Dallimi midis reduktuesit koncentrik SS dhe zvogëluesit të çuditshëm SS
  1. Fillimi » blog » Dallimi midis reduktuesit koncentrik SS dhe reduktuesit të çuditshëm SS
Dallimi midis reduktuesit koncentrik SS dhe zvogëluesit të çuditshëm SS

Dallimi midis reduktuesit koncentrik SS dhe zvogëluesit të çuditshëm SS

Dy nga pajisjet më të përdorura të tubave janë reduktuesit koncentrikë prej çeliku inox dhe reduktuesit ekscentrikë prej çeliku inox. Të dy reduktuesit përdoren për të lidhur dy tuba, por ato kanë dallime të dallueshme për sa i përket ndërtimit dhe përdorimit të tyre. Në këtë blog, ne do të diskutojmë bazat e reduktuesve koncentrikë dhe ekscentrikë prej çeliku inox, si dhe ndryshimin midis tyre, në mënyrë që të mund të përcaktoni se cili i përshtatet më mirë nevojave të tubacionit tuaj.

Çfarë është reduktuesi koncentrik i çelikut inox?

Reduktues koncentrik prej çeliku inox është një lloj montimi tubash që përdoret për bashkimin e tubave me diametra të ndryshëm. Ai përbëhet nga tre pjesë: dy unaza të veçanta koncentrike dhe unaza e jashtme, më e madhe me një seksion të brendshëm që përputhet me diametrin e tubit më të vogël. Kjo do të thotë, montimi ka një vijë qendrore që qëndron në të njëjtin nivel përgjatë montimit të tubit, duke lejuar një tranzicion të qetë midis dy diametrave të tubit pa shkaktuar turbulenca ose ndërprerje të rrjedhës së lëngut.

Reduktues koncentrik prej çeliku inox dhe reduktues ekscentrik prej çeliku inox

Çfarë është reduktuesi i çuditshëm prej çeliku inox?

Reduktues i çuditshëm prej çeliku inox është një lloj montimi tubash që përdoret për ndryshimin e diametrit të një tubi. Kjo pajisje zakonisht ka njërën anë më të madhe se tjetra dhe qendrat e saj nuk janë në të njëjtën linjë, prandaj emri i saj. Mund të bashkojë dy tuba me madhësi të ndryshme së bashku duke ruajtur një rrugë të pandërprerë të lëvizjes së lëngjeve ose gazit.

SS Concentric vs SS Eccentric Reducer, Cilat janë ndryshimet?

Kur është fjala për reduktues çeliku inox, ekzistojnë dy lloje kryesore: reduktuesit koncentrikë prej çeliku inoks dhe reduktuesit ekscentrikë prej çeliku inox. Këtu janë ndryshimet kryesore midis të dyve:

1. përcaktim

Reduktuesit ekscentrikë inox janë tuba me diametra të ndryshëm qendrat e të cilëve nuk janë në të njëjtën linjë dhe tubat me një qendër në të njëjtën linjë quhen reduktues koncentrikë prej çeliku inox.

2. funksion

Reduktuesi koncentrik SS përdoret për të bashkuar seksionet e tubave ose seksionet e tubit në të njëjtin aks.

Reduktuesi ekscentrik SS përdoret për të lidhur sistemet e tubacioneve midis dy tubave me diametra të ndryshëm.

Zvogëluesi koncentrik SS dhe reduktuesi i çuditshëm SS

3. formë

Reduktuesit koncentrikë inox e marrin emrin e tyre nga forma e tyre e ngjashme me kon. Ata kanë të dy skajet në të njëjtin bosht, duke rezultuar që pjesa më e vogël të jetë në qendër të drejtpërdrejtë të seksionit më të madh kur shikohet ballë për ballë. Ky stil reduktuesi është më i zakonshmi në treg.

Reduktuesit ekscentrikë inox janë paksa të ndryshëm. Ata kanë një anë të drejtë dhe një anë në formë koni, duke bërë që vija qendrore të zhvendoset. Kur shikohet ballë për ballë, seksioni më i vogël ndodhet përballë njërës anë të seksionit më të madh.

