Si të identifikoni cilësinë e pllakave prej çeliku inox?
  1. Fillimi » blog » Si të identifikoni cilësinë e pllakave inox?
Si të identifikoni cilësinë e pllakave prej çeliku inox?

Si të identifikoni cilësinë e pllakave prej çeliku inox?

Pllaka inox është një material fabrikimi i gjithanshëm që është i lehtë, shumë rezistent, tepër i fortë dhe i aftë të formojë shumë forma të ndryshme. Nëse po kërkoni ta blini atë për projektin tuaj arkitektonik ose për disa qëllime komerciale, ka disa mënyra për të identifikuar cilësinë e pllakave prej çeliku inox. Duke e bërë këtë, mund të jeni të sigurt që fleta ose pllaka e çelikut që keni blerë është bërë nga materiali më i cilësisë më të lartë.

12 këshilla për të identifikuar cilësinë e pllakave inox

Ka shumë mënyra të ndryshme për të identifikuar pllaka inox, Këtu janë këshillat e mëposhtme të përdorura zakonisht:

1. Vëzhgimi i Sipërfaqes

Para së gjithash, pamja është një nga treguesit e rëndësishëm për të gjykuar cilësinë e pllakave inox. Sipërfaqja e pllakave inox me cilësi të lartë duhet të jetë e lëmuar dhe e sheshtë, pa prerje, kreshta ose gërvishtje të dukshme. Në të njëjtën kohë, nuk duhet të ketë ndryshk, oksidim ose çarje të dukshme në sipërfaqe. Gjendja e mirë e pamjes zakonisht nënkupton që procesi i prodhimit dhe përzgjedhja e materialit të pllakë inox janë të mira

2. Duke marrë parasysh trashësinë dhe peshën

Trashësia dhe madhësia e pllakave inox janë gjithashtu tregues të rëndësishëm për identifikimin e cilësisë. Pllakat inox duhet të kenë një ndjenjë të caktuar të peshës dhe strukturës, dhe nuk duhet të ketë gërvishtje të dukshme, skaje, etj. në dorë.

Përdorni një mjet matës, si mikrometër ose matës shiriti, për të kontrolluar nëse trashësia e pllakës së çelikut i plotëson specifikimet. Për më tepër, sigurohuni që dimensionet e pllakës së çelikut të jenë të sakta dhe të përputhen me nevojat tuaja.

Matja e trashësisë

3. Ngjyra e shikimit

Mund të zbulojmë se cilësia e pllakave prej çeliku të pandryshkshëm mund të dallohet nga ngjyra të ndryshme, duke dalluar kështu pllakën e çelikut të pandryshkshëm të kromit, pllakën prej çeliku të pandryshkshëm krom-nikel dhe pllakën inox krom-mangan-azot. Metoda e identifikimit është si më poshtë:

Pllakë inox pas turshive:

Sipërfaqja e pllakës së inoksit të larë me acid është e bardhë-argjendi dhe e lëmuar;

Pllaka e çelikut të pandryshkshëm krom-nikel është e bardhë argjendi me ngjyrë nefriti;

Pllaka prej çeliku inox me krom është paksa e bardhë në gri me një shkëlqim të dobët;

Pllaka prej çeliku inox krom-mangan azot është e ngjashme me ngjyrën e çelikut të pandryshkshëm krom-nikel dhe pak më e lehtë.

Pllakë inox pa turshi:

Pllaka prej çeliku inox krom-nikel është kafe-bardhë;

çelik inox i kromit është kafe-zi;

dhe çelik inox krom-mangan-azoti është i zi (të tre ngjyrat i referohen ngjyrës më të rëndë të oksiduar).

Përveç kësaj, pllaka prej çeliku inox e papjekur e mbështjellë me mbështjellje të ftohtë ka një sipërfaqe reflektuese të bardhë në argjend.

