Si i njihni tubat prej çeliku inox me mur të trashë?
  1. Fillimi » blog » Si i njihni tubat prej çeliku inox me mur të trashë?
Si i njihni tubat prej çeliku inox me mur të trashë?

Si i njihni tubat prej çeliku inox me mur të trashë?

Tubat prej çeliku me mur të trashë që ne shesim, së bashku me tubat e tjerë prej çeliku me mur të trashë metalik, blihen në sasi të mëdha në tregun e parcelave të tepërta në një sërë madhësish. Si rezultat, ne mund të ofrojmë një përzgjedhje të madhe produktesh me shpejtësi dhe me kosto jashtëzakonisht konkurruese. Gjithmonë mund t'ju garantohet të merrni tub çeliku me mure të trasha të besueshme pa sakrifikuar cilësinë, sepse çdo pjesë e tubit me mure të trasha të salduara e blerë, natyrisht, kontrollohet për cilësi.

Vetitë e murit të trashë Tub çeliku inox

  1. Një diametër i ngushtë i jashtëm.
  2. Saktësia e lartë dhe aftësia e prodhimit të grupeve të vogla.
  3. Pjesët e tërhequra në të ftohtë ofrojnë cilësi të shkëlqyer të sipërfaqes dhe saktësi të lartë.
  4. Seksionet kryq të tubave prej çeliku inox janë mjaft të ndërlikuara.
  5. Tubi ka densitet dhe performancë të shkëlqyer metalike.

Në varësi të kërkesave dhe normave specifike, madhësia e tubit prej çeliku me mur të trashë mund të ndryshojë. Këtu janë disa ide të gjera për t'u mbajtur në mend:

OD, ose diametri i jashtëm: Në varësi të përdorimit, diametri i jashtëm i një tubi çeliku me mur të trashë mund të variojë nga diametra të vegjël në diametra të mëdhenj. Nga 1/8 inç deri në 48 inç ose më shumë, madhësitë e zakonshme janë në dispozicion.

Trashësia e murit (WT): Krahasuar me gypat normalë prej çeliku, tubat prej çeliku me mur të trashë kanë një trashësi më të madhe muri. Në varësi të qëllimit të synuar dhe normave të industrisë, trashësia e murit mund të ndryshojë. Për të garantuar që tubi mund të përballojë rrethanat e nevojshme, është thelbësore të zgjidhni trashësinë e duhur të murit.

Length: Gjatësia standarde prej 6 metrash (20 këmbë) ose 20 këmbësh ofrohen shpesh për tubat prej çeliku me mure të trasha. Sidoqoftë, në varësi të nevojave të projektit, mund të blihen edhe gjatësi me porosi.

klasat: Në varësi të përdorimit dhe cilësive të nevojshme, tubat prej çeliku me mure të trasha mund të ndërtohen nga lloje të ndryshme çeliku, duke përfshirë çelikun e karbonit ose çelik inox.

Dallimet midis tubave me mur të hollë dhe me mur të trashë

Të dy tubat prej çeliku inox me mure të hollë dhe ato me mure të trasha janë të ndërtuara nga njëra prej tyre 304 or 316 çelik inox. Të dyja kanë një jetë shërbimi prej më shumë se 70 vjet dhe përfitimin e sigurisë së madhe. Ata në thelb mund të jetojnë për aq kohë sa struktura. Kostoja e përdorimit është ulur ndjeshëm sepse nuk ka kërkesë për mirëmbajtje ose përditësime gjatë përdorimit normal. Ka, natyrisht, dallime të caktuara midis tyre.

Tubat inox me mure të hollë dhe me mure të trasha kanë procedura të ndryshme prodhimi, sipas trashësisë së murit të tyre. Vizatimi i ftohtë përdoret për tubat prej çeliku inox me mure të hollë, dhe vizatimi i nxehtë përdoret për ato me mure të trasha.

Ekziston një ndryshim i rëndësishëm midis të dyve për sa i përket fushave të përshtatshme të zgjedhura. Vendet e ndërtimit, sistemet e ujit të ngrohtë dhe të ftohtë të banimit, sistemet e furnizimit me ujë komunal dhe projekte të tjera zakonisht përdorin tuba çeliku inox me mure të hollë. Për më tepër, ato mund të përdoren në sistemet e zjarrfikësve dhe tubacioneve të gazit. Spitalet, shkollat ​​dhe shtëpitë përdorin të gjitha 304 tuba çeliku inox me mure të hollë. Të 304 tub çeliku inox me mure të trasha është i përshtatshëm për përdorim në energjinë bërthamore, pajisje të përgjithshme kimike dhe pajisje për përpunimin e ushqimit, ndër të tjera.

