Si të llogarisni peshën e pllakës prej çeliku inox?
  1. Fillimi » blog » Si të llogarisni peshën e pllakës prej çeliku inox?
Si të llogarisni peshën e pllakës prej çeliku inox?

Si të llogarisni peshën e pllakës prej çeliku inox?

Kur zgjidhni një material metalik për projektin tuaj, dëshironi atë që i përshtatet buxhetit tuaj, performon mirë dhe duket mirë. Kjo do të thotë që ju duhet të merrni parasysh disa faktorë, duke përfshirë forcën e materialit, rezistencën ndaj korrozionit dhe punueshmërinë. Një nga konsideratat më të rëndësishme është pesha, pasi ajo ndikon në shumë faktorë -- nga kostoja te transporti. Në përgjithësi, për qëllime faturimi dhe prokurimi, pesha e pjesës së çelikut duhet të dihet. Shumica e produkteve të çelikut si tuba, pllaka, etj shiten në treg vetëm në lidhje me peshën. Pra, llogaritja e pllakave të çelikut ose produkteve të tjera është shumë e rëndësishme. Në këtë blog, ne do të mësojmë një nga formulat bazë për të llogaritur peshën e pllakës së çelikut inox me dorë, në mënyrë që të mund të zgjedhim lehtësisht pllakat SS të këndshme.

Rëndësia e njohjes së peshës së pllakës së çelikut inox

Pesha e a pllakë inox mund të jetë i rëndësishëm për disa arsye, duke përfshirë këtu:

1. Kostoja e ndikimit në peshë

Ashtu si lëndët e tjera të para si zhavorri, rëra dhe betoni, çeliku inoks (përfshirë fletët, pllakat, mbështjelljet, tubacionet dhe shufrat) gjithashtu ka një çmim të zakonshëm për njësi të peshës. Për ta bërë transaksionin më të standardizuar dhe më të përshtatshëm, industria e çelikut çmon çelik inox për njësi të peshës dhe krijon çmime të qëndrueshme brenda tregut. Kjo mënyrë çmimi eliminon supozimet dhe siguron kursime të konsiderueshme në kohë dhe kosto.

2. Pesha ndikon në lëvizshmërinë

Pllaka çeliku inox produktet shpesh duhet të ngrihen për të ngarkuar/shkarkuar dhe makina që bën ngritjen mund të ketë një kufi peshë. Merrni parasysh këtë kapacitet peshë dhe zgjidhni pllakat tuaja inox në përputhje me rrethanat. Bërja e kësaj do t'ju ndihmojë të shmangni situata të rrezikshme si kthesat e makinës dhe lëndimet e punëtorëve.

3. Pesha ndikon në kostot e transportit

Materialet më të rënda nënkuptojnë gjithashtu kosto më të larta gjatë transportit të tyre. Sa më e madhe të jetë pesha e produktit, aq më të larta janë kostot e transportit. Prandaj, përcaktimi i peshës totale të produkteve që blini mund t'ju ndihmojë të planifikoni siç duhet transportin e tyre nga magazina e furnizuesit në projektin ose kantierin tuaj.

4. Pesha ndikon në aplikim

Është e qartë se pllaka inox është një material shumë i zakonshëm që përdoret në shumë industri, si ndërtimi, prodhimi, hapësira ajrore, pajisjet shtëpiake, etj. Ato mund të përdoren për të bërë struktura çeliku, panele, trupa makinash, rezervuarë vaji, kontejnerë dhe më shumë. Pavarësisht nëse jeni në ndërtim, prodhim ose në një industri tjetër, kur blini ose përdorni pllaka çeliku inox, duhet të dini peshën e tyre përpara se të blini.

5. Pesha ndikon në performancën

Së fundi, pesha e pllakave inox lidhet drejtpërdrejt me performancën e tyre. Nëse pesha e pllakës inox tejkalon pritjet, mund të shkaktojë shqetësim në përpunimin e saj ose edhe rrezik sigurie. Prandaj, është shumë e nevojshme të llogaritet pesha e pllakave inox.

Shiten Pllaka inox

Si të llogarisni peshën e pllakës prej çeliku inox?

Në këtë pjesë, fillimisht do të prezantojmë konceptin bazë të peshës së pllakës së çelikut, domethënë atë që ndikon në peshën e pllakës inox. Më pas, do të shpjegojmë në detaje se si të përdorim formulën për të llogaritur peshën e pllakës së çelikut inox dhe do të japim shembuj.

Faktorët që ndikojnë në peshën e pllakës inox

Për të llogaritur peshën e një pllake inox, duhet të dimë disa faktorë të nevojshëm që ndikojnë në llogaritjen e peshës. Përpara se të vazhdojmë me ekuacionin aktual për llogaritjen e peshës së pllakës prej çeliku inox, le t'i kuptojmë ato së pari.

