A e dini lidhjen midis tubave prej çeliku inox dhe tubave me fllanxha?
  1. Fillimi » blog » A e dini lidhjen midis tubave prej çeliku inox dhe tubave me fllanxha?
A e dini lidhjen midis tubave prej çeliku inox dhe tubave me fllanxha?

A e dini lidhjen midis tubave prej çeliku inox dhe tubave me fllanxha?

Për shkak se të dy tubat me fllanxha dhe tubat prej çeliku inox janë pjesë e sistemeve të tubacioneve, krahasimet midis tyre mund të jenë të nevojshme. Është thelbësore të kuptohet se tubat me fllanxha janë thjesht tuba me fllanxha të ngjitura në to dhe jo një lloj tubi i veçantë. Në të kundërt, tubat inox janë konstruksione tubulare të përbëra nga çelik inox, një aliazh që i reziston korrozionit dhe ka një përmbajtje të lartë kromi.

Çfarë është një tub fllanxhe?

Një tub me fllanxha është një lloj montimi tubash që bashkon dy tuba ose valvola. Përdoret shpesh në shumë industri të ndryshme, si infrastruktura, uji dhe nafta dhe gazi. Fllanxhat vijnë në forma të ndryshme, duke përfshirë saldimin, të verbër, filetuar dhe të tjera, dhe kanë për qëllim të ofrojnë një lidhje të sigurt, të padëmshme për rrjedhjet midis dy tubave ose midis një tubi dhe një valvule. Një shumëllojshmëri materialesh, si çeliku i falsifikuar, çelik i pandryshkshëm, aliazh çeliku, lidhjet e bakrit dhe lidhjet speciale, mund të përdoren për të bërë fllanxha. Në mënyrë tipike, ato janë të lidhura me bulona ose salduar në tub. Për shkak se e bëjnë të thjeshtë instalimin, mirëmbajtjen dhe heqjen e tubave dhe valvulave, tubat me fllanxha janë një pjesë thelbësore e sistemeve hidraulike.

Cili është qëllimi kryesor i fllanxhave të tubave?

Tubat me fllanxha përdoren kryesisht për të bashkuar dy tuba të ndryshëm ose pjesë makinerie. Megjithëse disa janë të ndërtuara prej druri, fllanxhat përbëhen kryesisht nga plastika ose metali. Këto pjesë të sheshta lejojnë që tubat ose pajisjet të lidhen së bashku duke u ngjitur në skajet e njërit tubi ose pjesës së pajisjes dhe tjetrës.

Fllanxhat vijnë në dy lloje kryesore: fllanxha të salduara dhe fllanxha me mëngë rrëshqitëse. Ndërsa fllanxhat e salduara duhet të ngjiten në tub përpara se të mbyllen, fllanxhat e mëngës rrëshqitëse thjesht ngjiten në fund të tubit. Ndërsa fllanxhave të saldimit u mungon një hapje qendrore sepse saldimi i tyre së bashku dobëson konstruksionin, fllanxhat me rrëshqitje kanë një të tillë për ta bërë instalimin më të lehtë.

Fllanxhat e tubave përdoren për të bashkuar tubacionet në sistemet hidraulike. Në mënyrë tipike, ato përbëhen nga çeliku, bronzi, gize ose metale të tjera të lakueshme.

Një sistem tubacionesh mund të krijohet duke i lidhur fllanxhat së bashku. Shumica e fllanxhave kanë dy lloje të ndryshme bulonash: mbyllëse dhe shtrënguese. Lloji i parë quhet "bulon i gjëndrës" dhe funksionon duke ngjeshur copë litari midis dy fllanxhave për të vulosur bashkimin. Qëllimi i llojit të dytë të bulonave, të njohur si "bulona përforcuese", është të sigurojë fllanxhën dhe të parandalojë dridhjet e tepërta kur ushtrohet presion.

Çfarë është një Tub çeliku inox?

Një lloj tubi i njohur si tub çeliku inox përbëhet nga çelik inox, një aliazh me një përmbajtje të lartë kromi që i reziston korrozionit. Përdoret shpesh në shumë industri të ndryshme, të tilla si prodhim, hidraulik dhe ndërtim. Për shkak të forcës, elasticitetit ndaj korrozionit dhe jetëgjatësisë, tubat prej çeliku inoks janë idealë për përdorime të ndryshme.

Cili është ndryshimi midis tubit prej çeliku inox dhe tubit me fllanxha?

