Si të bëni modele në pllakë çeliku inox?
  1. Fillimi » blog » Si të bëni modele në pllakë çeliku inox?
Si të bëni modele në pllakë çeliku inox?

Si të bëni modele në pllakë çeliku inox?

Pllaka inox sjell një nivel të lartë qëndrueshmërie dhe forcë për çdo projekt. Megjithatë, ndonjëherë kjo nuk është e mjaftueshme. Shumë projekte kërkojnë gjithashtu pllaka çeliku inox që të duken mirë. Kjo është arsyeja pse shumë furnizues të pllakave inox do të bëjnë modele në këto fletë: ata mund të shtojnë një dimension shtesë të dizajnit dhe estetikës në pjesën e jashtme dhe të brendshme të një ndërtese. Më e rëndësishmja, mund të rrisë në masë të madhe fërkimin për të parandaluar rrëshqitjen. Ekzistojnë disa mënyra të ndryshme për të fabrikuar modele në pllaka çeliku të pandryshkshëm, secila me karakteristikat e veta unike. Në këtë blog, ne do të hedhim një vështrim më të afërt në këtë temë dhe do të diskutojmë disa nga opsionet e ndryshme të disponueshme.

Pse duhet të bëni/formoni modele në pllakë çeliku inox?

1. Përmirësim i rrëshqitjes ose rezistencë ndaj rrëshqitjes. Modelet do të ofrojnë një sipërfaqe jo të rrëshqitshme dhe të ngritur që i bën ato ideale për t'u përdorur në zona ku siguria është një shqetësim. E bën pjatën ideale për përdorim në shkallë, shtigje, pasarela, rimorkio, shtretër kamionësh etj.

2. Përmirësimi i cilësisë së sipërfaqes. Krahasuar me metalin e thjeshtë inox, ai përpunohet nga modele të ndryshme diamanti të ngritur për t'i shtuar bukuri projekteve tuaja.

3. Rezistencë e shkëlqyer ndaj gërvishtjeve. Dizajni i ngritur e bën pllakën e pabarabartë dhe më rezistente ndaj konsumit se përfundimet e tjera, duke e bërë atë ideale për përdorim në mjedise të vështira.

4. Rezistencë e lartë. Modeli i ngritur e bën atë të ketë një kapacitet mbajtës më të fortë sesa nënshtresat me të njëjtën trashësi.

5. Qëndrueshmëri e madhe. Përdorim pllakë inox si substrat, ai gjithashtu ka një jetëgjatësi të gjatë prej më shumë se 50 vjet.

6. Një shumëllojshmëri e gjerë dizajnesh. Këto fletë vijnë në një shumëllojshmëri të klasave, madhësive, trashësisë dhe modeleve për të përmbushur kërkesat specifike.

7. Njohje e lartë.Falë dizajnit të tij unik për të prodhuar ndikime të forta vizuale, ai mund të lërë një përshtypje të qëndrueshme te të gjithë ata me të cilët bien në kontakt. Në fushën e dekorimit, fletët dhe pllakat prej çeliku të pandryshkshëm me modele zënë qendër të vëmendjes, duke përqafuar motive artistike dhe fetare.

8. Pastërti dhe mirëmbajtje e lehtë. Është e lehtë për t'u pastruar dhe mirëmbajtur ashtu si produktet e tjera të inoksit.

Pllaka inox me model

Si të bëni modele në pllakë çeliku inox?

Ka shumë mënyra për të bërë modele pllaka inox, duke përfshirë gdhendjen, bluarjen, stampimin, stampimin, gdhendjen, gdhendjen me rërë, etj. Le të shohim më nga afër tani!

1. Gdhendje me dorë

Është për të përdorur një teh diamanti për të gdhendur me dorë modele të ndryshme në pllakat e inoksit. Kjo metodë zakonisht rezulton në saktësi të dobët të modelit, intensitet të lartë të punës dhe efikasitet të ulët të punës. Prandaj, gdhendja me dorë është e përshtatshme për pllaka me dekorim të pabarabartë të sipërfaqes që nuk kërkon saktësi të lartë.

2. Sandblasting

Është përdorimi i ajrit të kompresuar për të spërkatur zmerile me shpejtësi të lartë në sipërfaqen e pllakës së inoksit të bllokuar nga shablloni i modelit për të formuar modele rëre. Sipërfaqja e prodhuar me metodën e spërkatjes është relativisht e ashpër dhe është e vështirë të spërkatësh shirita të hollë. Thellësia në përgjithësi nuk kalon 0.08 mm.

Sandblasting

3. Frezimi mekanik

Është përdorimi i pajisjeve mekanike, të tilla si makinat e gdhendjes, makinat e shënjimit të profilit ose fotokopjuesit për të përdorur veglat rrotulluese për bluarje. Kjo metodë mund të gdhendet vetëm në pllaka të sheshta inox dhe është e lehtë për bluarje të thellë. Kostoja e funksionimit të bluarjes mekanike është e shtrenjtë, por ofron një efekt të fortë tredimensional.

