Si të prisni pllaka çeliku inox?
  1. Fillimi » blog » Si të prisni pllaka çeliku inox?
Si të prisni pllaka çeliku inox?

Si të prisni pllaka çeliku inox?

Prerja e pllakës inox renditet si një lëndë e parë popullore në sektorin e prodhimit. Arsyeja e adoptimit masiv të këtij materiali është forca e tij materiale, qëndrueshmëria dhe rezistenca ndaj korrozionit. Megjithatë, të njëjtat veçori e bëjnë pllakën inox shumë të vështirë për t'u prerë. Prandaj, gjatë prerjes së pllakave prej çeliku të pandryshkshëm, do t'ju nevojiten njohuri të mjaftueshme mbi sfondin, hapat e plotë të funksionimit dhe masat paraprake. Ky artikull synon t'ju ofrojë informacionin shumë të nevojshëm se si të prisni pllakën tuaj prej çeliku inox.

Si të prisni pllaka çeliku inox - Udhëzues hap pas hapi

Hapi 1: Përgatitja e hapësirës së punës

Pavarësisht se si keni prerë pllaka inox, gjëja e parë që duhet të bëni është të përgatiteni për vendin tuaj të punës.

Për këtë hap, ju nevojiten kuaj sharrash të forta ose një sipërfaqe e sheshtë si një tavolinë pune. Ndihmon në shtrëngimin e llamarinës, përndryshe, do të bëjë që prerja juaj të jetë e pasaktë dhe gjithashtu mund të jetë e rrezikshme.

Nëse punoni në ambiente të mbyllura, sigurohuni që të mos ketë lëndë djegëse në dhomë pasi procesi i prerjes shkakton shumë shkëndija që mund të shkaktojnë zjarr; Nëse dëshironi të përdorni një mulli, sharrë ose prerës plazma për të prerë pllakat inox, është më mirë të punoni jashtë ose në oborrin e shtëpisë tuaj.

Më tej, hiqni çdo mbeturinë ose pengesë që mund të pengojë lëvizjen tuaj ose të shkaktojë aksidente.

Hapi 2: Sigurimi i pllakës së çelikut inox

Vendoseni copën e çelikut të pandryshkshëm në një sipërfaqe të qëndrueshme pune dhe përdorni kapëse ose vese për ta fiksuar fort. Kjo do të parandalojë lëvizjen e metalit gjatë procesit të prerjes dhe do të sigurojë një prerje të drejtë.

Sigurimi i pllakës së çelikut inox

Hapi 3: Matja dhe shënimi

Ju duhet të përdorni një masë shirit për t'i dhënë materialit tuaj një matje të saktë të rajoneve që dëshironi të shkurtoni. Pas kësaj, përdorni një shënues ose një shkrues për të shënuar zonat që dëshironi të shkurtoni. Është me rëndësi të madhe të sigurohet që linja e prerjes të jetë e shënuar qartë dhe lehtësisht e dallueshme për të shmangur çdo gabim gjatë procesit të prerjes.

Nëse do të prisni një vijë të drejtë, përdorni një vizore ose katror për të marrë një vijë krejtësisht të drejtë.

Kontrolloni dy herë matjet tuaja.

Hapi 4: Përshtatja me pajisjen tuaj të sigurisë

Përpara prerjes, vishni pajisjen tuaj të sigurisë për t'u mbrojtur nga rreziqet e mundshme.

Gjithmonë jepni përparësi sigurisë dhe ndiqni udhëzimet e funksionimit.

Mos harroni të përdorni një maskë pluhuri për të shmangur thithjen e tymrave dhe grimcave të pluhurit që mund të ndikojnë keq në shëndetin tuaj.

Përshtatet me pajisjen tuaj të sigurisë

Hapi 5: Zgjedhja e mjetit më të mirë

Hapi tjetër është të vendosni se cilin mjet dëshironi të përdorni.

Nëse jeni duke prerë fletët e holla inox, copat e kallajit janë opsioni juaj më i mirë. Pllakat më të trasha do të kërkojnë gërshërë elektrike, një sharrë rrethore ose një mulli këndor. Për pllaka çeliku inox vërtet të rëndë, një prerës plazma është alternativa juaj më e mirë.

