Si të instaloni fletë çeliku inox të valëzuar?
  1. Fillimi » blog » Si të instaloni fletë çeliku inox të valëzuar?
Si të instaloni fletë çeliku inox të valëzuar?

Si të instaloni fletë çeliku inox të valëzuar?

Fletë çeliku inox e valëzuar, e quajtur edhe fletë çeliku inox e profilizuar, është bërë nga pllakë çeliku inox që është e mbështjellë dhe e përkulur në të ftohtë në forma të ndryshme të valëzuar. Krahasuar me materialet tradicionale të ndërtimit, ai ka karakteristikat e peshës më të lehtë, rezistencës më të lartë, instalimit më të shpejtë, kostos më të ulët, rezistencës më të fortë ndaj korrozionit dhe jetëgjatësisë më të gjatë. Gjithashtu, ka një rezistencë të fortë ndaj shiut, zjarrit, breshërit, uraganeve dhe motit tjetër të rëndë. Kjo është arsyeja pse përdoret gjerësisht në arkitekturën moderne, duke përfshirë çatinë, veshjen e mureve, gardhin, veshjen me panele dhe dekorimin. Atëherë, si të instaloni fletë çeliku inox të valëzuar? Këtu është një hyrje e detajuar për t'ju dhënë një kuptim të përafërt.

Si të instaloni fletë çeliku inox të valëzuar?

Instalimi i fletëve të çatisë prej çeliku inox në shtëpinë tuaj ose në aplikacione të tjera mund të jetë i gjatë dhe i ndërlikuar, kështu që planifikimi dhe përgatitja paraprakisht është e rëndësishme. Në përgjithësi, procesi i instalimit të paneleve të valëzuar inox për rinovimin e çatisë përfshin zakonisht hapat e mëposhtëm:

1. Përgatitja e Mjeteve dhe Materialeve

Është e rëndësishme të kuptoni materialet dhe mjetet e nevojshme për të zgjedhur dhe instaluar fletët e çatisë inox për projektet tuaja. Do t'ju duhen këto materiale dhe mjete kryesore për të përfunduar instalimin. Ato përfshijnë fletë të valëzuara inox, gozhdë për çati, shami për çati, vida për çati, dado dhe izolues për çati. Për më tepër, mund t'ju duhet një shkallë, stërvitje elektrike dhe çekiç elektrik. Të gjitha këto mjete dhe materiale duhet të jenë të cilësisë së lartë për të siguruar një instalim të suksesshëm dhe të sigurt.

Fletë të valëzuara prej çeliku inox

2. Matje

Matja e madhësisë së zonës së çatisë suaj. Ju mund të përdorni një shkallë dhe një masë shirit për të shënuar gjerësinë (horizontale) dhe gjatësinë e çatisë tuaj (nga maja në pikën më të ulët). Rezultati i matjes mund të përdoret për të përcaktuar zonën dhe për të përcaktuar se sa fletë çeliku inox të valëzuar nevojiten. Sigurohuni që të matni saktë për të shmangur humbjen e materialit. Ju mund të përdorni rregullat e mëposhtme udhëzuese për të ditur se sa panele çati inox nevojiten:

Matni gjerësinë e çatisë. Ndani numrin me gjerësinë mesatare të një fletë metalike për të marrë numrin e rreshtave të fletëve metalike që ju nevojiten. Matni gjatësinë e shpateve të çatisë. Ndani këtë numër me 6 për të zbuluar se sa kolona fletë metalike do t'ju nevojiten. Për të marrë numrin e nevojshëm të paneleve të valëzuar, shumëzoni numrin e rreshtave me numrin e kolonave.

3. Prerje

Pritini panelet në gjatësinë e dëshiruar. Pasi të dini madhësinë, mund të përdorni një mulli këndor për të shkurtuar panelet e valëzuara në madhësi nëse nuk përshtaten mirë.

Mjetet e prerjes përfshijnë:

Mulli me kënd: opsioni më i shpejtë. Përdorni mbrojtje për dëgjimin dhe sytë gjatë prerjes. Lyejini ose lyejini skajet e prera për të parandaluar ndryshkun.

Sharrë rrethore: më e ngadaltë se një mulli këndor, por ndiqni të njëjtat udhëzime. Përdorni një teh metalik dhe prisni që të vishen shpejt.

Nibbler: efektiv nëse vlerësohet për metalin dhe matësin e duhur.

Copa kallaji: të ngadalta por të sigurta. Vishni doreza pune dhe gjeni palën më të gjatë që mundeni.

Prerja e fletës së valëzuar prej çeliku inox

4. Shpim

Përpara instalimit të fletëve, bëni vrima paraprakisht përgjatë skajeve të fletëve dhe në intervale të rregullta në të gjithë sipërfaqen. Kjo do të lejojë fiksimin e duhur dhe parandalimin e shtrembërimit ose përkuljes së fletëve. Ato janë: përdorni një shpuese 3⁄16 inç (4.8 mm) dhe hapni vrimat çdo 6 deri në 8 inç (15 deri në 20 cm) horizontalisht dhe çdo 2 ft (0.61 m) vertikalisht, duke shpuar në kreshtën më të afërt. Përveç kësaj, vendosni rreshtin më të ulët të vrimave në panelet më të ulëta 6 inç (15 cm) nga fundi i panelit.

