Sa dini për gypat e çelikut me mure të hollë?
  1. Fillimi » blog » Sa dini për gypat e çelikut me mure të hollë?
Sa dini për gypat e çelikut me mure të hollë?

Sa dini për gypat e çelikut me mure të hollë?

Gnee Steel është një ndërmarrje profesionale e zinxhirit të furnizimit e angazhuar kryesisht në projektimin dhe përpunimin e pllakave të çelikut, spirales, profilit dhe peizazhit të jashtëm. Pas 15 vitesh zhvillimi, ajo është bërë një kompani udhëheqëse ndërkombëtare e zinxhirit të furnizimit të çelikut në Central Plains.

Një përshkrim i shkurtër dhe aplikimi i mureve të hollë Stainless Steel tuba

Një lloj materiali tubacioni që ka përfitimet e forcës së lartë, rezistencës ndaj korrozionit dhe mbrojtjes së mjedisit është një tub çeliku inox me mure të hollë.

Tubi prej çeliku inox me mure të hollë ofron rezistencë më të lartë ndaj korrozionit, është më i ulët në peshë dhe ka një jetëgjatësi më të gjatë se tubat konvencionale prej gize dhe çeliku të galvanizuar. Për më tepër, instalimi i tubave prej çeliku inox me mure të hollë është i lehtë dhe i përshtatshëm dhe nuk ka nevojë për pajisje ose ekspertizë të specializuar, gjë që mund të ulë ndjeshëm kostot e instalimit.

Tubi prej çeliku inox me mur të hollë përdoret shpesh në inxhinierinë e kullimit për shkak të forcës së tij të lartë dhe aftësisë për të mbajtur presion të lartë. Për më tepër, ai përdoret gjerësisht në industrinë e trajtimit të ujërave të zeza. Tuba që përdoren në trajtimin e ujërave të zeza duhet të jenë në gjendje t'i rezistojnë kushteve sfiduese mjedisore dhe të mbrojnë kundër korrozionit dhe ndotjes. Për shkak të rezistencës së jashtëzakonshme ndaj korrozionit të tubit prej çeliku inox me mure të hollë, korrozioni dhe dëmtimi i tubacionit mund të shmangen me sukses. Për më tepër, për shkak se tubi prej çeliku inox me mure të hollë nuk prodhon materiale toksike dhe ka performancë të jashtëzakonshme mjedisore, ai përdoret shpesh në projektet e trajtimit të ujërave të zeza.

Për më tepër, tubat prej çeliku inox me një mur të hollë përdoren shpesh në industrinë e ndërtimit. Tubi i përdorur në industrinë e ndërtimit duhet të funksionojë mirë në zjarr dhe të jetë në gjendje të tolerojë presionin e lartë dhe ndryshimet e temperaturës. Nevojat e industrisë së ndërtimit mund të plotësohen nga tubi prej çeliku inox me mur të hollë për shkak të rezistencës së tij të shkëlqyer ndaj temperaturës së lartë dhe performancës ndaj zjarrit. Tubi prej çeliku inox me mure të hollë ka gjithashtu performancë dhe estetikë të fortë mjedisore, të cilat mund t'i japin një ndërtese një ndjenjë të cilësisë dhe shkallës së lartë.

Disa modele të zakonshme të tubave prej çeliku inox me mure të hollë

Lloji më i njohur është 304 tub çeliku inox, e cila është prej çeliku inox austenit me përmbajtje krom-nikel 18/8. Ato janë të lehta në peshë dhe volum të vogël, dhe kanë forcë të mirë dhe rezistencë të përgjithshme ndaj korrozionit. Një varietet tjetër popullor është 316 tub çeliku inox, i cili ka një rezistencë të fortë ndaj mjedisit jonik të klorurit dhe është i përshtatshëm për përdorim në aplikimet detare dhe të ujit të detit.

Tubat prej çeliku inox me mure të hollë mund të prodhohen në një sërë dimensionesh dhe standardesh, me variacione në gjatësinë, diametrin dhe trashësinë e murit të tyre në varësi të përdorimit të synuar. Në varësi të nevojave të aplikimit, trashësia e murit varion nga 1mm deri në 30mm. Në aplikimet e përgjithshme korrozive, tubi prej çeliku inox me mure të hollë është i fortë, rezistent ndaj korrozionit dhe zgjat më shumë. Për lloje të ndryshme aplikimesh, duke përfshirë ujin e detit, detin, përpunimin e ushqimit, prodhimin e energjisë, shkëmbyesit e nxehtësisë, naftën dhe gazin dhe aplikimet në sektorin bërthamor, disa lloje tubash çeliku inox me mure të hollë janë lehtësisht të arritshme.

Metodat e lidhjes së tubave prej çeliku me mure të hollë

1. Lidhja me presion

"Mbërthimi i vetëm" dhe "Mbërthimi i dyfishtë" janë dy kategoritë në të cilat ndahen llojet e shtrëngimit për tubat inox me mure të hollë. Teknika e lidhjes që është më e qëndrueshme është shtrëngimi i dyfishtë. Për të krijuar efektin e një lidhjeje, pajisjet e tubit mbërthehen në tub me pincë hidraulike dhe uji mbyllet me një unazë O. Si rezultat, është i thjeshtë për t'u përdorur, efektiv në vulosje dhe i pamundur për t'u dekonstruktuar.

