Eksplorimi i shkathtësisë së spiralës prej çeliku inox 420
 1. Fillimi » blog » Eksplorimi i shkathtësisë së spiralës prej çeliku inox 420
Eksplorimi i shkathtësisë së spiralës prej çeliku inox 420

Eksplorimi i shkathtësisë së spiralës prej çeliku inox 420

Kur bëhet fjalë për çelik inox, të gjithë do të përmendin çelik inox 304 dhe 316, duke menduar se ata janë dy çeliku inox më i zakonshëm. 420 çelik inox është gjithashtu një çelik relativisht i zakonshëm. Ka shumë enë tavoline në kuzhinë dhe pajisje mjekësore në spitale. 420 çelik inox ekziston Shifra e volumit. Më pas, më ndiqni për të parë se cilat janë veçoritë unike të 420 mbështjelljeve prej çeliku inox!

Kuptimi 420 Stainless Steel

420 inox është martensitik çelik i pandryshkshëm, i cili është një çelik me karbon të lartë me një minimum prej 12% krom. Ashtu si çdo çelik tjetër inox, klasa 420 mund të ngurtësohet nga trajtimi termik. Ka rezistencë të mirë ndaj atmosferës në gjendje të ngurtësuar, duktilitet të mirë në gjendje të pjekjes dhe rezistencë të shkëlqyer ndaj korrozionit gjatë lustrimit të metaleve, bluarjes dhe forcimit të sipërfaqes. Nga të gjitha llojet e çelikut inox që përmbajnë 12% krom, spiralja inox 420 ka fortësinë më të lartë.

Çfarë veçon 420 çelik inox

Më pas, do të doja të ndaja me ju disa veçori unike të çelikut inox 420. Si një nga të zakonshmet spiral çelik inox materialet, çelik inox 420 luan një rol të rëndësishëm në shumë aplikime, të gjitha falë avantazheve të tij të shumta:

420-spiralja

 1. Fortësi e lartë: 420 spirale çelik inox është i famshëm për fortësinë e tij të shkëlqyer. Fortësia e tij është shumë e lartë dhe mund të rritet më tej me trajtimin termik. Kjo e bën atë të dobishëm në aplikacionet që kërkojnë prerje, pikëzim dhe bluarje.
 2. Rezistencë e mirë ndaj konsumit: mbështjelljet prej çeliku inox 420 kanë rezistencë të shkëlqyeshme ndaj konsumit ndërsa kanë fortësi të lartë dhe mund t'i rezistojnë gërryerjes dhe erozionit gërryes. Qoftë pjesë mekanike apo thika, përdorimi i 420 mbështjelljeve prej çeliku inox si materiale është jashtëzakonisht i dobishëm.
 3. Rezistencë e moderuar ndaj korrozionit: çeliku inox 420 ka rezistencë të mirë korrozioni ndaj mediave të përgjithshme korrozive, duke përfshirë ujin, avullin, ajrin dhe shumë kimikate. Megjithatë, rezistenca e tij ndaj korrozionit është relativisht e dobët në mjedise të forta me acid, alkali ose ujë të kripur.
 4. Përpunueshmëri e mirë: çeliku inox 420 ka përpunueshmëri të mirë, pavarësisht nëse është prerje, lakim ose saldim, çeliku inox 420 mund të trajtohet lehtësisht dhe është përdorur gjerësisht në fushën e prodhimit dhe përpunimit.
 5. Magnetizmi: spiralja prej çeliku inox 420 është gjithashtu magnetike dhe është një material magnetik. Shumë i dobishëm në aplikime specifike si pajisjet elektromagnetike dhe aksesorët magnetikë.

Spiralja prej çeliku inox 420 është bërë një material i njohur çeliku inox për shkak të fortësisë së lartë, rezistencës së mirë ndaj konsumit, rezistencës së moderuar ndaj korrozionit, përpunimit të mirë dhe vetive magnetike. Qoftë në fushën industriale apo në jetën e përditshme, ne mund të shohim praninë e 420 çelik inox.

