Si të priten tubat e bakrit?
  1. Fillimi » blog » Si të priten tubat e bakrit?
Si të priten tubat e bakrit?

Si të priten tubat e bakrit?

Gjatë prerjes së tubave të bakrit për punë hidraulike, instrumenti i duhur është thelbësor. Tubat e bakrit mund të priten duke përdorur një sërë metodash dhe instrumentesh. Prerëse me kapëse, feta tubash, shumë vegla lëkundëse, sharrë hekuri dhe prerëse tubash janë disa nga këto mjete. Prerësi i tubave - veçanërisht ai që i ngjan një gërshërë - është më i miri prej tyre. Ky është një instrument shumë i fortë që është i lehtë për t'u përdorur.

Si e përdorni një prerës tubash?

1. Vendosni mirë prestarin e tubit në tub. Për të çliruar nofullat e prerësit të tubave, kthejeni dorezën. Kudo që dëshironi të prisni, vendosni tubin e bakrit në nofullat. Shtrëngoni fort nofullat kundër tubit duke rrotulluar dorezën.

2. Prerësi i tubave vepron si një ves për të mbajtur tubin te tehu që ndodhet në vegël.

3. Gërmoni lehtë tubin. Rrotulloni dorezën rreth tubit një ose dy herë me dorën tjetër duke e mbajtur tubin në njërën dorë. Vija e zbehtë e formuar nga prerja e vogël e tehut në tub duhet të jetë e dukshme. Ju do ta përdorni këtë linjë si referencë kur të prisni tubin.

4. Shtrëngoni dhe rrotulloni tehun. Për të siguruar që tehu vazhdon të presë në tub, vazhdoni të rrotulloni dorezën e mjetit rreth tij. Sigurohuni që tehu të jetë prerë në të njëjtën linjë dhe të mos lëvizë me spirale poshtë tubit duke e mbajtur nën sy. Ndërsa vazhdoni, shtrëngoni prestarin duke përdorur çelësin e vogël në bazën e mjetit. Kjo do të ruajë trajektoren e tehut.

5. Nxirreni prestarin dhe hiqni tubin. Hiqeni dhe lironi prerësin e tubit. Me prerjen në mes, duhet të jeni në gjendje të kapni të dy skajet e tubit. Për të shkëputur pjesën e prerë, përkulni tubin. Duhet të ketë një prerje të rregullt të dukshme pa asnjë tallash metali ose papastërti. Nëse tubi është i vështirë për t'u shkëputur, prejeni me kujdes duke përdorur prerësin e tubit.

Si e dini sharrë hekuri?

1. Zgjidhni tehun e duhur të sharrës hekuri. Për të siguruar që sharrë hekuri të presë përmes tub bakri pastër, përdorni një me një hapësirë ​​të vogël midis dhëmbëve. Tehu i sharrës hekuri 32-TPI ka hapësirën më të ulët midis dhëmbëve; prandaj, kërkoni një. Sharra hekuri do të kapet në tub nëse ka një hapësirë ​​të tepërt midis dhëmbëve.

2. Nëse mundeni, shtrëngoni tubin e bakrit. Në rast se tubi nuk është i ngushtë, vendoseni në një vese të tillë që pozicioni i dëshiruar i prerjes të jetë disa inç (5 cm) larg nga nofullat. Si rezultat do të keni hapësirë ​​për të prerë. Kthejeni dorezën derisa tubi të jetë i fiksuar fort dhe të mbetet i palëvizshëm. Nëse jeni duke përdorur një tub të ngushtë, mund t'ju duhet të rrotulloni pak dorezën.

3. Identifikoni tubin e bakrit. Zgjidhni vendin e dëshiruar të prerjes së tubit të bakrit. Duke përdorur një shënues të përhershëm me majë të imët, shënoni vendndodhjen e dëshiruar të prerjes. Alkooli i fërkimit mund të përdoret për të hequr shenjën nga tubi pasi të jetë prerë.

4. Konstatoni shenjën duke përdorur tehun e sharrës hekuri. Vendosni dhëmbët e sharrës hekurudhore në shenjën që sapo keni vizatuar. Duke përdorur dorën tuaj dominuese, kapni dorezën e sharrës hekurudhore ndërsa përdorni dorën tjetër për të qëndruar majën e sharrës.

5. Priten fort nëpër tub. Kthejeni sharrën hekuri përsëri drejt jush ndërsa bëni lëvizje të forta me tehun përgjatë tubit për ta ngritur atë. Rivendosni tehun e sharrës në korijen ku keni filluar të preni dhe vazhdoni ta futni tehun në tub derisa pjesa e prerë të lirohet. Hiqni dorë nga sharrimi përpara dhe mbrapa pasi kjo mund të shurdhë tehun ose të rezultojë në një prerje të dhëmbëzuar në tub.

6. Lani tubin e bakrit që u pre. Për të hequr çdo mbetje metalike të mbetur nga tubi i prerë, përdorni një mjet pastrimi 4-në-1. Vendosni rrethin qendror të mjetit rreth tubit dhe përdorni skajet e veglës për të lyer brenda skajit të tubit. Për të mundësuar që qimet metalike të veglës të pastrojnë dhe pastrojnë tubin, fërkojeni mjetin rreth skajit të tij.