Tubat prej çeliku inox me mure të hollë janë më në përputhje me nevojat e njerëzve për cilësinë e jetës pasi ato kanë përfitimet e të qenit të lehtë, të paturit të një muri të brendshëm të lëmuar, të mosprodhimit të lehtë të baktereve dhe të qenit më të përshtatshëm për lidhjet e parakohshme. Prandaj, tregu i zakonshëm i rinovimit të shtëpive përdor kryesisht tuba çeliku inox me mure të hollë.

Aplikimet e tubave prej çeliku inox me mur të trashë

1. Tuba industriale: Aplikimet industriale përdorin shpesh tuba çeliku inox me mure të trasha për të transferuar lëngje, gazra dhe kimikate. Ata janë të njohur për qëndrueshmërinë e tyre, rezistencën ndaj korrozionit dhe aftësinë për të përballuar temperaturat dhe presionet ekstreme.

2. Sektori i Naftes dhe Gazit: Në sektorin e naftës dhe gazit, tubat prej çeliku të pandryshkshëm me mure të trasha përdoren për të transportuar naftë, gaz natyror dhe hidrokarbure të tjera. Ato janë të përshtatshme për aplikime në det dhe në tokë për shkak të rezistencës së tyre ndaj korrozionit dhe kushteve ekstreme mjedisore.

3. Përpunimi kimik: Për të transportuar kimikate dhe acide gërryese, objektet e përpunimit kimik përdorin tuba çeliku inox me mure të trasha. Transporti i sigurt dhe efektiv i komponimeve të shumta mundësohet nga rezistenca e tyre e jashtëzakonshme kimike.

4. Prodhimi i Energjisë Elektrike: Termocentralet përdorin tuba çeliku inox me mure të trasha për të transmetuar lëngje si avulli dhe kondensata. Ato janë të përshtatshme për aplikime të prodhimit të energjisë sepse mund të durojnë temperatura dhe presione të larta.

5. Sektori i Ushqimit dhe Pijeve: Sektori i ushqimeve dhe pijeve përdor tuba inox me mure të trasha për qëllime higjienike. Ato i rezistojnë korrozionit, janë të thjeshta për t'u pastruar dhe plotësojnë kërkesat e rrepta higjienike.

6. Industria farmaceutike: Në industrinë farmaceutike, tubat prej çeliku inox me mure të trasha përdoren për të përcjellë medikamente, kimikate dhe lëngje sterile. Ata i përmbahen standardeve strikte për pastërtinë, pastërtinë dhe rezistencën ndaj korrozionit.

7. Ndërtimi dhe Infrastruktura: Tuba prej çeliku të pandryshkshëm me mure të trasha përdoren për aplikime strukturore si mbështetëse ndërtimi, ura dhe tunele në projekte ndërtimi dhe infrastrukture. Ato ofrojnë qëndrueshmëri, forcë dhe rezistencë ndaj elementeve.

8. Shkëmbyesi i nxehtësisë: Për të transferuar në mënyrë efikase nxehtësinë midis lëngjeve, shkëmbyesit e nxehtësisë përdorin tuba çeliku inox me mure të trasha. Ato janë të përshtatshme për aplikime ku kërkesa të rëndësishme përfshijnë rezistencën ndaj korrozionit dhe përçueshmërinë termike.

imazhet e kokës së autorit
Autori: gneesteel Gnee Steel është një ndërmarrje profesionale e zinxhirit të furnizimit e angazhuar kryesisht në projektimin dhe përpunimin e pllakave të çelikut, spirales, profilit dhe peizazhit të jashtëm. Pas 15 vitesh zhvillimi, ajo është bërë një kompani udhëheqëse ndërkombëtare e zinxhirit të furnizimit të çelikut në Central Plains.

Gnee Steel-Gnee Steel Export Stainless Steel Company

  • Ekipi ynë i shërbimit ndaj klientit është këtu për t'ju ndihmuar 24/7.
  • Mostra falas, e personalizueshme, stok i madh
  • Çfarëdo që ju nevojitet, ne jemi këtu për ju.