4. Testi i magnetit

Pretendohet se lidhjet janë të përziera në mënyrë që çeliku të ketë një performancë më të mirë. Megjithatë, njerëzit kanë zhvilluar këtë koncept të gabuar se çeliku inox nuk tërhiqet nga magnetët. Por, kjo nuk është plotësisht e vërtetë. Magneti mund të bëjë dallimin midis dy llojeve të pllakave prej çeliku inox.

Pllakat prej çeliku inox krom mund të tërhiqen nga magnet në çdo kusht; ndërsa pllakat prej çeliku inox krom-nikel janë përgjithësisht jo magnetike në gjendje të pjekjes dhe disa mund të jenë magnetike pas punës së ftohtë.

Testi i magnetit

5. Identifikimi i sulfatit të bakrit

Për të përcaktuar cilësinë e pllakave prej çeliku të pandryshkshëm mund të kryhet një test i sulfatit të bakrit.

Për të kryer testin, sipërfaqja e materialit duhet të pastrohet tërësisht nga yndyrat dhe ndotësit e tjerë. Më pas, hiqni shtresën e oksidit në çelik, hidhni një pikë ujë dhe fërkojeni me sulfat bakri. Nëse nuk ndryshon ngjyrën pas fërkimit, zakonisht është pllaka inox. Nëse merr ngjyrë vjollce, çeliku jomagnetik është çeliku me mangan të lartë, dhe çeliku magnetik është përgjithësisht çeliku i zakonshëm ose çeliku me aliazh të ulët. Nëse formon një shtresë bakri, është çeliku i karbonit.

6. Identifikimi cilësor kimik

Për të identifikuar cilësinë e fletëve të çelikut inox, mund të përdoret metoda e identifikimit cilësor kimik. Kjo metodë identifikon nëse çeliku ka çelik inox magnetik ka përmbajtje nikeli në të.

Procesi përfshin shpërbërjen e çelikut inox në një zgjidhje acidi të holluar. Më pas, mund të shtoni ujë amoniak dhe një reagent nikeli.

Nëse çeliku inox përmban nikel, në sipërfaqe do të formohet një substancë e kuqe me gëzof; nëse nuk ka substancë me gëzof të kuq, çeliku inox nuk përmban nikel.

Megjithatë, nëse përmbajtja e nikelit në fletë është shumë e ulët, në përgjithësi vetëm disa përqind, ajo nuk mund të zbulohet me këtë metodë, duhet të kryhen eksperimente standarde të mostrës.

Identifikimi i tretësirës kimike

7. Reagent identifikues prej çeliku inox

Duke përdorur reagentin identifikues prej çeliku inox, mund të identifikohen lehtësisht pllakat inferiore prej çeliku inox. Për shembull, për të identifikuar 304 pllaka çeliku inox, mund të përdorni reagentin identifikues të çelikut për testim. Nëse është e vërtetë 304, përdorimi i reagentit identifikues të tipit 304 ose reagentit të klasifikimit të tipit Ni8 duhet të rezultojë në ndryshimet përkatëse të ngjyrës. Përndryshe, nuk është e vërtetë 304.

Aktualisht, megjithëse reagenti identifikues i çelik inox ka shumë marka, produktet duket se janë të njëjta dhe mund të ndahen në dy lloje. Njëri tip nuk ka nevojë për bateri dhe tjetri duhet të pajiset me bateri.

8. Identifikimi i Metodës së Pjekjes

Mënyra përfundimtare për të identifikuar cilësinë e çelikut inox është përmes metodës së pjekjes. Ky është një proces ku materiali nxehet në mënyrë që të zbutet në mënyrë që vetitë të mund të rivendosen.