Tub çeliku inox

Një strukturë tubulare e përbërë nga çelik inox, një aliazh që i reziston korrozionit dhe ka një përmbajtje të lartë kromi, njihet si tub çeliku inox.

Tubat prej çeliku inox përdoren për të transferuar lëngje dhe gazra në një sërë industrish, duke përfshirë prodhimin, tubacionet dhe ndërtimin. Këto tuba janë të njohur për forcën e tyre, elasticitetin ndaj korrozionit dhe jetëgjatësinë.

Për të kënaqur nevojat e veçanta, tubat prej çeliku inox ofrohen në një shumëllojshmëri diametrash, klasash dhe specifikash. Ka disa mënyra për t'i lidhur ato, duke përfshirë saldimin, filetimin dhe përdorimin e pajisjeve të tubave.

Tuba me fllanxha

Tuba me fllanxha quhen tuba me fllanxha.

Një fllanxha është një pajisje në formë disku që përdoret për të bashkuar tubat, valvulat dhe pajisjet e tjera së bashku. Ka një sipërfaqe të sheshtë ose të ngritur. Fllanxhat janë të thjeshta për t'u instaluar, hequr dhe mirëmbajtur dhe ofrojnë një lidhje të sigurt dhe pa rrjedhje midis tubave.

Kur sistemet e tubacioneve duhet të montohen dhe çmontohen shpesh, si në operacionet industriale ose aplikimet që përfshijnë transferimin e lëngjeve ose gazeve, zakonisht përdoren tubacionet me fllanxha.

Ekzistojnë disa lloje të ndryshme të fllanxhave, duke përfshirë me fije, Fllanxha të salduara në prapanicë, të rrëshqitshme dhe të salduara me fole. Çeliku inox, çeliku i karbonit dhe çeliku i aliazhuar janë materialet më të zakonshme që përdoren për të bërë fllanxha.

Si duhet të zgjidhet një fllanxha tubi?

Ju duhet të merrni parasysh disa gjëra kur zgjidhni një fllanxhë tubi.

1. Masat: Fllanxhat janë të disponueshme në forma dhe madhësi të ndryshme, duke përfshirë katrore dhe të rrumbullakëta. Diametri i tubit përcakton madhësinë e fllanxhës. Për të zgjedhur fllanxhën e përshtatshme për aplikimin tuaj, duhet të jeni të vetëdijshëm për dimensionet e sakta të tubit tuaj, sepse fllanxhat e tubave janë të disponueshme në një gamë të gjerë madhësish. Gjerësia e kanalit të fllanxhave përcaktohet nga diametri i tubit.

2. Materiale: Një shumëllojshmëri materialesh përdoren për të bërë fllanxha, të tilla si plastika, bronzi, alumini, hekuri i lakueshëm dhe çelik inox. Tunxh zakonisht përdoret vetëm për qëllime estetike; hekuri i lakueshëm zakonisht përdoret për aplikime me presion të ulët; gize përdoret për aplikime me presion të lartë; alumini përdoret në mjedise gërryese; dhe plastika dhe çeliku inox janë të mirë në parandalimin e korrozionit në presione të ulëta dhe temperatura deri në 600 gradë Fahrenheit. Rezistencë e shkëlqyer ndaj korrozionit, megjithëse jo në situata me presion të lartë ose ekspozim të zgjatur.

3. Projektimi: Dizajni të ndryshëm, të tillë si nyjet me fileto ose nyjet rrëshqitëse (të njohura edhe si nyje lidhëse rrëshqitëse), kanë ndikim në mënyrën se si një fllanxhë përshtatet në një kryqëzim tubash.

imazhet e kokës së autorit
Autori: gneesteel Gnee Steel është një ndërmarrje profesionale e zinxhirit të furnizimit e angazhuar kryesisht në projektimin dhe përpunimin e pllakave të çelikut, spirales, profilit dhe peizazhit të jashtëm. Pas 15 vitesh zhvillimi, ajo është bërë një kompani udhëheqëse ndërkombëtare e zinxhirit të furnizimit të çelikut në Central Plains.

Gnee Steel-Gnee Steel Export Stainless Steel Company

  • Ekipi ynë i shërbimit ndaj klientit është këtu për t'ju ndihmuar 24/7.
  • Mostra falas, e personalizueshme, stok i madh
  • Çfarëdo që ju nevojitet, ne jemi këtu për ju.