Dallimi midis pllakës së çelikut të pandryshkshëm të mbështjellë të nxehtë dhe pllakës prej çeliku të pandryshkshëm të mbështjellë të ftohtë
  1. Fillimi » blog » Dallimi midis pllakës inox të petëzuar në nxehtësi dhe pllakës inox të mbështjellë të ftohtë
Dallimi midis pllakës së çelikut të pandryshkshëm të mbështjellë të nxehtë dhe pllakës prej çeliku të pandryshkshëm të mbështjellë të ftohtë

Dallimi midis pllakës së çelikut të pandryshkshëm të mbështjellë të nxehtë dhe pllakës prej çeliku të pandryshkshëm të mbështjellë të ftohtë

Si pllakat inox të petëzuara në nxehtësi, ashtu edhe pllakat prej çeliku të mbështjellë në të ftohtë janë dy materialet kryesore të përdorura në industrinë e çelikut. Ato mund të aplikohen në ndërtim, automobila, energji dhe pajisje shtëpiake për shkak të rezistencës së tyre të shkëlqyer ndaj korrozionit, forcës së lartë dhe performancës së mirë të përpunimit. Megjithatë, ka dallime midis të dyve. Dallimi më domethënës është: njëri është bërë nga procesi i prodhimit me rrotullim të nxehtë; tjetra prodhohet nga procesi i rrotullimit të ftohtë. Kjo më pas paraqet një ndikim të ndryshëm në rezistencën e tyre ndaj korrozionit, qëndrueshmërinë, vetitë, përdorimin dhe çmimin. Vazhdoni të lexoni më shumë tani.

Pllakë prej çeliku inox: Rolluar në nxehtësi kundër. Ftohtë mbështjellë

Rrotullimi i nxehtë dhe ai i ftohtë janë dy procese të ndryshme prodhimi që përdoren për të prodhuar pllaka inox. Çdo proces ka karakteristikat e tij unike dhe veçoritë kryesore që e bëjnë atë të përshtatshëm për aplikime të ndryshme. Për krahasim, këtu janë ndryshimet kryesore midis pllakave prej çeliku të pandryshkshëm të mbështjellë të nxehtë dhe pllakave prej çeliku të pandryshkshëm të mbështjellë të ftohtë.

1. Përcaktim

Pllaka e mbështjellë e nxehtë prej çeliku inox është një lloj çeliku i krijuar duke i nënshtruar një pllake çeliku inox në temperatura të ngritura dhe duke e rrotulluar atë në trashësinë e dëshiruar.

Ftohtë mbështjellë pllakë inox është një lloj çeliku i krijuar duke i nënshtruar pllakave të inoksit të petëzuara në nxehtësi proceseve shtesë të petëzimit dhe pjekjes së ftohtë.

2. Procesi i prodhimit

Dallimi kryesor midis pllakës prej çeliku të pandryshkshëm të mbështjellë të nxehtë dhe pllakës prej çeliku të pandryshkshëm të mbështjellë të ftohtë qëndron në procesin e prodhimit: e para është e petëzuar në nxehtësi dhe e dyta është e petëzuar në të ftohtë.

Pllaka e mbështjellë në nxehtësi prej çeliku inox bëhet përmes procesit të rrotullimit të nxehtë. Prodhohet duke ngrohur një pllakë çeliku inox mbi temperaturën e saj të rikristalizimit dhe më pas duke e rrotulluar atë në trashësinë e dëshiruar.

Pllaka prej çeliku të pandryshkshëm e mbështjellë në të ftohtë bëhet me proces të petëzimit të ftohtë. Prodhohet nga përpunimi i mëtejshëm i pllakave prej çeliku të pandryshkshëm të mbështjellë në nxehtësi përmes një sërë hapash të rrotullimit të ftohtë dhe pjekjes në temperaturën e dhomës.

Rolling Hot vs Ftohtë Rolling

3. Tema & Dukje

Pas përfundimit të procesit të prodhimit, fillimisht mund të gjejmë disa ndryshime në pamjen e tyre.

Pllaka prej çeliku inox HR zakonisht ka një strukturë të ashpër dhe të shkallëzuar me skaje pak të rrumbullakosura. Kjo strukturë është pasojë e temperaturës së lartë gjatë procesit të rrotullimit, e cila bën që çeliku të oksidohet dhe të formojë një shtresë peshore. Si rezultat, pllakat inox të petëzuara në nxehtësi kanë një pamje më pak të lëmuar dhe të lëmuar në krahasim me homologët e tyre të mbështjellë të ftohtë.

Pllaka prej çeliku inox CR paraqet një strukturë më të lëmuar dhe më të lëmuar në krahasim me atë të petëzuar në nxehtësi. Procesi i petëzimit në të ftohtë heq në mënyrë efektive shkallën dhe papastërtitë që janë të pranishme në sipërfaqen e pllakave inox të petëzuara në nxehtësi, duke rezultuar në një pamje të pastër dhe të rafinuar. Për më tepër, ajo shfaq rrafshueshmëri dhe drejtësi superiore.