Për pllakën inox krom-nikel të punuar në të ftohtë, nëse është magnetike, mund të marrim një copë të vogël dhe ta vendosim në zjarr derisa të skuqet, ta lëmë të ftohet natyrshëm ose ta fusim në ujë për t'u pjekur. Në përgjithësi, pas pjekjes, vetitë magnetike do të dobësohen ndjeshëm ose do të zhduken plotësisht. Megjithatë, disa çelik inox krom-nikel, si çeliku Cr18Ni11Si4AlTi dhe çeliku Cr21Ni5Ti, kanë një pjesë të madhe të ferritit në çelikun e tyre dhe një pjesë e konsiderueshme e strukturës së tyre të brendshme është ferrit. Prandaj, është magnetik edhe në gjendjen e punës së nxehtë.

Pjekja

9. Identifikimi i burimit të pllakës së çelikut inox

Ne mund të kontrollojmë certifikatën e cilësisë të ofruar nga fabrika e importit ose çelikut dhe të kontrollojmë shenjën e çelikut në paketim. Certifikata e cilësisë është konfirmimi dhe garancia e furnizuesit për rezultatet e testimit të grupit të produkteve. Prandaj, certifikata e cilësisë duhet të tregojë jo vetëm emrin, specifikimin, numrin e pjesëve të dorëzuara, peshën dhe statusin e dorëzimit të materialeve, por edhe rezultatet e të gjithë artikujve të specifikuar të garancisë. Po kështu, për lehtësinë e menaxhimit, për të shmangur konfuzionin dhe për të parandaluar aksidentet e përdorimit për shkak të konfuzionit, impianti i prodhimit shënon materialin ose paketimin me shenja të tilla si numri, numri i lotit, gjendja, specifikimi, sasia dhe kodi i fabrikës së prodhimit. Ajo duhet të shënohet në një mënyrë në përputhje me përmbajtjen e certifikatës së cilësisë.

10. bluarje

Identifikimi i bluarjes është bluarja e pllakës së çelikut të pandryshkshëm në mulli dhe vëzhgimi i shkëndijës. Nëse shkëndija është e efektshme dhe ka nyje më të dendura, është një çelik me azot të lartë mangani ose mangani me një përmbajtje më të lartë mangani. Nëse nuk ka nyje, është çelik krom ose pllakë çelik inox krom-nikel.

11. Çmimi

Nëse çmimi është më i ulët se çmimi normal i tregut të pllakave inox, ka shumë mundësi që ai të jetë fals. Mos harroni ta kontrolloni me kujdes për të përcaktuar vërtetësinë e tij.

12. Aspekte të tjera

Ne gjithashtu mund të kryejmë testimin e performancës mekanike dhe testimin e rezistencës ndaj korrozionit, i cili është gjithashtu një nga treguesit e cilësisë së pllakave inox.

Pllaka inox 430

Përfundim

Për ta përmbledhur, sa më sipër janë disa metoda të zakonshme të testimit të cilësisë së produkteve të pllakave prej çeliku inox. Ju mund të zgjidhni metodën e duhur të testimit sipas situatës aktuale. Nëse keni ndonjë pyetje, ju lutem mos ngurroni të na kontaktoni ne cdo kohe.

imazhet e kokës së autorit
Autori: Gnee Steel Gnee Steel është një prodhues, furnizues dhe eksportues i besueshëm çeliku inox nga Kina. Produktet që ata prodhojnë përfshijnë: tuba inoksi, mbështjellje çeliku inoks, pllaka inox, profile çeliku inox, fletë çeliku inox dhe pajisje çeliku inox. Deri më tani, produktet e tyre janë eksportuar në 120+ vende dhe kanë shërbyer mbi 1000+ projekte, të favorizuara ngrohtësisht nga shumë klientë vendas dhe të huaj.

Gnee Steel-Gnee Steel Export Stainless Steel Company

  • Ekipi ynë i shërbimit ndaj klientit është këtu për t'ju ndihmuar 24/7.
  • Mostra falas, e personalizueshme, stok i madh
  • Çfarëdo që ju nevojitet, ne jemi këtu për ju.