Si e lustroni tubin prej çeliku inox?
  1. Fillimi » blog » Si e polonizoni tubin prej çeliku inox?
Si e lustroni tubin prej çeliku inox?

Si e lustroni tubin prej çeliku inox?

Për shkak të forcës dhe pamjes së thjeshtë, tubat prej çeliku inox preferohen në një sërë sektorësh. Megjithatë, për shkak të ekspozimit ndaj lagështirës, ​​papastërtisë dhe ndryshoreve të tjera mjedisore me kalimin e kohës, çeliku inox mund të fillojë të njolloset. Megjithatë, lustrimi është një metodë e shpejtë dhe e thjeshtë për të rikthyer shkëlqimin e tubave inox.

Pse duhet polonisht Stainless Steel tuba?

1. estetikë: Lustrim i lë tubave inoks me një pamje të ndritshme dhe tërheqëse duke prodhuar një sipërfaqe të lëmuar dhe reflektuese. Në fusha tërheqëse estetikisht si arkitektura, dizajni i brendshëm dhe aplikimet e automobilave, kjo është thelbësore.

2. rezistenca korrozioni: Procesi i lustrimit ndihmon në heqjen e ndotësve sipërfaqësorë si pluhuri, vaji dhe oksidet që mund të shkaktojnë korrozion. Sipërfaqja e lëmuar e tubave inox rrit rezistencën e tyre ndaj korrozionit dhe oksidimit duke hequr këto ndotës.

3. Higjiena dhe Pastrimi: Tubi i lëmuar prej çeliku inox është i lehtë për t'u pastruar dhe mirëmbajtur për shkak të sipërfaqes së tij të lëmuar. Tubi i lëmuar i çelikut është i përshtatshëm për përpunimin e ushqimit, prodhimin farmaceutik dhe kushte të tjera sanitare sepse nuk ka papërsosmëri ose vrazhdësi, duke e bërë më të vështirë ngjitjen e papastërtive, baktereve dhe ndotësve të tjerë në sipërfaqe.

4. Karakteristikat më të mira të rrjedhës: Sipërfaqet e lëmuara pakësojnë mundësinë e grumbullimit dhe fërkimit të grimcave, të cilat të dyja mund të pengojnë rrjedhjen e lëngut nëpër tub. Sipërfaqja e lëmuar e tubit prej çeliku inox rrit efikasitetin e transferimit të lëngjeve, duke e bërë atë të përshtatshëm për aplikime në industrinë e hidraulikës, HVAC dhe sistemeve të trajtimit të lëngjeve.

Procedurat për polonisht tubat prej çeliku inox?

Hapi 1: Pastroni tubacionet

Sigurohuni që tubi juaj prej çeliku të jetë sa më i pastër që të jetë e mundur përpara se ta lustroni. Filloni duke pastruar tubin me ujë të nxehtë dhe me sapun duke përdorur një leckë të butë ose sfungjer. Nëse tubi ka njolla ndryshku ose vende të vështira për t'u pastruar, përdorni një furçë ose kruese. Pasi tubat të jenë pastruar dhe tharë, mund të kaloni në lustrim.

Hapi 2: Lustrim tubash

Duke përdorur një leckë të butë ose jastëk lustrimi, aplikoni lustrim metalik në sipërfaqen e tubit të inoksit. Zgjedhja juaj e lustrimit do të varet nga gjendja e tubit; për shembull, nëse është shumë e njollosur ose e zbardhur, mund t'ju duhet të përdorni disa nga pastruesit më gërryes. Përdorni një pastrues të butë për njollosje ose njollë të vogël. Pas kësaj, lustroni të gjithë sipërfaqen duke përdorur goditje të vogla rrethore.

Hapi 3. Lustrim i mbetjes

Për të garantuar që tubi i inoksit të marrë një shkëlqim të barabartë pas lustrimit, fshijini mbetjet e lustrimit me një leckë tjetër të pastër pas lustrimit. Kini kujdes kur lustroni për të parandaluar dëmtimin e sipërfaqes së tubit të çelikut me forcë të tepruar. Puna përfundon pas lustrimit të mbetjeve.

Hapi 5: Pastrimi dhe inspektimi

Shikoni për ndonjë defekt ose gërvishtje të vazhdueshme në sipërfaqe. Përsëriteni procedurën e lustrimit sipas nevojës për të përmirësuar më tej sipërfaqen.

