Pesë tendenca për zhvillimin e tubave prej çeliku inox në Kinë në të ardhmen
  1. Fillimi » blog » Pesë tendenca për zhvillimin e tubave prej çeliku inox në Kinë në të ardhmen
Pesë tendenca për zhvillimin e tubave prej çeliku inox në Kinë në të ardhmen

Pesë tendenca për zhvillimin e tubave prej çeliku inox në Kinë në të ardhmen

Tregu i tubave prej çeliku inox të Kinës është rritur dhe zhvilluar ndjeshëm vitet e fundit. Ne mund të marrim parasysh një sërë aspektesh të mëposhtme për të kuptuar zhvillimin e tubave prej çeliku inox në Kinë në vijimësi.

Trendi 1 Për zhvillimin e tubave prej çeliku inox në Kinë në të ardhmen

Zhvillimi i materialeve të reja për t'iu përshtatur shumë kushteve dhe plotësimi i kërkesave të industrive të ndryshme janë parakushte të pashmangshme për avancimin e tuba inox.

Projektimi i materialeve të synuara është një prirje e pashmangshme në zhvillimin e tubave inox, duke pasur parasysh mjedisin e përdorimit. Shembuj të kësaj përfshijnë projektimin e tubave për mjedise uji me oksigjen të lartë, krijimin e tubave me rezistencë ndaj korrozionit ndaj rrezatimit dhe gropave, dhe projektimin e tubave për mjediset e ujit të detit për të arritur rezistencën ndaj plasaritjes nga korrozioni i stresit dhe korrozionit të gropave. Për më tepër, projektimi i tubave me rezistencë ndaj oksidimit me avull në temperaturë të lartë rezulton në krijimin e tubave inox me veti të ndryshme, duke përfshirë rezistencë të lartë, të lartë. plasticitet, qëndrueshmëri të lartë, rezistencë të lartë korrozioni dhe pastërti të lartë.

​Plani kombëtar i shkencës dhe teknologjisë thotë se problemet e mëposhtme zgjidhen kryesisht nga ai: mjediset antibakteriale si biokompatibiliteti; mjedise të ashpra si trajtimi i gazit të shkarkimit; mjedise me temperaturë të lartë si ultra-superkritike; mjedise me presion të lartë dhe me korrozion të lartë për zhvillimin e naftës dhe gazit; dhe mjedise të veçanta si transporti dhe përpunimi i mallrave të rrezikshme. Zhvillimet e ardhshme të tubave prej çeliku inox do të duhet të adresojë një sërë kriteresh të performancës dhe pastërtisë së lartë, si dhe nevojën për të prodhuar lloje çeliku nga burimi për t'iu përshtatur cilësimeve të ndryshme. pastërti e shkëlqyer, qëndrueshmëri e lartë dhe rezistencë e madhe ndaj korrozionit.

Trendi 1 Për zhvillimin e tubave prej çeliku inox në Kinë në të ardhmen

Zhvillimi i tubave prej çeliku inox sillet rreth tre temave kryesore: kursimi i energjisë, reduktimi i emetimeve dhe teknologjia inovative për të krijuar biznese të gjelbra dhe produkte të gjelbërta.

Kërkimi, zhvillimi, prodhimi masiv dhe komercializimi i teknologjive të reja, duke përfshirë artikujt e rinj ose tashmë ekzistues, quhen kolektivisht si inovacion procesi. Zbulimet e rëndësishme të procesit kanë potencialin të shkaktojnë ndryshime të mëdha në strukturën ekonomike të një industrie. Disa tendenca të pazhvilluara përfshijnë aftësinë e teknologjisë së rrotullimit me nxjerrje të ftohtë për të krijuar deformime të konsiderueshme dhe për të rritur shkallën e rendimentit, për të eliminuar nevojën për vaj rrotullues gjatë procesit të rrotullimit, për të kursyer më shumë se 50% të energjisë elektrike dhe për të zvogëluar numrin e kalimeve të turshive. Produkti performon më mirë se ato të bëra me proceset ekzistuese të rrotullimit dhe vizatimit. Mund të realizojë karakteristika të qëndrueshme gjatësore dhe tërthore në tërheqje, si dhe madhësinë e dëshiruar të kokrrizave sipas specifikimeve të produktit të përdoruesit.

Një komponent thelbësor i dizajnit të aplikacionit është performanca e qëndrueshme si gjatësore ashtu edhe tërthore. Forca në tërheqje dhe ngjeshja tërthore janë dy përdorimet kryesore të tubave të çelikut. Kur zgjidhni materialet e projektimit, ttrashësia e tubit të çelikut do të zgjidhet në bazë të vlerës minimale kur ka anomali në rezistencën gjatësore dhe tërthore. Do të jetë adekuate kur orientimet gjatësore dhe tërthore janë në harmoni. Reduktimi i konsumit që rezulton nga diferencat e ndryshme është një kontribut i rëndësishëm në zhvillimin e një shoqërie të gjelbër dhe me efikasitet energjetik në tërësi, përveç biznesit.