Mekanik-Frezues

4. Relievit

Prodhohet duke rrotulluar një spirale prej çeliku të pandryshkshëm drejt e në kallëpin e stampimit për të formuar dizajne në sipërfaqen e spirales. Pastaj spiralja do të pritet në fletë. Duhet të theksohet se ky lloj është shtypur me model në një dizajn të ngritur në njërën anë të produktit. Ana tjetër është e sheshtë. Modelet janë kryesisht lule belge dhe lule të bukura japoneze.

Spirale e stampuar prej çeliku inox

5. Vulosje

Me stampim, pllaka prej çeliku inox kalohet midis një serie rrotullash të mëdhenj me model dhe stampohet mekanikisht në modele me modele. Ky proces krijon dizajne konkave dhe konvekse në sipërfaqen e pllakës së inoksit. Meqenëse modelet janë të ndryshme, thellësia e konkavitetit dhe konveksiteteve në pjatë është gjithashtu e ndryshme. Modelet e përdorura zakonisht të këtij lloji janë kryesisht lulet e thjerrëzave dhe lulet e rrumbullakëta të fasules dhe trashësia e pllakës së inoksit është rreth 2-5 mm (shumë e hollë do të shkaktojë drejtpërdrejt deformimin e pllakës). Në përgjithësi, rezistenca ndaj gërvishtjeve e pllakës së stampuar është 80% më e lartë se ajo e pllakës së stampuar.

Një tjetër gjë që duhet të theksohet është se si ngulitja ashtu edhe stampimi janë dy metodat kryesore të përpunimit për t'u fabrikuar pllaka me model çeliku inox në ditët e sotme.

6. Gravurë

Gdhendja është përdorimi i një elektrodë ndihmëse në një zgjidhje të përshtatshme për gravurë elektrokimike për të gërryer sipërfaqen e pllakës së çelikut të pandryshkshëm që është mbuluar me një film rezistent të modeluar për të marrë një model të gdhendur. Pas heqjes së filmit, do të merret një model me saktësi më të lartë. Shpejtësia e gdhendjes së tij është gjithashtu më e shpejtë dhe e përshtatshme për prodhim masiv. Por kërkon përdorimin e instrumenteve dhe pajisjeve të specializuara.

Procesi i gravurës mund të përdoret për të prodhuar tekstura që kanë thellësi dhe madhësi të ndryshme sipas kërkesës tuaj.

Çeliku inox i gdhendur

7. Metoda të tjera

Natyrisht, përveç metodave të mësipërme të përdorura zakonisht që formojnë drejtpërdrejt modele në sipërfaqen e pllakave inox, ka edhe fletë transferimi termik dhe petëzimi që ngadalë po pranohen nga tregu. Për më tepër, me zhvillimin e teknologjisë së përpunimit të çelikut inox, proceset e reja do të vazhdojnë të shfaqen dhe pllakat prej çeliku inox do të bëhen gjithnjë e më të njohura.

Modele të rregullta për fletë çeliku inox

Po kërkoni të blini pllaka çeliku inox me model?

Gnee Steel Co., Ltd. është një korporatë gjithëpërfshirëse çeliku inox që integron dizajnin, përpunimin, prodhimin dhe tregtinë. Fabrika jonë është e përkushtuar për zhvillimin dhe kërkimin e sipërfaqes së pllakave inox. Aktualisht, fabrika ka kompletin më të avancuar të pajisjeve të prodhimit, përvojën e prodhimit dhe teknologjinë për trajtimin sipërfaqësor të pllakave inox. Duke adoptuar një sistem të rreptë të menaxhimit të cilësisë dhe testimit të produktit, ne i përmbahemi filozofisë së biznesit të cilësisë së pari dhe përsosmërisë. Për shkak të përvojës sonë më shumë se 15 vjeçare në prodhim, ne sigurojmë që mund të ofrojmë këshillat më të mira për hartimin e projektit tuaj. Kontaktoni me ne sot për të mësuar më shumë rreth këtij produkti unik dhe të gjithanshëm ose për të marrë mostra falas!

imazhet e kokës së autorit
Autori: Gnee Steel Gnee Steel është një prodhues, furnizues dhe eksportues i besueshëm çeliku inox nga Kina. Produktet që ata prodhojnë përfshijnë: tuba inoksi, mbështjellje çeliku inoks, pllaka inox, profile çeliku inox, fletë çeliku inox dhe pajisje çeliku inox. Deri më tani, produktet e tyre janë eksportuar në 120+ vende dhe kanë shërbyer mbi 1000+ projekte, të favorizuara ngrohtësisht nga shumë klientë vendas dhe të huaj.

Gnee Steel-Gnee Steel Export Stainless Steel Company

  • Ekipi ynë i shërbimit ndaj klientit është këtu për t'ju ndihmuar 24/7.
  • Mostra falas, e personalizueshme, stok i madh
  • Çfarëdo që ju nevojitet, ne jemi këtu për ju.