Pllakë çeliku inox 410: Përkufizimi, fabrikimi, vetitë dhe përdorimet
  1. Fillimi » blog » 410 Pllakë çeliku inox: Përkufizimi, Fabrikimi, Vetitë dhe Përdorimet
Pllakë çeliku inox 410: Përkufizimi, fabrikimi, vetitë dhe përdorimet

Pllakë çeliku inox 410: Përkufizimi, fabrikimi, vetitë dhe përdorimet

Një nga klasat më të përdorura të pllakës së çelikut inox sot është çeliku inox 410. Pllakat inox 410 janë tepër të gjithanshme dhe ofrojnë një kombinim unik të forcës së lartë, vetive të mira mekanike dhe rezistencës së moderuar ndaj korrozionit, duke i bërë ato ideale për shumë aplikime. Ato mund të përdoren në hapësirën ajrore, automobila, ndërtim, elektroshtëpiake, harduer, etj. Për më shumë informacion rreth 410 fletëve dhe pllakave prej çeliku inox, le të vazhdojmë leximin.

Çfarë është pllaka çeliku inox 410?

Sipas standardit, pllakë çeliku inox 410 është një material çeliku inox për përdorim të përgjithshëm dhe i përket çelikut të pandryshkshëm martensitik. Kjo do të thotë se përmban një minimum prej 11.5% krom, i cili është krijuar si një mënyrë për të përmirësuar çelikun tradicional të karbonit për të rritur rezistencën e tij ndaj korrozionit. Mund të trajtohet me nxehtësi për të marrë një gamë të gjerë vetive mekanike. Fletët dhe pllakat 410 SS zakonisht përdoren për aplikime që përfshijnë rezistencë të lehtë korrozioni, rezistencë të moderuar ndaj nxehtësisë dhe forcë të lartë.

410 Stainless Steel

410 çelik inox është një nga klasat më të përdorura të çelikut të pandryshkshëm martensitik të forcueshëm. Ai përbëhet nga një minimum prej 11.5% krom, i cili është i mjaftueshëm për të shfaqur vetitë e rezistencës ndaj korrozionit në atmosfera të buta kimike. Mund të arrijë rezistencë maksimale ndaj korrozionit kur të jetë ngurtësuar, kalitur dhe më pas lëmuar.

410 Përbërja Kimike e Çelikut Stainless

C Si Mn S P Cr Ni
≤0.08-0.15 ≤1.0 ≤1.0 ≤0.03 ≤0.040 11.5 13.5 ~ 0.75 Maks

410 Notat dhe krahasimet alternative të çelikut inox

Kur kërkesat e fabrikimit kërkojnë veti të ngjashme me disa ndryshime, duhet të merren parasysh disa lloje alternative të lidhjeve të çelikut të pandryshkshëm të pjekjes 400, duke përfshirë:

Nota 416 për rastet që kërkojnë përpunueshmëri më të lartë me rezistencë të pranueshme më të ulët ndaj korrozionit.

Nota 420 kur ka nevojë për fortësi më të lartë ose forcë të ngurtësuar.

Nota 440C kur fortësia dhe forca e ngurtësuar duhet të kalojnë atë të notave 410 dhe 420.

410 Fletë inox

Si është bërë 410 SS Plate?

410 Pllaka çeliku inox prodhohet duke shkrirë-rafinuar në një furrë me hark elektrik me agjentë reduktues që pastrojnë shkrirjen. Kjo pasohet me punë të nxehtë dhe trajtim termik. Hapat e përgjithshëm janë renditur më poshtë:

1. Lëndët e para si çeliku, kromi, karboni dhe elementë të tjerë aliazh, janë të lëngëzuara në një hark elektrik ose në një furrë induksioni. Për notat më të larta, kjo bëhet në vakum. Procesi i shkrirjes redukton oksidet dhe ndotësit dhe krijon një skorje lundruese të papastërtive.

2. Pasi të jetë gati, shkrirja derdhet në kallëpe për të formuar shufra.

3. Shufrat nxehen më vonë dhe përpunohen me nxehtësi në forma kryesore nëpërmjet falsifikimit, rrotullimit ose ndonjëherë nxjerrjes.

4. Produktet e formësuara më pas kalohen për të lehtësuar sforcimet e brendshme të mbetura nga formimi fillestar, gjë që ndihmon në përmirësimin e duktilitetit dhe punueshmërisë.

5. Proceset e përfundimit të lëndës së parë mund të përfshijnë petëzimin e nxehtë, rrotullimin e ftohtë dhe fazat e mëtejshme të pjekjes ose trajtimit termik, në varësi të vetive të kërkuara të stokut të përfunduar.