Hapi 6: Prerja e pllakave prej çeliku inox

Gjatë prerjes, mos harroni të prisni ngadalë dhe në mënyrë të qëndrueshme përgjatë vijës së prerjes. Ushtroni presion të qëndrueshëm në mjet për të ruajtur një shpejtësi të qëndrueshme prerjeje. Shmangni futjen me forcë të tehut përmes metalit, pasi mund të shkaktojë mbinxehjen e sharrës dhe konsumimin e tehut para kohe. Vazhdoni prerjen përgjatë vijës së shënuar derisa të keni përfunduar prerjen. Sigurohuni që t'i mbani duart larg tehut!

Hapi 7: Sigurimi i ventilimit të duhur

Gjatë procesit të prerjes, nuk është e pazakontë që pllakat inox të lëshojnë tym dhe tym që mund të jetë i dëmshëm nëse thithet. Prandaj, është me rëndësi të madhe të sigurohet që të ketë ajrim të duhur në zonën e prerjes, për të nxjerrë këto tymra të dëmshëm dhe për të ruajtur një mjedis pune të sigurt dhe të shëndetshëm. Kjo mund të arrihet duke përdorur tifozët e shkarkimit ose duke punuar në një hapësirë ​​të ajrosur mirë.

Hapi 8: Pastroni skajet

Është normale të keni skaje të përafërta pas prerjes së pllakave tuaja inox. Sasia e fërkimit do të ndryshojë në varësi të mjetit që përdorni. Për këtë qëllim, ju duhet të krijoni kohë shtesë për t'i dhënë pjesës tuaj të punës një përfundim shtesë.

Ju mund të përdorni një skedar metalik ose një mjet heqjeje për të hequr skajin e ashpër nga materiali juaj. Më pas, lëmoni sipërfaqen e prerë të pllakë inox. Kjo mund të arrihet përmes përdorimit të materialeve gërryese si letër zmerile ose rrota bluarëse. Në fund, pastroni zonën e punës dhe hiqni çdo mbetje metalike ose mbeturina.

Mbani mend, këto hapa ofrojnë një udhëzim të përgjithshëm për prerjen e fletëve të çelikut inox. Teknikat dhe mjetet specifike që përdorni mund të ndryshojnë në varësi të trashësisë dhe madhësisë së fletës dhe kompleksitetit të prerjes që kërkoni. Gjithmonë referojuni udhëzimeve dhe ndiqni masat e duhura të sigurisë gjatë gjithë procesit të prerjes.

Finished Products

Cilat masa paraprake duhet t'u kushtoni vëmendje gjatë prerjes?

Të gjithë duhet të jenë të sigurt për operacionet e prerjes. Kjo ndodh sepse një aksident mund të shkaktojë një fatkeqësi serioze kur punoni me vegla prerëse. Këtu janë disa sugjerime për mënyrën më të mirë për të siguruar veten dhe vendin tuaj të punës:

Mbajeni hapësirën tuaj të punës të rregullt për lëvizje të lehtë.

Ndriçoni siç duhet zonën tuaj të punës.

Vendosni siç duhet kabllot tuaja të rrymës për të shmangur goditjen mbi to.

Kujdes nga mbinxehja (Mbinxehja mund të çojë lehtësisht në rritjen e konsumit të tehut, gjë që nuk është e favorshme për prerje të saktë).

Duhet të kryhet nga punëtorë të kualifikuar.

Masat paraprake për prerjen e pllakave prej çeliku inox

Si të zgjidhni mjetin më të mirë për prerjen e pllakave inox?

Siç kemi diskutuar në postimin e fundit në blog, ka shumë mënyra për të prerë fletët prej çeliku inox: 9 Metodat kryesore për prerjen e pllakave inox. Me kaq shumë opsione në dispozicion, kjo mund të duket si një detyrë e frikshme. Por mund të mendoni për këtë nga këndvështrimet e mëposhtme për të zgjedhur mjetin më të mirë:

1. Trashësia e pllakës. Opsione të ndryshme prerjeje janë të disponueshme për trashësi të ndryshme fletësh çeliku inox. Çeliku me një matës më të ulët se 18 është ndoshta më i mirë për t'u prerë me gërshërë apo edhe me prerje. Çeliku më i trashë pritet më mirë me një prerës plazma, sharrë rrethore ose mulli.

2. precizion. Sa e saktë e prerjes nevojitet? Prerja me ujë të rrjedhshëm rezulton në një skaj të saktë, ndërsa prerja me lazer është efektive për krijimin e vrimave të vogla.