Dallimi midis spirales 420 inox dhe 410

Çelik inox është një material jashtëzakonisht i zakonshëm, i disponueshëm në lloje të ndryshme të projektuar për përdorime të ndryshme. Midis tyre, 420 dhe 410 mbështjellje çeliku inox kanë numra të ngjashëm. Njerëzit shpesh pyesin se cili është ndryshimi midis të dyjave. Le të shqyrtojmë veçoritë dhe dallimet e tyre të përbashkëta!

ndërmjet-420-Sinless-Steel-Coil-and-410

Pika e përbashkët: Të dy mbështjelljet prej çeliku të pandryshkshëm 420 dhe 410 janë çelik inox martensitik me aftësi të mirë forcuese dhe të dyja përmbajnë elementë kromi, të cilët kanë veti të mira korrozioni. Të dyja performojnë mirë në performancën e përpunimit dhe janë të lehta për t'u përpunuar dhe formuar.

Diferenca: 420 bobina çeliku inox përmbajnë përmbajtje më të lartë të karbonit (0.15-0.40%), ndërsa 410 bobina inox kanë përmbajtje më të ulët karboni (0.08-0.15%). Dallimi në përmbajtjen e karbonit bën që 420 mbështjellje çeliku inox në përgjithësi të kenë një fortësi më të lartë se 410 mbështjellje çeliku inox. Përveç kësaj, mbështjelljet 420 inox kanë përmbajtje më të lartë kromi dhe performancë më të mirë korrozioni.

Fushat e Aplikimit: Për shkak të ndryshimit në ngurtësinë dhe rezistencën ndaj korrozionit midis të dyjave, 420 mbështjellje çeliku inox janë më të përshtatshme për fusha të tilla si prodhimi i veglave që kërkojnë fortësi më të lartë dhe rezistencë ndaj konsumit, dhe 410 mbështjellje çeliku inox janë më të përshtatshme për sistemet e shkarkimit të automobilave, enët e kuzhinës, dhe fusha të tjera.

Aplikimet e spiralës prej çeliku inox 420

420 çeliku inox është çelik martensitik 420 "grade thike", çeliku inox më i hershëm i ngjashëm me çelikun me krom të lartë Brinell. Ka rezistencë të caktuar ndaj konsumit dhe rezistencë ndaj korrozionit, fortësi të lartë dhe çmimi është më i ulët se ai i të njëjtit lloj Bobina inox të serisë 400. Është i përshtatshëm për ambiente pune që përgjithësisht kërkojnë çelik inox.

 • Prodhimi i thikave: Shpesh përdoret për të bërë thika, si tehe, doreza, etj.
 • Pajisjet industriale: pjesë të tilla si valvulat, trupat e pompës, boshtet e transmisionit dhe pajisje të tjera.
 • Fusha Kimike: përdoret në prodhimin e kontejnerëve kimikë, tubacioneve, reaktorëve etj.
 • Industria e Naftës dhe Gazit: Prodhon shtresën e puseve të naftës, tuba dhe valvola, etj.

naftë-gaz-industri

Kërkesa të ndryshme të industrisë për çelik inox 420

Industri të ndryshme kanë kërkesa unike për materialet inox dhe kërkesat e tyre janë të ndryshme. Për shembull, në prodhimin e enëve të tavolinës, ekuilibri i fortësisë dhe rezistencës ndaj korrozionit të çelik inox 420 është vendimtar; industria e hapësirës ajrore është e interesuar për aftësinë e 420 mbështjelljeve prej çeliku inox për të ruajtur integritetin në lartësi të mëdha dhe kushte ekstreme; fusha mjekësore e zgjedh atë për shkak të fortësisë së lartë dhe rezistencës ndaj konsumit; industria e prodhimit të makinerive industriale zgjedh spirale inox 420 për shkak të jetëgjatësisë së saj të shërbimit në aplikime të rënda.

Përshtatja e çelikut inox 420 për nevoja specifike të industrisë

420 mbështjellje çeliku inox kanë tërhequr shumë vëmendje për shkak të vetive të tyre të shkëlqyera, por industri dhe aplikime të ndryshme kërkojnë materiale me specifika dhe veti të ndryshme. Kjo ngre një pyetje kyçe për ne: Si mund të personalizohet çeliku inox 420 për të përmbushur nevojat e një industrie specifike?