6. Materialet e pllakave prej çeliku inox 410 mund t'i nënshtrohen një sërë operacionesh përfundimi për të dhënë vetitë e sakta të kërkuara. Këto mund të përfshijnë bluarje, lustrim dhe/ose trajtime të tjera sipërfaqësore për të arritur dimensionet dhe përfundimin e dëshiruar të sipërfaqes.

410 Pllaka inox

Cilat janë vetitë e përgjithshme të pllakës 410 SS?

Përdorimi i pllakave inox 410 sjell avantazhe të ndryshme për t'iu përshtatur aplikacioneve të veçanta. Ato përfshijnë:

1. Veti e shkëlqyer mekanike. Fleta prej çeliku inox 410 ka formueshmëri dhe saldim të mirë dhe një nivel fortësie prej afërsisht 410 Rockwell B. Kur bëhet fjalë për saldimin, kjo pllakë mund të saldohet lehtësisht nëpërmjet teknikave konvencionale. Për më tepër, ai mund të ruajë duktilitetin maksimal duke i ngrohur paraprakisht pjesët e punës midis 350-400°F (177-204°C) me pjekje, gjë që gjithashtu ruan rrezikun e plasaritjes.

2. Fortësi dhe fortësi e lartë. Ofron rezistencë dhe fortësi relativisht të lartë në tërheqje kur krahasohet me klasat e tjera të çelikut të pandryshkshëm pas shuarjes dhe kalitjes. Megjithatë, nuk rekomandohet të kryhet kalitje në temperatura nga 400 deri në 580 °C.

3. Rezistencë e shkëlqyeshme ndaj konsumimit. Për shkak të ngurtësisë së saj, pllaka çeliku inox 410 ofron performancë të shkëlqyer kundër konsumit.

4. Rezistencë e mirë oksidimi. Mund t'i rezistojë oksidimit deri në 1292°F (700°C) në mënyrë të vazhdueshme dhe deri në 1500°F (816°C) me ndërprerje. Megjithatë, kini kujdes nga sulmet e klorurit në kushte oksiduese.

5. Trajtimi i nxehtësisë. Trajtimi termik është një aspekt i rëndësishëm i punës me pllaka çeliku inox 410. Metoda të ndryshme të trajtimit termik mund të përdoren për të zhvilluar veti specifike në çelik, të tilla si rritja e forcës, duktiliteti i përmirësuar ose rritja e fortësisë. Këto metoda të trajtimit të nxehtësisë përfshijnë pjekjen, shuarjen dhe kalitjen. Për shembull, pllaka inox e klasës 410 mund të pjeket plotësisht në temperatura nga 815 në 900 °C, e ndjekur nga ftohja e ngadaltë e furrës dhe ftohja me ajër. Pjekja e procesit të çeliqeve të klasës 410 mund të kryhet në temperatura që variojnë nga 650 në 760 °C dhe të ftohur me ajër.

Për më tepër, në gjendjen e pjekjes, plasticiteti i pllakës 410 SS është shumë i lartë, i cili mund të formohet në të ftohtë nga rrotullimi i thellë, stampimi, përkulja dhe kaçurrela.

6. Rezistencë e lehtë ndaj korrozionit. Kjo klasë është më pak rezistente ndaj korrozionit sesa klasat austenitike dhe lidhjet ferrite të klasës 430 që përmbajnë 17% krom. Kjo për shkak se aftësia e ngurtësimit e bën atë disi të komprometuar. Në përgjithësi, 410 pllaka çeliku inox mund t'i rezistojnë atmosferës së thatë, ujit të freskët, ushqimit, avullit, gazrave të nxehtë dhe mediave të dobëta gërryese të cilat janë me një temperaturë jo më të madhe se 30°C.

Megjithatë, rezistenca ndaj korrozionit të fletëve dhe pllakave SS 410 mund të rritet më tej nga një sërë procesesh të tilla si forcimi, shuarja, kalitja dhe lustrimi.

7. Kosto e ulët. Është relativisht me kosto të ulët, krahasuar me shumicën e llojeve të tjera të çelikut inox, për shkak të përmbajtjes së tij më të ulët të aliazhit.

8. Magnetike. Ndryshe nga çeliku austenit si 304 dhe 316, çeliku inox martensit i klasës 410 është magnetik si në kushtet e pjekjes ashtu edhe në ato të ngurtësuara.

Bending

Cilat janë aplikimet e 410 SS Plate?