1. Dendësia e pllakës SS

Një nga variablat kryesore në llogaritjen e peshës së një pllake inox është dendësia.

Dendësia e pllakës prej çeliku inox i referohet masës së pllakës prej çeliku inox për njësi vëllimi. Për sa i përket pllakës së çelikut të pandryshkshëm, dendësia mund të ndryshojë në varësi të klasave të ndryshme të çelikut të pandryshkshëm, në përgjithësi duke u luhatur midis 7.7 dhe 8. Prandaj, për të llogaritur peshën e pllakës inox të një klase specifike, duhet të gjejmë densitetin e asaj pllake specifike çeliku. material.

Në kushte normale, dendësia e një shkalle specifike të materialit inox zakonisht disponohet në standardet ASTM dhe kodet specifike të projektimit. Përndryshe, mund t'i drejtoheni prodhuesit për të marrë dendësinë e materialit prej çeliku të pandryshkshëm të prodhuar.

Gjithashtu, vini re se pesha e çdo produkti ndryshon proporcionalisht në lidhje me densitetin e tij. Do të thotë që pllakat inox me densitet më të lartë do të kenë më shumë peshë në krahasim me ato me densitet më të ulët, dhe aq më shumë do të kushtoni në përputhje me rrethanat.

2. Dimensionet e pllakës SS (Gjatësia, Gjerësia dhe Trashësia)

Së dyti, ju duhet të dini dimensionet e pllakës inox, duke përfshirë gjatësinë (L), gjerësinë (W) dhe trashësinë (T). Atyre u kërkohet të llogarisin vëllimin e pllakës së çelikut inox. Të gjitha dimensionet duhet të jenë në një njësi të qëndrueshme për të llogaritur volumin. Duke bërë një llogaritje perandorake, kjo do të ishte këmbë kub; me një llogaritje metrike, do të ishte metra kub.

3. Konvertimi i njësisë

Kur përdorni formulën për llogaritjen e peshës së një pllake inox, gjatësia, gjerësia dhe trashësia duhet të konvertohen në të njëjtën njësi për llogaritje. Njësitë e zakonshme përfshijnë milimetra, centimetra, metra, inç dhe këmbë, ndër të tjera.

Më sipër janë konceptet bazë të nevojshme për të llogaritur peshën e një pllake çeliku. Më tej, ne do të prezantojmë se si të llogarisim peshën e pllakës së çelikut.

Prodhues çeliku inox në Kinë-Gnee

Llogaritja e peshës së pllakës së çelikut inox

Pasi njësia të jetë unifikuar, formula e llogaritjes së pllakës së çelikut inox është:

Pesha (kg) = Gjerësia (m) * Gjatësia (m) * Trashësia (m) * Dendësia (kg/m³)

Pasi të keni matjet për gjatësinë, gjerësinë dhe trashësinë e pllakës suaj prej çeliku të pandryshkshëm, duhet të dini se me cilën klasë të pllakës inox po punoni. Siç thamë më parë, klasa të ndryshme të pllakave prej çeliku inox kanë dendësi të ndryshme.

Në përgjithësi, pllakat inox kategorizohen në dy kategori për nga dendësia e tyre: seritë 300 dhe seritë 400. Le të shohim një nga një.

Llogaritësi i peshës së pllakave prej çeliku inox

Llogaritja e pllakës së çelikut të pandryshkshëm të serisë 300 të peshës

Dendësia e serisë 300 të pllakave inox janë:

notat Dendësi
301, 302, 304, 304L, 305, 321 7.93
309S, 310, 316, 347 7.98

Këtu është një shembull i llogaritjes së peshës së një pllake çeliku inox 304:

Gjerësia=1.5m, gjatësia=6m, trashësia= 3mm, dendësia=7.93 g/cm3

Së pari, njësia duhet të unifikohet, përkatësisht:

3m = 0.003m, 7.93g/cm³=7930kg/M³

Pastaj, zëvendësoni të dhënat e mësipërme në formulën për llogaritjen e peshës së pllakës së çelikut:

0.003 (m) *1.5 (m) *6 (m) *7930 (kg/m³) = 214.11 (kg)

Kjo është pesha e një pllake të vetme çeliku inox 304. Nëse ka shumë pllaka çeliku inox 304 të të njëjtit specifikim, pesha totale mund të merret duke shumëzuar numrin e saj.

304 Pllaka inox

Llogaritja e peshës së pllakës inox të serisë 400

Dendësia për pllakën inox në serinë 400 është 7.75 gram për centimetër në kub (metrik).