3. Kompleksiteti i modelit. Nëse keni nevojë të krijoni dizajne të ndërlikuara dhe të prisni forma komplekse, prerja me lazer është rruga përpara pasi krijon prerje të sakta me shtrembërim minimal.

4. Cilësia e skajit. Shumë pllaka çeliku kërkojnë përpunim dytësor për rafinimin e qosheve dhe skajeve pas prerjes. Prerja me plazmë ose lazer zakonisht prodhon skaje të pastra që nuk kërkojnë përpunim të mëtejshëm.

Si të zgjidhni mjetin më të mirë për prerjen e pllakës së çelikut

Pyetjet e bëra më shpesh

1. Pse Pllaka çeliku inox is Vështirë për t'u prerë?

Pllaka inox është më e vështirë për t'u prerë se disa materiale të tjera për shkak të përbërjes së saj dhe vetive mekanike. Pllaka inox është një aliazh i hekurit, kromit, nikelit dhe elementëve të tjerë që i japin asaj rezistencën dhe qëndrueshmërinë ndaj korrozionit. Përmbajtja e lartë e kromit e bën çelikun më rezistent ndaj nxehtësisë, konsumit dhe njollosjes, por edhe më të vështirë dhe më sfidues për t'u prerë. Për më tepër, pllaka inox shpesh ka një nivel të lartë fortësie, gjë që e bën më të vështirë prerjen.

2. Çfarë Veshje iA është më e mira për prerjen e pllakave inox?

Veshja më e mirë për prerjen e çelikut të pandryshkshëm varet nga aplikimi specifik, lloji i mjetit prerës dhe rezultati i dëshiruar. Megjithatë, disa veshje të zakonshme që dihet se përmirësojnë performancën e prerjes së veglave gjatë prerjes së çelikut inox përfshijnë:

1. Kallaj (Nitrid Titanium). Veshja me kallaj siguron rritje të fortësisë dhe rezistencës ndaj nxehtësisë, duke e bërë atë ideale për përpunimin dhe prerjen e çelikut inox me shpejtësi të lartë.

2. TiAlN (Nitridi i Aluminit të Titanit). Kjo shtresë siguron rezistencë edhe më të lartë ndaj nxehtësisë se TiN, duke e bërë atë ideale për prerjen e çelikut inox me shpejtësi të lartë dhe temperatura të larta.

3. CrN (Nitridi i Kromit). Veshja CrN siguron rezistencë të shkëlqyer ndaj konsumit dhe një nivel të lartë fortësie, duke e bërë atë ideale për prerjen e çelikut inox në aplikime të vështira.

4. AlTiN (Nitridi i Titanit të Aluminit). Veshja AlTiN siguron fortësi të lartë dhe rezistencë ndaj nxehtësisë, duke e bërë atë të përshtatshme për prerjen e çelikut inox me shpejtësi dhe temperatura të larta.

Aplikime

Gnee Steel – Eksperti juaj në prerjen e produkteve prej çeliku inox

Mos hezitoni të na kontaktoni dhe të pyesni për prerjen e fletëve të inoksit ose materialeve të tjera si karboni, alumini, bakri, çeliku, etj.

Gnee ofron gjithashtu shërbime të trajtimit të sipërfaqes prej çeliku inoks: zhavorr, krehur, HAIRLINE, lustrim me reliev dhe pasqyrë, shpërthyer me rruaza, PVD, LIC dhe veshje AFP.

Na kontaktoni tani dhe zbuloni gamën tonë të plotë të shërbimeve të çelikut për klientët tanë.

imazhet e kokës së autorit
Autori: Gnee Steel Gnee Steel është një prodhues, furnizues dhe eksportues i besueshëm çeliku inox nga Kina. Produktet që ata prodhojnë përfshijnë: tuba inoksi, mbështjellje çeliku inoks, pllaka inox, profile çeliku inox, fletë çeliku inox dhe pajisje çeliku inox. Deri më tani, produktet e tyre janë eksportuar në 120+ vende dhe kanë shërbyer mbi 1000+ projekte, të favorizuara ngrohtësisht nga shumë klientë vendas dhe të huaj.

Gnee Steel-Gnee Steel Export Stainless Steel Company

  • Ekipi ynë i shërbimit ndaj klientit është këtu për t'ju ndihmuar 24/7.
  • Mostra falas, e personalizueshme, stok i madh
  • Çfarëdo që ju nevojitet, ne jemi këtu për ju.