Një alternativë është prerja e një rripi letre zmerile në përmasa 1 inç (2.5 cm) me 5 cm. Tërhiqni tërësisht të dy skajet e letrës zmerile përpara dhe mbrapa duke e mbështjellë rreth tubit.

Çfarë është mjeti i prerjes automatike?

1. Zgjidhni një mjet për prerje automatike. Përdorni një mjet të prerjes automatike kur prisni tub bakri në hapësira të kufizuara, si p.sh. në një qoshe. Merrni një mjet të prerjes automatike të bërë për t'iu përshtatur diametrit të saktë të tubit që dëshironi të prisni duke e matur atë fillimisht. Meqenëse veglat e prerjes automatike janë të ngarkuara me pranverë, nuk jeni në gjendje të modifikoni madhësinë e prerjes.

2. Siguroni tubin e bakrit me mjetin e prerjes automatike. Kudo që dëshironi të bëhet prerja, vendoseni tubin në qendër të mjetit të prerjes automatike. Vendoseni kapësen gri fort në vend në tub. Nuk duhet të jetë e mundur që tubi të lëvizë ose të lëkundet jashtë veglës.

3. Bëni 20 deri në 30 rrotullime me mjetin. Tek mjeti, kërkoni shigjetën që tregon se në cilën anë duhet ta ktheni. Mbajeni tubin me njërën dorë dhe me tjetrën kthejeni mjetin në drejtimin e caktuar. Për të prerë tubin, kthejeni mjetin 20 deri në 30 herë. Përdorimi i veglës së prerjes automatike eliminon nevojën për të pastruar tubin paraprakisht, sepse ai pritet pa probleme dhe pastërti.

Si e përdorni një Fetë e tubit?

Tubat e bakrit gjithashtu mund të priten me sukses me lloje të caktuara të feta tubash. Këto instrumente nganjëherë referohen si mjete të prerjes automatike dhe zakonisht funksionojnë në mënyrë të ngjashme me prerëset e tubave.

Për shkak se fetat e tubave janë shumë të vogla, gjithçka që duhet të bëni për t'i përdorur ato është të rrotulloni fetën derisa tubi të jetë plotësisht i prerë. E vetmja pengesë e një fete tubi është se feta të ndryshme tubash mund të akomodojnë diametra të ndryshëm të tubit të bakrit.

Sipas njerëzve që kanë përdorur këto feta tubash, dhjetë deri në pesëmbëdhjetë rrotullime duhet të jenë të mjaftueshme për të prerë një tub bakri nëse instrumentet janë të mprehta. Nëse jo, mund t'ju duhet të bëni kthesa shtesë.

Çfarë është Snap Cutter?

Në rast se nuk jeni në dijeni, janë gjithashtu të disponueshëm prerëset e parakohshme. Për të përdorur këto mjete, thjesht fiksoni tubin e bakrit brenda zinxhirit të unazës dhe shtrëngoni krahun e lakut. Veglat janë të ndërtuara me zinxhir.

Një tingull i dëgjueshëm kërcitjeje do të prodhohet pasi të pritet tubi i bakrit. E vetmja pengesë e kësaj metode është se herë pas here bën që tubat të përkulen.

Avantazhet dhe disavantazhet e Stainless Steel tuba dhe tuba bakri

304, 309dhe 316 tuba inox përdoren shpesh. Çdo model ka avantazhe dhe disavantazhe.

Tubat e çelikut janë më pak të prirur ndaj korrozionit, gjë që është një nga avantazhet e tyre ndaj tubave të bakrit. Për shkak se tubi i çelikut nuk ngrin lehtësisht në zonat e ftohta, ai është i përsosur për aplikime në natyrë. Për më tepër, tubat prej çeliku zakonisht kushtojnë më pak se tubat e bakrit.

Tubat e çelikut, ndryshe nga tubat e bakrit, kanë të metën e ngrirjes në mot të ftohtë, gjë që mund të çojë në probleme me sistemet e ngrohjes dhe hidraulikës. Për më tepër, tubat e bakrit janë zakonisht më pak të kushtueshëm se tubat e çelikut.

Rezistenca superiore ndaj nxehtësisë dhe presionit të tubave të bakrit ndaj tubave të çelikut është një nga përfitimet e tyre. Për më tepër, bakri ka përçueshmëri më të mirë termike dhe elektrike sesa tubat e çelikut.

 

imazhet e kokës së autorit
Autori: gneesteel Gnee Steel është një ndërmarrje profesionale e zinxhirit të furnizimit e angazhuar kryesisht në projektimin dhe përpunimin e pllakave të çelikut, spirales, profilit dhe peizazhit të jashtëm. Pas 15 vitesh zhvillimi, ajo është bërë një kompani udhëheqëse ndërkombëtare e zinxhirit të furnizimit të çelikut në Central Plains.

Gnee Steel-Gnee Steel Export Stainless Steel Company

  • Ekipi ynë i shërbimit ndaj klientit është këtu për t'ju ndihmuar 24/7.
  • Mostra falas, e personalizueshme, stok i madh
  • Çfarëdo që ju nevojitet, ne jemi këtu për ju.