Primer rrotullues prej çeliku të dyfishtë: Nga të kuptuarit te aplikimi
 1. Fillimi » blog » Abetare me rrotulla prej çeliku të dyfishtë: Nga të kuptuarit te aplikimi
Primer rrotullues prej çeliku të dyfishtë: Nga të kuptuarit te aplikimi

Primer rrotullues prej çeliku të dyfishtë: Nga të kuptuarit te aplikimi

Çelik inox dupleks është një lloj çeliku që kombinon rezistencë të shkëlqyer ndaj korrozionit, forcë të lartë dhe përpunim të lehtë dhe është një lloj i veçantë çeliku inox. Ekzistojnë dy faza në strukturën kristalore, domethënë austeniti (një fazë) dhe ferriti (faza f), vetitë fizike janë midis çelikut inox austenitik dhe çelikut inox ferritik, duke treguar plasticitet dhe rezistencë të mirë, për t'u ripërdorur në skenarë të shumëfishtë aplikimi.

Çfarë janë çeliqet austenitike inox?

Çelik inox austenitik është një lloj i zakonshëm i çelikut inox që e ka marrë emrin nga lloji i strukturës kristalore që është kryesisht i pranishëm në të, austenit. Struktura kristalore austenitike është një strukturë kubike e përqendruar në fytyrë me qëndrueshmëri të lartë dhe rezistencë ndaj korrozionit. Çelik inox austenitik i referohet çelikut inox me një strukturë austenitike në temperaturën e dhomës. Kur çeliku përmban rreth 18% Cr, rreth 8% ~ 25% Ni dhe rreth 0.1% C, ai ka një strukturë të qëndrueshme austeniti. Çeliku i pandryshkshëm austenitik është jomagnetik dhe ka rezistencë dhe plasticitet të lartë, por forca e tij është paksa e ulët dhe është e pamundur të forcohet përmes transformimit fazor. Mund të forcohet vetëm duke punuar në të ftohtë, si shtimi i elementeve si S, Ca, Se dhe Te. Ky çelik inox përdoret gjerësisht në një sërë aplikimesh për shkak të rezistencës së tij të shkëlqyer ndaj korrozionit dhe forcës mekanike. Shumica e të zakonshmeve Bobina inox të serisë 300 të tilla si 301 dhe 304 janë çelik inox austenitik.

strukturë kristalore

Çfarë është çeliku inox ferritik?

Çelik inox ferrit është një lloj çeliku inox që e ka marrë emrin nga lloji i strukturës kristalore që gjendet kryesisht në të, i njohur si ferrit. Struktura kristalore ferritike është një strukturë kubike e përqendruar te trupi me forcë dhe fortësi të lartë, e cila është e shkëlqyer në aplikimet mekanike. Çelik inox ferrit zakonisht përmban një pjesë të caktuar të kromit (Cr) dhe nikelit të ulët ose aspak (Ni). Përmbajtja e kromit është 15%~30%, dhe ndonjëherë përmban një sasi të vogël të Mo, Ti, Nb dhe elementë të tjerë. ekuilibër ndërmjet. Çeliku inox ferritik ka karakteristikat e përçueshmërisë së madhe termike, koeficientit të vogël të zgjerimit, rezistencës së mirë ndaj oksidimit dhe rezistencës së shkëlqyer ndaj korrozionit të stresit. Në të njëjtën kohë, çmimi është relativisht i ulët dhe i qëndrueshëm, dhe përdoret gjerësisht në aplikacione të ndryshme. I zakonshëm Bobina inox të serisë 400 të tilla si 409, 410, 420, etj janë përgjithësisht çelik inox ferrit.