3. Aplikimet

Zvogëluesit koncentrikë SS përdoren në sistemet e tubacioneve ku ekziston nevoja për të mbajtur një normë rrjedhëse konsistente, por nivelet e presionit kanë vetëm pak rëndësi. Ato funksionojnë më mirë në instalimet ku rrjedha e lëngut kërkon një reduktim të barabartë të diametrit të tubave. Dhe ato mund të përdoren për tubacionet e lëngjeve me rrjedhje vertikale.

Reduktuesit ekscentrikë SS janë më të përshtatshëm për aplikime ku rrjedha e lëngut ka nevojë për një ulje të vëllimit dhe ndryshim të drejtimit. Pra, ato përdoren zakonisht në tubacionet e lëngjeve me rrjedhje horizontale. Përveç kësaj, mund të përdoret për të lidhur pajisje tubash ose Fllanxhat me diametra të ndryshëm për të ndryshuar diametrin sepse diametri i grykës në të dy skajet e tubit është i ndryshëm.

Aplikimet e reduktuesit koncentrik dhe reduktuesit ekscentrik

4. Kontrolli i rrjedhjes

Zvogëluesit koncentrikë SS ndihmojnë në ruajtjen e një shpejtësie të qëndrueshme rrjedhjeje duke mbajtur një nivel të njëtrajtshëm presioni përgjatë tubit.

Reduktuesit ekscentrikë SS ofrojnë mundësinë e kontrollit të shpejtësisë së rrjedhës së një lëngu. Ato mund të lejojnë që lëngu të rrjedhë drejt e përmes tubit pa penguar shpejtësinë e rrjedhës.

5. Kosto

Reduktuesit koncentrikë janë më pak të shtrenjtë se homologët e tyre të çuditshëm për shkak të dizajnit të tyre më të thjeshtë të ndërtimit.

6. instalim

Reduktuesit koncentrikë janë relativisht të thjeshtë për t'u instaluar. Duhet vetëm të siguroheni që diametrat në të dy skajet e reduktuesit të përputhen me madhësitë e tubave me të cilët janë lidhur.

Nga ana tjetër, reduktuesit e çuditshëm kërkojnë instalim të kujdesshëm për të siguruar që zona e zhvendosjes të përafrohet saktë me sistemin e tubacioneve. Mospërputhja mund të ketë pasoja negative, të tilla si rrjedhje e penguar dhe rrjedhje.

Fabrika e reduktuesve të çelikut inox

Reduktues koncentrik dhe reduktues ekscentrik eksportues

Si një zvogëlues profesional koncentrik dhe eksportues i zvogëluesve të çuditshëm në Kinë, Gnee Steel ka grumbulluar gati 15 vjet përvojë dhe ekspertizë në prodhimin e reduktuesve të çelikut inox. Në të njëjtën kohë, ne gjithashtu prodhojmë dhe eksportojmë pajisje të tjera tubash, të tilla si bërryla, majë dhe fllanxha. Nëse jeni duke kërkuar për burimin ideal të pajisje tubash prej çeliku inox, Gnee do të ishte zgjedhja juaj më e mirë!

imazhet e kokës së autorit
Autori: Gnee Steel Gnee Steel është një prodhues, furnizues dhe eksportues i besueshëm çeliku inox nga Kina. Produktet që ata prodhojnë përfshijnë: tuba inoksi, mbështjellje çeliku inoks, pllaka inox, profile çeliku inox, fletë çeliku inox dhe pajisje çeliku inox. Deri më tani, produktet e tyre janë eksportuar në 120+ vende dhe kanë shërbyer mbi 1000+ projekte, të favorizuara ngrohtësisht nga shumë klientë vendas dhe të huaj.

Gnee Steel-Gnee Steel Export Stainless Steel Company

  • Ekipi ynë i shërbimit ndaj klientit është këtu për t'ju ndihmuar 24/7.
  • Mostra falas, e personalizueshme, stok i madh
  • Çfarëdo që ju nevojitet, ne jemi këtu për ju.