A ka mënyra për të lustruar tubat prej çeliku inox?

Lustrim dore

Duke përdorur vegla dore ose aplikues, lustrimi me dorë është një proces manual për lustrimin e një sipërfaqeje. Për të marrë një përfundim të lëmuar dhe me shkëlqim, kërkon aplikimin e një lustrimi, pastrues ose gërryes në sipërfaqe dhe më pas fërkimin e tij në lëvizje rrethore ose mbrapa-mbrapa.

Lustrim me dorë lejon lustrimin e synuar dhe heqjen efikase të defekteve të vogla, gërvishtjeve ose shenjave të rrotullimit. Përdoret shpesh për ndërmarrjet që kërkojnë një shkallë të lartë saktësie dhe kontrolli, të tilla si detajimi i automobilave dhe prodhimi i bizhuterive. Për më tepër, mund të përdoret në gurë natyralë, tuba çeliku inox dhe bojë automatike.

Materiale dhe mjete të ndryshme, duke përfshirë pëlhura të buta, sfungjerë, jastëkë me shkumë dhe aplikues të specializuar për lustrim dore, mund të përdoren për lustrim me dorë. Sipërfaqja e saktë që po lustrohet dhe rezultatet e dëshiruara do të ndikojnë në mjetet dhe produktet që zgjidhen.

Krahasuar me lustrimin me makinë, lustrimi me dorë mund të japë rezultate të kënaqshme, por mund të marrë më shumë kohë dhe përpjekje. Veglat elektrike dhe jastëkët rrotullues përdoren në lustrimin e makinerive, të cilat shpesh japin rezultate më të mira në sipërfaqe më të mëdha ose më të dëmtuara. Megjithatë, për sipërfaqet më të vogla ose të ndjeshme që kërkojnë një qasje më të rregulluar, lustrimi me dorë është ende një zgjedhje efektive.

Është e rëndësishme të mbani mend se lustrimi me dorë varet nga gjendja e sipërfaqes, si dhe nga aftësia dhe teknika e lustruesit. Për të marrë rezultatet që dëshironi, mund t'ju duhet të praktikoni dhe eksperimentoni.

Lustrim mekanik

Për përpunim, metodat mekanike të lustrimit përdorin rrota lustruese ose rripa lustrimi. Rripi i lustrimit përdor gërryesin në agjentin lustrues për të bluar dhe lustruar sipërfaqen e tubit prej çeliku inox për të rritur efektin e lëmuar të lustrimit.

Shkëlqimi i pasqyrës më pak se 0.4 m mund të arrihet me lustrim mekanik. Rrotat e forta lustruese ose rripat e lustrimit mund të përdoren për të lustruar komponentët me forma të thjeshta, dhe rrotat e buta lustruese mund të përdoren për të lustruar komponentët me një nivel të lartë ndërlikimi. Ndriçimi i grupit, i cili mund të ndahet më tej në ndriçim rrotullues, ndriçim makinerie vibruese, ndriçim i makinës centrifugale, ndriçim rrotullues dhe teknika të tjera, përdoret për të ndriçuar një numër të madh pjesësh të vogla.

Është gjithashtu sfiduese për të lustruar një sipërfaqe të ashpër sepse ka pak lustrim mekanik në sipërfaqen e tubit të inoksit. Aktualisht, procesi i para-bluarjes duhet të kryhet. Bluarja e përafërt, e mesme dhe e imët realizohet duke përdorur rrota bluarëse dhe rripa lustrimi të larë me llucë. Pas bluarjes, vrazhdësia e sipërfaqes së tubave prej çeliku inox mund të arrijë 0.4 m. Shpërthimi me rërë, larja me tela të çelikut dhe teknika të tjera të trajtimit të sipërfaqes mund të përdoren gjithashtu për të përmbushur nevoja të ndryshme të personalizuara, të tilla si heqja e ndryshkut, gërvishtja, heqja e skorjeve ose përfundimi mat.

Lustrim kimik

Tubat inox dhe komponentët e tjerë zhyten në një zgjidhje të përshtatshme gjatë lustrimit kimik. Sipërfaqja e tubit prej çeliku inox mund të zbutet për qëllime lustrimi, sepse solucioni do të shpërndajë më shpejt daljen në sipërfaqe. Lustrimi kimik zakonisht rrit vetëm pak shkëlqimin dhe ka aftësi të dobët lustrimi. Megjithatë, qasja e lustrimit kimik është më efikase në punë dhe kohë sesa metoda e lustrimit mekanik dhe madje mund të trajtojë sipërfaqen e brendshme të objekteve të vogla.