4. Rezistenca korrozioni

Mund të zbulonim se pllaka çeliku inox e mbështjellë në nxehtësi është më rezistente ndaj korrozionit sesa pllaka e mbështjellë në të ftohtë. Përpunimi shtesë i pllakës inox të mbështjellë në të ftohtë do të shkaktojë disa dëmtime të caktuara në sipërfaqen e vetë pllakës, duke ulur kështu performancën e parandalimit të rezistencës ndaj korrozionit.

Dallimi midis pllakës së çelikut të pandryshkshëm të mbështjellë të nxehtë dhe pllakës prej çeliku të pandryshkshëm të mbështjellë të ftohtë

5. Qëndrueshmëri

Përkatësisht, pllaka çeliku inox e mbështjellë në nxehtësi zakonisht ka një jetë më të gjatë shërbimi sesa pllakat e çelikut të mbështjellë në të ftohtë.

6. Prona mekanike

Ato paraqesin veti të ndryshme mekanike, për sa i përket fortësisë, rezistencës në tërheqje dhe formueshmërisë.

Vështirësi: Pllaka prej çeliku të pandryshkshëm të mbështjellë në të ftohtë rrit forcën dhe fortësinë e tyre duke ruajtur saktësinë e tyre dimensionale pasi prodhohet duke i nënshtruar pllakat prej çeliku të pandryshkshëm të mbështjellë në nxehtësi përpunimit të mëtejshëm përmes mullinjve të reduktimit të ftohtë.

Forca elastike: Pllaka prej çeliku të pandryshkshëm të mbështjellë në nxehtësi ka forcë tërheqëse dhe forcë më të lartë rendimenti sesa homologët e mbështjellë të ftohtë për shkak të procesit të rrotullimit të nxehtë.

Formueshmëria: Pllakat e çelikut inox të petëzuara në nxehtësi vlerësohen shumë për formueshmërinë e tyre të shkëlqyeshme, duke i lejuar ato të formohen lehtësisht, të saldohen dhe të përkulen sipas kërkesave të aplikacioneve të ndryshme. Pllakat e petëzuara në të ftohtë mund të jenë më pak të formueshme për shkak të hapave shtesë të përpunimit të përfshirë.

Pllaka çeliku inox të petëzuara në nxehtësi

7. Aplikime

Çdo lloj ka aplikacionet e tij unike për shkak të vetive të tyre të ndryshme.

Pllakat inox të petëzuara në nxehtësi përdoren zakonisht në aplikime që kërkojnë forcë, qëndrueshmëri dhe përshtatshmëri të lartë për aplikime që kërkojnë performancë të fortë. Pra, ato përdoren gjerësisht në industrinë e ndërtimit, automobilave, prodhimit, makinerive dhe energjisë.

Pllakat inox të mbështjellë të ftohtë janë të njohura për pamjen e tyre të lëmuar dhe të lëmuar, duke i bërë ato të përshtatshme për aplikime që kërkojnë një tërheqje estetike dhe inxhinieri precize. Ato aplikohen më shumë në pajisjet shtëpiake, sendet dekorative, komponentët inxhinierikë të saktë dhe ashensorët.

8. Kosto

Është thelbësore të theksohet se pllaka inox e mbështjellë në të ftohtë është përgjithësisht më e shtrenjtë se homologja e saj e mbështjellë në nxehtësi për shkak të përpunimit të saj shtesë.

Pllaka e mbështjellë e nxehtë prej çeliku inox është përgjithësisht më e përballueshme për shkak të formueshmërisë së saj të mirë dhe disponueshmërisë së gjerë në trashësi dhe madhësi të ndryshme.

Pllaka çeliku inox të petëzuara në të ftohtë

Përfundim

Me një fjalë, të kuptuarit e dallimeve midis pllakave të inoksit të mbështjellë në nxehtësi dhe pllakave inox të mbështjellë të ftohtë është një hap shumë i rëndësishëm për ata që shpesh punojnë me çelik. Kjo do të lehtësojë shumë përparimin e qetë të projekteve të tyre inxhinierike që lidhen me çelikun. Nëse zgjidhni midis pllakave prej çeliku të pandryshkshëm të mbështjellë të ftohtë dhe të nxehtë, mund të merrni parasysh detajet e mësipërme ose kontaktoni ekipin tonë teknik per ndihme.

imazhet e kokës së autorit
Autori: Gnee Steel Gnee Steel është një prodhues, furnizues dhe eksportues i besueshëm çeliku inox nga Kina. Produktet që ata prodhojnë përfshijnë: tuba inoksi, mbështjellje çeliku inoks, pllaka inox, profile çeliku inox, fletë çeliku inox dhe pajisje çeliku inox. Deri më tani, produktet e tyre janë eksportuar në 120+ vende dhe kanë shërbyer mbi 1000+ projekte, të favorizuara ngrohtësisht nga shumë klientë vendas dhe të huaj.

Gnee Steel-Gnee Steel Export Stainless Steel Company

  • Ekipi ynë i shërbimit ndaj klientit është këtu për t'ju ndihmuar 24/7.
  • Mostra falas, e personalizueshme, stok i madh
  • Çfarëdo që ju nevojitet, ne jemi këtu për ju.