Dallimi midis pllakës së çelikut të pandryshkshëm të stampuar dhe pllakës inox të stampuar
  1. Fillimi » blog » Dallimi midis pllakës inox të stampuar dhe pllakës inox të stampuar
Dallimi midis pllakës së çelikut të pandryshkshëm të stampuar dhe pllakës inox të stampuar

Dallimi midis pllakës së çelikut të pandryshkshëm të stampuar dhe pllakës inox të stampuar

Pllaka me model çeliku inox është një lloj fletë çeliku inox që ka një sipërfaqe me teksturë. Kjo teksturë krijohet duke ngulitur/vulosur një imazh në sipërfaqen e pllakës me një mbështjellës rrotullues. Krijon modele të ngritura dhe tredimensionale, duke ofruar kështu performancë të shkëlqyer kundër rrëshqitjes, qëndrueshmëri të madhe, rezistencë të fortë ndaj korrozionit dhe qëllime të mira dekorimi. Prandaj, përdoret gjerësisht në arkitekturë, dekorim, mobilje, pajisje shtëpiake, etj. Megjithatë, si dy metodat kryesore për të prodhuar fletë çeliku inox me model, a ka ndonjë ndryshim midis stampimit dhe stampimit? Cilat janë ndryshimet midis pllakave prej çeliku të pandryshkshëm të stampuar dhe pllakave prej çeliku të pandryshkshëm të stampuar? Vazhdoni të lexoni tani!

Dallimi midis pllakës inox të stampuar dhe të stampuar

Ndërsa të dyja teknikat i japin sipërfaqes së çelikut inox një shkallë të caktuar zbukurimi, ato bëjnë një ndryshim në shumë aspekte, duke përfshirë përkufizimin e tyre, procesin e prodhimit, variacionet e modelit, qëndrueshmërinë, aplikimet, koston, etj. Vazhdoni të shihni më shumë më poshtë.

1. Përcaktim

Pllaka e stampuar prej çeliku inox është një lloj fletë që i është nënshtruar një procesi stampimi për të krijuar forma, modele ose dizajne të ndryshme në sipërfaqen e saj.

Embossed pllakë inox është një lloj fletë që i është nënshtruar një procesi relievit për të krijuar forma, modele ose dizajne të ndryshme në sipërfaqen e saj.

2. Procesi i prodhimit

Një ndryshim kryesor midis pllakave prej çeliku të pandryshkshëm të stampuar dhe pllakave prej çeliku të pandryshkshëm të stampuar qëndron në procesin e tyre të prodhimit. E para shpesh përdor pllakën e çelikut të pandryshkshëm si nënshtresë, dhe e dyta përdor atë spiral çelik inox si metal bazë. Dhe proceset e prodhimit të tyre janë gjithashtu të ndryshme. Për shembull:

Procesi i stampimit: prodhohet duke rrotulluar spiral çelik inox drejt e në kallëp për të formuar dizajne në sipërfaqen e spirales. Pastaj mbështjelljet do të priten në pjata. Zakonisht, pllaka e stampuar prej çeliku inox ka një dizajn të ngritur në njërën anë dhe tjetra është e sheshtë.

Procesi i vulosjes: prodhohet duke kaluar pllaka inox përmes një serie rrotullash, secila anë e rulit me një model të ndryshëm. Ky proces synon të krijojë dizajne të ngritura në të dy anët e pllakës inox. Zakonisht, pllaka inox e stampuar ka modele konkave në njërën anë dhe modele konveks në anën tjetër.

Mold vs Roller

3. Trashësia

Stampimi kërkon më pak presion dhe mund të përdoret në metale më të holla, ndërsa stampimi kërkon më shumë presion dhe mund të përdoret në metale më të trashë.

Prandaj, fletët e stampuara prej çeliku inox shpesh përdorin metal bazë me trashësi rreth 2 mm, ndërsa trashësia e nënshtresës së stampuar prej çeliku inox mund të jetë deri në 3 mm e trashë.

4. Modele

Kur bëhet fjalë për opsionet e modeleve, pllaka e stampuar prej çeliku inox ofron një gamë të gjerë mundësish. Arti i vulosjes lejon krijimin e modeleve më të ndërlikuara, më të mprehta dhe më të holla, duke përfshirë logot, tekstin dhe modelet me porosi.

Nga ana tjetër, pllakat e stampuara prej çeliku të pandryshkshëm ofrojnë modele më të teksturuara dhe tredimensionale që mund të përmirësojnë tërheqjen estetike të pllakës. Modelet e zakonshme të stampuara përfshijnë modele gjeometrike, modele diamanti, modele në formë T-je, modele fasule të rrumbullakëta, modele thjerrëzash, modele në formë shiriti, etj.

Përveç kësaj, duhet të theksohet se modelet e pllakave inox të stampuara janë më pak të sheshta se ato të pllakave inox të stampuara.

Pllaka inox të stampuara

5. Qëndrueshmëri

Të dyja pllakat prej çeliku inox të stampuara dhe të stampuara janë të njohura për qëndrueshmërinë dhe jetëgjatësinë e tyre.