1. Formuloni përbërës kimikë specifikë

Industritë dhe aplikimet e ndryshme kanë nevoja të ndryshme për përbërjen kimike të spiral çelik inox. Kimia e personalizuar mund të rregullojë sasinë e karbonit, kromit, nikelit dhe elementëve të tjerë në aliazh për të përmbushur kërkesat specifike. Për shembull, disa aplikacione mund të kërkojnë fortësi më të lartë, ndërsa të tjera mund të kërkojnë rezistencë më të mirë ndaj korrozionit. Përbërja e aliazhit mund të rregullohet për të përmbushur saktësisht këto nevoja të ndryshme.

Trajtim sipërfaqësor

2. Madhësia dhe forma e saktë

Projektet e ndryshme të industrisë mund të kërkojnë madhësi dhe forma të ndryshme materialesh. Prodhuesit mund t'i plotësojnë këto nevoja duke personalizuar gjerësinë, trashësinë dhe modelin e kaçurrelave të rrotullës për të siguruar që materiali të integrohet pa probleme në dizajne specifike, duke reduktuar mbetjet dhe duke rritur efikasitetin.

3. Trajtimi sipërfaqësor

Përfundimet me porosi 420 prej çeliku inox janë një mënyrë tjetër për të përmbushur nevojat specifike të industrisë. Aplikime të ndryshme mund të kërkojnë trajtime të ndryshme sipërfaqësore si p.sh. e lëmuar, turshi, e rërë ose e kromuar. Këto trajtime mund të përmirësojnë pamjen e materialit, si dhe rezistencën e tij ndaj korrozionit.

Duke komunikuar me prodhuesin, 420 mbështjellje çeliku inox që plotësojnë kërkesat tuaja mund të personalizohen nga aspektet e mësipërme, duke përmirësuar kështu efikasitetin e prodhimit, duke ulur kostot dhe duke siguruar cilësinë dhe performancën e produktit.

Furnizuesi

Zgjedhja e një furnizuesi të besueshëm

Pas zgjedhjes së materialit ideal prej çeliku inox, hapi tjetër është të zgjidhni një furnizues të besueshëm për të siguruar që materiali prej çeliku inox që ai ofron mund të plotësojë kërkesat e aplikimit.

GNEE çeliku Grupi është një ndërmarrje profesionale e zinxhirit të furnizimit, e angazhuar kryesisht në projektimin dhe përpunimin e pllakave të çelikut, spirales, profilit dhe peizazhit të jashtëm. Pas 15 vitesh zhvillimi, ajo është bërë një kompani udhëheqëse ndërkombëtare e zinxhirit të furnizimit të çelikut në Central Plains. Duke u mbështetur në shumë ndërmarrje hekuri dhe çeliku si Angang Steel, ne kemi produkte të pasura dhe të larmishme dhe bashkëpunojmë me më shumë se 600 kompani në mbarë botën, me një kapacitet vjetor eksporti prej më shumë se 80,000 tonë metrikë.

Zgjidhni GNEE Steel Group, ju zgjidhni një partner profesional dhe të besueshëm të zinxhirit të furnizimit të çelikut!

 

imazhet e kokës së autorit
Autori: Gnee Steel Gnee Steel është një ndërmarrje profesionale e zinxhirit të furnizimit, e angazhuar kryesisht në projektimin dhe përpunimin e pllakave të çelikut, spirales, profilit dhe peizazhit të jashtëm. Pas 15 vitesh zhvillimi, ajo është bërë një kompani udhëheqëse ndërkombëtare e zinxhirit të furnizimit të çelikut në Central Plains.

Gnee Steel-Gnee Steel Export Stainless Steel Company

 • Ekipi ynë i shërbimit ndaj klientit është këtu për t'ju ndihmuar 24/7.
 • Mostra falas, e personalizueshme, stok i madh
 • Çfarëdo që ju nevojitet, ne jemi këtu për ju.