Ka vende të ndryshme ku procesi i lustrimit kimik kërkon vëmendje. Lustrimi paraprak është më i përshtatshëm për lustrimin kimik, sepse është më i shpejtë, por prodhon një përfundim nën nivel. Lustrim kimik nxit aktivitetin e sipërfaqes dhe për të siguruar rezistencën ndaj korrozionit, sipërfaqja e punës duhet të pasivohet.

Lustrim elektrokimik

Rritja e karakteristikave reflektuese të sipërfaqes së tubave prej çeliku inox, rezistenca e përmirësuar ndaj korrozionit, ulja e fortësisë së sipërfaqes së pjesëve të përpunuara dhe zvogëlimi i koeficientit të fërkimit janë të gjitha përfitimet e trajtimit të lustrimit elektrokimik.

Lustrim elektrokimik, në krahasim me lustrimin mekanik, prodhon një sipërfaqe të pasivuar dhe rrit rezistencën e materialit ndaj korrozionit, e cila nuk mund të arrihet me përpunim mekanik. Së dyti, ka kërkesa specifike për substratin për lustrim elektrokimik. Për shembull, gërvishtjet më të thella nuk mund të lëmohen të sheshta dhe një mikrostrukturë e pabarabartë do të rezultonte në një sipërfaqe lustrimi të pabarabartë. Nga ana tjetër, lustrimi mekanik vendos më pak kërkesa për nënshtresën.

Përdorimi i lustrimit elektrokimik e bën më të thjeshtë trajtimin e pjesëve me forma të ndërlikuara. Për më tepër, më efektiv se lustrimi mekanik, lustrimi elektrokimik kërkon kujdes kur përdorni pjesë të mëdha pune. Për të siguruar që shkëlqimi i sipërfaqes së lëmuar të jetë i qëndrueshëm, dendësia e rrymës në sipërfaqen e pjesës së punës gjatë lustrimit elektrokimik duhet të jetë homogjene. Pajisjet dhe pjesa e punës duhet të kenë kontakt të mirë me njëri-tjetrin për shkak të rrymës së lartë të lustrimit elektrokimik; përndryshe, është e lehtë të shkaktohet mbinxehje e lokalizuar e pjesës së punës dhe djegie.

Duhet theksuar se për shkak të martenzitit çelik i pandryshkshëm është më e ndjeshme ndaj korrozionit, disa teknika lustrimi të përdorura në çelik inox austenitik nuk mund të përdoren në të.

Përfundim

Nëse vërtet dëshironi që produktet tuaja të shkëlqejnë dhe të jenë aq të qarta sa të mund të shihni pothuajse reflektimin, lustrimi është një hap kritik. Është e thjeshtë të marrësh rrugën e lehtë dhe thjesht t'u japësh ushqimeve dhe artikujve të kuzhinës një lustrim të shpejtë me vaj ulliri ose diçka të krahasueshme dhe ta quash të mirë. Fatkeqësisht, kjo qasje nuk do të funksionojë përgjithmonë dhe nuk do të heqë gërvishtjet. Edhe pse lustrimi kërkon shumë kohë, është e vetmja mënyrë për të rregulluar një sipërfaqe dhe për të siguruar një përfundim mahnitës dhe afatgjatë të pasqyrës.

imazhet e kokës së autorit
Autori: gneesteel Gnee Steel është një ndërmarrje profesionale e zinxhirit të furnizimit e angazhuar kryesisht në projektimin dhe përpunimin e pllakave të çelikut, spirales, profilit dhe peizazhit të jashtëm. Pas 15 vitesh zhvillimi, ajo është bërë një kompani udhëheqëse ndërkombëtare e zinxhirit të furnizimit të çelikut në Central Plains.

Gnee Steel-Gnee Steel Export Stainless Steel Company

  • Ekipi ynë i shërbimit ndaj klientit është këtu për t'ju ndihmuar 24/7.
  • Mostra falas, e personalizueshme, stok i madh
  • Çfarëdo që ju nevojitet, ne jemi këtu për ju.