2. Lidhja me fllanxha

Lidhjet me fllanxha bëhen duke shtrënguar bulonat për të bashkuar dy pajisje lidhëse me fllanxha. Për vulosjen e lidhjes përdoren vula të sheshta. Kjo metodë e lidhjes është krijuar në mënyrë të arsyeshme, ka një kapacitet të lartë presioni dhe forcë të lidhjes, dhe gjithashtu mund të çmontohet. Megjithatë, çmimi është mjaft i lartë.

3. Lidhja me brazdë

Tubi i unazës konveks të zgjerimit dhe pajisjet e tubit prej çeliku inox janë të ngjeshur në mënyrë boshtore për të krijuar lidhjen me brazdë dhe efekti i lidhjes prodhohet përmes ndalimit të ujit të unazës konike të vulosjes.

4. Lidhja e saldimit me fole

Kjo bëhet në mënyrë që tubi prej çeliku inoks të mund të futet në montimin e tubit dhe më pas të zgjatet në një rreth për një lidhje saldimi me hark argon, duke bërë që montimi i tubit të inoksit të shkrihet vetë në një pjesë të vetme. Si rezultat, lidhja është e besueshme dhe ka nevojë për pak mirëmbajtje. Edhe pse vendet e lidhjes së pajisjeve të tubave prej çeliku inox zgjerohen nga një proces i zgjerimit të ujit të ngjashëm me pajisjet e tubave prej çeliku inoks me kompresim gjatë prodhimit të tub çeliku inox i salduar me fole pajisje.

5. Lidhja e saldimit

Saldimi me shkrirje të nxehtë përdoret për të krijuar lidhje të salduara. Megjithëse forca e këtij lloji të lidhjes është e madhe, është sfiduese të përmbushen rregulloret për mbrojtjen e gazit të ndërfaqes së saldimit në vend, gjë që mund të shkurtojë jetën e dobishme të tubacionit. Mjeshtëria e saldatorit ka një ndikim të rëndësishëm në cilësinë e instalimit, gjë që është sfiduese për t'u siguruar.

6. Lidhja me fileto

Me fjalë të tjera, ndërfaqet e brendshme dhe të jashtme janë të shtrënguara me fije tubash të ngushta, ndërsa pajisjet e tubave prej çeliku inox dhe tubat prej çeliku inoks shtrëngohen drejtpërdrejt si vida. Thuhet se për të krijuar shpejt dhe me lehtësi efektin e lidhjes, ato gjithashtu mund të shtrëngohen drejtpërdrejt me duar të zhveshura. Në përgjithësi, tubat prej çeliku inox me mure të hollë nuk duhet të përdoren me e filetuara mënyra e lidhjes së bulonave.

përmbledhje:

Edhe pse secila nga gjashtë teknikat e sipërpërmendura të lidhjes ka të mirat dhe të këqijat, lidhja me kompresim të dyfishtë është ajo që përdoret më shpesh për tubat prej çeliku inox me mure të hollë. Është teknika më e drejtpërdrejtë, e besueshme dhe e sigurt e lidhjes.

Avantazhet dhe disavantazhet e tubit inox me mure të hollë

Përparësitë:

1. Rezistencë e fortë ndaj korrozionit: Tubat prej çeliku inox me mure të hollë mund të përdoren në një sërë mjedisesh armiqësore për shkak të rezistencës së tyre të fortë ndaj korrozionit.

2. Estetikë e lartë: Përdoruesit mund të kenë një përvojë të këndshme vizuale falë butësisë dhe strukturës fisnike të sipërfaqes.

3. Pesha e lehtë: më pak e rëndë për t'u instaluar dhe mbajtur se tubat e tjerë metalikë.

4. Izolimi termik efektiv: Mund të parandalojë humbjen e nxehtësisë dhe të rrisë efektivitetin e përdorimit të energjisë.

5. Mbrojtja e mjedisit: e riciklueshme, pakëson dëmin mjedisor.

Disavantazhet:

1. Rezistencë e dobët ndaj goditjes: e ndjeshme ndaj përplasjes dhe goditjes, e cila mund të rezultojë në dëmtim.

2. Është i paefektshëm në filtrimin e papastërtive dhe aromave nga uji, duke kërkuar përdorimin e pajisjeve të pastrimit të ujit.

3. I ndjeshëm ndaj variacioneve të temperaturës: Madhësia dhe qëndrueshmëria e tubave do të ndryshojnë në situata me temperaturë të lartë ose të ulët.

4. Kosto e lartë e prodhimit: Tubat prej çeliku të pandryshkshëm me mure të hollë kanë një kosto prodhimi më të lartë në krahasim me materialet e tjera konvencionale të tubave.

5. Standardet strikte të instalimit: Ndërtimi duhet të përfundojë sipas specifikimeve dhe ka kritere për aftësinë teknike të personelit të instalimit.

imazhet e kokës së autorit
Autori: gneesteel Cilësia e burimeve të ujit po merr më shumë vëmendje me rritjen e standardeve të jetesës së njerëzve. Për shkak të avantazheve të tyre të dallueshme, tubat prej çeliku inox aktualisht dallohen mbi shumë tuba të tjerë dhe kanë filluar të fitojnë popullaritet. Substanca e tubave prej çeliku inox, megjithatë, nuk paraqet asnjë problem dhe shumë variante janë zhvilluar. Pra, sa dini për tubat prej çeliku inox me mure të hollë?

Gnee Steel-Gnee Steel Export Stainless Steel Company

  • Ekipi ynë i shërbimit ndaj klientit është këtu për t'ju ndihmuar 24/7.
  • Mostra falas, e personalizueshme, stok i madh
  • Çfarëdo që ju nevojitet, ne jemi këtu për ju.