Pllaka prej çeliku inox 410 është ideale për aplikime që kërkojnë rezistencë të moderuar, rezistencë të mirë ndaj konsumit dhe veti të larta mekanike. Disa shembuj janë renditur më poshtë:

1. Përdoret në fabrikimin e urave, anijeve, inxhinierisë dhe shërbimeve të tjera në det dhe në tokë.

2. Përdoret në fabrikimin e sistemeve të shkarkimit të automobilave, kolektorëve, pjesëve dhe shkurreve të automobilave, komponentëve të motorit me temperaturë të lartë dhe pjesëve të tjera të automjetit.

3. Përdoret në fabrikimin e instrumenteve dhe pajisjeve mjekësore.

4. Përdoret në fabrikimin e thikave, teheve, gërshërëve, takëmeve, enëve të tavolinës, enëve të kuzhinës dhe sendeve të tjera shtëpiake.

5. Përdoret në fabrikimin e fiksuesve (si bulonat, vida, dado, susta, tufa), boshtet e pompës, komponentët e valvulave, hundët, kushinetat, kruese, vegla dore dhe aplikacione të tjera harduerike/fiksuese.

6. Përdoret në fabrikimin e 410 tub çeliku inox & tuba, 410 pllaka shtypi inox, 410 profile çelik inox dhe 410 pajisje tubash inox.

7. Përdoret në fabrikimin e pajisjeve petrokimike, pajisjeve të minierave, pajisjeve të përpunimit të ushqimit, pajisjeve të përpunimit të naftës, pajisjeve të përpunimit kimik, pajisjeve rezistente ndaj korrozionit ndaj squfurit ndaj plasaritjes termike, pajisjeve ushtarake (tanke, nëndetëse) dhe pjesë të tjera të pajisjeve rezistente ndaj mediave të dobëta korrozive në temperatura e dhomës.

8. Përdoret në fabrikimin e komponentëve të turbinës me gaz dhe avull, shkallët e minierave, tabaka distilimi, kolona të paketuara, tubacione, fuçi armë zjarri, vizore dhe komponentë të tjerë, pjesë mekanike, enë nën presion, pjesë të hapësirës ajrore, përbërës të pompës së puseve të naftës (si topa çeliku të ngurtësuar dhe ndenjëset), etj.

9. Përdoret në disa aplikacione që kërkojnë rezistencë shtesë ndaj gërvishtjeve dhe gërvishtjeve.

10. Përdoret në aplikime dekorative, duke përfshirë ashensorët, muret dekorative, sinjalistikën, skulpturat, e kështu me radhë.

*Përveç kësaj, pllaka çeliku inox 410 nuk duhet të përdoret për aplikime që kërkojnë rezistencë të lartë korrozioni ose temperatura të larta mbi 1200°F.

410 Aplikacionet e pllakave SS

Gjeni furnizues të besueshëm të pllakave prej çeliku inox 410

Gnee Steel është një prodhues dhe shpërndarës i njohur i Pllakave Stainless 410 & 410S, të cilat janë të disponueshme në dimensione, forma dhe përfundime të ndryshme sipas kërkesave të klientit. Ne kemi më shumë se 15 vjet përvojë në eksportin e lëndëve të para të çelikut, jo vetëm që kemi përvojë të gjerë në industri, por gjithashtu kemi pajisje të avancuara prodhimi dhe personel teknik të shquar. Për të siguruar cilësinë e produktit, ne do të organizojmë një ekip profesional të inspektimit të cilësisë për të inspektuar çdo herë përpara dërgesës. Kështu që ju mund të na besoni. Bleni fletë dhe pllaka çeliku inox 410 me cilësi të lartë dhe oferta të tjera materialesh inoksi me çmime të përballueshme nga ne tani.

imazhet e kokës së autorit
Autori: Gnee Steel Gnee Steel është një prodhues, furnizues dhe eksportues i besueshëm çeliku inox nga Kina. Produktet që ata prodhojnë përfshijnë: tuba inoksi, mbështjellje çeliku inoks, pllaka inox, profile çeliku inox, fletë çeliku inox dhe pajisje çeliku inox. Deri më tani, produktet e tyre janë eksportuar në 120+ vende dhe kanë shërbyer mbi 1000+ projekte, të favorizuara ngrohtësisht nga shumë klientë vendas dhe të huaj.

Gnee Steel-Gnee Steel Export Stainless Steel Company

  • Ekipi ynë i shërbimit ndaj klientit është këtu për t'ju ndihmuar 24/7.
  • Mostra falas, e personalizueshme, stok i madh
  • Çfarëdo që ju nevojitet, ne jemi këtu për ju.