6. Vetitë e përbashkëta

Të dyja pllakat inox të stampuara dhe të stampuara mund të bëhen prej çeliku inox 304, 304L, 316 ose 321, kështu që ato kanë të njëjtat veti të përbashkëta.

7. Formueshmëria

Të dyja pllakat inox të stampuara dhe të stampuara mund të priten, përkulen, formohen dhe saldohen.

8. Mirëmbajtje

Sipërfaqja e ngritur e metalit siguron një nivel mbrojtjeje kundër konsumimit, duke e bërë atë ideal për zonat me trafik të lartë. Prandaj, ato janë të dyja të lehta për t'u pastruar dhe mirëmbajtur.

Pllaka inox të stampuara

9. Aplikime

Pllakat e stampuara prej çeliku inox paraqesin një model më të spikatur, të ngritur dhe të përcaktuar. Prandaj, ato përdoren shpesh për qëllime dekorative. Disa shembuj tipikë përfshijnë pajisje me pakicë, ekrane, mobilje, bizhuteri dhe skulptura.

Në të kundërt, pllakat e stampuara prej çeliku inox shfaqin një model me teksturë që përdoret zakonisht për qëllime funksionale, të tilla si sigurimi i një kapjeje ose zbutja e shkëlqimit. Disa nga aplikimet e dukshme janë shkallët e shkallëve, panelet e ashensorit, panelet e dyerve të garazhit, mobiljet metalike të zyrës, veshjet e automobilave dhe produktet e ndërtimit.

Me një fjalë, zgjedhja midis pllakave të stampuara dhe të stampuara varet përfundimisht nga kushtet e dëshiruara estetike dhe funksionale.

10. Kosto

Pllakat e stampuara prej çeliku inox, për shkak të detajimit të tyre të ndërlikuar dhe procesit të saktë të prodhimit, priren të jenë më të shtrenjta.

Në të kundërt, pllakat e stampuara prej çeliku inox ofrojnë një alternativë relativisht më ekonomike. Procesi i stampimit, duke qenë më pak i ndërlikuar dhe që kërkon më pak punë, rezulton në kosto më të ulëta të prodhimit. Për më tepër, pllakat e stampuara mund të prodhohen në sasi më të mëdha me një kosto më të ulët për njësi, duke i bërë ato një zgjedhje të kujdesshme ekonomikisht për individë të dallueshëm.

Aplikimet e pllakave prej çeliku të ngulitur

Stampuar Vs. Pllakë e stampuar prej çeliku inox, cilën të blini?

Kur diskutoni midis pllakave inox të stampuara dhe të stampuara, duhet të merren parasysh disa faktorë.

Së pari, duhet të vlerësohet përdorimi i synuar dhe qëllimi i pllakave. Nëse qëllimi kryesor është të përmirësojë tërheqjen vizuale, pllakat e stampuara mund të jenë opsioni i preferuar. Megjithatë, nëse funksionaliteti dhe praktika kanë një rëndësi më të madhe, pllakat e stampuara mund të jenë më të dobishme. Për më tepër, duhet të merret parasysh mjedisi në të cilin do të instalohen pllakat. Elementë të tillë si ekspozimi ndaj lagështirës, ​​luhatjet e temperaturës dhe kërkesat e pastrimit mund të ndikojnë në qëndrueshmërinë dhe mirëmbajtjen e pllakave.

Së treti, trashësia e materialit, madhësia e fletës dhe stilet e modelit duhet të merren parasysh.

Së fundi, kufizimet financiare dhe preferencat personale gjithashtu duhet të merren parasysh kur merret një vendim.

Aplikime për pllaka çeliku të stampuar

Përfundim

Këtu në Gnee, ne jemi të specializuar në prodhimin e cilësisë së lartë pllaka çeliku inox me model, duke përfshirë stampimin e pllakave prej çeliku të pandryshkshëm dhe pllakave prej çeliku të pandryshkshëm. Për shkak të përvojës sonë më shumë se 15 vjeçare në prodhim, ne sigurojmë që të kemi cilësinë më të mirë dhe të ofrojmë këshillat më të mira për hartimin e projekteve tuaja. Kontaktoni me ne sot për të mësuar më shumë rreth këtij produkti unik dhe të gjithanshëm ose për të marrë mostra falas!

imazhet e kokës së autorit
Autori: Gnee Steel Gnee Steel është një prodhues, furnizues dhe eksportues i besueshëm çeliku inox nga Kina. Produktet që ata prodhojnë përfshijnë: tuba inoksi, mbështjellje çeliku inoks, pllaka inox, profile çeliku inox, fletë çeliku inox dhe pajisje çeliku inox. Deri më tani, produktet e tyre janë eksportuar në 120+ vende dhe kanë shërbyer mbi 1000+ projekte, të favorizuara ngrohtësisht nga shumë klientë vendas dhe të huaj.

Gnee Steel-Gnee Steel Export Stainless Steel Company

  • Ekipi ynë i shërbimit ndaj klientit është këtu për t'ju ndihmuar 24/7.
  • Mostra falas, e personalizueshme, stok i madh
  • Çfarëdo që ju nevojitet, ne jemi këtu për ju.