Këtu është një shembull i llogaritjes së peshës së një pllake çeliku inox 410:

Gjatësia=2m, gjerësia =1m, trashësia =10mm, dendësia=7.75 g/cm3

Së pari, njësia duhet të unifikohet, përkatësisht:

10 mm = 0.01 m, 7.75 g/cm3 = 7750 kg/m3

Pastaj, zëvendësoni të dhënat e mësipërme në formulën për llogaritjen e peshës së pllakës së çelikut:

0.01 (m) *2 (m) *1 (m) *7750 (kg/m3) = 155 (kg)

*Është e rëndësishme të theksohet se bërja e llogaritjeve vetë me këto numra, duhet të konsiderohet si vlerësim. Ato llogariten me përmasa nominale dhe dendësi të standardizuara. Në praktikë, pesha aktuale e pllakës së pandryshkshme mund të ndryshojë ndjeshëm nga pesha e vlerësuar për shkak të variacioneve të tolerancës dhe përbërjes që vërehen në prodhim.

410 Fletë inox

Mënyra të tjera për të llogaritur peshën e pllakës së çelikut inox

Ka edhe mënyra të tjera për të llogaritur peshën e pllakës SS nëse jeni të shqetësuar se llogaritjet tuaja janë të pasakta. Ata janë një kalkulator në internet i peshës së pllakave prej çeliku inoks dhe një tabelë peshe për pllaka çeliku inox.

1. Llogaritësi në internet i peshës së pllakave prej çeliku inox

Llogaritësi online i peshës së pllakave prej çeliku inox është një metodë e përshtatshme dhe e shpejtë. Në ditët e sotme, ka shumë faqe interneti që ofrojnë kalkulatorë në internet të peshës së pllakave prej çeliku inox që mund të llogarisin shpejt dhe me saktësi peshën totale të saj. Kur përdorni këta kalkulatorë, duhet të futni vetëm parametra të tillë si gjatësia, gjerësia dhe trashësia e pllakës së inoksit për të marrë peshën. Përveç kësaj, disa prodhues çeliku ofrojnë edhe llogaritësit e tyre të peshës së pllakave, të cilat mund të ofrojnë shifra më të sakta.

2. Tabela e peshës së pllakave prej çeliku inox

Tabela e peshës së pllakës së çelikut është më e përshtatshme për të kërkuar pllaka çeliku të specifikimeve të ndryshme, zakonisht të ofruara nga prodhuesit e çelikut. Këto tabela listojnë peshën e pllakave të çelikut të specifikimeve dhe materialeve të zakonshme, dhe pesha mund të gjendet shpejt sipas specifikimeve dhe materialeve të pllakave prej çeliku inox. Megjithëse tabela është e drejtpërdrejtë dhe nuk kërkon ndonjë llogaritje, është e nevojshme të sigurohet që tabela e përdorur dhe specifikimi i pllakës së çelikut të pandryshkshëm përputhen saktësisht.

Pesha e përbashkët teorike për pllaka çeliku inox (për referencë)

Pllakë inox (mm) Pesha (m2)
1 mm 7.93kg
1.2 mm 9.516kg
1.5 mm 11.895kg
2 mm 15.86kg
2.5 mm 19.825kg
3 mm 23.79kg
4 mm 31.72kg
5 mm 39.65kg

Blini pllakë çeliku inox nga Gnee Steel

Si përfundim, përmes këtij artikulli, ne kemi kuptuar se si të llogarisim peshën e një pllake inox, kemi shtuar më shumë njohuri për konceptin e rëndësisë së njohjes së peshës së pllakës SS dhe metoda të tjera për llogaritjen e peshës së një pllake inox. Llogaritja e peshës së pllakave inox është një aftësi bazë, veçanërisht e rëndësishme për ata që duhet të punojnë me to. Aftësia në llogaritjen e peshës së pllakave inox mund të na ndihmojë të zgjedhim dhe përdorim më mirë pllakat inox, të shmangim problemin e të qenit shumë të rënda ose shumë të lehta dhe të sigurojmë efikasitetin dhe cilësinë e punës sonë në të njëjtën kohë.

Nëse keni ende pyetje ose dëshironi të mësoni më shumë rreth pllakës sonë prej çeliku të pandryshkshëm ose produkteve të tjera prej çeliku inox, na kontaktoni sot për një ofertë falas.

imazhet e kokës së autorit
Autori: Gnee Steel Gnee Steel është një prodhues, furnizues dhe eksportues i besueshëm çeliku inox nga Kina. Produktet që ata prodhojnë përfshijnë: tuba inoksi, mbështjellje çeliku inoks, pllaka inox, profile çeliku inox, fletë çeliku inox dhe pajisje çeliku inox. Deri më tani, produktet e tyre janë eksportuar në 120+ vende dhe kanë shërbyer mbi 1000+ projekte, të favorizuara ngrohtësisht nga shumë klientë vendas dhe të huaj.

Gnee Steel-Gnee Steel Export Stainless Steel Company

  • Ekipi ynë i shërbimit ndaj klientit është këtu për t'ju ndihmuar 24/7.
  • Mostra falas, e personalizueshme, stok i madh
  • Çfarëdo që ju nevojitet, ne jemi këtu për ju.