301 Bobina prej çeliku inox: Udhëzime për përdorim
 1. Fillimi » blog » 301 Bobina prej çeliku inox: Udhëzime për përdorim
301 Bobina prej çeliku inox: Udhëzime për përdorim

301 Bobina prej çeliku inox: Udhëzime për përdorim

301 spirale çeliku inox është një spirale me një çmim pak më të ulët se spiralja çelik inox 304. Është një çelik inox austenitik i ngurtësueshëm me forcë të lartë, rezistencë të moderuar ndaj korrozionit dhe formueshmëri të mirë. Është më i përdoruri nga të gjitha mbështjelljet austenitike prej çeliku inox. Vetitë si rezistenca e mirë ndaj korrozionit, duktiliteti i shkëlqyer, përfundimi i lartë i sipërfaqes dhe forca e lartë e bëjnë atë një zgjedhje të shkëlqyer për një sërë aplikimesh.

Aplikimi i mbështjelljes prej çeliku inox 301

301 çelik inox përdoret në aplikime të ndryshme për shkak të rezistencës së shkëlqyer ndaj konsumit, rezistencës ndaj korrozionit, forcës së lartë dhe formueshmërisë.

Susta dhe Mbërthyes

çelik inox 301 përdoret zakonisht në prodhimin e sustave, forca e lartë dhe elasticiteti i mirë janë shumë të përshtatshme për të bërë aplikacione të tilla si susta me mbështjellje, susta me gjethe dhe rondele me disqe, dhe përdoret gjithashtu në prodhimin e fiksuesve si vida, bulona. , dhe arra.

Pjesë Auto

Në industrinë e automobilave, mund të përdoret për veshjet e makinave, sistemet e shkarkimit, kapëset, kllapat dhe pjesët e tjera të ekspozuara ndaj kushteve të vështira.

Enë gatimi dhe pajisje

Përdoret në prodhimin e enëve të kuzhinës, sobave, shtëpizave elektrike, elektroshtëpiake, lavamanëve, furrave, përbërësve të frigoriferit, pjesëve dekorative etj.

Përbërësit e hapësirës ajrore

Industria e hapësirës ajrore përdor shpesh çelik inox 301 për komponentë që kërkojnë forcë të lartë, formueshmëri të mirë dhe rezistencë ndaj korrozionit, të tilla si strukturat e avionëve, lidhësit dhe tubacionet.

komponentët e hapësirës ajrore

Komponenti elektronik

Bobinat prej çeliku inox 301 përdoren shpesh në prodhimin e komponentëve elektronikë, duke përfshirë lidhësit, terminalet dhe sustat.

Instrumente Mjekësore

Përdoret gjerësisht në instrumente kirurgjikale, mjete dentare, kllapa ortodontike, susta mjekësore etj.

Aplikimi industrial

Zakonisht përdoren në aplikime industriale janë shiritat transportues, tehet, strukturat e ndërtimit, pajisjet e përpunimit kimik, rezervuarët e magazinimit, etj.

Këto janë vetëm disa shembuj të shumë aplikacioneve për 301 spiral çelik inox. Përveç kësaj, kazanët e plehrave prej çeliku inoks, grumbujt e makinave prej çeliku inox, kangjella prej çeliku inox dhe objekte të tjera të zakonshme publike janë gjithashtu kudo.

301 Bobina prej çeliku të pandryshkshëm me mbështjellje të ftohtë

301 spiralja prej çeliku inox me mbështjellje të ftohtë është një mbështjellje e zakonshme spiral çelik inox bërë nga procesi i petëzimit në të ftohtë. Është çelik inox austenitik metastabile dhe ka një strukturë të plotë austeniti në kushtet e një zgjidhjeje të plotë të ngurtë. Ndër çeliku inox, 301 është çeliku më i prirur ndaj deformimit të ftohtë.

Inox-Steel-Spirellë

1. Features

 • Rezistencë e mirë ndaj korrozionit
 • Forca e Lartë
 • Performancë e mirë e përpunimit

2. Kërkesë

 • Produkt Elektronik
 • Pjesë makinash
 • Enë gatimi
 • Dekorimi i Ndërtesës
 • Prodhim

3. Masat paraprake

Kur blini dhe përdorni mbështjellje çeliku inox 301 me mbështjellje të ftohtë, duhet t'i kushtoni vëmendje sa vijon:

 • Specifikimet dhe dimensionet: Zgjidhni specifikimet dhe dimensionet e përshtatshme sipas nevojave specifike, si trashësia, gjerësia dhe pesha e rrotullës, etj.
 • Trajtimi sipërfaqësor: Ju mund të zgjidhni metoda të ndryshme të trajtimit sipërfaqësor, si 2B, BA, ose Nr.4, etj., për të marrë efektin e dëshiruar dekorativ ose cilësinë e sipërfaqes.
 • Certifikimi i cilësisë: sigurohuni që mbështjelljet e blera prej çeliku të pandryshkshëm 301 me mbështjellje të ftohtë të përmbushin standardet përkatëse të cilësisë dhe kërkesat e certifikimit.

Spirale çeliku inox e petëzuar në nxehtësi

Bobinat e petëzuara nga çeliku inox i referohen mbështjelljeve prej çeliku të pandryshkshëm të prodhuara nga procesi i rrotullimit të nxehtë. A çelik i pandryshkshëm fleta ose bileta nxehet në temperatura të larta dhe më pas kalohet nëpër një sërë rrotullash për të arritur trashësinë dhe formën e dëshiruar.

