Si duhet të përdoret një prerës tubash çeliku inox?
  1. Fillimi » blog » Si duhet të përdoret një prerës tubash çeliku inox?
Si duhet ATë përdoret prerësi i tubave inoks?">

Si duhet A Tub çeliku inox A përdoret prerësi?

Prerëset e tubave mund t'ju kursejnë një ton kohë pasi të dini se si t'i përdorni ato. Për të parandaluar humbjen e përpjekjeve, lexoni përshkrimin e produktit përpara se të filloni të përdorni pajisjet e pasakta. Ka shumë lloje të ndryshme prerëse tubash të prodhuara për një sërë diametrash dhe materialesh tubash, duke përfshirë tuba bakri, PVC dhe çeliku inox.

Si duhet një i rregullueshëm Të përdoret prerësi i tubave?

1. Mbylle nofullat fort rreth tubit

Shtypni rrotullat e prerësit të tubit lart kundër tubit. Pasi rrota prerëse të prekë anën e kundërt të tubit, kthejeni vidën shtrënguese në drejtim të akrepave të orës.

Një prerës i rregullueshëm i tubave përdoret kryesisht për tubat metalikë dhe i ngjan një çelësi. Nofullat përmbajnë një rrotë prerëse në njërën anë dhe rula nga ana tjetër për të mbajtur mjetin në pozicionin e tubit. Gjerësia e nofullave është e rregullueshme me një vidë në anën e mjetit ose në fundin e dorezës. Vendoseni prerësin e tubit me anën e hapur të kthyer nga lart nëse tubi është horizontal. Përpara se të bëni ndonjë prerje, shtrëngoni ose përdorni një vese për të fiksuar çdo tub të lirshëm në një stacion pune.

2. Për të krijuar një zakon provë, rrotullojeni

Pasi të keni bërë kontakt, jepini vidës edhe një çerek kthesë shtrëngimi. Rrotulloni prestarin 360 gradë rreth tubit duke përdorur dorezën. Ky veprim duhet të krijojë një brazdë të lëmuar dhe të rrumbullakët në tub.

Nëse mjeti ka një brazdë spirale, ai po shkon jashtë kursit. Verifikoni që prerësi i tubit është bërë për materialin që po prisni dhe provoni të përdorni një furçë teli dhe pastrues veglash për të pastruar rrotën e prerjes dhe rulat. Nëse vazhdon të pritet në mënyrë të pabarabartë, mund të jetë e nevojshme të ndërrohet rrota prerëse.

3. Përdridheni dhe shtrëngoni disa herë

Tani kthejeni mjetin 360 gradë rreth tubit dhe shtrëngoni vidën derisa të ndjeni tension. Për të kaluar në mënyrë progresive rrotën prerëse përmes tubit, përsëritni këtë veprim.

Meqenëse shtypja e prerësit në tub mund të dëmtojë veglën tuaj, preferohet ta shtrëngoni shumë pak sesa shumë. Për çdo rrotullim, apo edhe çdo rrotullim tjetër, provoni t'i jepni vidës vetëm një kthesë 1/4.

Për të futur tubin në pozicione të ndryshme, disa prerës ekzotikë të tubave kanë rrota ose tehe të shumta përgjatë nofullave. Për shkak se ato ju lejojnë të rrotulloni mjetin përpara dhe mbrapa përgjatë një harku më të vogël dhe jo në rrathë të plotë, këto janë të shkëlqyera për hapësira të ngushta.

Kur është në rregull të përdorni një prerës tubash në vend të një sharrë hekuri?

1. Kur keni nevojë për një sipërfaqe të lëmuar, përdorni një prerës tubash

Prerja e bërë nga prerësi i tubave është e lëmuar dhe kryesisht pa gërvishtje. Kjo funksionon mirë për çdo tub hidraulik, por është veçanërisht i dobishëm për tubat plastikë ose metalikë që dëshironi t'i bashkoni me tretës ose të bashkoni. Një sharrë hekuri krijon një skaj të dhëmbëzuar që kërkon punë shtesë për t'u rërë dhe pastruar përpara se të mund të ndodhë ngjitja.

2. Një prerës i rregullueshëm tubash është më i miri kur bëni prerje të sakta

Për të prerë një rreth të saktë, rreshtoni prerësin e tubit një herë në fillim. Për shumë aplikacione, ky është një bonus i këndshëm, por është thelbësor nëse keni ndërmend tuba me fije.

Kur përdorni një prerës të rregullueshëm tubash, mbajeni fort mbi tub dhe rrotullojeni përreth pa e shtrënguar për të krijuar një brazdë për një prerje të drejtë. Nëse brazdat nuk krijojnë një rreth të plotë, por në vend të kësaj spirale, pastroni mjetin dhe provoni përsëri.

Aplikoni përbërjen e bashkimit të tubit në fijet e ekspozuara të tubave nëse jeni duke i bashkuar ato.

Është e rëndësishme të përdorni një përbërje tubash që përmban teflon sepse Teflon zgjerohet në prani të lagështirës dhe ndalon rrjedhjet.

A ka ndonjë material që një prerës tubash nuk mund ta presë?

1. Metalet e buta janë ideale për shumicën e prerësve të rregullueshëm

Çdo prerës tubash me një gjerësi të rregullueshme të nofullës duhet të jetë në gjendje të trajtojë tubat prej bakri, bronzi dhe alumini pa asnjë problem. Do t'ju duhet një lloj specifik me rrota të ngurtësuara dhe, nëse jeni të ngarkuar me punë të rëndë, një dorezë shumë e gjatë për të rritur fuqinë për të prerë çelikun ose hekurin.

2. Kapaciteti i prerësve PVC ndryshon sipas produktit

Tubat plastikë të bërë nga PEX, PP, CPVC dhe PE priten lehtësisht me pothuajse çdo prerës PVC. Kontrolloni modelin tuaj të veçantë për të përcaktuar nëse ai është gjithashtu i aftë të presë plastikë PVDF, PB ose ABS. Çdo tub plastik i ngurtë me ngjyrë të çelur i vendosur brenda një shtëpie ka të ngjarë të jetë prej PVC.

Shtrydhja e gypave të vjetër të plastikës me një prerës të stilit gërshërë ose me arpion mund të rezultojë në çarje pasi ato janë më të brishta. Një sharrë hekuri ose një prerës i rregullueshëm tubash janë zgjedhje më të sigurta. Kur tehu bëhet i shurdhër dhe temperatura bie, ka një shans të shtuar të plasaritjes.

imazhet e kokës së autorit
Autori: gneesteel Gnee Steel është një ndërmarrje profesionale e zinxhirit të furnizimit e angazhuar kryesisht në projektimin dhe përpunimin e pllakave të çelikut, spirales, profilit dhe peizazhit të jashtëm. Pas 15 vitesh zhvillimi, ajo është bërë një kompani udhëheqëse ndërkombëtare e zinxhirit të furnizimit të çelikut në Central Plains.

Gnee Steel-Gnee Steel Export Stainless Steel Company

  • Ekipi ynë i shërbimit ndaj klientit është këtu për t'ju ndihmuar 24/7.
  • Mostra falas, e personalizueshme, stok i madh
  • Çfarëdo që ju nevojitet, ne jemi këtu për ju.