Dallimi midis çelikut inox austenitik dhe ferritik

Ndryshim

 • Çeliku austenitik është një çelik inox që përmban të paktën 10% krom dhe 8% nikel.
 • Çeliku ferritik është një lloj çeliku inox që përmban më pak se 10% krom.
 • Çeliqet austenitike janë jomagnetikë, ndërsa çeliqet ferrit janë magnetikë.
 • Çeliqet austenitikë janë më duktil dhe më të lehtë për tu salduar se çeliqet ferrit.
 • Çeliqet austenitike janë më rezistente ndaj korrozionit se çeliqet ferrit.
 • Çmime më të mira për çeliqet ferritike.

Të dy çeliqe çelik kanë veti të shkëlqyera, por në varësi të mjedisit të tyre, njëri mund të jetë më i favorshëm se tjetri për aplikime të caktuara. Për shembull, nëse keni nevojë për një material me rezistencë më të lartë ndaj nxehtësisë, atëherë austeniti është më i mirë, ndërsa nëse keni nevojë për një material me duktilitet më të lartë, atëherë ferriti do të jetë një zgjedhje më e mirë.

Spirale prej çeliku inox dyfish

Austeniti dhe ferriti janë dy struktura të ndryshme kristalore me veti të ndryshme. Austeniti ka rezistencë më të lartë ndaj korrozionit, ndërsa ferriti ka forcë më të lartë mekanike. Duke rregulluar përbërjen e elementeve aliazh, çelik inox dupleks të arrihet një ekuilibër i këtyre dy fazave, duke rezultuar në një kompromis midis korrozionit dhe forcës, me veti të shkëlqyera në shumë aplikime.

Duplex-Sinless-Steel-Boil

Rezistenca ndaj korrozionit të klorurit dhe korrozionit të çarjeve të çelikut të pandryshkshëm lidhet me përmbajtjen e kromit, molibdenit, tungstenit dhe azotit, i cili mund të jetë i ngjashëm ose më i lartë se ai i 316 çelik inox. Të gjithë çeliqet inoks të dyfishtë janë dukshëm më rezistent ndaj plasaritjes së korrozionit të stresit të klorurit sesa çeliqet inox austenitikë të serisë 300 dhe janë shumë më të fortë se çeliqet inox austenitikë ndërsa shfaqin plasticitet dhe rezistencë të mirë.

Për shitje inox duplex

2205 Spirale prej çeliku inox dyfish

2205 Bobina prej çeliku inox është një material çelik inox dyfish me rezistencë të shkëlqyer korrozioni, forcë dhe qëndrueshmëri. Përdoret gjerësisht në industrinë kimike, detare, energji dhe ndërtim, dhe fusha të tjera. Krahasuar me disa materiale të tjera çeliku inox, mbështjelljet prej çeliku inox 2205 janë superiore në rezistencën ndaj korrozionit, forcën dhe performancën e saldimit.

Spirale prej çeliku inox 2507 Duplex

2507 spirale çelik inox i referohet mbështjelljes prej çeliku të pandryshkshëm të bërë nga çelik inox 2507 dupleks, i njohur gjithashtu si SAF 2507. Ky çelik inox është një kombinim i çeliqeve inox austenitik dhe ferrit me nivele të larta kromi, molibdeni dhe azoti. Për shkak të strukturës dupleks, 2507 spiral çelik inox ka më shumë përparësi se llojet e tjera të çelikut inox. Përdoret zakonisht në naftë, gaz, përpunim kimik, prodhimin e pulpës dhe industri të tjera që kërkojnë rezistencë të lartë korrozioni dhe forcë mekanike.

Karakteristikat-e-Duplex-Stainless-Steel-Boil

Cilat janë karakteristikat e spirales së dyfishtë prej çeliku inox?