Trendi 3 Për zhvillimin e tubave prej çeliku inox në Kinë në të ardhmen

Platformat për inovacionin e menaxhimit përfshijnë "dizajn me ndihmën e procesit kompjuterik", "menaxhimi inteligjent i sigurisë", "platformë shërbimi inteligjent të procesit" dhe "fabrika inteligjente dixhitale". Këto platforma përdorin teknologjinë e simulimit kompjuterik për të realizuar procesin e kontrollit të deformimit plastik të punës së ftohtë, duke rritur performancën e produktit.

Për më tepër, organizata ka avancuar sigurinë e saj të prodhimit, pagën e punonjësve, cilësinë fizike të produktit dhe menaxhimin e kostos së prodhimit përmes menaxhimit inteligjent. Kjo do të bëjë të mundur që ndërmarrjet vendase të tubave prej çeliku të pandryshkshëm të kalojnë në mënyrë progresive në një epokë inteligjente të shënuar nga fabrika pa pilot, kontroll inteligjent i cilësisë, menaxhim inteligjent i procesit, zero viktima dhe dërgesa në kohë të mallrave.

Trendi 4 Për zhvillimin e tubave prej çeliku inox në Kinë në të ardhmen

Emetimet zero të lëngjeve të mbeturinave, ujërave të zeza, mbetjeve të ngurta dhe gazrave të shkarkimit NO2 të krijuara nga procesi i turshive të tubave prej çeliku inox janë një prirje e pashmangshme në zhvillimin e ardhshëm në një epokë të politikave gjithnjë e më strikte kombëtare dhe lokale për mbrojtjen e mjedisit. Këto ditë, avancimi i teknologjive si kristalizimi ekstrem, teknologjia e membranës, elektrodializa dhe mikrofiltrimi e bën teknikisht të mundur trajtimin e sipërfaqes së tubave prej çeliku inox me zero emisione.

Për më tepër, zbatimi i teknologjisë me emetim zero në prodhimin e tubave prej çeliku inox ofron avantazhe sociale përveçse është një mënyrë e drejtpërdrejtë për të garantuar rregulloret e mbrojtjes së mjedisit. Përfitimet ekonomike të riciklimit dhe ripërdorimit të lëngjeve të mbeturinave, ujërave të zeza dhe llumit mund të ulin kostot e prodhimit për prodhuesit e tubave prej çeliku inox. Shpenzimet janë mjaft të justifikuara ekonomikisht.

Trendi 5 Për zhvillimin e tubave prej çeliku inox në Kinë në të ardhmen

Përpunimi i produkteve të ndërmarrjes shtrihet përgjatë një zinxhiri që lëviz përpara dhe mbrapa së bashku me kërkesën.

Për shembull, një biznes teknologjik në Foshan prodhon tuba reduktimi të ferritit (445J2) në shkallë të gjerë. Për çdo kondicioner përdoret një copë, dhe fillon me përpunimin e zgjatjes.

Një ilustrim tjetër do të ishte që disa biznese të fabrikimit të metaleve fokusohen në prodhimin e bobinave me diametër të vogël, me mure të hollë, me diametër tubash më të mëdhenj se 6 mm, trashësi muresh më të mëdha se 0.4 mm dhe gjatësi të vetme prej disa mijëra metrash. Çdo vit, mijëra tonë prej tyre përdoren për tubat e sinjalit dhe shkëmbyesit të nxehtësisë.

Për më tepër, një kompani në Taiyuan prodhon tuba shumë preciz me diametër të vogël në formë të veçantë me një vlerë të shtuar të lartë për përdorim në pajisjet e mbrojtjes kombëtare të nivelit të lartë.

E ardhmja e industrisë së tubave prej çeliku inox është, me pak fjalë, reforma nga ana e ofertës, zhvillimi i gjelbër dhe zhvillimi krijues.

 

imazhet e kokës së autorit
Autori: gneesteel Gnee Steel është një ndërmarrje profesionale e zinxhirit të furnizimit e angazhuar kryesisht në projektimin dhe përpunimin e pllakave të çelikut, spirales, profilit dhe peizazhit të jashtëm. Pas 15 vitesh zhvillimi, ajo është bërë një kompani udhëheqëse ndërkombëtare e zinxhirit të furnizimit të çelikut në Central Plains.

Gnee Steel-Gnee Steel Export Stainless Steel Company

  • Ekipi ynë i shërbimit ndaj klientit është këtu për t'ju ndihmuar 24/7.
  • Mostra falas, e personalizueshme, stok i madh
  • Çfarëdo që ju nevojitet, ne jemi këtu për ju.