shiritat prej çeliku inox përkulen në një rreth dhe bashkohen së bashku në shtresë. Kjo mund të arrihet duke përdorur një sërë teknikash saldimi, duke përfshirë saldimin me lazer dhe saldimin TIG (Tungsten Gas Inert).

Është jetike të mbani mend se specifikat e procedurës së prodhimit mund të ndryshojnë në varësi të llojit të tubit prej çeliku inox, përdorimit për të cilin është menduar dhe objektit të prodhimit.

imazhet e kokës së autorit
Autori: gneesteel Gnee Steel është një ndërmarrje profesionale e zinxhirit të furnizimit, e angazhuar kryesisht në projektimin dhe përpunimin e pllakave të çelikut, spirales, profilit dhe peizazhit të jashtëm. Pas 15 vitesh zhvillimi, ajo është bërë një kompani udhëheqëse ndërkombëtare e zinxhirit të furnizimit të çelikut në Central Plains.

Gnee Steel-Gnee Steel Export Stainless Steel Company

  • Ekipi ynë i shërbimit ndaj klientit është këtu për t'ju ndihmuar 24/7.
  • Mostra falas, e personalizueshme, stok i madh
  • Çfarëdo që ju nevojitet, ne jemi këtu për ju.