 1. Rezistencë e mirë ndaj korrozionit: i aftë për t'i rezistuar një sërë mediash gërryese, duke përfshirë acidin, alkalin, kripën, etj. Në të njëjtën kohë, mund t'i rezistojë çarjeve ndaj korrozionit të stresit dhe korrozionit ndërgranular dhe është i përshtatshëm për përdorim në mjedise të vështira.
 2. Vetitë e shkëlqyera mekanike: Ka forcë të lartë rendimenti, forcë në tërheqje dhe rezistencë ndaj ndikimit dhe mund të ruajë veti të mira mekanike në kushte të temperaturës së lartë dhe të ulët.
 3. Performancë e shkëlqyer saldimi: Mund të saldohet pa ndikuar në vetitë e materialit.
 4. Performancë e shkëlqyer e përpunimit: Me plasticitet dhe falsifikim të mirë, është i lehtë për t'u përpunuar në produkte të formave dhe madhësive të ndryshme dhe është i përshtatshëm për teknika komplekse të përpunimit.

Aplikimi i spirales dyfishe inox

Industria kimike: si kazanët e reaksionit, rezervuarët e magazinimit, tubacionet, shkëmbyesit e nxehtësisë, etj. në pajisjet kimike.

Përpunimi i ushqimit: të tilla si shiritat transportues të ushqimit, rezervuarët e magazinimit të ushqimit, pajisjet e përpunimit të ushqimit, etj. në impiantet e përpunimit të ushqimit.

Industria e Energjisë: si tubacionet e gazit natyror, rezervuarët e magazinimit, pajisjet e nxjerrjes së naftës, etj.

Aplikimi-of-Duplex-Stainless-Steel-Coil

Inxhinieria e Oqeanit: të tilla si prodhimi i platformave në det të hapur, tubacioneve nëndetëse, anijeve, impianteve të shkripëzimit të ujit të detit, pajisjeve të osmozës së kundërt me presion të lartë, etj.

Industria mjekësore: si instrumente kirurgjikale, implante etj.

Fushat e Arkitekturës dhe Strukturës: të tilla si fasadat e ndërtesave, çatitë, urat dhe strukturat e tjera.

Prodhimi i letrës dhe industria e fibrave: Mund të aplikohet në pajisje të ndryshme në procesin e prodhimit të letrës dhe prodhimit të fibrave, si gjeneratorët e avullit, rezervuarët e magazinimit, transportuesit, etj.

Furnizues me mbështjellje çeliku inoks me cilësi të lartë

La Gnee Steel Grupi është një ndërmarrje profesionale e zinxhirit të furnizimit, e angazhuar kryesisht në projektimin dhe përpunimin e pllakave të çelikut, spirales, profilit dhe peizazhit të jashtëm. Pas 15 vitesh zhvillimi, ajo është bërë një kompani udhëheqëse ndërkombëtare e zinxhirit të furnizimit të çelikut në Central Plains. Duke u mbështetur në shumë ndërmarrje hekuri dhe çeliku si Angang Steel, ne kemi një shumëllojshmëri të gjerë produktesh, duke përfshirë pllakat e ndërtimit të anijeve, pllakat e enëve nën presion, kuvertën e urave, etj. shërbimet. Duke bashkëpunuar me më shumë se 600 kompani në mbarë botën, kapaciteti vjetor i eksportit tejkalon 80,000 tonë metrikë. Zgjidhni Gnee Steel Group, ju zgjidhni një partner profesional dhe të besueshëm të zinxhirit të furnizimit të çelikut!

imazhet e kokës së autorit
Autori: Gnee Steel Gnee Steel është një ndërmarrje profesionale e zinxhirit të furnizimit, e angazhuar kryesisht në projektimin dhe përpunimin e pllakave të çelikut, spirales, profilit dhe peizazhit të jashtëm. Pas 15 vitesh zhvillimi, ajo është bërë një kompani udhëheqëse ndërkombëtare e zinxhirit të furnizimit të çelikut në Central Plains.

Gnee Steel-Gnee Steel Export Stainless Steel Company

 • Ekipi ynë i shërbimit ndaj klientit është këtu për t'ju ndihmuar 24/7.
 • Mostra falas, e personalizueshme, stok i madh
 • Çfarëdo që ju nevojitet, ne jemi këtu për ju.