5. Instalimi i shtresës së poshtme

Shtroni nënshtresën tuaj. Nënshtresa vepron si një shtresë mbrojtëse, duke ndihmuar në parandalimin e rrjedhjeve të ujit dhe izolimin e strukturës. Instaloni shtresën e poshtme në kuvertën tuaj të çatisë përpara se të ngjiten fletët e çatisë. Ata janë:

Thjesht rrotullojeni atë horizontalisht, me anë të ngjitësit poshtë, duke filluar nga streha e çatisë. Mbajeni atë me 2–3 inç (5.1–7.6 cm) dhe mbivendoseni çdo shirit me 1–2 inç (2.5–5.1 cm). Nëse shtresa juaj e poshtme nuk ka një ngjitës, gozhdoni ose lidhni nënshtresën tuaj në strukturën e çatisë.

Vrima shpuese

6. Instalimi i fletëve

Përpara instalimit, sigurohuni që sipërfaqja ku fletët duhet të jetë e pastër, e thatë dhe pa ndonjë mbeturinë ose ndotës. Kjo do të ndihmojë në sigurimin e ngjitjes së duhur dhe për të parandaluar çdo problem më vonë. Kur instaloni, duhet:

Filloni nga rreshtat më të ulët të çatisë dhe shkoni në majë.

Aplikoni një ngjitës ose ngjitës të përshtatshëm në pjesën e pasme të fletëve të çatisë prej çeliku inox. Kjo ndihmon për të krijuar një lidhje të fortë midis çarçafëve dhe sipërfaqes së çatisë dhe parandalon që uji ose lagështia të depërtojnë nëpër boshllëqe. Ndiqni udhëzimet e prodhuesit për ngjitësin ose ngjitësin specifik që përdoret.

Pasi të përfundojë rreshti i parë, filloni rreshtin e dytë, duke mbivendosur çdo rresht me rreth 3–4 inç (7.6–10.2 cm) dhe sigurojeni vrimat me gozhdë ose vida për të garantuar rrafshimin e të gjithë tavanit. Vazhdoni në këtë mënyrë derisa e gjithë çatia të mbulohet nga panelet e valëzuar.

Instalimi i pllakave inox të valëzuar

7. Ekzaminimi

Prekje përfundimtare: pasi këto fletë të jenë instaluar mirë, inspektoni instalimin për ndonjë boshllëk, vidë të lirshme ose probleme të tjera. Bëni çdo rregullim ose riparim të nevojshëm për të siguruar një instalim të duhur dhe të sigurt.

Përveç kësaj, sipas nevojave, mund të shtohen shirita dekorativë në buzë të valëzuar pllakë inox për të rritur estetikën.

Aplikimet e paneleve të çatisë së valëzuar

Gjërat që duhen mbajtur parasysh kur instaloni fletë të valëzuara çeliku inox

Këtu janë disa këshilla të nevojshme që duhet t'i kushtoni vëmendje për të shmangur lëndimet.

1. Instaluesit duhet të jenë profesionistë të certifikuar.

2. Instaluesit duhet të përgatisin pajisjet e nevojshme të sigurisë (të tilla si doreza, kapele të forta, rripa sigurie dhe mjete të tjera).

3. Korniza duhet të jetë e fortë kur të instalohet.

4. Kur instalimi kërkon ecje mbi çarçaf, përpiquni të shkelni në mes të fletës dhe shmangni hapin në buzë të saj.

5. Fletët inox të valëzuar janë përgjithësisht të lehta në peshë dhe ndikohen shumë nga era, kështu që ato duhet të fiksohen fort gjatë instalimit.

6. Instalimi duhet të bëhet me kujdes në mot të keq.

Këshillat në këtë udhëzues instalimi janë të një natyre të kufizuar dhe duhet të përdoren vetëm si udhëzues. Nuk mund të mbështetet si një udhëzim i saktë se si një çati duhet të instalohet në mënyrë të sigurt, e cila do të ndryshojë në varësi të rrethanave, rekomandimeve të prodhuesit dhe aplikimit specifik. Gjithmonë referojuni udhëzimeve dhe udhëzimeve të prodhuesit për rezultatet më të mira.

Shiten çarçafë inox të valëzuar me ngjyra

Metal i valëzuar me cilësi të lartë inox për shitje

At Gnee Steel, mbajmë në magazinë lloje të ndryshme fletë metalike të valëzuar. Nëse jeni duke kërkuar për disa fletë çeliku inox të valëzuar për të përfunduar një projekt DIY, ose keni nevojë për një porosi të madhe për të trajtuar një projekt ndërtimi në shkallë të plotë, ne kemi një stok të madh panelesh si dhe aftësinë për të fabrikuar porositë e personalizimit me kohë minimale. Përveç kësaj, ne kemi një ekip të aftë këshilltarësh për shërbimin ndaj klientit, të cilët do të jenë të lumtur t'ju ndihmojnë me çdo pyetje instalimi që keni. Ato mund t'ju ndihmojnë të llogaritni madhësitë, të zgjidhni modelin, matësin, dimensionin dhe nënshtresën ideale dhe t'ju japin porosinë e përsosur në kohë për punën tuaj të ardhshme. Pls mos ngurroni të na kontaktoni tani!

imazhet e kokës së autorit
Autori: Gnee Steel Gnee Steel është një prodhues, furnizues dhe eksportues i besueshëm çeliku inox nga Kina. Produktet që ata prodhojnë përfshijnë: tuba inoksi, mbështjellje çeliku inoks, pllaka inox, profile çeliku inox, fletë çeliku inox dhe pajisje çeliku inox. Deri më tani, produktet e tyre janë eksportuar në 120+ vende dhe kanë shërbyer mbi 1000+ projekte, të favorizuara ngrohtësisht nga shumë klientë vendas dhe të huaj.

Gnee Steel-Gnee Steel Export Stainless Steel Company

  • Ekipi ynë i shërbimit ndaj klientit është këtu për t'ju ndihmuar 24/7.
  • Mostra falas, e personalizueshme, stok i madh
  • Çfarëdo që ju nevojitet, ne jemi këtu për ju.