Bobina e petëzuar në nxehtësi-çelik-çelik

1. Features

 • Prodhimi me kosto efektive: Rrotullimi i nxehtë është një metodë me kosto efektive për prodhimin e mbështjelljeve prej çeliku inoks në vëllime të larta.
 • Vetitë mekanike të përmirësuara: Procesi i rrotullimit të nxehtë ndihmon në përmirësimin e vetive mekanike të çelikut inox.

2. Kërkesë

 • Objektet publike prej çeliku inox
 • Pjesë makinash
 • Pajisje shtëpiake
 • Prodhimi Kimik

3. Konsideratat

Kur kemi të bëjmë me një spirale çeliku inox të mbështjellë të nxehtë, është e rëndësishme të merren parasysh faktorët e mëposhtëm:

 • Mbarimi i sipërfaqes: Bobina prej çeliku inox me mbështjellje të nxehtë zakonisht ka një sipërfaqe paksa të përafërt, e cila kërkon hapa shtesë për të përgatitur sipërfaqen e spirales së inoksit, të tilla si turshi ose lustrim, për të marrë cilësinë e dëshiruar të sipërfaqes.
 • Tolerancat dimensionale: Është e rëndësishme t'u përmbahen tolerancave dimensionale të specifikuara për mbështjelljet e çelikut të pandryshkshëm të petëzuara në nxehtësi.
 • Rezistenca ndaj korrozionit: Rezistenca ndaj korrozionit të mbështjelljeve prej çeliku të pandryshkshëm të mbështjellë të nxehtë mund të reduktohet në krahasim me mbështjelljen e ftohtë çelik i pandryshkshëm.

Cila është më e mirë spiralja prej çeliku inox 301 ose 304?

mbështjellje inox-çelik2

Standardi kombëtar i 301 është 1Cr17Ni7, dhe standardi kombëtar i 304 është 0Cr18Ni9. Këto dy lloje të mbështjelljeve prej çeliku inox janë mbështjelljet më të njohura dhe më të zakonshme në treg.

Krahasuar me çelikun 304, materiali 301 ka më shumë përmbajtje C dhe më pak përmbajtje Cr dhe Ni. 304 është çelik inox për përdorim të përgjithshëm, i cili përdoret gjerësisht për të bërë pajisje dhe pjesë që kërkojnë rezistencë të lartë ndaj korrozionit dhe formueshmëri; 301 çelik inox tregon një fenomen të dukshëm të forcimit të punës kur deformohet dhe përdoret për të kërkuar forcë më të lartë në raste të ndryshme.

Në përgjithësi, çelik inox 304 ka performancë më të mirë të përgjithshme dhe është një çelik inox i përdorur gjerësisht. Por nga këndvështrimi i rezistencës ndaj konsumit, 301 është superiore, sepse përmbajtja e tij e karbonit është shumë më e lartë se ajo e 304. Dhe në të njëjtat kushte trashësie dhe fortësie, çmimi i 304 është pak më i lartë se ai i 301 me rreth 1,000 juan/ton. .

Të dyja çelik inox 301 dhe 304 çelik inox kanë vetitë dhe avantazhet e tyre unike, dhe cila të zgjedhë varet nga aplikimi dhe kërkesat specifike. Nëse kërkesa juaj është fortësi dhe fortësi e lartë dhe ekonomike, atëherë spiralja prej çeliku inox 301 do të jetë zgjedhja juaj më e mirë.

China 301 mbështjellje çeliku inox Prodhuesi

Stainless-Steel-Boils-Prodhues

La Gnee Steel Grupi është një ndërmarrje profesionale e zinxhirit të furnizimit, e angazhuar kryesisht në projektimin dhe përpunimin e pllakave të çelikut, spirales, profilit dhe peizazhit të jashtëm. Pas 15 vitesh zhvillimi, ajo është bërë një kompani udhëheqëse ndërkombëtare e zinxhirit të furnizimit të çelikut në Central Plains. Duke u mbështetur në shumë ndërmarrje hekuri dhe çeliku si Angang Steel, ne kemi një shumëllojshmëri të gjerë produktesh, duke përfshirë pllakat e ndërtimit të anijeve, pllakat e enëve nën presion, kuvertën e urave, etj. shërbimet. Duke bashkëpunuar me më shumë se 600 kompani në mbarë botën, kapaciteti vjetor i eksportit tejkalon 80,000 tonë metrikë. Zgjidhni Gnee Steel Group, ju zgjidhni një partner profesional dhe të besueshëm të zinxhirit të furnizimit të çelikut!

imazhet e kokës së autorit
Autori: Gnee Steel Gnee Steel është një ndërmarrje profesionale e zinxhirit të furnizimit, e angazhuar kryesisht në projektimin dhe përpunimin e pllakave të çelikut, spirales, profilit dhe peizazhit të jashtëm. Pas 15 vitesh zhvillimi, ajo është bërë një kompani udhëheqëse ndërkombëtare e zinxhirit të furnizimit të çelikut në Central Plains.

Gnee Steel-Gnee Steel Export Stainless Steel Company

 • Ekipi ynë i shërbimit ndaj klientit është këtu për t'ju ndihmuar 24/7.
 • Mostra falas, e personalizueshme, stok i madh
 • Çfarëdo që ju nevojitet, ne jemi këtu për ju.